Čína – Dánsko 1:2 (0:2 po s.n.) | Nemecko – Švédsko 1:0 (kon.) | Švajčiarsko – Fínsko 2:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Fínsko
cz Pondelok 08.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové příznivce! Na MS žen americké Utice se v rámci pondělního programu skupiny A utkají Švýcarky s Finkami. Je dost pravděpodobné, že oba týmy se následně střetnou také ve čtvrtfinále šampionátu.
     
    Finsko:
    Finsko mělo pověst nejlepšího evropského týmu, který se výkonnostně nacházel hned za oběma zámořskými výběry. O toto postavení však skandinávskou zemi připravily Češky, které na posledních dvou šampionátech vyhrály vzájemné čtvrtfinálové zápasy a pak skončily bronzové. Letos by si svěřenkyně kouče Juusa Toivoly zase rády sáhly na medaile. Po třech utkáních však zatím nezískaly ani bod. Hned na úvod prohrály 0:4 právě s Českem. Nicméně proti zámořským favoritkám neodehrály špatné zápasy. Kanadě podlehly 1:4, byť v utkání vyprodukovaly 33 střel na branku. Pak padly 3:5 s USA. Proti Švýcarsku se bude hrát o pravděpodobné čtvrté místo v tabulce skupiny A.

    Zápasy s Českem a Kanadou chytala Sanni Aholaová. Utkání proti Kanadě pak absolvovala Anni Keisalaová. Dva góly zatím na turnaji vstřelila Elisa Holopainenová. Už na svém šestnáctém šampionátu startuje legenda mezinárodního ženského hokeje Jenni Hiirikoskiová. 37letá obránkyně navíc na svém postu stále patří ke světové špičce.
     
    Švýcarsko:
    Švýcarky skončily na posledních třech šampionátech vždy na čtvrté příčce. V posledních dvou případech padly v souboji o bronz s Češkami. Do letošního turnaje měly svěřenkyně kouče Colina Müllera velmi těžký vstup, když si zahrály s oběma zámořskými výběry. V těchto zápasech nedokázaly skórovat, když USA podlehly 0:4 a Kanadě 0:3.

    Asi největším pozitivem na obou utkáních byly výkony brankářky Andrey Brändliové, která předváděla výborné zákroky a i přes prohry si drží vysokou procentuální úspěšnost 93,9 %. Na své první kanadské body čekají i tradiční ofenzivní opory Lara Stalderová s Alinou Müllerovou, byť zejména kapitánka Stalderová nějaké příležitosti měla.
     
    Švýcarky s Finkami odehrály během této dva zápasy v rámci ženského EHT s vyrovnanou bilancí. Nejprve vyhrály 6:3 Švýcarky. V únoru v Liberci pak slavily po výsledku 3:1 hokejistky Finska. Ty jsou celkově historicky úspěšnější.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Rosselová, Wetliová (A), Büchiová – Leemannová, Müllerová (A), Ryhnerová – Schaeferová, Martiová, Zimmermannová – Enzlerová, Weyová, Stalderová (C) – Jorayová, Ingoldová, Quennecová – Herzigová.
    Trenér: Colin Müller

    Finsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Parkkonenová, Savanderová, Yrjöläová – Vainikkaová, Tulusová (A), Holopainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová – Schalinová, Vanhanenová, Sundelinová – Antti-Roiková, Nylundová, Vesaová – Liikalaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová, Gotsdinerová (USA).
     
    Ve Švýcarské sestavě zaujme rozdělení dua elitních útočnic Alina Müllerová – Lara Stalderová. Zatímco Müllerová zůstává v první formaci, kapitánka Stalderová byla odsunuta až do třetího útoku. Jedná se zřejmě o reakci trenéra Müllera na to, že jeho tým na šampionátu dosud neskóroval.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Alina Müllerová vyhrála úvodní buly a puk tak získaly Švýcarky.
     
    00:31
    Zápas může být relativně uvolněný. Oba týmy mají jako účastnice skupiny A jisté čtvrtfinále, kde dost pravděpodobně opět narazí na sebe.
     
    00:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý finský začátek! Susanna Tapaniová nahrála před branku Michelle Karvinenové. Ta ta ještě svým manévrem s prostrčením hokejky mezi nohama brankářku Brändliovou nepřekonala. Své gólmance však nepomohly spoluhráčky, které kotouč posunuly přímo na hůl PETRY NIEMINENOVÉ a ta dorážela do odkryté klece. Asistence: Michelle Karvinenová a Susanna Tapaniová.
    00:42 Petra NIEMINENOVÁ - 0:1
     
    02:40
    Uvidíme, jak odpoví Švýcarky. Ty už by se konečně potřebovaly prosadit v ofenzivě.
     
    03:02
    Na pravém křídle nabrala rychlost Elisa Holopainenová, která projela až před Andreu Brändliovou. Švýcarská brankářka zachraňuje pravým betonem!
     
    03:41
    Další dobrá akce Finek. Noora Tulusová s Michelle Karvinenovou donutily k dalšímu zákroku švýcarskou brankářku.
     
    04:38
    První zákrok zvládla také Sanni Aholaová, která schovala švýcarskou střelu do lapačky.
     
    05:47
    Jenniina Nylundová to vzala dopředu podél levého mantinelu. Její střela byla sražena za branku.
     
    06:31
    Laura Zimmermannová to vzala na sebe i se střelou. Tu vyrazila levým betonem Aholaová.
     
    07:19
    Petra Nieminenová získala za brankou puk od Christenové. Ten se následně dostal od Karvinenové na modrou čáru k Ronje Savolainenové, jejíž střelu vyrážela Brändliová.
     
    08:08
    Střely na branku – 2:8
     
    08:45
    Anna-Kaisa Antti-Roiková posílala zleva puk před branku. U pravé švýcarské tyčky pak dotírala Jenniina Nylundová a Brändliová musela být pozorná.
     
    09:26
    Viivi Vainikkaová převzala puk od Holopainenové a snažila se prokličkovat do zakončení. To ji švýcarská obrana nedovolila.
     
    10:07
    Na druhé straně přišla střela Noemi Ryhnerové, kterou pokryla Aholaová. Reklamní přestávka.
     
    10:33
    Krista Parkkonenová střílela z mezikruží. Po její zablokované ráně dorážela Sanni Vanhanenová, která nenašla švýcarskou branku.
     
    11:50
    Od modré čáry střílela finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová. Brändliová udržela puk ve výstroji a Finky tak nemohly dorážet.
     
    12:12
    Finky jsou zatím lepší a rychlejší. Zdá se, že si do zápasu přenesly tempo, v němž dokázaly odehrát duely proti Kanadě a USA, ve kterých nepůsobily herně vůbec špatně.
     
    12:47
    Zakázané uvolnění Švýcarska.
     
    13:13
    Finky rychle přešly do útoku. Susanna Tapaniová posunula puk doleva pro Michelle Karvinenovou, která z levého kruhu těsně minula horní růžek. Puk možná ještě škrtla lapačkou Brändliová.
     
    14:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je srovnáno! První gól Švýcarska na turnaji střílí kapitánka LARA STALDEROVÁ. Ta šikovně vložila hokejku do střely Alessie Baechlerové od modré čáry a puk po její teči propadl mezi nohama brankářky Aholaové a doklouzal se až za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Alessia Baechlerová a Lara Christenová.
    14:14 Lara STALDEROVÁ - 1:1
     
    15:12
    Nyní tu máme ještě jednu reklamní přestávku.
     
    15:18
    Po buly se dostala k puku Jenni Hiirikoskiová. Ta z levé strany střílela na bližší tyčku, ovšem Brändliová tam měla vyrážečku.
     
    16:02
    Alina Müllerová s lehkostí přešla přes střední páslo a z pravé strany to zkoušela na vzdálenější tyčku. Tu těsně minula!
     
    16:32
    Také Švýcarky začínají hrozit. Müllerová přenechala puk za ní najíždějící Sinje Leemannové a zasahovat musela Aholaová.
     
    16:42
    Na druhé straně to zkoušela Sanni Rantalaová. Na místě byla Brändliová, která přerušila hru.
     
    18:14
    Annic Büchiová postavila strom do cesty Sanny Rantalaové. Byla to hodně tvrdá srážka, kterou Finka naštěstí přestála ve zdraví. Švýcarská obránkyně dostává dvě minuty za nedovolenou hru tělem.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Noora Tulusová převzala puk od Hiirikoskiové a její rána přelétla horní tyčku švýcarské branky.
     
    19:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Skvěle sehraná finská přesilovka, která nakonec byla využita pouhých 7,3 sekundy před koncem úvodní části! Jenni Hiirikoskiová nabila na levý kruh Nooře Tulusové. Její projektil zablokovala bránící Baechlerová. Kotouč se však odrazil mezi kruhy, odkud ho RONJA SAVOLAINENOVÁ poslala za záda již nereagující švýcarské brankářky – 1:2. Asistence: Noora Tulusová a Jenni Hiirikoskiová.
    19:52 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vedou Finky nad Švýcarkami 2:1. Hráčky Suomi začaly zápas výborně a už po 42 sekundách je poslala do vedení Petra Nieminenová, která dorážela po efektním zakončení Karvinenové s hokejkou mezi nohama. Seveřanky pak byly aktivnější i nadále, ovšem v 15. minutě se poprvé na turnaji prosadily Švýcarky. Pohotovou tečí se o to postarala kapitánka týmu Lara Stalderová. V závěru periody však Finsko dostalo možnost hrát přesilovku a tu v čase 19:52 zužitkovala Ronja Savolainenová.
     
    Střely na branku – 5:17
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hned velká šance Finska. Elisa Holopainenová vyjela s pukem z rohu až před branku a ještě ho posunula na Nooru Tulusovou. Andrea Brändliová se stačila s dráhou puku přesunout a Tulusová vystřelila jen do ní.
     
    21:04
    Puk odražený od zadního mantinelu přikryla lapačkou Sanni Aholaová ve finské brance.
     
    22:09
    Jenniina Nylundová si s pukem dobře vybruslila na osu. Její spoluhráčky se stáhly před branku, Brändliová si nicméně i tak střelu finské útočnice našla.
     
    22:58
    Viivi Vainikkaová skákala šipku, aby alespoň tečovala rozehrávku své spoluhráčky. Její snaha byla marná a tak je tu finské zakázané uvolnění.
     
    23:27
    Krásná přihrávka Holopainenové, po níž jela sama na brankářku Michelle Karvinenová. Opět zkoušela zakončení s hokejkou protaženou mezi nohama, Brändliová se však nenechala zaskočit!
     
    24:19
    Susanna Tapaniová si počkala, až ji najede Petra Nieminenová. S tou se ale vrátila Alina Müllerová, která její zakončení zablokovala.
     
    24:51
    Finky skórovaly. Situaci si ale ještě kontrolují rozhodčí u videa. Řeší se, zda Sanni Vanhanenová netečovala střelu Nelli Laitinenové vysokou holí!
     
    24:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól je to regulérní! Na modré čáře se opřela do puku Nelli Laitinenová. Do jejího projektilu ještě ze vzduchu sáhla SANNI VANHANENOVÁ a puk zapadl pod víko švýcarské branky. Výška hole finské útočnice nakonec byla v pořádku. Asistence: Nelli Laitinenová a Jenni Hiirikoskiová.
    24:51 Sanni VANHANENOVÁ - 1:3
     
    26:22
    Finky zatím hrají velmi dobře. Ukazují, že v play-off by měly být nebezpečné a patřit ke kandidátkám alespoň na bronz.
     
    Střely na branku – 6:21
     
    27:25
    Zkušená Hiirikoskiová vyvezla puk až ke švýcarské brance. Tam našla Sanni Vanhanenovou, která přihrávala před brankoviště a moc nescházelo, aby si Švýcarky daly vlastní gól.
     
    28:27
    Střídání třetí švýcarské formace bylo aktivní. Pobyt v útočném pásmu ale nepřinesl žádné zakončení.
     
    29:14
    Laitinenová našla dobrou přihrávkou na pravém křídle najíždějící Nooru Tulusovou. Tan nahrávala mezi kruhy Elise Holopainenové, které překazila střelu švýcarská hráčka.
     
    30:17
    Dvě minuty za hákování dostala Laura Zimmermannová. Po reklamní přestávce začne finská přesilovka.
     
    30:26
    Hned na úvod přišla střela Michelle Karvinenové z pravého kruhu a dorážka Elisy Holopainenové. Brändliová to zvládla.
     
    31:01
    Švýcarky vyhodily.
     
    31:57
    Švýcarky opět přerušily finskou kombinaci a vyhodily.
     
    32:18
    Na konci oslabení se dostala do dobré pozice Lara Stalderová. Její střelu vytěsnila mimo branku Aholaová.
     
    33:26
    Dobrá souhra Finek! Emilia Vesaová na jejím konci přenášela hru doleva, odkud střílela Jenniina Nylundová a Brändliová se musela rychle přesouvat!
     
    33:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to už o tři góly! Nahození Jenni Hiirikoskiové od modré čáry Brändliová jen vyrazila. Puku se chopila SUSANNA TAPANIOVÁ. Ta s ním objela branku, vyjela si do střelecké pozice a z pravé strany zamířila nad levé rameno klečící švýcarské gólmanky – 1:4. Asistence: Jenni Hiirikoskiová.
    33:58 Susanna TAPANIOVÁ - 1:4
     
    35:08
    Další zakončení Susanny Tapaniové. Puk tentokrát končí v moci Brändliové. Následuje reklamní přestávka.
     
    36:30
    Pohotové zakončení Aliny Müllerové mířilo mezi betony. Aholaová je sklapla včas.
     
    36:57
    Nyní si zleva dobře vyjela do lepší pozice Laura Zimmermannová. Aholaová opět pozorná.
     
    37:54
    Finky mají skvělý pohyb při forčekinku a to je důvod, proč se Švýcarky těžko dostávají dopředu.
     
    38:10
    Puk byl zašlápnut u mantinelu mezi střídačkami. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    38:44
    Od modré čáry vypálila Lara Christenová a Aholaová zasáhla betonem.
     
    39:01
    Začala už poslední minuta první třetiny.
     
    39:20
    Aholaová přikryla puk před Alinou Müllerovou. Švýcarky reklamují, že ho finská brankářka ještě neměla pod kontrolou a hra byla přerušena předčasně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přidaly Finky další dva góly a celkově tak vedou už 4:1. Hráčky se severu Evropy hrají velmi dobrý hokej, mají lepší pohyb než soupeřky a jejich náskok je tak zasloužený. Ve 25. minutě se zapsala mezi střelkyně Sanni Vanhanenová, která ze vzduchu tečovala střelu Laitinenové. Rozhodčí ještě kontrolovaly u videa, zda branky nebylo dosaženo vysokou holí, nakonec ale bylo vše v pořádku. O zatím poslední změnu stavu se pak postarala po objetí branky Susanna Tapaniová.
     
    Střely na branku – 9:26 (5:17, 4:9)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 22:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Alina Martiová byla neutralizována v rohu za finskou brankou, odkud odjela s pukem Savolainenová.
     
    41:18
    Zakázané uvolnění Finska.
     
    41:58
    Výborný zápas hraje Jenni Hiirikoskiová. 37letá legenda nejen finského ženského hokeje dnes zaznamenala tři asistence a dostala se na druhé místo historického kanadského bodování finské reprezentace na MS hned za svou bývalou spoluhráčku Riikku Sallinenovou.
     
    43:26
    O puk se bojovalo za finskou branku. Jedna z rozhodčích velmi hlasitě povzbuzovala hráčky, aby se snažily hrát.
     
    43:59
    Lara Stalderová dostala krásnou přihrávku od spoluhráčky a ujížděla sama na finskou branku. Volila střelu mezi betony, kterou pokryla Aholaová!
     
    44:19
    Viivi Vainikkaová nedokázala v přečíslení 2 na 1 procpat přihrávku na Holopainenovou. Nakonec se však ke kotouči ještě dostala před brankou a poslala ho těsně vedle pravé tyčky!
     
    44:58
    Další samostatný únik Lary Stalderové. Ani teď švýcarská kapitánka nedává! Střílela vedle levé tyčky.
     
    46:20
    Švýcarky určitě litují, že jejich kapitánka neproměnila ve třetí třetině dva samostatné úniky. Hned to mohlo být zajímavější.
     
    46:36
    Pokus Ronji Savolainenové nikdo netečoval a puk vyrazila Brändliová.
     
    47:11
    Lara Stalderová zase číhala za finskou obranou. To je už viditelný taktický záměr. Tentokrát byla v souboji 1 na 1 s obránkyní a ještě počkala na to, až ji najede Alina Müllerová, se kterou zase chodí ve třetí třetině na led. Müllerová byla při zakončneí tísněna a puk přikryla Aholaová, kterou pak Müllerová v pádu odvezla až k zadnímu mantinelu. Následně se Švýcarka finské brankářce omluvila, ale tohle bylo určitě nechtěné.
     
    47:24
    Noora Tulusová dohrála u mantinelu právě Laru Stalderovou a švýcarská kapitánka zůstává ležet na ledě. No, teď je asi Švýcarkám úzko. Jednu ze svých klíčových hráček by ztratit nechtěly.
     
    47:25
    Stalderová se nakonec dostala na střídačku po svých, byť v bolestivém předklonu. Teď se k ní sklání zdravotnice. Snad to nebude nic vážného.
     
    48:36
    Susanna Tapaniová nabrala rychlost a natlačila se až před Brändliovou, která její zakončení vytěsnila!
     
    48:42
    A střelu Kristy Parkkonenové našla brankářka Švýcarska v lapačce.
     
    49:32
    Sofianna Sundelinová zleva nastřelovala puk na branku. Nylundová se ho ještě snažila tečovat, ale Brändliová hrací předmět odráží do bezpečí.
     
    50:17
    Noemi Ryhnerová se už chystala na ose hřiště střílet, jenže puk ji zezadu odebrala vracející se Antti-Roiková.
     
    50:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď už Švýcarkám taktika s hráčkou, která číhala za obranou, vyšla! Laura Zimmermannová poslala do úniku SINJU LEEMANNOVOU a ta proměňuje střelou na lapačku. U střídačky ji ve stoje gratuluje i kapitánka Stalderová, jenž tedy snad není vážněji zraněná. Asistence: Lara Zimmermannová a Stefanie Wetliová.
    50:52 Sinja LEEMANNOVÁ - 2:4
     
    51:25
    Lara Stalderová je zpátky na ledě. Poté, co bolestivě odnesla střet s Tulusovou, je tedy v pořádku.
     
    51:55
    Stalderová si možná potřebovala trochu ulevit a dostala trest za krosček.
     
    52:21
    Přesilovková rozehrávačka Hiirikoskiová nabila doleva Nooře Tulusové, která minula bližší tyčku. Z druhé strany pak střílela Susanna Tapaniová, ovšem Brändliová předvedla dobrý zákrok.
     
    53:15
    Ryhnerová nyní vyhodila a oba týmy střídají.
     
    53:31
    Od modré střílela Nelli Laitinenová. Brändliová vyráží.
     
    53:56
    Švýcarky v plném počtu.
     
    54:35
    Výborná spolupráce Lary Stalderové s Alinou Müllerovou! Druhá jmenovaná už byla před brankářkou Aholaovou, kterou po přehození kotouče na bekhend nepřekonala!
     
    54:48
    Na druhé straně přerušila hru Brändliová, na kterou střílela Viivi Vainikkaová. Následuje reklamní pauza, poslední v zápase.
     
    55:54
    Finky sbírají čas v útočném pásmu a podařilo se jim zavařit formaci, ve které jsou obě nejlepší hráčky Švýcarska, tedy Müllerová se Stalderovou.
     
    57:03
    Zakázané uvolnění Finska. Možná čas na time-out a odvolání brankářky?
     
    57:03
    Oddechový čas Švýcarek opravdu přichází!
     
    57:03
    Branka Švýcarska je prázdná!
     
    57:18
    Po přihrávce Müllerové neuspěla zblízka Lara Stalderová!
     
    57:57
    Závar před brankou po ráně Lary Christenové od modré čáry! Aholaová svou svatyni uhájila.
     
    58:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Svůj skvělý výkon v tomto zápase potvrzuje finská kapitánka JENNI HIIRIKOSKIOVÁ. Ta zachytila přihrávku Stalderové a z vlastního obranného pásma trefila prázdnou branku Švýcarska. Ke třem asistencím tak Hiirikoskiová přidává i gól. – 2:5. Bez asistence.
    58:31 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 2:5
     
    58:55
    Pro střelu Viivi Vainikkaové z pravé strany si sáhla lapačkou Brändliová, která je zpátky v brance.
     
    59:02
    Běží už poslední minuta.
     
    59:32
    Noemi Ryhnerová nemohla v útočném pásmu hrát. Jednalo se o postavení mimo hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyhlášeny byly nejlepší hráčky obou týmů. Za Švýcarsko dostává ocenění kapitánka Lara Stalderová (1+0). Nejlepší Finka je jasná. Jenni Hiirikoskiová, která znamenala gól a tři asistence.
     
    Střely na branku – 15:33 (5:17, 4:9, 6:7)
     
    Hokejistky Finska vítězí nad Švýcarskem 5:2 a velmi pravděpodobně v tabulce skupiny A obsadí čtvrté místo, zatímco Švýcarky skončí páté a oba týmy by se tak měly znovu potkat ve čtvrtfinále. To by se mohlo změnit jen v případě vysoké výhry Švýcarska v zítřejším duelu proti Češkám.

    Finské hráčky byly lepší a jejich úspěch je zasloužený. Do třetí třetiny se nastupovalo za stavu 4:1. Švýcarky zkusily novou taktiku s vysunutou hráčkou za obranou soupeřek. V této roli spálila dva samostatné nájezdy kapitánka Stalderová, ovšem v 51. minutě už přeci jen uspěla Sinja Leemannová. Kontaktní trefu už však hokejistky s helvetským křížem na dresech nepřidaly a při jejich hře bez brankářky naopak pečetila výsledek kapitánka Finska Jenni Hiirikoskiová. Legenda světového ženského hokeje celkově zaznamenala gól a tři asistence. (23:29:35)

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 15. Stalderová (Baechlerová, Christenová), 51. Leemannová (Zimmermannová, Wetliová) – 1. Nieminenová (Karvinenová, Tapaniová), 20. Savolainenová (Tulusová, Hiirikoskiová), 25. Vanhanenová (Laitinenová, Hiirikoskiová), 34. Tapaniová (Hiirikoskiová), 59. Hiirikoskiová


    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Rosselová, Wetliová (A), Büchiová – Leemannová, Müllerová (A), Ryhnerová – Schaeferová, Martiová, Zimmermannová – Enzlerová, Weyová, Stalderová (C) – Jorayová, Ingoldová, Quennecová – Herzigová.
    Tréner: Colin Müller

    Fínsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Parkkonenová, Savanderová, Yrjöläová – Vainikkaová, Tulusová (A), Holopainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová – Schalinová, Vanhanenová, Sundelinová – Antti-Roiková, Nylundová, Vesaová – Liikalaová.
    Tréner: Juuso Toivola

    Rozhodca: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová, Gotsdinerová (USA)