Veľká Británia – Dánsko 3:4 (kon.) | Nemecko – Kazachstan 8:2 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:0 (kon.)
Poľsko – USA 1:4 (kon.)
koniec
Nemecko
8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
Kazachstan
cz Piatok 17.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Německo právě vstřelilo branku! Po kanonádě proti Lotyšsku si Němci osmkrát zakřičeli také proti Kazachstánu! Po další ztrátě v obranném pásmu Kazachstánu obdržel přihrávku do jízdy MAXMILIAN KASTNER, který rozhýbal Bojarkina a poslal mu kotouč mezi nohy! Asistence: Alexander Ehl, Parker Tuomie.
     
    57:46
    John Peterka si skvěle vyměnil kotouč se Stachowiakem a zakončil z levého kruhu. Ránu německého útočníka Bojarkin reflexivně vykopl betonem!
     
    54:14
    Německo právě vstřelilo branku! Německo se dokázalo prosadit ve vlastním oslabení! Němcům se vydařil jednoduchý přechod do útoku. Od pravého mantinelu poslal puk před branku Nico Sturm a rozjetý FREDERIK TIFFELS bekhendem nedal Bojarkinovi nárok! Asistence: Nico Sturm.
     
    53:48
    Ještě jedno vyloučení na německé straně! Jonas Müller dostává dvě minuty za podrážení.
     
    51:52
    Kazachstán právě vstřelil branku! Branka nakonec platí! Sudí přezkoumali videozáznam hry a změnili původní verdikt! K nedovolenému bránění Grubauerovi tedy nedošlo. Jako autor branky je označen ARŤOM KOROLJOV! Asistence: Oleg Bojko, Alichan Asetov.
     
    51:52
    Trenér Kazachstánu využívá trenérskou výzvu k přezkoumání gólového momentu!
     
    51:52
    Kazachstán sice slaví vstřelenou branku, ale rozhodčí okamžitě rozpažuje! Branka neplatí kvůli nedovolenému bránění brankáři.
     
    51:48
    Batyrlan Muratov se před brankou Německa zjevil u odraženého kotouče, ale trefil z těsné blízkosti jen Grubauera!
     
    50:27
    Německo právě vstřelilo branku! Německo přidává šestou branku! Hokejisté v černém tentokrát předvedli rychlý přechod do útočného pásma. Přihrávku na levý kruh obdržel John Peterka, který ještě přihrál před branku a osamocený LUKAS REICHEL měl snadnou práci! Asistence: John Peterka, Wojciech Stachowiak.
     
    48:43
    Bojarkin se skvěle roztáhl proti dorážce, kterou na něj vyslal Nico Sturm! Brankář Kazachstánu předvádí další výborný výkon.
     
    35:17
    Německo právě vstřelilo branku! Po další kombinaci Němců v útočném pásmu už ale Kazachstán nepokryl všechny soupeře a inkasuje popáté! Přihrávku z pravého kruhu obdržel od Peterky před branku osamocený LUKAS KÄLBLE, který snadnou tečí poslal puk za záda Bojarkina! Asistence: John Peterka, Wojciech Stachowiak.
     
    31:50
    Arkadij Šestakov se při vlastním oslabení zjevil v obrovské šanci, když dostal přihrávku mezi kruhy, ale zápěstím Grubauera nepropálil!
     
    31:12
    Německo si zahraje další přesilovou hru. Alichan Omirbekov vyfasoval dvě minuty za faul loktem.
     
    29:47
    Branka skutečně neplatí, neboť zásahu Wissmanna předcházelo postavení mimo hru!
     
    29:47
    Trenér Kazachstánu si ještě vyžádal trenérskou výzvu kvůli možnému ofsajdu.
     
    29:47
    Německo právě vstřelilo branku! Německá kanonáda pokračuje! Ještě před polovinou základní hrací doby přidává Německo pátý zásah! Dominik Kahun zadovkou přenechal kotouč rozjetému KAI WISSMANNOVI, který příklepem poslal puk k zadní tyči! Asistence: Dominik Kahun. Rozhodčí ale po trenérské výzvě Kazachstánu branku odvolali pro ofsajd!
     
    28:29
    Německo právě vstřelilo branku! Německo trestá nedůslednost obrany Kazachstánu a přidává čtvrtou branku! Po chybě v rozehrávce dostal kotouč do jízdy na levý kruh LUKAS REICHEL, který zápěstím propálil Bojarkina! Asistence: Leonhard Pföderl.
     
    27:03
    Grubauerovi podruhé během dnešního souboje pomohla branková konstrukce! Zakončení od pravého mantinelu zastavila horní tyč!
     
    21:32
    Střídání v týmu Kazachstán:
    ze hřiště odchází Andrej Šutov, přichází Nikita Bojarkin.
     
    21:32
    Ještě před vyloučením zachránila Grubauera branková konstrukce po nenápadném nahození. Moritz Müller zároveň dostává dvě minuty za držení.
     
    21:11
    Německo právě vstřelilo branku! Německo vstoupilo do druhé části dnešního souboje skvěle! Hráči v černém totiž přidávají třetí branku. Po překřížení na modré čáře se s pukem na pravý kruh prosmýkl JOHN PETERKA, který z úhlu překonal brankáře! Asistence: Wojciech Stachowiak, Kai Wissmann.
     
    19:56
    V samotném závěru první části Německo zahrozilo z rychlého brejku! Po levém křídle projel do útočného pásma Nico Sturm, ale Šutov si proti němu povyjel a ránu zastavil!
     
    07:59
    Kazachstán právě vstřelil branku! Kazachstán využívá přesilovou hru a snižuje na rozdíl jediné branky! Kirill Paňukov zavezl kotouč za německou klec, odkud jej vrátil před bližší tyč a osamocený ROMAN STARČENKO s přehledem zavěsil! Asistence: Kirill Paňukov, Jevgenij Rymarev.
     
    06:30
    Kazachstán si zahraje úvodní přesilovku dnešního souboje. Dvě minuty za sekání dostává Jonas Müller.
     
    02:24
    Německo právě vstřelilo branku! Německo chce v dnešním duelu evidentně navázat na střelecké hody z utkání proti Lotyšsku! Po rychlé kombinaci na levé straně útočného pásma dostal přihrávku mezi kruhy osamocený PARKER TUOMIE, který si puk převzal a propálil Šutova! Asistence: Maxmilian Kastner, Colin Ugbekile.
     
    01:02
    Německo právě vstřelilo branku! Fantastický vstup Německa do dnešního souboje! Němci se usadili v útočném pásmu. Šutov si připsal dva dobré zákroky, jenže odražený puk si před brankou našel MAKSYMYLIAN SZUBER, který jej s pomocí soupeře dostal za brankovou čáru! Asistence: Wojciech Stachowiak, John Peterka.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 2. Szuber (Stachowiak, Peterka), 3. Tuomie (Kastner, Ugbekile), 22. Peterka (Stachowiak, Wissmann), 29. Reichel (Pföderl), 36. Kälble (Peterka, Stachowiak), 51. Reichel (Peterka, Stachowiak), 55. Tiffels (Sturm), 59. Kastner (Ehl, Tuomie) – 8. Starčenko (Paňukov, Rymarev), 52. Koroljov (Bojko, Asetov)


    Nemecko: Grubauer (Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller (C), Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun (A), Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz (A) – Ehl, Kastner, Tuomie.
    Tréner: Harold Kreis

    Kazachstan: Šutov (22. Bojarkin) – Metalnikov, Beketajev, Orechov, Danijar (A), Dichanbek, Breus, Koroljov, Gajtamirov – Rymarev, Omirbekov, Starčenko (C) – Michajlis (A), Muchametov, Muratov – Savickij, Šestakov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.
    Tréner: Galym Mambetalijev

    Rozhodca: Holm (SWE), Vikman (FIN) – Briganti (USA), Špůr (CZE)

    Diváci: 8 479