Veľká Británia – Dánsko 3:4 (kon.) | Nemecko – Kazachstan 8:2 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:0 (kon.)
Poľsko – USA 1:4 (kon.)
koniec
Veľká Británia
3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Dánsko
cz Piatok 17.05.2024, 16:20 • O2 arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:20.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám vás u textového přenosu ze zápasu skupiny A letošního MS v ledním hokeji mezi hokejisty Velké Británie a Dánska. Úvodní vhazování je naplánováno na 16:20 na led O2 areny v Praze.
     
    VELKÁ BRITÁNIE


    Britové po úvodním slibném výkonu proti Kanadě v dalších dvou utkáních narazili. Samozřejmě je nutné říct, že je odehráli proti dalším dvěma favoritům pražské skupiny – Finsku a Švýcarsku. Od severského soupeře dostali osm gólů, od výběru helvétského kříže tři branky, a ani jednou neskórovali. Británie teď ale musí tyto nepovedené výkony hodit za hlavu, protože ji s výjimkou Česka čekají zápasy proti slabším týmům. S nimi potřebují Kirk a spol. bodovat, aby zvýšili svoji šanci se udržet v elitní skupině MS. Proti Dánsku však ve čtyřech vzájemných duelech pokaždé prohráli. Podaří se jim tuto sérii přerušit?
     
    DÁNSKO


    Také Dánům se první zápas na světovém šampionátu podařil. Proti Rakousku, které od té doby bodovalo s Kanadou a porazilo Finsko, vyhráli jednoznačně 5:1. Potom ale svěřenci trenéra Gatha nejenže prohráli stejným skóre s javorovými listy a naposledy 4:7 s Českem, ale především nestačili na Norsko (0:2). Teď navíc Dánům hodili vidle do snahy o postup do čtvrtfinále zmínění Rakušané, kteří je díky tříbodovému vítězství přeskočili. O to více Dánsko potřebuje proti Británii potvrdit roli favorita a zvítězit v základní hrací době.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY:
    08.05.22 Velká Británie – Dánsko 0:8
    07.05.22 Velká Británie – Dánsko 0:2
    25.05.21 Velká Británie – Dánsko 2:3p
    14.05.19 Velká Británie – Dánsko 0:9
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Whistle (Bowns) – O'Connor, Phillips, Batch, Mosey, Tetlow, Halbert, Ruopp, Richardson (A) – Kirk (A), Perlini, Curran – Lake, Neilson, Dowd (C) – Norris, Lachowicz, Betteridge – Shudra, Davies, Duggan.
    Trenér: Peter Russell

    Dánsko: Dichow (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen (A), Larsen, A. Koch – True, Russell, Blichfeld – Aagaard (A), Mølgaard, Olesen – From, Wejse (C), Scheel – N. Andersen, Poulsen, Schultz – L. Andersen.
    Trenér: Mikael Gath

    Rozhodčí: Björk (SWE), MacFarlane (USA) – Briganti (USA), Wyonzek (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    První ofenzivní akce obou týmů selhala, při druhém přechodu útočného pásma se ale ke střele dostali Britové, konkrétně obránce Batch. Dichow zasahuje.
     
    01:01
    Neilson vyvezl puk do středního pásma a jde střídat. Dánové zatím na první střelu čekají.
     
    01:31
    Nahrávku Froma na střed Britové zablokovali a obracejí hru.
     
    02:09
    Samuel Duggan se rozjel po levém křídle, jeho střelu Dánové ztečovali do ochranné sítě.
     
    02:26
    Po vhazování střílel od modré čáry O'Connor, puk letí vedle pravé tyče a mimo.
     
    02:49
    Blichfeld čekal mezi kruhy na nahrávku svého spoluhráče z pravé strany, byl však zablokován. Následně už ovšem Whistle musel zasahovat.
     
    03:41
    Robert Dowd si nejel k pravému kruhu, odkud vypálil. Jeho pokus ale nebyl ideální a končí v ochranné síti.
     
    04:03
    Liam Kirk vypíchl puk Dánům ve středním pásmu, vzápětí o něj přišel. Seveřani tak tvoří nový útok.
     
    04:35
    Morten Poulsen se uvolnil na levém křídle a najížděl ze strany na Whistleho. Bránu však z dobré pozice přestřelil.
     
    05:23
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové byli v úvodních minutách mírně aktivnější a potvrzují to prvním gólem! Po krásné individuální akci se o něj postaral LIAM KIRK, který nabral rychlost na levém křídle, zajel za bránu a obtočil se kolem pravé tyče dánské branky. Dichow nestihl zareagovat. Asistence: Johnny Curran a Sam Ruopp.
     
    05:38
    Dánové hned po buly ujeli do útočného pásma. Na konci jejich kombinace se od pravé strany pokusil prosadit Patrick Russell, proti jehož pokusu se britský maskovaný muž přesunul včas a kotouč vytěsnil před sebe.
     
    06:26
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové přesně po 63 vteřinách odpovídají. Oscar Mølgaard v rychlosti převzal puk po pravém křídle, otočil se na bekhendovou stranu a nahodil puk před branku, kde se od Whistleho odrazil k dorážejícímu MIKKELU AAGAARDOVI. Ten už měl před sebou prázdnou klec. Asistence: Oscar Fisker Mølgaard a Nick Olesen.
     
    06:48
    U středového kruhu se po zákroku na Nicholase Jensena strhla potyčka. Bude se vylučovat. Sudí navíc míří k videu, kde budou prohlížet záznam hry.
     
    06:48
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 3 – 3.
     
    06:48
    Dánové si zahrají přesilovou hru, Sean Norris (GBR) fauloval kolenem a následně rozdával pěsti, za což inkasoval 2 + 2 minuty. Za hrubost také usedl na dvě minuty Felix Scheel (DEN).
     
    06:59
    První Bruggisserovu střelu vyrazil Whistle, o chvíli později Dánům jen těsně nevyšla kombinace Blichfelda a u pravé tyče čekajícího Wejseho. K tomu se sice puk dostal, holí ho ale usměrnil mimo tři tyče.
     
    08:05
    Dánové se snaží o zajímavé kombinace, teď ale Russell pas od spoluhráče nezpracoval.
     
    08:25
    Dánsko právě vstřelilo branku! Seveřani využívají přesilovou hru a otáčí skóre utkání. Wejse vystihl odražený puk, nasměroval ho na pravou stranu k Olsenovi, který ho následně poslal přesně na hokejku PHILLIPA BRUGGISSERA. Dánský obránce z vrcholku pravého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nick Olesen a Christian Wejse.
     
    08:51
    Nahrávka O'Connora na pravou stranu byla příliš dlouhá, píská se zakázané uvolnění.
     
    08:55
    Bruggisser znovu napřáhl až ke stropu a pálil z podobné pozice, jako dal před chvíli gól. Tentokrát netrefil.
     
    09:09
    From našel mezi kruhy nehlídaného Wejseho, jehož zajímavou šanci Whistle pokryl.
     
    09:23
    Britům se podařilo zastavit dánské tažení a vyrazili do protiakce, jejich útok dostal stopku, protože se špatně dohodli a dostali se do ofsajdu.
     
    10:03
    Phillip Schultz měl na pravém křídle hodně volného prostoru. Dánský útočník se natlačil blíže ke středu a zakončoval, Whistle vyráží.
     
    10:34
    Velká Británie právě vstřelila branku! To je odpověď, Britové se rozhodně nevzdávají a srovnávají na 2:2. Mosey vyslal od modré čáry dělovku, kterou těsně před Dichowem tečoval bruslí do pravé části klece CADE NEILSON. Asistence: Evan Mosey a Ben Lake.
     
    10:52
    Britové mohli záhy znovu zvrátit vedení na svoji stranu. Kirk našel na pravé straně obránce Phillipse, který mířil ke vzdálenější levé tyči. Dobrý zákrok Dichowa.
     
    11:49
    Po vyrovnávacím gólu ožili i britští fanoušci, kteří nyní v dolním ochozu skandují, zatímco jejich tým zahajuje novou akci.
     
    12:35
    Niklas Andersen chtěl přejít přes levou stranu středního pásma, dostal ale tvrdý direkt od Lakea a musí to zkusit jinde.
     
    12:56
    Nahození z levé strany nyní Jackson Whistle kryje a zastavuje hru. Po komerční pauze se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    12:56
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 4 – 10.
     
    13:50
    Aagaard už najížděl do poměrně dobré pozice, z níž mohl i vystřelit, místo toho ale ještě zadovkou mínil vrátit puk některému ze spoluhráči. Jenže žádného nenašel a svůj tým zahnal do středního pásma.
     
    14:12
    Přihrávka Mikkel Aagaard na Oscara Fiskera Mølgaarda neprošla, britovskému celku se tak podařilo zažehnat další nebezpečí.
     
    14:18
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 4 – 10.
     
    15:04
    Pouť Duggana skončila na útočné modré, kde mu Dánové puk sebrali. Britové se tak musejí vracet.
     
    15:22
    Nicholas Jensen si najel na vrchol kruhů a napřáhl k tvrdé ráně. Ta ale na brankovou konstrukci vůbec nedoletěla, zblokoval ji jeden z Britů.
     
    15:37
    Britové vyhodili kotouč přes všechny čáry, sudí píská zakázané uvolněné a vhazuje se po levici Jacksona Whistla.
     
    16:03
    Podobná situace na opačné straně, i Dánové vyhazují na zakázané uvolněné. Žádný z jejich lovců nebyl úspěšný v honu za pukem.
     
    16:45
    Skákavé nahození Olesena chtěl před bránou dorážet střelec prvního dánského gólu Aagaard, britský obránce ho ale zpacifikoval.
     
    17:03
    Velmi slibné zakončení Oscar Fisker Mølgaard. Téměř z brankové čáry vypálil nebezpečnou střelu směřující do horního růžku, britský gólman připraven.
     
    17:21
    Střet Seana Norrise, který přepadl přes dánského obránce Jensena, určitě nebyl příjemný. Nosítka ale potřeba nebudou, britský útočník se zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    18:14
    Do útoku se nyní dostali i hráči z Velké Británie. Jejich pokus mířil z pravé strany, ale i Dichow je pozorný.
     
    18:47
    Lake s Dowdem se hnali do rychlého brejku, Dánové dobře zapracovali a můžou jít dopředu.
     
    18:49
    Joachim Blichfeld ujížděl s Alexanderem Truem, kterému poslal žabičku. Ta se ale neujala a skončila na hokejce protihráče.
     
    19:04
    Evan Mosey objel bránu až k levému mantinelu a našel křižnou nahrávkou Kirka, tomu se ale při střele zlomila hůl.
     
    19:37
    Kirkovu střelu vyrazil Dichow lapačkou k dojíždějícímu Brettovi Perlinimu, který okamžitě vracel puk na dánského brankáře. Kotouč nakonec vyplaval vedle něj, naštěstí pro Dánsko ho jako první našel Nick Olesen.
     
    19:37
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Ben O'Connor – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Dánsko:
    Nicholas Jensen – 2 min., sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je minulostí.

    K vidění byly hned čtyři branky, dvě na obou stranách. Nejprve se ujali vedení Britové, a to zásluhou Liama Kirka. O chvíli později ale dokázali Dánové Mikkela Aagaarda.

    Následné minuty měli více ze hry Seveřané a ze svého tlaku vytěžili další gólovou radost, když v 9. minutě propálil britského gólmana Phillip Bruggisser. Ostrované však našli odpověď, bruslí tečoval puk za Dichowa Cade Neilson.

    Stav po úvodní dvacetiminutovce je tak srovnaný 2:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:18.
     
    Statistiky po první třetině:
    Střely na branku: 9 – 12.
    Vyhraná vhazování: 6 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Johnny Curran proskočil dánskou obranou a následně bojoval o puk v rohu kluziště. Úspěšnější byli ale Dánové.
     
    20:36
    Joachim Blichfeld se s pukem prokličkoval až před britskou branku, těsně před ní ještě nahrával do strany Truemu, který ale úplně odkrytou klec netrefil. Hned nato zvoní po další střele tyč!
     
    21:18
    Nyní se Cade Neilson pokusil z pravé strany ohrozit Dichowu klec, dánský strážce byl pozorný a poskakující puk pokryl.
     
    21:42
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko se na začátku druhé třetiny znovu ujímá vedení! Mølgaard zachytil nepřesnou rozehrávku britského obránce Moseyho a předal puk MIKKELU AAGAARDOVI. Ten si ještě narazil s Nickem Olesenem a bekhendem umístil puk do sítě. Trefuje se podruhé v zápase. Asistence: Nick Olesen a Oscar Fisker Mølgaard.
     
    22:14
    Joachim Blichfeld předvedl u pravého mantinelu tvrdou ránu, které prosvištěla kolem britské branky.
     
    22:50
    Davies posílal prudký centr na před branku stojícího Shudru, kotouč letí až do středního pásma.
     
    23:25
    Pokus Richardsona tečoval před Dichowem Benjamin Davies. Dánský maskovaný muž byl proti teči i následné dorážce připraven.
     
    24:02
    Také Liam Kirk nebyl daleko od druhé trefy v utkání. Před brankou šikovně mezi nohama tečoval nabídku Currana, na připraveného Dichowa ovšem nevyzrál.
     
    24:37
    Robert Dowd to při průniku pásmem vzal na sebe a z pravé strany ukázal jednu střelu ze své dílny. Pokus skončil v lapačce dánského strážce.
     
    25:40
    Ani jeden z týmů se nedokáže udržet déle na puku a pouze nahazuje do útočného pásma. Teď tak puk sbírají Britové.
     
    26:05
    Slibné tažení Britů! Střelu Bena O'Connora od hranice pravého kruhu nejprve Dichow vytěsnil, dorážet se následně mezi beton a levou tyč pokoušel Cole Shudra. Ani jeden z ostrovanů neuspěl.
     
    26:17
    Duggan nedosáhl na prudký pas z obrany a musí se se spoluhráči vrátit do obranného pásma. Je totiž odpískán icing.
     
    26:23
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 11 – 14.
     
    27:01
    Markusu Lauridsenovi utekl puk do středního pásma, pak ale svoje zaváhání napravil, když zastavil rozvíjející se brejk Kirka.
     
    27:19
    Oscar Fisker Mølgaard objel nehlídaně britskou branku a poté poslal puk na Nicka Olesena. Ten ale nemířil přesně.
     
    28:28
    Velká šance Britů na vyrovnání! Dowdovu střelu z pravého kruhu dorážel Ben O'Connor, bránu však přestřelil. Pak z dobré pozice zakončoval Cade Neilson, trefil ale blokujícího Dána.
     
    28:42
    Na opačné straně vyrazil do brejku Nicholas Jensen, jemu se prohození mezi britskou obrannou dvojicí nepovedlo a puk končí u mantinelu.
     
    29:39
    Curran krásnou zadovkou z levé strany našel před bránou osamoceného Bretta Perliniho, který trefuje pravou tyč!
     
    29:51
    Ostrované jsou nyní opravdu aktivní! Další akce Liama Kirka, který nabídl puk Brettu Perlinimu, se těsně nevešla mezi tři tyče.
     
    30:14
    Aagaard už pomýšlel na hattrick, jeho střelu směřující mezi betony ale Dichow vyráží.
     
    30:59
    Dánové momentálně zkoušeli kombinovat v útočném pásmu, pokus Olivera Larsena od modré čáry ale zblokovala britská obrana.
     
    31:25
    Nepřesnou nahrávku Britů ve středním pásmu už chtěl využít Blichfeld, do brejku se ale po rychlém návratu soupeřových obránců nakonec nedostal.
     
    31:40
    Russell najížděl z pravého křídla na bránu, Whistle ale betony sklapl.
     
    31:56
    Joachim Blichfeld se snažil najít mezírku mezi Whistlovými betony, gólman Velké Británie ale secvakl betony včas.
     
    31:56
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 17 – 18.
     
    31:56
    Dánsko si za chvíli vyzkouší druhou početní výhodu. Za sekání je vyloučen Robert Lachowicz (GBR).
     
    32:54
    Od levého mantinelu vystřelil Joachim Blichfeld, ani on ale nyní nenalezl recept na britského strážce.
     
    33:07
    Bruggisser se za to opravdu nebojí vzít. Druhý gól ale (zatím) nepřidal, jeho tvrdá rána od modré mířila mimo.
     
    33:39
    Britové ale jinak oslabení zvládají dobře. Duggan zachytil dánskou rozehrávku a vyhazuje až k Dichowovi.
     
    34:10
    Dánové ještě chvíli kombinovali v útočné třetině, k ničemu výraznějšímu se ovšem nedostali. Navíc Británie už hraje v pěti.
     
    34:17
    U mantinelu se začali postrkovat Oliver Lauridsen a Liam Kirk. Sudí je roztrhli, dvířka na trestnou lavici zatím zůstávají otevřená.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu Dánsko:
    Oliver Lauridsen – 2 min., krosček.
     
    34:17
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 17 – 19.
     
    34:40
    Dowdovu střelu z levé strany Dichow vyráží., poradil si i s ranou O'Connora. Britové zůstávají na puku.
     
    34:50
    Tohle byla slibná šance! Liam Kirk dostal přesnou přihrávku na vrcholek pravého kruhu, odkud z první vypálil. Proti jeho počínání se vyznamenal Frederik Dichow, který včas zachytil puk do své lapačky.
     
    35:13
    Evan Mosey poslal nahrávku na obránce nepřesně a vyhání svůj tým až do obranného pásma.
     
    35:47
    Obrovská příležitost na opačné straně! Dánové ve vlastním oslabení se procpali do útočného pásma. Alexander True obkroužil britskou branku a zkusil ještě přihrát na Oscara Fiskera Mølgaarda, před kterým zívala prázdná klec.
     
    36:11
    Druhou část britské přesilovky brání Dánové učebnicově. Dokonce se vydali do útoku, po zblokované střele končí puk v ochranné síti a vhazovat se bude před Whistlem.
     
    36:22
    Dánsko už je kompletní, puk rozehrávají Britové.
     
    36:29
    Britové mají k dispozici další přesilovou hru. Phillip Bruggisser (DEN) nebezpečně dohrál loktem u mantinelu Olivera Betteridge a míří tak na dvě minuty za katr.
     
    37:09
    Poulsen dobře zasáhl do Kirkovy nahrávky na modrou, Dánsko se může osvobodit.
     
    37:40
    Britský kapitán Dowd se vyhnul jednomu z dánských útočníků a z levé strany prověřiil Dichowa. 49 vteřin do konce přesilovky.
     
    37:56
    Britové musí rozehrát zpoza své klace, zatím se jim ale nedaří usadit v pásmu.
     
    38:15
    Nahození Halberta od modré čáry bylo díky několika tečím nebezpečné, Dichow však zůstal v klidu a puk zastavil.
     
    38:34
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Pět vteřin po konci početní výhody Británie opět srovnává krok. Po souboji v rohu se puk odrazil příhodně k Robertu Lachowiczovi, který ho posunul do mezikruží. Tam si od modré čáry sjel obránce NATHANAEL HALBERT a poslal kotouč k pravé tyči Dichowovy klece. Asistence: Robert Lachowicz a Brett Perlini.
     
    39:05
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:33
    True hledal Blichfelda, který si sjížděl na vzdálenější tyč. Nahrávka byla ovšem příliš prudká.
     
    39:43
    Další dánský pokus, tentokrát se Joachim Blichfeld zkusil prosadit z mezikruží a vrátit Dánům vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá dvacetiminutovka zápasu mezi Velkou Británii a Dánskem skončila nerozhodně. Dánové se sice ve 22. minutě ujali díky Mikkelu Aagaardovi vedení, necelou minutu a půl před sirénou ale vyrovnal Nathanael Halbert. Na rozdíl od první periody měli tentokrát mírnou střeleckou převahu Britové (12:7), zřejmě i díky dvěma přesilovkám, které v závěru třetiny hráli. Šance ale byly k vidění na obou stranách. Zatím se hraje velmi vyrovnaný zápas, žádný z týmů nemá vyloženou převahu. Skóre je před třetí třetinou 3:3.

    Střely na branku celkem: 21 – 19.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Johnny Curran vyslal z pravé strany zdravici na Dichowa, ten má puk ve své moci.
     
    40:56
    Do slibného zakončení se dostal Patrick Russell, proti němu ale stál Whistle, a tak pokus kýžené ovoce v podobě branky nepřinesl.
     
    41:35
    Larsenovo nahození tečoval v mezikruží Nick Olesen, puk zamířil nad bránu Británie.
     
    42:40
    Po střetu u boxu časoměřičů muži v pruhovaném hru přerušují. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    43:13
    Brett Perlini projel podél pravého mantinelu do útočné třetiny, kde poslal křižnou přihrávku na modrou čáru. U ní postával Sam Ruopp, puk mu ale projel pod hokejkou.
     
    43:42
    Do brejku dvou proti jednomu ujeli Blichfeld s Oliverem Lauridsenem, který dostal puk v dobré pozici mezi kruhy. Při pokusu o střelu ho ale fauloval Robert Dowd, půjde za to na trestnou lavici.
     
    43:45
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Robert Dowd – 2 min., sekání.
     
    44:34
    Wejse čekal u pravé tyče na Olesenovu střelu z levé strany. Whistle vyráží.
     
    45:15
    Mezi kruhy se pohybující Aagaard dostal nahrávku od Mølgaarda a bekhendem nahazoval puk na Whistleho. Britský gólman má puk ve své moci.
     
    45:37
    Mosey přizvedl do ochranné sítě prudkou střelu Olesena. Do konce přesilovky zbývá devět vteřin.
     
    45:49
    V závěru přesilové hry se ještě od modré čáry napřáhl Phillip Bruggisser, jeho dělovka ale cestou k britské svatyni byla zblokována.
     
    46:28
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 22 – 23.
     
    46:56
    Pánové, držte si klobouky. To si teď asi říkali někteří Dánové odpočívající na střídačce. Britský obránce Richardson jim tam totiž poslal prudké nahození.
     
    47:09
    Jackson Whistle si pro poskakující kotouč pro jistotu skočil rybičku a přerušil hru.
     
    47:53
    Světový šampionát táhne a dnes organizátorům hraje do karet i sychravé počasí. Ochozy pražské arény jsou obsazeny, návštěvnost atakuje hranici 15 tisíc. Hraje se nyní v obranném pásmu Dánska.
     
    48:24
    David Phillips vystoupil proti Blichfeldově nahrávce směřující na levou stranu a zastavil dánský útok.
     
    48:46
    Dalekonosné nahození O'Connora se těsně před brankou snažil tečovat Benjamin Davies. Pro Dichowa to vůbec nebyl jednoduchý zákrok, puk ale zpacifikoval.
     
    49:22
    Na modré čáře se opřel do puku Evan Mosey, jehož střelu ještě zkoušel usměrnit Brett Perlini. Britskému útočníku chybělo i lehce štěstíčka, aby puk prošel za záda dánského strážce.
     
    50:04
    Rána Nicholase Jensena trefila jednoho z jeho spoluhráčů, Britové pak vyhazují do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 16 277 diváků.
     
    51:01
    Nepříjemnost pro Velkou Británii, Evan Mosey si odsedí dvě minuty za podrážení. Fanoušci ostrovanů po verdiktu vyšilují a pískají.
     
    51:01
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 24 – 25.
     
    51:12
    Blichfeld natáhl ke střele z pravého kruhu, puk končí po teči v ochranné síti.
     
    51:49
    O půl minuty později si z druhé, levé strany najel Nick Olesen. Whistle vyráží.
     
    51:52
    Hra je přerušena, Jackson Whistle má totiž potíže s výstrojí, nejspíše s maskou a míří na střídačku.
     
    52:01
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové osm minut před koncem základní hrací doby opět odskakují! V první třetině jim úplně stejná kombinace ještě nevyšla, tentokrát už ale před brankou čekající CHRISTIAN WEJSE střílenou nahrávku Blichfelda z levého kruhu do sítě tečoval. Asistence: Joachim Blichfeld a Phillip Bruggisser.
     
    52:30
    Dánové jsou po čtvrtém gólu při chuti a kombinují v útočném pásmu, nyní zkusil prohodit puk Alexander True.
     
    52:40
    Možnost k vyrovnání pro Velkou Británii. Alexander True (DEN) totiž míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    53:30
    Britové si dlouho nahrávali a čekali, kdy budou mít nejlepší střeleckou pozici. Nakonec z pravého kruhu zakončoval Perlini, dánský brankář Dichow se proti němu přesunul.
     
    54:14
    U levého kruhu se nachomýtl Robert Dowd, jeho první pokus se odrazil zpátky k němu, avšak ani dorážka nebyla úspěšná.
     
    54:34
    Síly na ledě se na sedm vteřin srovnají, Britové totiž hráli při přesilovce v šesti (trest odpyká Sean Norris).
     
    55:15
    Bruggisser za to opět vzal od modré čáry, Whistle zastavuje. Dánové pokračují v tlaku.
     
    55:40
    Patrick Russell se snažil natlačit mezi kruhy, o puk ale přišel a Britové můžou vyhodit.
     
    56:10
    Oscar Mølgaard se vydal na sólo po pravé straně, mezeru mezi betony britského brankáře ovšem nenašel.
     
    56:20
    Nejprve projel kolem britského gólmana Alexander True, po něm se k dělovce od modré dostal Oliver Larsen, který se pořádně napřáhl. Ale ani jeden proti Whistlovi neuspěl.
     
    56:37
    Dvougólový střelec Mikkel Aagaard dostal výbornou nahrávku do pozice mezi kruhy, střela mu ale nesedla. Whistle po puku skočil.
     
    56:39
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 26 – 28.
     
    57:09
    Blichfeld ztratil na pravém křídle puk a Britové obracejí hru.
     
    57:20
    Dowd hledal mezeru u pravé Dichowovy tyče, pak ještě dorážel Halbert. Dánský gólman ale odolal.
     
    57:20
    Oddechový čas pro tým Velká Británie.
     
    57:20
    Británie odvolává svého gólmana na střídačku a necelé tři minuty před koncem jde do šesti. Vhazování po levé straně dánské branky.
     
    57:26
    Dánové vyhráli buly a Russell odpaluje puk na zakázané uvolnění.
     
    57:29
    Perlini vyhrál buly za sebe a puk mířil směrem do odkryté klece. Byl ale pomalý a Britové si pro něj dojeli.
     
    57:50
    Alexanderu Truemu utekl puk ve středním pásmu, jinak by už mohl zamířit na prázdnou klec.
     
    57:55
    Na opačné straně přivítal po pokusu jednoho z britských hráčů puk ve své náruči Dichow. Je teď klíčovým mužem pro svůj tým a drží těsný náskok.
     
    58:27
    Mosey udržel útočné pásmo a v rohu teď probíhá souboj o puk.
     
    58:50
    Brett Perlini si zpracoval skákající puk u pravé tyče a snažil se ho procedit kolem bližší brankové konstrukce. Dichow se přesunul včas, následně byl jeden z britských hráčů skončil v dánské brance.
     
    58:54
    Ben Lake zůstal po souboji s Oliverem Lauridsenem v dánské bráně, rozhodčí proto kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti vykazuje hru do středního pásma. Z opakovaných záběrů je ale zřejmé, že Lauridsen zezadu narazil Lakea do brány.
     
    59:00
    Poslední minuta základní hrací doby. Podaří se Velké Británii vyrovnat?
     
    59:08
    Moseyho střelu z levého kruhu zblokoval dánský obránce Jensen, následně dostává Dánsko puk do středního pásma.
     
    59:17
    Kirk nyní zastavil průnik jednoho z dánských hokejistů, naděje na vyrovnání pro ostrovany stále žije.
     
    59:26
    Teď už se bude vylučovat, na trestnou lavici míří zmiňovaný Nicholas Jensen (DEN). Provinil se totiž proti Liamu Kirkovi. Británie dostává 34 vteřin před koncem výhodu 6 proti 4!
     
    59:44
    Kirk našel na levém kruhu Perliniho, který ale přestřeluje!
     
    59:57
    Puk je v rohu kluziště, tohle už nejspíš Britové nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Dánové po velkém boji porážejí Velkou Británii 4:3 a připisují si důležité tří body. Pražská O2 arena ale viděla velmi vyrovnaný zápas, v němž nejprve vedli Britové, poté ale museli dotahovat. Dvakrát se jim srovnat podařilo, na branku dánského kapitána Christiana Wejseho z 53. minuty už ale zareagovat nestihli.
     
    Nejlepšími hráči obou týmů byli vyhlášeni Nathanael Halbert (Velká Británie) a Oscar Mølgaard (Dánsko).

    Střely na branku: 31 – 28. (18:59:36)

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Góly a asistencie: 6. Kirk (Curran, Ruopp), 11. Neilson (Mosey, Lake), 39. Halbert (Lachowicz, Perlini) – 7. Aagaard (Mølgaard, Olesen), 9. Bruggisser (Olesen, Wejse), 22. Aagaard (Olesen, Mølgaard), 53. Wejse (Blichfeld, Bruggisser)


    Veľká Británia: Whistle (Bowns) – O'Connor, Phillips, Batch, Mosey, Tetlow, Halbert, Ruopp, Richardson (A) – Kirk (A), Perlini, Curran – Lake, Neilson, Dowd (C) – Norris, Lachowicz, Betteridge – Shudra, Davies, Duggan.
    Tréner: Peter Russell

    Dánsko: Dichow (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen (A), Larsen, A. Koch – True, Russell, Blichfeld – Aagaard (A), Mølgaard, Olesen – From, Wejse (C), Scheel – Andersen, Poulsen, Schultz – Andersen.
    Tréner: Mikael Gath

    Rozhodca: Björk (SWE), MacFarlane (USA) – Briganti (USA), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 16 277