Union Berlín – Bochum 3:4 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:5 (kon.) | Heidenheim – Mainz 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
3:4 (0:3)
VfL Bochum
cz Nedeľa 05.05.2024, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Napočtenou někdy příště! (17:34:50)
     
    Svěřenci kouče Butschera výhrou 4:3 odvrátili hrozbu přímého sestupu, v nejhorším případě budou svou bundesligovou příslušnost obhajovat v baráži. Za týden je čeká domácí duel s mistry s Leverkusenu, zatímco Union má na programu klíčovou záchranářskou bitvu na půdě předposledního Kolína nad Rýnem.
     
    To byla jízda! Union po taktických změnách ve druhém poločase na Bochum vlétl a díky žolíkům Vertessenovi a Bediovi se dostal na dosah vyrovnání, jenže pak po chybě domácí obrany hostům dvougólový náskok vrátil Hofmann. Bláznivý zápas dostal ještě jednu zápletku v podobě snížení Hollerbacha, po kterém už ale žádná další trefa nepřišla, a všechny body tak nakonec přeci jen putují na konto modrobílého klubu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:12. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Riemann po dalším uhašeném ofenzívním tažení Unionu odkopává míč daleko od brány na levé křídlo.
     
    90+5
    Cristian Gamboa (BOC) na středu hřiště zatáhl za záchranou brzdu a faulem zastavil Vertessenův výpad, následná žlutá karta mu nejspíš ani nevadí.
     
    90+3
    Králův skákající míč skončil v rukou připraveného hostujícího gólmana, nastavení se pomalu chýlí ke konci. Až takové drama jsme snad ani nečekali...
     
    90+2
    Zaplněný domácí kotel je ve varu, Union si vybojoval roh. Do vápna Bochumi míří i Rønnow.
     
    90+1
    Kdyby tohle šlo jen o pár centimetrů vedle... K nízkému centru se teď v bezprostřední blízkosti Riemannovy klece dostal Aaronson, hlavička ale pak zamířila jen přesně do brankářova náručí!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    89
    Pressující Bedia se neúspěšně snažil vybojovat míč na křídle, Oermann ho ale k němu nepustil a vynutil si outové vhazování. Za chvíli začne nastavení.
     
    88
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Felix Passlack, přichází Cristian Gamboa.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Robin Knoche.
     
    87
    Dění se zaseklo na středu hrací plochy. Při nejbližší příležitosti se bude na obou stranách střídat.
     
    86
    Obratem jsme viděli další rohový kop Bochumi, Stöger ovšem míč nasměroval jen do Rønnowova náručí. Union se vrací na balón a může zaútočit.
     
    85
    Hollerbach Juranovićovo dlouhé vhazování nohou tečoval do vápna – přesně do místa, kde číhal gólman Riemann. Čas na vyrovnání se rychle krátí.
     
    84
    Hraje se nahoru dolu, na Alten Försterei je to ovšem bez koncovky. Nebo aspoň tedy bez té přesné, Osterhageho slabý pokus letěl výrazně mimo.
     
    82
    Král toho sám u rohového praporku moc nevymyslel, Mašović s Bernardem byli nad jeho síly. Bochum nepustila Union ke střele a ujala se balónu.
     
    81
    Od dvojnásobného střídání mají více ze hry hosté. Antwi-Adjei potrápil berlínskou obranu dlouhým vhazováním, které ale nakonec šanci nepřineslo.
     
    80
    Pomalu ale jistě míříme do finiše. Vertessen si podle hlavního rozhodčího počínal za hranicí pravidel, za což byl nařízen volný kop na levém křídle.
     
    79
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Matúš Bero, přichází Erhan Mašović,
    ze hřiště odchází Philipp Hofmann, přichází Lukas Daschner.
     
    77
    Hned dva hráči Bochumi teď v rozmezí pár sekund reklamovali křeče, z ochozů se ozývá hlasitý pískot. No, hra se zřejmě tak jako tak na chvíli zastaví...
     
    76
    Rychlou reakci jsme v Berlíně neviděli, obrana Unionu to zvládla a udržela míč daleko od své svatyně. Uvidíme, co červení nyní sami vymyslí vepředu.
    74. Benedict HOLLERBACH - 3:4
     
    74
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Ne ne, na Alten Försterei ještě nekončíme! Aaronson se prodral do hostující šestnáctky, ubránil se náporu dotěrných hostujících zadáků a skrz ně procedil míč na malé vápno na BENEDICTA HOLLERBACHA, jehož následná teč zaplula přesně mezi roztažené nohy gólmana Riemanna. Kontaktní gól je na světě – 3:4!
     
    73
    Sledujeme berlínskou kombinaci, svěřenci kouče Bjelici hledají nějakou skulinku v obraně Bochumi.
     
    72
    Domácím se tentokrát podařilo hostující akci rozebrat relativně rychle a k míči se dostali napůl cesty mezi vápnem a středovou lajnou. Obratem míří vpřed.
    70. Philipp HOFMANN - 2:4
     
    70
    Bochum právě vstřelila branku!
    To je šok! Ohlušující skandování během několika milisekund vystřídalo hrobové ticho, Union si znovu nepohlídal svou šestnáctku a vyrovnání se mu vzdaluje! Na konci série nepříjemných odrazů teď byl PHILIPP HOFMANN, který přesnou hlavičkou nasměroval míč na levou stranu svatyně. Rønnow jen zůstal stát – 2:4!
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází András Schäfer, přichází Alex Král.
     
    68
    Riemannova brána je stále pod mírným tlakem, Bochumi se ale podařilo zastavit krvácení a už nepouští nabuzené protihráče do střeleckých šancí.
     
    67
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází Tim Oermann,
    ze hřiště odchází Moritz Broschinski, přichází Christopher Antwi-Adjei.
     
    66
    Broschinski s hodně velkým podivem zírá na pomezního rozhodčího, který si všiml jeho útočného faulu. Union tak získává volný kop na své straně hřiště.
     
    65
    Juranović aktivním pressem pro svůj tým získal roh. Zaplněné tribuny jsou ve varu a vyhlíží srovnání.
     
    64
    Borci v modrém se mohou pokusit rozhárané dění uklidnit, Osterhage byl faulován na křídle.
    63. Chris BEDIA - 2:3
     
    63
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Tak to je něco neuvěřitelného, v německé metropoli už je to jen o jeden gól! Hostujícím fanouškům teď přejel mráz po zádech po přesném zakončení dalšího střídajícího borce, tentokrát CHRISE BEDII, který se prodral skrz nedůslednou bochumskou obranu a z vnitřku vápna uklidil míč za Riemanna – 2:3!
     
    61
    Ne ne, penalta to nebude. Balón hostujícího zadáka zasáhl zřejmě do hrudníku, bleskově rychle snížení se tak nekoná. Aspoň tedy prozatím.
     
    60
    Pozor, tohle může být zajímavé. Domácí si teď u hlavního rozhodčího stěžují na bránícího Bernarda ve vápně, který podle nich míč zblokoval rukou...
    59. Yorbe VERTESSEN - 1:3
     
    59
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Poločasové střídání se vyplatilo, Berlínští se vrací zpět do hry! Život do zaplněných ochozů na Alten Försterei vdechl YORBE VERTESSEN, který po krátké přihrávce od Gosense napřáhl z velké vzdálenosti a nachytal Riemanna na švestkách skákající střelou k pravé tyči – 1:3!
     
    58
    Ze strany výrazně pozměněných Eisernen ve druhé půli sledujeme lepší výkon než ten první, stále tomu ale chybí koncovka. Riemann je povětšinou bez práce.
     
    56
    Hollerbach teď na křídle reklamuje Bernardův skluz, který byl podle něj za hranicí pravidel. Sudí si to ale nemyslí, a domácí se musí spokojit "jen" s rohem.
     
    55
    Vertessen si ve snaze naskočit na Hollerbachův centr před Riemannem počínal až moc agresivně a povalil Passlacka, odpískán faul proti Berlíňanům.
     
    54
    Hosté následně bleskově zrychlili tempo a než se Union nadál, byli na hraně vápna. Wittekovu přihrávku Bero nicméně slabě tečoval jen k Rønnowovi.
     
    53
    Sledujeme celkem opatrnou kombinaci Bochumi na středu hřiště, míč drží hlavně obránci.
     
    52
    Hraje se nahoru dolu. Na druhém konci hřiště se pokoušel něco vymyslet Hollerbach, jehož kratičký centr na přední tyč ovšem uvízl v rukavicích Riemanna.
     
    51
    Rønnow si může oddechnout. Orděc se ani na dva pokusy na střeleckou listinu nezapsal, po zblokované prvotní střele míč dorazil těsně vedle svatyně.
     
    50
    Poprvé od přestávky o sobě dala v útoku vědět i Bochum, Broschinski pro svůj tým vybojoval roh.
     
    49
    Odpískáno postavení mimo hru proti Unionu, utkání bude pokračovat odkopem z dílny Riemanna.
     
    48
    Další nedovolený zákrok, Bochum si zkraje dějství počíná velmi agresivně. Tentokrát to byl Bernardo, kdo domácím nadělil volný kop na pravém křídle.
     
    47
    Druhý poločas zahajuje Schlotterbeckův faul na Bediu, hostující obránce protihráče dost okatě podržel. Sudí zastavuje hru těsně za středovou čarou.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Yorbe Vertessen,
    ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Brenden Aaronson,
    ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Chris Bedia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak takové poločasové skóre před startem zápasu snad nepředpovídal ani ten nejskalnější fanoušek Bochumi. Hosté se po úvodních minutách ujali iniciativy a branku velmi bojácně a nedůrazně hrajícího Unionu zasypali hned třemi góly, pod dva z nich se podepsal Wittek a ten dosud poslední pak přidal Schlotterbeck. No, kouč Bjelica má před druhou půlí o čem přemýšlet. Uvidíme, co přinese část s pořadovým číslem dva.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:7.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Stöger udělal tečku za prvním poločasem dalekonosnou střelou, která jen prolétla kolem domácí brány.
     
    45+1
    Nedostatečně střežený Orděc míč po dlouhé standardce jemně tečoval hlavou, Rønnow měl ovšem akci Bochumi přečtenou a míč naprosto s přehledem lapil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    44
    Wittek byl faulován Vogtem, který se následně frustrovaně pustil do hlavního rozhodčího. Ten však ani tentokrát nevytáhl z kapsy žlutou kartu.
     
    43
    Orděc si před svou šestnáctkou pohlídal vysunutého Hollerbacha a umožnil Riemannovi bez větších starostí zneškodnit skákající míč na kraji vápna.
     
    42
    Passlackův centr v bídnou hlavičku přetavil Bernardo. Domácí brankář bude odkopávat, červení mají už jen pár minut na zkorigování skóre před pauzou.
     
    41
    Z hranice vápna chtěl tečku za poločasovým debaklem domácích udělat Bero, který ovšem zasáhl jen jedno z těl v nepřehledném chumlu před Rønnowem.
     
    40
    Wittek z rychlého výpadu zkusil připravit zakončení pro nabíhajícího Broschinského, vracející se protihráč ovšem srazil míč za bránu. Je z toho tedy roh.
     
    39
    Bero a Stöger si na křídle příliš nerozuměli, přihrávka prvního jmenovaného na toho druhého spadla do zámezí. Union tak získává míč na své polovině.
     
    38
    Pokus o bleskovou odpověď velmi rychle vyhořel, Riemann ani tentokrát nebyl nucen zasahovat.
    37. Keven SCHLOTTERBECK - 0:3
     
    37
    Bochum právě vstřelila branku!
    To už je přímo hororový první poločas pro Berlínské, kterým se cesta k záchraně v Bundeslize čím dál tím víc komplikuje! Passlack dostal hodně prostoru na pravém kraji vápna a vzduchem nasměroval míč blíže ke středu na trestuhodně nestřeženého zadáka KEVENA SCHLOTTERBECKA, jehož střelu pak Rønnow ani přes veškerou snahu nezastavil – 0:3!
     
    35
    Union je znovu pod tlakem, hráčům v červeném se nedaří odtáhnout hru pryč od jejich klece.
     
    34
    Bochum rychle vrátila hru zpátky před Rønnowa, Slovák Bero pak svou tečovanou střelou vybojoval pro svůj tým vůbec první roh v tomto zápase.
     
    33
    Tohle nebylo vůbec špatné! Juranović z obrovské vzdálenosti zakroutil míč na střed vápna, kde si na něj parádně naskočil Leite a hlavičkou poprvé pořádně potrápil hbitého Riemanna!
     
    32
    Doekhi byl zezadu sražen na trávník, domácí mají šanci se vrátit zpět do hry standardkou.
    31. Maximilian WITTEK - 0:2
     
    31
    Bochum právě vstřelila branku!
    Na Alten Försterei je to zatím naprosto jednoznačná záležitost, Bochum kráčí vstříc veledůležitému bodovému zisku a odskakuje do dvougolového vedení! Nebyl u toho nikdo jiný než MAXIMILIAN WITTEK, který se parádně dostal skrz až neuvěřitelně laxní obranu Unionu a zaskočil Rønnowa k bližší tyči – 0:2!
     
    29
    Ze strany Berlíňanů je to zatím dopředu velmi slabé. Volland se sice po rychlé akci uvolnil na straně a zkusil centrovat na Tousarta, Riemann byl ale rychlejší.
     
    27
    Bochum sází hlavně na dlouhé nákopy. Jeden takový teď ze svého arzenálu vytáhl Schlotterbeck, jehož nabídku ale místo u spoluhráče končí u Rønnowa.
     
    26
    V německé metropoli se nyní spíš nehraje než hraje, dění se velmi často kouskuje. Častěji jsou na balónu hráči v modrém, ti se snaží zlomit obranu Unionu.
     
    25
    Sledujeme vyrovnanou bitvu na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří zkrotit balón.
     
    24
    Broschinski se seč mohl snažil se odpoutat od dotěrného Leiteho, jenž ho ovšem nakonec přetlačil a kousek před malým vápnem ho zbavil balónu.
     
    22
    Wittekův gól padl z vůbec první přesné střely v dnešním utkání. Co se statistiky celkových ran týče, i tam po dvaceti odehraných minutách vedou hosté – 1:3.
     
    21
    Stöger hodně dlouhý nařízený kop poslal až před Rønnowa, Berlínští si ovšem tentokrát bedlivě střežili svou šestnáctku a míč rychle zneškodnili.
     
    20
    Tousartův faul za středovým kruhem se vůbec nelíbil sudímu, který vrací míč do držení Bochumi.
     
    19
    V ochozech to poprvé zahučelo. Union standardku z pravého křídla přetavil ve zdánlivě nepříjemnou teč, která ovšem nakonec přeletěla Riemannovu klec.
     
    18
    Bochum kontroluje hru a snaží se navázat na úvodní zásah. Bernardova přihrávka na Witteka ovšem plody nepřinesla, balón končí u borců v červeném.
    16. Maximilian WITTEK - 0:1
     
    16
    Bochum právě vstřelila branku!
    Tak to bylo jako blesk z čistého nebe! Hosté v záchranářském souboji o pomyslných šest bodů udeřili jako první a po čtvrt hodině hry se ujímají vedení! Střeleckou listinu otevírá MAXIMILIAN WITTEK, který využil nedůslednosti domácí obrany, ve vápně zachytil Broschinskiho krátký pas a jeho následné zakončení se od padajícího Rønnowa odrazilo do sítě – 0:1!
     
    15
    Stöger se dlouhou rozehrávkou pokusil vysunout dopředu Witteka, toho si ale na křídle pohlídal Vogt a nechal míč sjet za bránu. Rønnow odkopává.
     
    14
    Spíš než pohledné akce zatím na Alten Försterei vidíme hlavně nedovolené zákroky. Jeden takový teď spáchal Osterhage, je z toho dlouhý volný kop pro domácí.
     
    13
    Berlín získal další roh. Na letící míč si u zadní tyče naskakoval Leite, který si ale proti bránícímu Orděcovi pomohl loktem a to se sudímu vůbec nelíbilo.
     
    12
    Domácí si ale vepředu nerozuměli, jejich akci zhatila nepovedená přihrávka na Tousarta. Míč v zámezí.
     
    11
    Union se díky až příliš ostré hře Bochumi vrátil na míč a dostal se do útoku, ze kterého vybojoval svůj dnešní první roh. Riemann bude muset zpozornět.
     
    10
    Hosté teď mají více ze hry. Aktivitu chtěl v úvodní trefu přetavit Hofmann, který ale zakončením z hranice vápna zasáhl jen bránícího protihráče. Rønnow bez práce.
     
    9
    Nepříjemný souboj mezi Tousartem a Osterhagem byl posouzen ve prospěch Bochumi, o následnou rozehrávku se postará gólman Riemann.
     
    8
    Další balón do berlínské šestnáctky nyní vyslal Stöger, jehož tečovaný pokus si ale Rønnow pohlídal a míč schoval do svého nastraženého náručí.
     
    7
    Hostující centr z křídla vedl k trochu chaotické situaci před Rønnowem, ve které se ovšem nakonec domácí včas zorientovali a dostali míč do bezpečí.
     
    6
    Prvních pět minut utkání nenabídlo žádnou výraznější šanci, obě obrany pracují na plné obrátky. Na držení míče aktuálně vede Bochum, a to 56 % : 44 %.
     
    5
    Hollerbach už je zpět na trávníku a obratem se stal obětí dalšího nedovoleného zákroku, tentokrát ho k zemi přistrčil Orděc. Další standardka.
     
    4
    Borci v červeném jsou dočasně v deseti. Dění se usadilo na středu hřiště, balón často mění majitele.
     
    3
    S útočníkem Unionu to nevypadá dobře, už jsou u něj zdravotníci. Hollerbach velmi špatně došlápl poté, co se nataženou nohou pokusil tečovat letící balón.
     
    2
    Hollerbach si vynutil faul u středové čáry, Berlínští po zásahu sudího získávají volný kop.
     
    1
    Domácí se na první pokus dopředu neprobojovali, Bochum jejich výpad přes levé křídlo zastavila velmi daleko od Riemannovy klece. Na tahu jsou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstará Union, jdeme na věc!
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, domácí v červených a hosté v modrých dresech. Start se blíží.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní odpoledne, utkání začíná za pár minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Vogt, Leite – Juranović, Schäfer, Khedira (C), Tousart, Gosens – Volland, Hollerbach.
    Náhradníci: Schwolow – Roussillon, Trimmel, Knoche, B. Aaronson, Haberer, Král, Bedia, Vertessen.
    Trenér: Nenad Bjelica.

    VfL Bochum: Riemann – Passlack, Orděc, K. Schlotterbeck, Bernardo – Osterhage, Bero – Broschinski, Stöger (C), Wittek – P. Hofmann.
    Náhradníci: Luthe – Gamboa, Mašović, Oermann, Loosli, Daschner, Elezi, Paciência, Antwi-Adjei.
    Trenér: Heiko Butscher.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
    Vše je připraveno, v Berlíně se začne v půl čtvrté.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního střetnutí byl vybrán zkušený Marco Fritz, pro kterého to bude již 209. kariérní utkání v Bundeslize. Na stranách mu budou asistovat Dominik Schaal a Marcel Pelgrim.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Union má svým soupeřům co vracet, výsledek prvního vzájemného střetnutí v této sezóně byl totiž dost jasný. Bochum doma uhájila všechny body a porazila nájezdníky z Berlína 3:0, přičemž pod góly se tehdy podepsali Asano, Paciência a Stöger. Třetí čisté konto v ročníku pak zaznamenal brankář Riemann.

    16. 12. 2023: Bochum – Union Berlín 3:0 (1:0)

    Branky: 45+5. Asano, 54. Paciência (Antwi-Adjei), 78. Stöger (pen.).

    Žluté karty: 20. Osterhage (BOC), 90+1. Stöger (BOC) – 42. Khedira (UNB), 85. Roussillon (UNB).

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:13.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa (87. Passlack), Oermann (64. Loosli), Schlotterbeck, Bernardo – Losilla (C), Osterhage, Stöger – Asano (87. Kwarteng), Paciência (73. Broschinski), Antwi-Adjei (72. Bero).
    Připraveni: Thiede – Wittek, Soares, Daschner.
    Hlavní trenér: Thomas Letsch.

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Juranović, Knoche, Leite, Roussillon – Khedira (C) (60. Schäfer), Haberer (60. Král) – Hollerbach (75. Kaufmann), Volland (75. Aaronson), Becker (60. Laídúní) – Behrens.
    Připraveni: Schwolow – Jaeckel, Bonucci, Trimmel.
    Hlavní trenér: Nenad Bjelica.
    Berlínští přípravu na dnešní duel nepodcenili.
     
    VFL BOCHUM (15. místo)
    31 Z, 6–12–13, 37:62 (-25), 30 bodů

    Velmi podobné starosti nyní řeší také na druhé straně barikády – Bochum je totiž jen o skóre horší než domácí, a nachází se tak na samotné hranici poslední trojice bundesligové tabulky. Tým lodivoda Butschera, který jej převzal teprve před měsícem, tak má v nadcházejících dnech též o práci postaráno.

    Nutno nicméně podotknout, že modrobílí před týdnem udělali krok směrem k záchraně. Doma si totiž vyšlápli na favorizovaný Hoffenheim, kterou k výhře dovedli dva góly Stögera a jeden zásah Passlacka. Soupeře se ještě v závěru pokusil zachránit Kramarić, jeho trefy ale na remízu nestačily. Sečteno, podtrženo – 3:2.

    Poslední výsledky Bochumi
    26. 4.: Bochum – Hoffenheim 3:2
    20. 4.: Wolfsburg – Bochum 1:0
    13. 4.: Bochum – Heidenheim 1:1

    Nejlepší střelci Bochumi
    Kevin STÖGER – 29 Z, 7 branek
    Takuma ASANO – 27 Z, 6 branek
    Keven SCHLOTTERBECK – 24 Z, 4 branky
     
    1. FC UNION BERLÍN (14. místo)
    31 Z, 8–6–17, 26:50 (-24), 30 bodů

    Před rokem touto dobou si příznivci Unionu vychutnávali historické čtvrté místo a premiérový postup do Ligy mistrů, letos je budí ze spaní vidina sestupu zpět o patro níž. Berlínští prožívají těžkou sezónu, kterou může ještě prodloužit baráž o udržení: na šestnácté místo totiž před tímto kolem měli jen dvoubodový náskok.

    Situaci vůbec nepomáhá ani fakt, že závěr ročníku Die Eisernen zastihl v bídné formě. Svěřenci trenéra Bjelici, který na lavičce po létě nebude pokračovat, na výhru čekají už pět kol, přičemž minulý víkend pouze remizovali s třináctým Mönchengladbachem.

    Poslední výsledky Unionu
    28. 4.: M'gladbach – Union Berlín 0:0
    20. 4.: Union Berlín – Bayern 1:5
    12. 4.: Augsburg – Union Berlín 2:0

    Nejlepší střelci Unionu
    Robin GOSENS – 27 Z, 6 branek
    Benedict HOLLERBACH – 25 Z, 3 branek
    Čtyři hráči – 2 branky
     
    Příjemnou neděli u sledování německého fotbalu! Dnešní program Bundesligy nabídne i velmi důležitý záchranářský souboj mezi Unionem a Bochumí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Martinek

    Góly: 59. Vertessen (Gosens), 63. Bedia (Schäfer), 74. Hollerbach (B. Aaronson) – 16. Wittek (Broschinski), 31. Wittek (Osterhage), 37. K. Schlotterbeck (Passlack), 70. P. Hofmann (Passlack)

    Karty:   90+5. Gamboa (BOC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:12. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Vogt (46. Vertessen), Leite – Juranović, Schäfer (70. Král), Khedira (C) (88. Knoche), Tousart (46. Bedia), Gosens – Volland (46. B. Aaronson), Hollerbach.
    Náhradníci: Schwolow – Roussillon, Trimmel, Haberer.

    Tréner: Nenad Bjelica.

    VfL Bochum: Riemann – Passlack (88. Gamboa), Ordets, K. Schlotterbeck, Bernardo – Osterhage, Bero (79. Mašović) – Broschinski (67. Antwi-Adjei), Stöger (C), Wittek (67. Oermann) – P. Hofmann (79. Daschner).
    Náhradníci: Luthe – Loosli, Elezi, Paciência.

    Tréner: Heiko Butscher.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim.