Třinec – Sparta Praha 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1) Stav série: 0:3
HC Sparta Praha
cz Sobota 06.04.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    74:11 Jakub KREJČÍK - 2:3
     
    74:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec našli cestu k využití této přesilovky. Kacetl měl úplně zakrytý výhled, JAKUB KREJČÍK na modré čáře hledal, kudy by poslal kotouč na branku. Nakonec našel ideální místo pro trajektorii puku a napnul síť za Kacetlem. Asistence: Pavel Kousal, Kryštof Hrabík. Konečné skóre utkání 2:3.
     
    73:38
    Chlapíkova střela z první z pravé strany orazítkovala tyč!
     
    72:34
    Horák střílí z první z levého kruhu. Proti tomu se Kacetl přesunul, ale následně měl co dělat, aby natáhl beton k tyči, když to Sobotka zkoušel zpoza branky.
     
    70:46
    Vyloučeným hráčem je Petr Šenkeřík (TRI). Výše trestu = čtyři minuty.
     
    70:46
    Sparta po čase v útočném pásmu a Najman vybojoval pro svůj tým přesilovou hru. Vyloučený je Petr Šenkeřík. Výši trestu teprve uvidíme poté, co si rozhodčí prohlédnou situaci na tabletu, zda faul nevyžadoval vyšší potrestání než pouze dvě minuty.
     
    68:49
    Chlapík využil minima prostoru, který získal v útočném pásmu, nabruslil si na střed a přes beka vyzkoušel Kacetla. Ten kotouč odrazil betonem do strany.
     
    65:15
    Publikum bouřilo, nelíbilo se mu důraz hostů proti Hrehorčákovi. Hra se dostala na druhou stranu a na levém kruhu měl tutovku proti Kacetlovi Horák. Hala opět zabouřila poté, co třinecký brankář ukradl zákrokem lapačkou gólovou radost hostům.
     
    64:57
    Aktivita domácích. Dravecký zatáhl puk do pásma a poté střílel Marinčin. Domácí měli obrovskou šanci, když zblízka neúspěšně dorážel Vrána.
     
    56:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dlouho chytře bránili, ale neubránili vše. Rychlou akci po pravé straně z obranného pásma až před brankoviště po svižných přihrávkách zakončil do prázdné branky TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Kovář byl u levé tyče bezmocný. Asistence: Patrik Hrehorčák, Viliam Čacho. Stav utkání 2:2.
     
    56:17
    Kousal se vydal proti třem, ale nezískal puk. Hudáček s Helewkou se dostali do útočného pásma, tlačili puk do brankoviště a vznikla z toho před Kovářem mela. Z brankoviště puk, který tam vrátil Helewka, dloubnul Daňo těsně vedle.
     
    54:05
    Aktivita první formace Ocelářů a nadějná střela z hole Nestrašila. Tu Kovář neviděl přes clonu před svou brankou, ale udělal klasický brankářský zákrok. Kotouč následně z něj vypadl do brankoviště, kde – než stačil dorazit Cienciala – jej přikryl tím, že si na něj sedl. Hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce normální hrací doby.
     
    52:38
    Kurovský v obranném pásmu ztratil puk a ten hned mířil na slot, kde byl Chlapík. Jeho střela ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    49:52
    Helewka získal puk před Kovářovou brankou a přestože byl zády k zakončení, zkusil zadovkou po zemi, ale těsně minul hostující brnaku.
     
    45:42
    Konečný se uvolnil a poslal puk na Kacetla. Ten vyrazil a pokryl i následnou dorážku Lajunena z předbrankového prostoru.
     
    44:52
    Hudáček dostal puk do jízdy na levou stranu, udělal si z Mikliše doslova kužel, ale před branku se neprocpal. Následná střela Helewky z levého kruhu těsně minula levou tyč Kovářovy branky.
     
    43:01
    Marinčin zaváhal na modré a do úniku se tlačil Forman. Ale nedokázal dobře zakončit, neboť jej zezadu vyrušoval Daňo.
     
    41:47
    Aaron Irving (SPA) dostává menší trest za krosček. Hrajeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    40:23
    Řepík byl za brankou Kacetla odzbrojen Martinem Marinčinem (TRI) a Sparta hned zkraje třetiny dostává další přesilovku. Menší trest za sekání je verdikt pro třineckého hráče.
     
    39:23
    Nedomlel byl ve střední třetině podražen, což nebyl dle rozhodčích faul, ale hosté se díky tomu dostali na kotouč a z levé strany si do nebezpečné šance před Kacetla najel Lajunen. V brance neskončila ani jeho původní šance, ani následná dorážka.
     
    36:48
    Komplikovaná kombinace domácích a nakonec velká šance! Kundrátek z pravé strany našel na ose Daňa a jeho pokus vyrazil přesunující se Kovář betonem.
    35:11 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    35:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtyři sekundy před návratem Kurovského na led se podařilo hostům přesilovku přeci jen využít. Chlapík z pravého puntíku čekal tak dlouho, až se mu objevila možnost nahrát na druhou stranu. Tam byl MICHAL ŘEPÍK a opřel se do puku tak, že skončil v Kacetlově brance. Asistence: Filip Chlapík, Michal Moravčík. Stav utkání 1:2.
     
    33:42
    Rychlá kombinace hostů na několik přihrávek! Řepík z levého kruhu našel Horáka před úplně odkrytou brankou, ale zároveň ve velkém úhlu. Než se Horák srovnal, zakončoval do boční konstrukce.
     
    33:15
    Daniel Kurovský (TRI) – menší trest, podrážení.
     
    31:58
    Nedomlel se nechal obrat ve vlastním pásmu u hrazení a byla z toho střela Konečného z ideálního prostoru na vrcholu kruhů. Kacetl proti střele zakročil vyrážečkou.
     
    30:33
    Akce tři na dva Sparty. Horák táhl puk po pravé straně a nahrál na volného Krejčíka na osu kluziště. Ten měl puk v ideální pozici, ale jeho svižnou střelu chytil Kacetl do lapačky.
    23:31 David CIENCIALA - 1:1
     
    23:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další přímočará akce domácích do branky už gólem skončila! První zakončení ještě výborný Kovář měl, ale na dorážku DAVIDA CIENCIALY už byl krátký. Je srovnáno a domácí mají ještě dvě minuty a 16 sekund klasické přesilové hry. Asistence: Adam Helewka, Marko Daňo. Stav utkání 1:1.
     
    23:02
    Neskutečný závar před Kovářem! Ten ležel v brankovišti už na zádech, puk byl stranou a bekhendem se Vránovi nepodařilo trefit odkrytou síť.
     
    22:04
    Daňo se prokličkoval k zakončení i dorážce vlastní střely těsně vedle.
     
    20:47
    Michal Kempný (SPA) za zákrok (vražení na mantinel) na Patriku Hrehorčákovi od rozhodčích dostal pětiminutový trest a v dnešním utkání skončil. Oceláři budou hrát 19 sekund čtyři na tři a pak dalších 41 sekund pět na tři. Samozřejmě pokud nepadne branka.
     
    20:47
    Rozhodčí zamířili ke stolečku pomocných rozhodčí, kde si prohlédnout videozáznam hry. Po tvrdém zákroku Kempného totiž zůstal ležet otřesený Hrehorčák zhruba na půlící čáře. Až po chvíli se po asistenci domácího fyzioterapeuta a Draveckého postavil na nohy a došel na střídačku.
     
    20:29
    Domácí obrana teď zaváhala a Marinčin marně stíhal Horáka. Ten dostal puk do jízdy na modrou a měl samostatný nájezd z levé strany, mezi betony ale skulinku nenašel.
     
    19:49
    Hosté udělali chybu v obranném pásmu, kotouč získal Čacho a tlačil se do zakončení sám před Kováře. Než stačil přejít posledního hráče – Michala Řepíka (SPA) – ten jej podrazil a je třetím vyloučeným hráčem Sparty v této třetině.
     
    19:37
    Dva zajímavé momenty! Nejprve ve třineckém brankovišti poté, co tam zatáhl puk Horák. Ale s kotoučem na holi vyjel Daňo. Na druhou stranu se tlačil Daňo, ale Kovář vyjel daleko a kotouč vypíchl do středního pásma.
     
    19:08
    Hosté si také zahrají v první třetině přesilovou hru, byť pokud ji nedokážou hned využít, bude rozdělaná přestávkou. Za hrubost v útočném pásmu byl vyloučen Tomáš Kundrátek (TRI).
     
    18:59
    Hosté ztratili ve středním pásmu puk a po předávce měl ideální prostor na střelu Hrehorčák. Jeho pokus ze slotu těsně minul Kovářovu klec.
     
    14:42
    Dvě výborné šance domácích po rychlé kombinaci hráčů na ledě. Nejprve pálil od modré z osy Marinčin, ale jeho střelu Kovář vyrazil lapačkou za branku. Následně po kombinaci střílel ze slotu Daňo.
     
    13:47
    Oceláři si zahrají druhou přesilovku v první třetině. Hrubostí na Tomáši Kundrátkovi se provinil Michal Řepík (SPA) a je druhým matadorem sparťanů, který v této třetině bude zahřívat trestnou lavici. Hosté doufají, že dvě minuty.
     
    08:54
    Nestrašil po rychlé kombinaci domácích předal v útočném pásmu puk Růžičkovi, který si z pravé strany najel do slotu a z ideální pozice minul Kovářovu branku.
     
    06:01
    Situace pokračovala a domácí si vybojovali první přesilovku utkání. Za brankou vysokou holí zasáhl Hrehorčáka Vladimír Sobotka (SPA). Menší trest – vysoká hůl.
    05:30 Jan BUCHTELE - 0:1
     
    05:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení, když přišlo nahození od modré čáry. Kacetl měl zakrytý výhled, kotouč se odrazil do předbrankového prostoru, odkud jej do sítě druhou dorážkou dostal JAN BUCHTELE. Asistence: Jani Lajunen, Ondřej Mikliš. Stav utkání 1:0.
     
    02:26
    Najman potočil kolem branky Šenkeříka a nahrál před branku, odkud střílel Kousal. Kacetl netušil, kde je puk, ale je přerušeno. Hrabík mezitím se obouchával před brankou s Daněm.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 24. Cienciala (Helewka, Daňo), 57. Kundrátek (Hrehorčák, Čacho) – 6. Buchtele (Lajunen, Mikliš), 36. Řepík (Chlapík, Moravčík), 75. Krejčík (P. Kousal, Hrabík)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – M. Růžička (A), Nestrašil, Cienciala – L. Hudáček, Helewka, Daňo – Kurovský, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Konečný, Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Hribik, Pilný – Jiří Svoboda, D. Hynek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Sparta Praha
    #1 Utorok 02.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 3:0
    #2 Streda 03.04.2024 • 18:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 06.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:3 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 07.04.2024 • 18:00
    Třinec - Sparta Praha 4:1
    #5 Utorok 09.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 2:3
    #6 Štvrtok 11.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:1 koniec po predl.
    #7 Sobota 13.04.2024 • 13:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.