Fínsko – USA 3:5 (kon.) | Švédsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Kanada – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Švédsko
6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Japonsko
cz Nedeľa 07.04.2024, 17:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Anna Kjellbinová dostává dvě minuty za držení Akane Šigaové. Japonky ještě budou hrát přesilovku.
    56:41 Josefin BOUVENGOVÁ - 6:2
     
    56:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Japonky neproměnily zajímavou příležitost před brankou soupeřek. Pak jim ale ujela JOSEFIN BOUVENGOVÁ, která od modré čáry trefila opuštěnou klec. Je hotovo. Bez asistence.
     
    56:05
    Lina Ljungblomová ze středního pásma minula prázdnou branku soupeřek!
     
    55:24
    Japonky to zkoušejí v šesti a bez brankářky!
    50:39 Sara HJALMARSSONOVÁ - 5:2
     
    50:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hokejistky ve žlutomodrém vedou už o tři góly! Sofie Lundinová zavezla puk do útočného pásma z pozice pravé křídelnice. Následně nahrávala před branku, kde Josefin Bouvengová zakončovala jen do betonů brankářky Kawagučiové, ovšem SARA HJALMARSSONOVÁ kotouč bezpečně dorazila k bližší tyčce – 5:2. Asistence: Josefin Bouvengová a Sofie Lundinová.
    45:03 Thea JOHANSSONOVÁ - 4:2
     
    45:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky dnes podruhé odskakují na rozdíl dvou branek! THEA JOHANSSONOVÁ našlápla za japonskou obranu a dostala se do samostatného úniku. Vše vyřešila precizní kličkou do bekhendu, na kterou Kawagučiová neměla nárok. Asistence: Ebba Hedqvistová.
     
    44:18
    Lundinová našla na levé straně najíždějící Josefinu Bouvengovou. Ta to zkoušela na bližší tyčku. Kawagučiová zasáhla vyrážečkou!
    38:36 Hilda SVENSSONOVÁ - 3:2
     
    38:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky bleskově trestají vyloučení Itoové a berou si zpátky vedení! Z vrcholu levého kruhu vystřelila HILDA SVENSSONOVÁ. Kawagučiová měla zakrytý výhled a puk zapadl ke vzdálenější tyčce – 3:2. Asistence: Maja Nylén-Perssonová a Hanna Olssonová.
     
    38:28
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Makoto Itoová – 2 min., hákování.
    38:12 Makoto ITOOVÁ - 2:2
     
    38:12
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky přesilovku využívají a srovnávají stav! Nahození Akane Šigaové od modré čáry šikovně tečovala MAKOTO ITOOVÁ. Ta kotouč přizvedla a ten přeplachtil přes pravé rameno Söderbergové do branky – 2:2. Asistence: Akane Šigaová a Aoj Šigaová.
     
    37:47
    Rozhodčím se nyní nelíbilo, že Sofie Lundinová za japonskou brankou příliš aktivně zašlapávala puk a nejevila zájem ho dostat do hry. Je tedy vyloučena za zdržování.
     
    37:30
    Kawagučiová drží Japonky ve hře! Nyní natlačila beton k pravé tyčce proti dorážce, která v první chvíli směřovala do již odkryté části klece!
     
    36:46
    Josefin Bouvengová se zprava natlačila před branku a zkusila puk poslat mezi betony brankářky Kawagučiové! Ta je dala k sobě včas.
     
    27:44
    Za podrážení je potrestána Sara Hjalmarssonová. Přesilovka pro Japonky, které mohou těžit z momenta.
    27:23 Haruka TOKOOVÁ - 2:1
     
    27:23
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky snižují! Nahození Šiori Koikeové od modré čáry si před brankou našla zcela nehlídaná HARUKA TOKOOVÁ. Ta si kotouč přehodila na forhend a kolem pravého betonu Söderbergové ho zasunula za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Šiori Koikeová.
     
    23:36
    Japonky hned dvakrát zachránila branková konstrukce! Na horní tyčce skončila nejprve tečovaná střela Nylén-Perssonové. Poté pálila z pravého kruhu Hanna Olssonová a za Kawagučiovou to opět zvonilo!
     
    22:37
    Thea Johanssonová se dostala s pukem za branku, kde ji narazila na hrazení Ajaka Hitosatová. Japonka je za tento zákrok vyloučena.
     
    20:53
    Sara Hjalmarssonová se dostala ke střele z mezikruží. Orazítkovala pravou tyčku, od které se puk odrazil pod betony Kawagučiové!
     
    18:38
    Za nedovolenou hru tělem je potrestána Akane Šigaová. Švédská přesilovka začne po reklamní přestávce.
     
    18:29
    Japonky se dostaly do přečíslení 2 na 1. Aoj Šigaová situaci řešila sama střelou z pravého kruhu, která prolétla nad brankou!
     
    16:46
    Obránkyně Mira Jungäkerová se prezentovala krásnou individuální akcí! Sama se prokličkovala až před japonskou brankářku, která bekhendové zakončení vyrazila pravým betonem.
     
    12:02
    Makoto Itoová měla zatím největší příležitost Japonek. Najížděla úplně sama na švédskou branku, ovšem Söderbergová forhendový blafák přečetla a pravým betonem puk vytěsnila za svou klec!
     
    09:39
    Wilma Sundinová to přehnala s důrazem u brankoviště Japonek a je vyloučena za hrubost.
    08:34 Josefin BOUVENGOVÁ - 2:0
     
    08:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky jsou zatím jasně lepší a navyšují své vedení! JOSEFIN BOUVENGOVÁ si našla mezi kruhy volný puk a tvrdou střelou k levé tyčce překonala Kawagučiovou. Bez asistence.
    06:45 Ebba HEDQVISTOVÁ - 1:0
     
    06:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky přesilovku využívají! Střelu Idy Karlssonové z osy hřiště tečovala EBBA HEDQVISTOVÁ mimo dosah brankářky Kawagučiové. Asistence: Ida Karlssonová a Sara Hjalmarssonová.
     
    06:12
    Švédky hrají dobrou přesilovku. Hilda Svenssonová dokonce trefila z vrcholu levého kruhu vzdálenější tyčku a moc nescházelo, aby kotouč dorazila do odkryté branky Lina Ljungblomová!
     
    05:00
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Aoj Šigaová – 2 min., podrážení.
     
    03:28
    Velký závar před japonskou brankou! Sara Hjalmarssonová s Josefinou Bouvengovou však nedotlačily puk za ležící Kawagučiovou!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 7. Hedqvistová (Karlssonová, Hjalmarssonová), 9. Bouvengová, 39. Svenssonová (Nylén-Perssonová, Olssonová), 46. Johanssonová (Hedqvistová), 51. Hjalmarssonová (Bouvengová, Lundinová), 57. Bouvengová – 28. Tokoová (Koikeová), 39. Itoová (Ak. Šigaová, Ao. Šigaová)


    Švédsko: Söderbergová (Holmová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hjalmarssonová, Lundinová – Hallinová, Hedqvistová, Johanssonová – Sundinová, Blomová, Thuviková – Wikner-Zienkiewiczová.
    Tréner: Ulf Lundberg

    Japonsko: Kawagučiová (Masuharaová) – Satoová, Hitosatová (A), Ao. Šigaová, Koikeová (C), Hosojamadaová (A), Š. Jamašitaová, Sekiová, Šinodaová – Ukitaová, Itoová, Tokoová – Ak. Šigaová, Takaová, Kojamaová – Wadžimaová, Norová, Miuraová – H. Jamašitaová, Enomotoová, Nagaokaová.
    Tréner: Juji Iizuka

    Rozhodca: Anselmová (GER), Berezowskiová – Gutauskasová (CAN), Smetková (CZE)

    Diváci: 2194