Čína – Dánsko 1:2 (0:2 po s.n.) | Nemecko – Švédsko 1:0 (kon.) | Švajčiarsko – Fínsko 2:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Fínsko
cz Pondelok 08.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 2:5
     
    58:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Svůj skvělý výkon v tomto zápase potvrzuje finská kapitánka JENNI HIIRIKOSKIOVÁ. Ta zachytila přihrávku Stalderové a z vlastního obranného pásma trefila prázdnou branku Švýcarska. Ke třem asistencím tak Hiirikoskiová přidává i gól. – 2:5. Bez asistence.
     
    57:18
    Po přihrávce Müllerové neuspěla zblízka Lara Stalderová!
     
    57:03
    Branka Švýcarska je prázdná!
     
    54:35
    Výborná spolupráce Lary Stalderové s Alinou Müllerovou! Druhá jmenovaná už byla před brankářkou Aholaovou, kterou po přehození kotouče na bekhend nepřekonala!
     
    51:55
    Stalderová si možná potřebovala trochu ulevit a dostala trest za krosček.
    50:52 Sinja LEEMANNOVÁ - 2:4
     
    50:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď už Švýcarkám taktika s hráčkou, která číhala za obranou, vyšla! Laura Zimmermannová poslala do úniku SINJU LEEMANNOVOU a ta proměňuje střelou na lapačku. U střídačky ji ve stoje gratuluje i kapitánka Stalderová, jenž tedy snad není vážněji zraněná. Asistence: Lara Zimmermannová a Stefanie Wetliová.
     
    48:36
    Susanna Tapaniová nabrala rychlost a natlačila se až před Brändliovou, která její zakončení vytěsnila!
     
    44:58
    Další samostatný únik Lary Stalderové. Ani teď švýcarská kapitánka nedává! Střílela vedle levé tyčky.
     
    44:19
    Viivi Vainikkaová nedokázala v přečíslení 2 na 1 procpat přihrávku na Holopainenovou. Nakonec se však ke kotouči ještě dostala před brankou a poslala ho těsně vedle pravé tyčky!
     
    43:59
    Lara Stalderová dostala krásnou přihrávku od spoluhráčky a ujížděla sama na finskou branku. Volila střelu mezi betony, kterou pokryla Aholaová!
    33:58 Susanna TAPANIOVÁ - 1:4
     
    33:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to už o tři góly! Nahození Jenni Hiirikoskiové od modré čáry Brändliová jen vyrazila. Puku se chopila SUSANNA TAPANIOVÁ. Ta s ním objela branku, vyjela si do střelecké pozice a z pravé strany zamířila nad levé rameno klečící švýcarské gólmanky – 1:4. Asistence: Jenni Hiirikoskiová.
     
    30:26
    Hned na úvod přišla střela Michelle Karvinenové z pravého kruhu a dorážka Elisy Holopainenové. Brändliová to zvládla.
     
    30:17
    Dvě minuty za hákování dostala Laura Zimmermannová. Po reklamní přestávce začne finská přesilovka.
    24:51 Sanni VANHANENOVÁ - 1:3
     
    24:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól je to regulérní! Na modré čáře se opřela do puku Nelli Laitinenová. Do jejího projektilu ještě ze vzduchu sáhla SANNI VANHANENOVÁ a puk zapadl pod víko švýcarské branky. Výška hole finské útočnice nakonec byla v pořádku. Asistence: Nelli Laitinenová a Jenni Hiirikoskiová.
     
    24:51
    Finky skórovaly. Situaci si ale ještě kontrolují rozhodčí u videa. Řeší se, zda Sanni Vanhanenová netečovala střelu Nelli Laitinenové vysokou holí!
     
    23:27
    Krásná přihrávka Holopainenové, po níž jela sama na brankářku Michelle Karvinenová. Opět zkoušela zakončení s hokejkou protaženou mezi nohama, Brändliová se však nenechala zaskočit!
     
    20:30
    Hned velká šance Finska. Elisa Holopainenová vyjela s pukem z rohu až před branku a ještě ho posunula na Nooru Tulusovou. Andrea Brändliová se stačila s dráhou puku přesunout a Tulusová vystřelila jen do ní.
    19:52 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 1:2
     
    19:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Skvěle sehraná finská přesilovka, která nakonec byla využita pouhých 7,3 sekundy před koncem úvodní části! Jenni Hiirikoskiová nabila na levý kruh Nooře Tulusové. Její projektil zablokovala bránící Baechlerová. Kotouč se však odrazil mezi kruhy, odkud ho RONJA SAVOLAINENOVÁ poslala za záda již nereagující švýcarské brankářky – 1:2. Asistence: Noora Tulusová a Jenni Hiirikoskiová.
     
    18:14
    Annic Büchiová postavila strom do cesty Sanny Rantalaové. Byla to hodně tvrdá srážka, kterou Finka naštěstí přestála ve zdraví. Švýcarská obránkyně dostává dvě minuty za nedovolenou hru tělem.
     
    16:02
    Alina Müllerová s lehkostí přešla přes střední páslo a z pravé strany to zkoušela na vzdálenější tyčku. Tu těsně minula!
    14:14 Lara STALDEROVÁ - 1:1
     
    14:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je srovnáno! První gól Švýcarska na turnaji střílí kapitánka LARA STALDEROVÁ. Ta šikovně vložila hokejku do střely Alessie Baechlerové od modré čáry a puk po její teči propadl mezi nohama brankářky Aholaové a doklouzal se až za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Alessia Baechlerová a Lara Christenová.
     
    13:13
    Finky rychle přešly do útoku. Susanna Tapaniová posunula puk doleva pro Michelle Karvinenovou, která z levého kruhu těsně minula horní růžek. Puk možná ještě škrtla lapačkou Brändliová.
     
    03:02
    Na pravém křídle nabrala rychlost Elisa Holopainenová, která projela až před Andreu Brändliovou. Švýcarská brankářka zachraňuje pravým betonem!
    00:42 Petra NIEMINENOVÁ - 0:1
     
    00:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý finský začátek! Susanna Tapaniová nahrála před branku Michelle Karvinenové. Ta ta ještě svým manévrem s prostrčením hokejky mezi nohama brankářku Brändliovou nepřekonala. Své gólmance však nepomohly spoluhráčky, které kotouč posunuly přímo na hůl PETRY NIEMINENOVÉ a ta dorážela do odkryté klece. Asistence: Michelle Karvinenová a Susanna Tapaniová.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 15. Stalderová (Baechlerová, Christenová), 51. Leemannová (Zimmermannová, Wetliová) – 1. Nieminenová (Karvinenová, Tapaniová), 20. Savolainenová (Tulusová, Hiirikoskiová), 25. Vanhanenová (Laitinenová, Hiirikoskiová), 34. Tapaniová (Hiirikoskiová), 59. Hiirikoskiová


    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Rosselová, Wetliová (A), Büchiová – Leemannová, Müllerová (A), Ryhnerová – Schaeferová, Martiová, Zimmermannová – Enzlerová, Weyová, Stalderová (C) – Jorayová, Ingoldová, Quennecová – Herzigová.
    Tréner: Colin Müller

    Fínsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Parkkonenová, Savanderová, Yrjöläová – Vainikkaová, Tulusová (A), Holopainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová – Schalinová, Vanhanenová, Sundelinová – Antti-Roiková, Nylundová, Vesaová – Liikalaová.
    Tréner: Juuso Toivola

    Rozhodca: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová, Gotsdinerová (USA)