Fínsko – USA 3:5 (kon.) | Švédsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Kanada – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
USA
cz Nedeľa 07.04.2024, 01:00MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Finsko to zkouší bez brankářky s šesti hráčkami v poli!
     
    54:26
    Ve velké šanci se ocitla Kendall Coyne-Schofieldová, která střílela osamocená před brankářkou, jenže pálila přímo doprostřed brány, a tak zatím hattrick nezkompletovala.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Michelle Karvinenová – 2 min., hrubost.
     
    40:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Aktivní nástup do poslední dvacetiminutovky přinesl Američankám gól, berou si tak zpět dvoubrankové vedení. Knightová sice nejprve nedokázala stoprocentně dotáhnout bekhendový blafák, puk skončil na tyčce, Carpenterová ho ihned nahrála do předbrankového prostoru KENDALL COYNE-SCHOFIELDOVÉ, jež už dopravila puk do sítě. Asistence: Alex Carpenterová.
     
    39:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po úspěšném zákroku Keisalaové rychle otočila hru na druhou stranu Tapaniová, která dlouhým pasem vyslala do samostatného úniku SOFIANNU SUNDELINOVOU, jež si položila brankářku a bekhendem zakončila nad její beton, což znamená snížení Finska na rozdíl jediného gólu. Asistence: Susanna Tapaniová.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Susanna Tapaniová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    31:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy americké jsou za svou útočnou aktivitu odměněné čtvrtou brankou. Na pravé straně to vzala na sebe KENDALL COYNE-SCHOFIELDOVÁ, které sice střela přes bránící hráčku nesedla a puk letěl po ledě na přední tyč, finské brankářce však prošel až do sítě. Asistence: Haley Winnová.
     
    29:44
    Američanky hýří aktivitou z čehož nyní vyplynulo hned několik šancí. Nejprve po střele z levého kruhu zvonila branková konstrukce, následně jely dvě americké hokejistky samy na brankářku, ale v posledním okamžiku přeskočil střílející hráčce puk přes čepel.
     
    27:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finsku se příliš nevydařila přesilovka a hned co TAYLOR HEISEOVÁ naskočila z trestné lavice, tak dostala puk na čepel, při přečíslení dvou na jednu to vzala na sebe a z pravé strany zamířila zápěstím přesně na zadní tyč. Asistence: Abbey Murphyová.
     
    25:33
    Vyloučení v týmu USA:
    Taylor Heiseová – 2 min., hákování.
     
    19:35
    Vyloučení v týmu USA:
    Jincy Dunneová – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.
     
    19:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Američankám vedení příliš dlouho nevydrželo, také Finsko se dokázalo prosadit v početní výhodě. A to konkrétně zásluhou VIIVI VAINIKKAOVÉ, která si najela s kotoučem do mezikruží a poslala ho přesně do pravého horního rohu brány. Asistence: Michelle Karvinenová a Nelli Laitinenová.
     
    18:36
    Vyloučení v týmu USA:
    Kelly Panneková – 2 min., hákování.
     
    18:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americké přesilovce chyběla střelba, což napravila kapitánka a otáčí vývoj utkání ve prospěch Spojených států! KIRSTEN SIMMSOVÁ vypálila příklepem od modré čáry a přes dvojici hráčem poslala kotouč přesně do pravého horního rohu branky, finská gólmanka tak neměla šanci zakročit. Asistence: Laila Edwardsová a Taylor Heiseová.
     
    17:47
    Dvojnásobná početní výhoda zůstává nevyužita, Američanky mají ale ještě k dispozici více než minutu dlouhou přesilovku pět na čtyři.
     
    17:05
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Petra Nieminenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    15:44
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Michelle Karvinenová – 2 min., podrážení.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu USA:
    Kelly Panneková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    09:53
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jenni Hiirikoskiová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu USA:
    Britta Curlová – 2 min., hrubost.
     
    07:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finsku však vydrželo vedení pouze minutu a je vyrovnáno. Američanky jely do rychlého protiútoku, který proměnily v branku. Po rychlé kombinaci byla s pukem v předbrankovém prostoru ABBEY MURPHYOVÁ, jež ho zasunula přesně k tyčce. Asistence: Hannah Bilkaová a Caroline Harveyová.
     
    06:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se hned svou druhou střelou v utkání ujímá vedení, a to v početní výhodě! ELISA HOLOPAINENOVÁ to vzala na sebe, zajela s kotouče do útočné třetiny po levé straně a z kruhu pro vhazování zamířila zápěstím přesně do vzdálenějšího rohu branky. Asistence: Jenni Hiirikoskiová.
     
    05:46
    Vyloučení v týmu USA:
    Jincy Dunneová – 2 min., podrážení.
     
    02:08
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jenni Hiirikoskiová – 2 min., hákování.
    Góly a asistencie: 7. Holopainenová (Hiirikoskiová), 20. Vainikkaová (Karvinenová, Laitinenová), 40. Sundelinová (Tapaniová) – 8. Murphyová (Bilkaová, Harveyová), 19. Simmsová (Edwardsová, Heiseová), 28. Heiseová (Murphyová), 32. Coyne-Schofieldová (Winnová), 41. Coyne-Schofieldová (Carpenterová)


    Fínsko: Keisalaová (Pajarinenová) – Yrjöläová, Hiirikoskiová, Rantalaová, Savolainenová, Laitinenová, Parkkonenová, Savanderová – Nieminenová, Karvinenová, Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Vanhanenová, Vesaová, Liikalaová – Schalinová, Nylundová, Sundelinová – Antti-Roiková.
    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová, Harmonová, Barnesová, Harveyová, Guildayová, Winnová, Dunneová – Knightová, Carpenterová, Coyne-Schofieldová – Bilkaová, Heiseová, Murphyová – Simmsová, Curlová, Janeckeová – Panneková, Edwardsová, Scamurraová – Edenová.

    Rozhodca: Nearyová (CAN), Svobodová (CZE) – Saarimakiová (FIN), Welshová (CAN)

    Diváci: 3902