Fínsko – Veľká Británia 8:0 (kon.) | Slovensko – Kazachstan sk 6:2 (kon.) | Dánsko – Kanada 1:5 (kon.)
Lotyšsko – Francúzsko 3:2 (po pr.) | Rakúsko – Švajčiarsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Poľsko 5:1 (kon.)
koniec po predl.
Lotyšsko
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Francúzsko
Nedeľa 12.05.2024, 16:20 • Ostravar Aréna • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    64:59
    Lotyšsko dalo gól!
    V poslednej sekunde predĺženia sa Francúzi sami pripravili o samostatné nájazdy a o možnosť zabojovať o priaznivejší výsledok! Fatálne zlyhanie Francúzov v obrannom pásme. Individuálne vyvezenie puku od Boudona dopadlo nanič a to využil KASPARS DAUGAVINS, ktorý v samostatnom nájazde ukončil zápas. Stav je 3:2. Lotyšsko vyhráva po predĺžení.
     
    56:51
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzsko dokázalo vyrovnať! Neuveriteľné veci v závere tretej tretiny! PIERRE-EDOUARD BELLEMARE dokázal doraziť puk do brány po strele od svojho spoluhráča. Brankár Merzļikins nestihol zareagovať včas. Stav je 2:2.
    Asistencie: Da Costa.
     
    51:48
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši dokázali túto presilovú hru využiť a otáčajú stav stretnutia! Fantastická strela Daugavinša, ktorý trafil žrď. ROBERTS BUKARTS sledoval puk a dokázal ho doraziť po strele svojho spoluhráča za chrbát Juncu. Stav je 2:1.
    Asistencie: Daugavinš, Jaks.
     
    42:59
    Lotyšsko dalo gól!
    Výborná práca Lotyšov a je vyrovnané! Perfektná strieľaná prihrávka si našla hokejku RODRIGA ABOLSA, ktorý puk následne stečoval do odkrytej časti Juncovej svätyne. Stav je vyrovnaný – 1:1.
    Asistencie: Freibergs, Dzierkals.
     
    16:02
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi strieľajú prvý gól zápasu! STEPHANE DA COSTA dokázal vypáliť nebezpečný projektil, ktorý následne trochu tečoval jeden z obrancov Lotyšska. Brankár Merzļikins už nedokázal zasiahnuť. Stav je 0:1.
    Asistencie: Auvitu, Bertrand C.

    Adam Kovaľ

    Góly a asistencie: 43. Abols (Freibergs, Dzierkals), 52. Ro. Bukarts (Daugavinš, Jaks), 65. Daugavinš – 17. Da Costa (Auvitu, Bertrand), 57. Bellemare (Da Costa)


    Lotyšsko: Merzļikins (Gudlevskis) – Jaks, Zile, Čukste, Freibergs, Komuls, Mamčics, Cibuļskis – Daugavinš (C), Dzierkals, Abols (A) – Krastenbergs, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Indrašis, Egle – Ansons, Tralmaks, Gavars.
    Tréner: Harijs Vitolins

    Francúzsko: Junca (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – Bertrand, Da Costa (A), K. Bozon – Bellemare (A), Perret, Treille (C) – Boudon, Simonsen, Rech – Dair, Bruche, T. Bozon.
    Tréner: Philippe Bozon

    Rozhodca: Bjork (SWE), Heikkinen (FIN) – Ondráček (CZE), Yletyinen (SWE)