Švajčiarsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Česko – Švédsko 0:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Fínsko
cz Sobota 04.05.2024, 12:00 • Winning Group Arena, Brno • České hokejové hry
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:55
    Tohle je velká škoda a zuby by si mohl Tobias Geisser ukousat. Od Aebishera dostal naprosto přesnou přihrávku a chvíli před ním koukala zcela prázdná brána. Jenže než Geisser vystřelil, Larmi se tygřím skokem dokázal přesunout do míst, kde chvíli vůbec nebyl. Mohlo být sníženo, takhle je to stále o dva góly.
     
    52:20
    Sobotnímu odpolednímu duelu přihlíží 4519 fanoušků.
    50:51 Tanner RICHARD - 1:3
     
    50:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Povede! Tak přeci jen se dočkali a dávají možná kontaktní branku. TANNER RICHARD si najel na pravé křídlo, dostal se do palebné pozice na kruhu a šikovnou ranou překonal doposud jistého Larmiho. Bez asistence.
    48:46 Julius MATTILA - 0:3
     
    48:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dá se říct, že o osudu tohoto duelu by mohlo být jasno. JULIUS MATTILA šel s Kaskim do přečíslení dva na jednoho, sice mu střela z první vůbec nesedla, ale po odrazu zřejmě od chrániče švýcarského obránce se kotouč smolně došoural do sítě. Oliwer Kaski, Jesse Puljujärvi.
     
    45:13
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tino Kessler – 2 min., vysoká hůl.
     
    39:51
    Mike Künzle se rozjel v plné rychlosti na branku, jenže trefil jen připraveného Larmiho, který puk lapil do výstroje.
     
    39:51
    Píská se trestné střílení po faulu na Christopha Bertschyho!
     
    38:13
    Tak ani veterán Andres Ambühl se neprosadil. V tísni se čtyřicetiletý matador dostal nakonec ke střele, puk se ovšem vykutálel těsně vedle levé Larmiho tyče.
    33:20 Patrik PUISTOLA - 0:2
     
    33:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní přesilovková kombinace. Finové výborně zakombinovali, z levého kruhu pak přišla přesná přihrávka, ze které těžil nachytaný PATRIK PUISTOLA. Ten se dlouho s ničím nepáral a střelou švihem překonal Schmida, který se už nestihl přesunout ke své bližší tyči. Je to druhá branka finského útočníka v dnešním utkání. Asistence: Valteri Puustinen, Axel Rindell.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tobias Geisser – 2 min., hákování.
     
    30:05
    Více jak z poloviny zaplněnou brněnskou arénou obíhá mexická vlna. Opět tady panuje výborná atmosféra a odhadem 4000 fanoušků se dobře baví.
    24:53 Patrik PUISTOLA - 0:1
     
    24:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dlouho jsme čekali na branku a ta nyní padá. PATRIK PUISTOLA obešel v poklidu dva protihráče, natlačil se až před brankáře Schmida, kterému udělal kličku do bekhendu a dopravil pohodlně kotouč do jeho sítě. Finové tak vedou z ojedinělé akce, ale opět to dokazuje, že pokud dostanou jen drobný prostor, dokáží být produktivní. Bez asistence.
     
    21:41
    Na obou stranách registujeme dvě slibné šance. Nejprve Arttu Hyry dostal ideální palebnou pozici ze slotu, ale Schmid výborně zasáhl, po rychlé akci posléze zahrozil i Christoph Bertschy. Larmi znovu předvedl výtečný zákrok a puk ukryl do výstroje.
     
    14:48
    Opět nám v Brně zvoní konstrukce brány. Švýcarsko si vypracovalo obrovský tlak a za podpory fanoušků bylo blízko gólu. Na pravém kruhu byl osamocený Senteler a jeho rána orazítkovala břevno Larmiho brány.
     
    14:18
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Rasmus Rissanen – 2 min., vražení na hrazení.
     
    12:58
    Mike Künzle vypálil hned po vyhraném buly a mnoho nechybělo, kotouč šel těsně nad bránu.
     
    07:53
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Iiro Pakarinen – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:19
    Největší šance zápasu a v ní navrátilec z trestné lavice. Tyler Moy vystihl na modré nepřesnou přihrávku a upaloval sám na Larmiho, trefil však jen jeho tyčku.
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tyler Moy – 2 min., hákování.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 51. Richard – 25. Puistola, 34. Puistola (Puustinen, Rindell), 49. Ju. Mattila (Kaski, Puljujärvi)


    Švajčiarsko: Schmid (Berra) – Loeffel, Kreis, Egli, Jung, Fora (A), Geisser, Baragano, Aebischer – Simion, Senteler, Herzog – Künzle, Richard, Scherwey (A) – Kessler, Bader, Lehmann – Bertschy, Ambühl (C), Moy.
    Tréner: Patrick Fischer

    Fínsko: Larmi (Lehtinen) – Rissanen, Kaski, Winberg, Rindell, Määttä (C), Matinmikko, Leppänen, Je. Mattila – Innala, Kapanen, Puljujärvi – Puistola, Ju. Mattila, Suomi – Hyry, Jormakka, Mäenalanen – Björninen (A), Pakarinen (A), Puustinen.
    Tréner: Jukka Jalonen

    Rozhodca: Harnebring (SWE), Hribik (CZE) – Rampír, Špůr (CZE)

    Diváci: 4519