Union Berlín – Bochum 3:4 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:5 (kon.) | Heidenheim – Mainz 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
3:4 (0:3)
VfL Bochum
cz Nedeľa 05.05.2024, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
    74. Benedict HOLLERBACH - 3:4
     
    74
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Ne ne, na Alten Försterei ještě nekončíme! Aaronson se prodral do hostující šestnáctky, ubránil se náporu dotěrných hostujících zadáků a skrz ně procedil míč na malé vápno na BENEDICTA HOLLERBACHA, jehož následná teč zaplula přesně mezi roztažené nohy gólmana Riemanna. Kontaktní gól je na světě – 3:4!
    70. Philipp HOFMANN - 2:4
     
    70
    Bochum právě vstřelila branku!
    To je šok! Ohlušující skandování během několika milisekund vystřídalo hrobové ticho, Union si znovu nepohlídal svou šestnáctku a vyrovnání se mu vzdaluje! Na konci série nepříjemných odrazů teď byl PHILIPP HOFMANN, který přesnou hlavičkou nasměroval míč na levou stranu svatyně. Rønnow jen zůstal stát – 2:4!
    63. Chris BEDIA - 2:3
     
    63
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Tak to je něco neuvěřitelného, v německé metropoli už je to jen o jeden gól! Hostujícím fanouškům teď přejel mráz po zádech po přesném zakončení dalšího střídajícího borce, tentokrát CHRISE BEDII, který se prodral skrz nedůslednou bochumskou obranu a z vnitřku vápna uklidil míč za Riemanna – 2:3!
    59. Yorbe VERTESSEN - 1:3
     
    59
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Poločasové střídání se vyplatilo, Berlínští se vrací zpět do hry! Život do zaplněných ochozů na Alten Försterei vdechl YORBE VERTESSEN, který po krátké přihrávce od Gosense napřáhl z velké vzdálenosti a nachytal Riemanna na švestkách skákající střelou k pravé tyči – 1:3!
    37. Keven SCHLOTTERBECK - 0:3
     
    37
    Bochum právě vstřelila branku!
    To už je přímo hororový první poločas pro Berlínské, kterým se cesta k záchraně v Bundeslize čím dál tím víc komplikuje! Passlack dostal hodně prostoru na pravém kraji vápna a vzduchem nasměroval míč blíže ke středu na trestuhodně nestřeženého zadáka KEVENA SCHLOTTERBECKA, jehož střelu pak Rønnow ani přes veškerou snahu nezastavil – 0:3!
    31. Maximilian WITTEK - 0:2
     
    31
    Bochum právě vstřelila branku!
    Na Alten Försterei je to zatím naprosto jednoznačná záležitost, Bochum kráčí vstříc veledůležitému bodovému zisku a odskakuje do dvougolového vedení! Nebyl u toho nikdo jiný než MAXIMILIAN WITTEK, který se parádně dostal skrz až neuvěřitelně laxní obranu Unionu a zaskočil Rønnowa k bližší tyči – 0:2!
    16. Maximilian WITTEK - 0:1
     
    16
    Bochum právě vstřelila branku!
    Tak to bylo jako blesk z čistého nebe! Hosté v záchranářském souboji o pomyslných šest bodů udeřili jako první a po čtvrt hodině hry se ujímají vedení! Střeleckou listinu otevírá MAXIMILIAN WITTEK, který využil nedůslednosti domácí obrany, ve vápně zachytil Broschinskiho krátký pas a jeho následné zakončení se od padajícího Rønnowa odrazilo do sítě – 0:1!

    Vojtěch Martinek

    Góly: 59. Vertessen (Gosens), 63. Bedia (Schäfer), 74. Hollerbach (B. Aaronson) – 16. Wittek (Broschinski), 31. Wittek (Osterhage), 37. K. Schlotterbeck (Passlack), 70. P. Hofmann (Passlack)

    Karty:   90+5. Gamboa (BOC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:12. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Vogt (46. Vertessen), Leite – Juranović, Schäfer (70. Král), Khedira (C) (88. Knoche), Tousart (46. Bedia), Gosens – Volland (46. B. Aaronson), Hollerbach.
    Náhradníci: Schwolow – Roussillon, Trimmel, Haberer.

    Tréner: Nenad Bjelica.

    VfL Bochum: Riemann – Passlack (88. Gamboa), Ordets, K. Schlotterbeck, Bernardo – Osterhage, Bero (79. Mašović) – Broschinski (67. Antwi-Adjei), Stöger (C), Wittek (67. Oermann) – P. Hofmann (79. Daschner).
    Náhradníci: Luthe – Loosli, Elezi, Paciência.

    Tréner: Heiko Butscher.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim.