Třinec – Sparta Praha 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1) Stav série: 0:3
HC Sparta Praha
cz Sobota 06.04.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé, vítejte opět u extraligového hokeje z třinecké WERK ARENY. Domovský stánek místních hokejistů bude v sobotu 6. dubna 2024 od 17 hodin svědkem utkání číslo tři semifinálové série HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha. Po prvních utkáních, která se odehrála v Praze, vedou hosté 2:0 na zápasy a Třinečtí tak budou muset umazávat dvouzápasové manko. Další pokračování série napoví, zda Oceláři sníží ztrátu, nebo Sparta půjde do vedení, které dosud v dějinách českého extraligového play off nikdo nesmazal.
     
    Dosavadní zápasy semifinálové série 2024

    Oba zápasy, kterými série začala v pražské O2 areně, se moc nepodobaly. V prvním utkání se Třinečtí gólově neprosadili. Sparta poté, co Řepík vsítil první a vítěznou branku, trpělivě budovala své vedení, které pojistila v závěrečné třetině. Utkání číslo dvě bylo diametrálně odlišné. Oceláři ve druhé třetině otočili skóre a těsný náskok hájili až do závěrečné power play. Pár sekund před koncem však vyrovnal Chlapík a v prodloužení rozhodl Moravčík. Druhé utkání bylo mnohem emotivnější a událostmi nabitější než první zápas – po zásahu Chlapíka v první třetině nebude ve třineckých zápasech hrát Voženílek, vody rovněž zvířila situace ze začátku druhé třetiny, kdy po zásahu trenérské výzvy domácí lavičky nebyla uznáva vyrovnávací branka hostujícímu týmu.

    2. dubna 2024: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    25. Řepík (Irving, Němeček), 43. Forman, 59. O. Najman.

    3. dubna 2024: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:2 po prodl. (1:0, 0:2, 1:0/1:0)
    Branky a nahrávky:
    17. Moravčík (Lajunen, Mikliš), 60. Chlapík (Kempný), 78. Moravčík (Chlapík, P. Kousal) – 26. Voženílek (A. Nestrašil, Smith), 28. L. Hudáček.
     
    Z kabiny pražské Sparty

    Pražané si mohou po úvodních dvou zápasech semifinálové série na domácím ledě odškrtnout jeden dílčí cíl. Dokázali dvakrát vyhrát, a tak mohou jet pod Javorový v mnohem větším klidu. Dostali Oceláře totiž do těžké pozice – obhájce titulu musí vyhrát čtyři z posledních pěti zápasů této série. Psychická výhoda v kombinaci s vědomím, že Sparta vyhrála všech šest dosavadních zápasů těchto týmů v této sezóně, tak hraje pro domácí. „Nezačali jsme úplně podle našich představ, ale našli jsme cestu k vítězství, což je pro nás nejdůležitější. Jsme rádi, že jsme druhou výhru vybojovali. Chtěli jsme víc a šli jsme tomu naproti, ale Třinec hrál výborně. Musíme zregenerovat a připravit se na další zápasy,“ hodnotil druhý zápas série klíčový obránce hostů Michal Kempný. Sparťané se poté, co Oceláři v play off už vyzkoušeli dopravu letadlem, rovněž vydali na dlouhou cestu ne úplně tradičním dopravním prostředkem. Do Slezska poslali klubový autobus prázdný a sami cestovali po kolejích.

    Bilance v play off: 6 zápasů, 6/0, skóre 22:11
    Bilance venku v play off: 2 zápasy, 2/0, skóre 10:5
    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 6-3-0-1, skóre 37:21
    Nejproduktivnější hráč: Miroslav Forman 7 (4+3)
    Nejlepší střelec: Miroslav Forman 4

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Nemám moc co dodat, kolega řekl úplně všechno a trefně. Viděli jsme všechno i s prodloužením. Jsme rádi, že jsme urvali druhý zápas a jede se dál.“ Pavel Gross, hlavní trenér HC Sparta Praha
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí hokejisté jsou před domácími odvetami v těžké pozici. Kromě toho, že zápas číslo dvě smolně ztratili, když nejprve těsně před koncem v power play domácích vyrovnal Chlapík a následně prodloužení rozhodl Moravčík, což je sama o sobě rána do psychiky sportovního kolektivu, tak ještě Oceláři musejí pracovat s vědomím, že ze zbývajících pěti duelů se Spartou v této sezóně musejí vyhrát čtyři, byť ještě pro sebe neukořistili ani jeden z šesti vzájemných zápasů této sezóny. Přesto se Oceláři burcují a věří, že mají na to sérii otočit. Například Andrej Nestrašil k tomu říká: „Jde o mentální odolnost každého jedince, nehraje se na únavu. Máme opravdu hlavy na hoře, nic nebalíme. Naše sebedůvěra je pořád velká. Víme, co dovedeme.“

    Bilance v play off: 9 zápasů, 4/5, skóre 15:19
    Bilance doma v play off: 4 zápasy, 3/1, skóre 8:3
    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-0-2-4, skóre 17:22
    Nejproduktivnější hráč: Libor Hudáček 6 (3+3)
    Nejlepší střelec: Libor Hudáček 3

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Myslím, že hráči obou mužstev zaslouží za svůj výkon pochvalu. Bylo to utkání v báječné atmosféře, hráči bojovali, výkony všech byly velice kvalitní. Řekli jsme si, že do druhého zápasu musíme leccos změnit. Hlavně ve druhé třetině jsme pracovali velice dobře. Měli jsme dobrý pohyb, získávali jsme puky, měli jsme šance na zvýšení vedení. Nepodařilo se. Pak dostaneme sedm vteřin před koncem vyrovnávací gól. Stane se. Tam to ale musíme utlouct čepicemi, jak se říká. Byl to velký zásah. V prodloužení si pak domácí došli pro druhý bod.“ Zdeněk Moták, hlavní trenér HC Oceláři Třinec
     
    Po druhém utkání, které se hrálo v Praze v úterý, byl Daniel Voženílek potrestán disciplinární komisí dvouzápasovým trestem za faul na Filipu Chlapíkovi z první třetiny tohoto utkání. Oceláři proti trestu protestovali, sepsali odpor vůči tomuto trestu a poté, co disciplinární komise v plném složení uvedený trest potvrdila, odvolali se ještě k extraligové odvolací komisi. Ta nakonec na sobotním projednání trest snížila na poloviční. Voženílek tak v dnešním utkání číslo tři bude muset stát, ale objeví se na ledě v neděli.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – M. Růžička (A), Nestrašil, Cienciala – L. Hudáček, Helewka, Daňo – Kurovský, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Konečný, Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Jiří Svoboda, D. Hynek.
     
    Domácí trenérský štáb pod vedením Zdeňka Motáka dnes do branky dává Kacetla, záda mu bude pro zranění Mazance z dopoledního rozbruslení krýt Švančara. Do obrany se vrací jako bek s číslem sedm Polášek. Voženílka v první formaci nahradil Cienciala a toho ve dvojce Helewka. Další dvě útočné trojice jsou beze změny.

    Trenér hostující Sparty Pavel Gross se svými kolegy nominoval jako brankáře číslo jedna i v sedmém utkání Kováře, záda mu bude krýt Kořenář. Mezi hráči v poli došlo k jediné změně – do třetí formace se ze čtverky posunul Konečný a naopak putoval Hrabík.
     
    V Třinci probíhá předzápasový program, jsou představováni hráči, to znamená hlavní aktéři dnešního utkání. Před zápasem ještě zazní česká státní hymna a s úderem sedmnácté hodiny by měl padnout puk na led mezi hole Andreje Nestrašila a Vladimíra Sobotky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní vhazování provedl hlavní rozhodčí Pilný mezi Nestrašilovu a Sobotkovu hůl. Úspěšnější na prvním vhazování utkání číslo tři byl hostující první centr.
     
    00:18
    Po krátkém pobytu sparťanů v útočném pásmu zatáhl puk do útočné třetiny domácích Smith a oba týmy bojují o kotouč.
     
    00:41
    Tísněný Cienciala se snažil z rohu nahrát před branku, kde tušil někoho ze spoluhráčů, ale kotouč míří až do pásma, v němž střeží branku Kacetl.
     
    00:51
    První přerušení po zakázaném uvolněné domácích.
     
    01:17
    Horák zatáhl puk do pásma, ale o kotouč musí bojovat s Nedomlelem.
     
    01:37
    Dravecký bekhendem vyhodil puk až ke Kovářovi, kam míří Hrehorčák. Ten prudkou brzdou poslal spršku na sparťanského brankáře, což se nelíbilo Němečkovi, který třineckého hráče dlouho po odpískání dohrál. Rozhodčí Hribik řeší situaci domluvou.
     
    01:46
    Hudáček zkoušel vystřelit hned po vhazování, ale puk mu sjel. Následně nahazoval Adámek od modré, ale Hrabík jeho ránu zablokoval.
     
    02:26
    Najman potočil kolem branky Šenkeříka a nahrál před branku, odkud střílel Kousal. Kacetl netušil, kde je puk, ale je přerušeno. Hrabík mezitím se obouchával před brankou s Daněm.
     
    02:58
    Sparťané točili kotouč po obvodu útočného pásma, Němečkovi střela od modré nevyšla. Následně hostům nevyšla přihrávka zpoza branky, kotouč získal Roman, ale nemyslel na protiútok. Zatáhl puk dopředu a dal spoluhráčům vystřídat.
     
    03:36
    Forman se obtočil kolem Čacha, ale byl v ofsajdu. Následně se střel Čacho se Sobotkou, ale oba hráče roztrhl ihned čárový sudí.
     
    04:11
    Domácí se trochu komplikovaně dostali do útočného pásma, u mantinelu bojoval o puk Nestrašil s Růžičkou a následně Smith vytáhl puk už ve středním pásmu. Ofsajd.
     
    04:51
    Smith s Marinčinem zahájili útok domácích, který skončil po vystřídání. Kundrátek převzal puk od Helewky a centroval od pravého mantinelu před Kovářovu branku, kam sjížděl jeden z jeho spoluhráčů. Kotouč odrazem skončil za brankou.
     
    05:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení, když přišlo nahození od modré čáry. Kacetl měl zakrytý výhled, kotouč se odrazil do předbrankového prostoru, odkud jej do sítě druhou dorážkou dostal JAN BUCHTELE. Asistence: Jani Lajunen, Ondřej Mikliš. Stav utkání 1:0.
    05:30 Jan BUCHTELE - 0:1
     
    05:54
    Hrehorčák s Čachem udělali průvan v útočném pásmu Sparty a přihrávka na prvního jmenovaného ale neprošla přes bránícího Mikliše.
     
    06:01
    Situace pokračovala a domácí si vybojovali první přesilovku utkání. Za brankou vysokou holí zasáhl Hrehorčáka Vladimír Sobotka (SPA). Menší trest – vysoká hůl.
     
    06:10
    Domácí vyhráli buly, ale Růžičkův vysoký puk zahnal Marinčina do středního pásma a následně i do vlastního.
     
    06:32
    Puk je opět u Kacetla a opět pro něj míří Marinčin.
     
    06:51
    Domácí se proháněli útočným pásmem, ale puk na hůl nedostali. Hosté pak znova vyhazují.
     
    07:31
    Helewka ztratil puk, ale Moravčík nevyhodil. Domácí se následně snažili získal klid na hůl a zakombinovat, ale Kempný po chvíli přeci jen z předbrankového prostoru vyhazuje.
     
    08:08
    Největší šance přišla poté, co vyloučený Sobotka byl už na ledě. Hudáček z levé strany poslal na pravou, kde byl úplně volný Dravecký, prudký puk. Spoluhráč Hudáčka ale puk netrefil, jinak by měl Kovář co dělat, aby se včas přesunul.
     
    08:54
    Nestrašil po rychlé kombinaci domácích předal v útočném pásmu puk Růžičkovi, který si z pravé strany najel do slotu a z ideální pozice minul Kovářovu branku.
     
    09:33
    Kacetl ztlumil daleké nahození a předal Marinčinovi. Ten bude za všeobecného střídání rozjíždět další akci.
     
    10:20
    Šenkeřík získal na hrazení puk, předal Helewkovi, který obratem nabil na levém kruhu stojícímu Daňovi. Ten se ale ideálně nevytočil a jeho slabší střelu Kovář vyrazil.
     
    11:05
    Růžička si ve středním pásmu najížděl na volný puk, se kterým by ihned útočil, ale na poslední chvíli mu jej vypíchl Buchtele.
     
    11:16
    Kacetlův zákrok proti Moravčíkově střele. Vhazuje se po pravici třineckého brankáře.
     
    12:01
    Forman dostal puk na levém kruhu a jeho střela byla sražena do strany. Než sparťané odtud přihráli správě do přebrankového prostoru, vyhodil kotouč obloučkem z pásma Adámek.
     
    12:40
    Sparťané vydolovali puk za třineckou branku a kotouč směřující před branku nezachytil nikdo v rudém. Převzal jej Kurovský a nadvakrát se domácí aspoň dostali z pásma.
     
    13:22
    Hudáček sjížděl před branku, ale Kovářem vyražený puk jej minul. Následně se bojovalo o kotouč na pravém hrazení, ale hosté jej po čase přes Nestrašila dostali aspoň do neutrální zóny.
     
    13:31
    Ofsajd domácích a je vyhlášená druhá komerční pauza zápasu.
     
    13:47
    Oceláři si zahrají druhou přesilovku v první třetině. Hrubostí na Tomáši Kundrátkovi se provinil Michal Řepík (SPA) a je druhým matadorem sparťanů, který v této třetině bude zahřívat trestnou lavici. Hosté doufají, že dvě minuty.
     
    14:03
    Marinčinova střela štípla Kováře do lapačky a hosté následně vyhazují.
     
    14:42
    Dvě výborné šance domácích po rychlé kombinaci hráčů na ledě. Nejprve pálil od modré z osy Marinčin, ale jeho střelu Kovář vyrazil lapačkou za branku. Následně po kombinaci střílel ze slotu Daňo.
     
    15:15
    Další nadějná kombinace domácích, když byl s pukem před brankou Kurovský. Následně přišla zleva střela Hudáčka z první, kterou obrana Sparty zablokovala.
     
    15:54
    S nástupem Řepíka na led zkoušel Adámek nahrávat do strany na obsazeného Šenkeříka. Domácí ale pokračovali v pobytu v útočném pásmu.
     
    16:11
    Oceláři pokračovali v agresivním postupu směrem do Kovářova brankoviště. Sparťanský brankář přikryl puk a následně tam Čacho od trojice protihráčů dostal pár šťouchanců. Rozhodčí vyřešili situaci smírem a bude se po úpravě branky vhazovat po pravici brankáře Kováře.
     
    16:35
    Kousal teď dvakrát proháněl domácí hráče, ale jak Marinčin, tak Nestrašil mu puk nedali. Následně jej sebral Růžička a domácí chtějí vystřídat.
     
    17:03
    Hudáček dostal nabito na levý kruh, ale jeho střelu bolestivě zablokoval Mozík. Na druhou stranu vyvezl hru Vitouch a střelou z levé strany z velkého úhlu donutil Kacetla přerušit hru.
     
    17:31
    Šavlovaná ve středním pásmu, následně se Horák pravou stranou snažil dostat do pásma. Hra je přerušená pro ofsajd, Horákovi nestihl z pásma vyjet spoluhráč.
     
    17:52
    Domácí si dobře nepředali puk a Nestrašil měl velkou ztrátu na prvního sparťana v rozhodujícím prostoru, a tak je z toho icing.
     
    18:12
    Šikovné předání puku mezi Adámkem a Růžičkou způsobilo, že Nestrašil měl na modré velký náskok na bránícího sparťana. Než zpracoval po otočce puk, Kovář vyjel mu jej vypíchnout.
     
    18:59
    Hosté ztratili ve středním pásmu puk a po předávce měl ideální prostor na střelu Hrehorčák. Jeho pokus ze slotu těsně minul Kovářovu klec.
     
    19:08
    Hosté si také zahrají v první třetině přesilovou hru, byť pokud ji nedokážou hned využít, bude rozdělaná přestávkou. Za hrubost v útočném pásmu byl vyloučen Tomáš Kundrátek (TRI).
     
    19:37
    Dva zajímavé momenty! Nejprve ve třineckém brankovišti poté, co tam zatáhl puk Horák. Ale s kotoučem na holi vyjel Daňo. Na druhou stranu se tlačil Daňo, ale Kovář vyjel daleko a kotouč vypíchl do středního pásma.
     
    19:49
    Hosté udělali chybu v obranném pásmu, kotouč získal Čacho a tlačil se do zakončení sám před Kováře. Než stačil přejít posledního hráče – Michala Řepíka (SPA) – ten jej podrazil a je třetím vyloučeným hráčem Sparty v této třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla poměrně zajímavou podívanou, jedinou branku a několik dalších šancí. Skóre otevřel v šesté minutě dorážkou z předbrankového prostoru Jan Buchtele. Oceláři nevyužili dvě přesilovky – zatímco první jim moc nevyšla, ve druhé si připravili minimálně dvě gólové šance, které ale neproměnili. Další výrazné šance si připravovali spíše domácí – po střelách Růžičky a Hrehorčáka mohla být hostující obrana ráda, že tyto pokusu byly nepřesné. V závěru dostali možnost hrát přesilovku i hosté, ale sami se o ni připravili, když 11 sekund před pauzou musel do šance se tlačícího Čacha podrazit Řepík. Druhá třetina začne hrou čtyř proti čtyřem, která by měla trvat minutu a sedm sekund.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 7:7
    Střely mimo 4:0
    Zblokované střely 6:5
    Hity 0:3
    Vhazování 13:5
    Trestné minuty 2:6
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:55.
     
    Aktéři dnešního utkání se vracejí na led. Za minutu pokračujeme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vhazování mezi hůl Čacha a Horáka skončilo takovou nějakou remízou. Po puku se natahoval Čacho, ale sparťané jej hned obrali.
     
    20:29
    Domácí obrana teď zaváhala a Marinčin marně stíhal Horáka. Ten dostal puk do jízdy na modrou a měl samostatný nájezd z levé strany, mezi betony ale skulinku nenašel.
     
    20:47
    Rozhodčí zamířili ke stolečku pomocných rozhodčí, kde si prohlédnout videozáznam hry. Po tvrdém zákroku Kempného totiž zůstal ležet otřesený Hrehorčák zhruba na půlící čáře. Až po chvíli se po asistenci domácího fyzioterapeuta a Draveckého postavil na nohy a došel na střídačku.
     
    20:47
    Michal Kempný (SPA) za zákrok (vražení na mantinel) na Patriku Hrehorčákovi od rozhodčích dostal pětiminutový trest a v dnešním utkání skončil. Oceláři budou hrát 19 sekund čtyři na tři a pak dalších 41 sekund pět na tři. Samozřejmě pokud nepadne branka.
     
    20:58
    Domácí musejí ke Kacetlovi pro puk.
     
    21:38
    Oceláři hrají již pět na tři, ale kombinace jim zatím docela vázne...
     
    21:55
    Až v závěru, když už první vyloučený Řepík skákal na led, ohrozil Kováře střelou z levého kruhu Růžička.
     
    22:04
    Daňo se prokličkoval k zakončení i dorážce vlastní střely těsně vedle.
     
    22:32
    Přerušeno poté, co Růžičkovu střelu z levé strany odrazil Kovář do ochranné sítě. Vhazuje se po pravé ruce sparťanského brankáře a hosté mají k odbránění ještě tři minuty a čtvrt.
     
    23:02
    Neskutečný závar před Kovářem! Ten ležel v brankovišti už na zádech, puk byl stranou a bekhendem se Vránovi nepodařilo trefit odkrytou síť.
     
    23:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další přímočará akce domácích do branky už gólem skončila! První zakončení ještě výborný Kovář měl, ale na dorážku DAVIDA CIENCIALY už byl krátký. Je srovnáno a domácí mají ještě dvě minuty a 16 sekund klasické přesilové hry. Asistence: Adam Helewka, Marko Daňo. Stav utkání 1:1.
    23:31 David CIENCIALA - 1:1
     
    23:55
    Irving zpoza branky odrazem o mantinel vyhodil puk na třineckou střídačku. Dlouhá přesilovka pokračuje, ale už je kratší než dvě minuty – 1:52.
     
    24:00
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, ale hra je přerušená poté, co na ledě skončil nějaký předmět – vypadá to, jako by jednomu z rozhodčích vypadlo komunikační zařízení.
     
    24:21
    Domácí se tlačili do pásma, ale Daňo na modré nepřesně přihrál a Moravčík vyhodil až do obranného pásma domácích.
     
    24:47
    Další vyhození hostů a jdeme do poslední minuty dlouhé přesilovky po Kempného vyloučení.
     
    25:14
    Domácí si dobře nenahráli a moc nechybělo, aby Buchtele dostal přihrávku do jízdy. Nakonec byl Kacetl u puku dřív.
     
    25:47
    V samotném závěru přesilovky se ještě rýsovala zajímavá kombinace Hudáček – Cienciala, ale hosté dostali puk ze třetiny.
     
    26:02
    Komerční přestávka vyhlášená poté, co Kovář přikryl puk u své tyčky. Kotouč poslal na branku ze strany Čacho.
     
    26:33
    Domácí odrazili snahu o založení útoku hostujícího týmu. Vrána zatáhl puk do hry, následně ten domácí protáhli za brankou a kotouč mířil na modrou. Následně se ale po nepřesné a sražené přihrávce kotouč ocitl mezi střídačkami, kde ohrozil nic netušící fotografy.
     
    27:08
    Smith předal na modré puk Nestrašilovi, který je táhl po levém křídle. Následně hledal, komu nahrát, neměl komu, a tak kotouč poslal s pokusem o odraz. Trefil ale jen Kováře do masky.
     
    28:01
    Hrehorčák, který je v pořádku na ledě, se v obranné třetině zbavil Sobotky a založil rychlý útok. Situace ale byla dva na dva, a tak to Čacho zkusil přes beka. Kovář má puk v lapačce.
     
    28:15
    Marinčin nahodil od modré a po puku se natahoval Daňo. Následně se bojuje o puk za brankou.
     
    28:32
    Marinčin potáhl puk po pravém hrazení, ale dostal se do klinče se sparťanským hráčem. Poslepu poslal puk před branku, ale založil tím akci dva na dva, která skončila střelou odraženou o Kacetla do ochranné sítě.
     
    29:09
    Tvrdý boj o puk kolem hrazení ve třineckém obranném pásmu. Kacetl vyrazil Kousalovu střelu z úhlu.
     
    29:28
    Pobyt Sparty v pásmu pokračoval, ale těžko to naznat tlakem. Hosté se nedokázali dostat ke střele, byť drželi puk na holi. Domácí je následně vytlačili za modrou čáru.
     
    30:00
    Teď podobná pasáž na domácí straně, kterou končí Chlapík. Toho ale zase na druhé straně doslova chytil Šenkeřík a nedovolil mu přesně přihrát.
     
    30:33
    Akce tři na dva Sparty. Horák táhl puk po pravé straně a nahrál na volného Krejčíka na osu kluziště. Ten měl puk v ideální pozici, ale jeho svižnou střelu chytil Kacetl do lapačky.
     
    31:19
    Domácí teď dvakrát sebrali hostům puk, ale daleko se nedostali. Sparťané to pak Ocelářům vrátili ve středním pásmu a výsledkem byla Irvingova střela přes beka z nebezpečného prostoru, kterou Kacetl odrazil do rohu.
     
    31:58
    Nedomlel se nechal obrat ve vlastním pásmu u hrazení a byla z toho střela Konečného z ideálního prostoru na vrcholu kruhů. Kacetl proti střele zakročil vyrážečkou.
     
    32:34
    Adámek má puk na holi za vlastní brankou a uklidňuje situaci. Oba týmy střídají.
     
    32:45
    Po komerční přestávce se bude vhazovat po pravici Kacetlově.
     
    33:08
    Kousal objížděl pásmo s pukem na holi a Kurovský po něm sáhl. Hosté budou hrát druhou přesilovku...
     
    33:15
    Daniel Kurovský (TRI) – menší trest, podrážení.
     
    33:21
    Moravčíkovu střelu Kacetl vyrazil a následně přikryl.
     
    33:42
    Rychlá kombinace hostů na několik přihrávek! Řepík z levého kruhu našel Horáka před úplně odkrytou brankou, ale zároveň ve velkém úhlu. Než se Horák srovnal, zakončoval do boční konstrukce.
     
    33:56
    Střela Řepíka z levé strany. Kacetl ji vyrazil před sebe a následně si na puk před dorážejícími hráči sedl.
     
    34:10
    Daňo vyvezl puk po levém hrazní, motal obránce a poslal puk na Kováře. Bylo to z velkého úhlu, ale Kovářovi puk spadl před beton, Daňo se snažil ještě jej vyšťouchnout.
     
    34:33
    Puk šel opět v útočném pásmu Sparty rychle z hole na hůl. Z levého kruhu zakončoval z první Irving, ale Kacetl puk chytil.
     
    35:01
    Chlapík dostal nabito na pravý kruh, ale jeho nepovedená střela se nakonec odrazila šťastně pro hosty tak, že z druhé strany Řepík hledal před brankou Horáka. Jeho zablokovaný pokus skončil v ochranné síti.
     
    35:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtyři sekundy před návratem Kurovského na led se podařilo hostům přesilovku přeci jen využít. Chlapík z pravého puntíku čekal tak dlouho, až se mu objevila možnost nahrát na druhou stranu. Tam byl MICHAL ŘEPÍK a opřel se do puku tak, že skončil v Kacetlově brance. Asistence: Filip Chlapík, Michal Moravčík. Stav utkání 1:2.
    35:11 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    35:34
    Domácí dostali puk do pásma a bojuje se teď o něj za Kovářovou brankou. Kotouč totiž zůstal na síti zvenčí.
     
    35:50
    Ofsajd přerušil posun Ocelářů do útočného pásma. Následně došlo v rohu k valné hromadě, kterou řeší poklidně rozhodčí.
     
    36:25
    Tvrdý boj o puk v útočném pásmu Třince. Hudáček obral soupeře o puk, ale následně střílel z velkého úhlu.
     
    36:48
    Komplikovaná kombinace domácích a nakonec velká šance! Kundrátek z pravé strany našel na ose Daňa a jeho pokus vyrazil přesunující se Kovář betonem.
     
    37:10
    Icing Sparty.
     
    37:40
    Tlak domácí první formace a dvě velké šance! Nejprve Smithovo nahození tečoval Růžička před brankou tak, že Kovář vyrazil okrajem betonu. Následně Růžička na modré zastavil výjezd Sparty z pásma a poté z levého kruhu střílel Cienciala.
     
    38:10
    Kotouč se teď bez užitku několikrát přesunul od mantinelu k mantinelu bez toho, aby to byly icingy.
     
    38:34
    Sparta se dostala v pásmu na puk. Akce končí poté, co Němečkovu střelu zablokoval Hrehorčák.
     
    38:47
    Najmanův bekhendový pokus z pravé strany kryje Kacetl.
     
    39:23
    Nedomlel byl ve střední třetině podražen, což nebyl dle rozhodčích faul, ale hosté se díky tomu dostali na kotouč a z levé strany si do nebezpečné šance před Kacetla najel Lajunen. V brance neskončila ani jeho původní šance, ani následná dorážka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla další emotivní hokej a dvě branky. Hned v úvodu byl do konce utkání vyloučen Kempný a domácí měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku i další dlouhou klasickou přesilovku. Domácím se nepovedlo skórovat proti třem soupeřům, ale následnou početní převahu využili díky brance Davida Ciencialy z předbrankového prostoru. Následně měli dvě dobré šance hosté – jednalo se o Krejčíka a Konečného. Hosté pak měli také přesilovku po Kurovského vyloučení a čtyři sekundy před návratem třineckého hráče na led se prosadil z levé strany střelou z první Michal Řepík. Ze zbytku průběhu druhé třetiny ještě zmiňme šanci Daňa a na druhé straně akci Lajunena ze závěrečné minuty. Ve třetí části hry tak budou muset domácí stahovat jednobraknový náskok Sparty.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 19:23
    Střely mimo 9:4
    Zblokované střely 16:7
    Hity 3:5
    Vhazování 24:16
    Trestné minuty 4:31
     
    Třetí třetina začne cca v 18:57.
     
    Pomalu se vše schyluje k pokračování dnešní podívané. Za půldruhé minuty pokračujeme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Řepík byl za brankou Kacetla odzbrojen Martinem Marinčinem (TRI) a Sparta hned zkraje třetiny dostává další přesilovku. Menší trest za sekání je verdikt pro třineckého hráče.
     
    41:01
    U třinecké střídačky se srazilo několik hráčů a dva třinečtí hokejisté zůstali zablokováni. Puk pak rychle putoval z hole na hůl a Lajunen byl sám před Kacetlem, kličku ale neutáhl za Kacetlův beton.
     
    41:18
    Střela sparťanů z první z pravé strany, kterou Nedomlel svým tělem odrazil do ochranné sítě.
     
    41:42
    Irving trefil střelou z první od modré Adámka a Hrehorčák následně sbírá puk a vyhazuje. Hostující bek následně zcela zbytečně po odehrání puku trefil Hrehorčáka a dostane za to trest.
     
    41:47
    Aaron Irving (SPA) dostává menší trest za krosček. Hrajeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    42:27
    Hudáček zatáhl puk do pásma a následně Růžička ze strany střílel na dorážku. Hosté se pak dostali s pukem z pásma a zároveň skáče na led pátý třinecký hráč.
     
    43:01
    Marinčin zaváhal na modré a do úniku se tlačil Forman. Ale nedokázal dobře zakončit, neboť jej zezadu vyrušoval Daňo.
     
    43:27
    Oceláři mají k dispozici posledních dvacet sekund přesilovky, ale nejsou v pásmu.
     
    43:47
    Irving je na ledě, Konečný šetřil čas v útočném pásmu. Oceláři potvrdili, že se v početních převahách trápí.
     
    44:29
    Po Vránově nahození zastavil další akci ofsajd.
     
    44:52
    Hudáček dostal puk do jízdy na levou stranu, udělal si z Mikliše doslova kužel, ale před branku se neprocpal. Následná střela Helewky z levého kruhu těsně minula levou tyč Kovářovy branky.
     
    45:42
    Konečný se uvolnil a poslal puk na Kacetla. Ten vyrazil a pokryl i následnou dorážku Lajunena z předbrankového prostoru.
     
    46:07
    Tlak Sparty pokračoval a končí jej až vysoký oblouček z vlastního pásma, který pronásleduje do útočné třetiny Růžička.
     
    46:53
    Hrehorčák s Čachem se natlačili do útočné třetiny, následně prvně jmenovaný zkoušel hledat o modré nějakého spoluhráče sjíždějícího před Kovářovo brankoviště.
     
    47:12
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    48:02
    Oceláři jsou nastěhovaní v pásmu, ale zatím hledají možnost získat puk, boj o něj probíhá v rohu.
     
    48:29
    Nakonec se domácím nepodařilo nic vymyslet a Sparta vytlačila hru až do obranného pásma Třince.
     
    48:54
    Hrabík nahazoval ze středního pásma a odrazem o Šenkeříka se puk dostal mimo hřiště.
     
    49:24
    Zakázané uvolnění Sparty přesunulo hru po pravici Kováře.
     
    49:52
    Helewka získal puk před Kovářovou brankou a přestože byl zády k zakončení, zkusil zadovkou po zemi, ale těsně minul hostující brnaku.
     
    50:17
    Po Šenkeříkově střele končí kotouč mimo hřiště. Vhazuje se v útočném pásmu domácích.
     
    I páté utkání, které se v play off hraje na ledě třinecké WERK ARENY, je vyprodané – zápas sleduje 5 400 diváků.
     
    50:29
    Další Kovářův zákrok a další vhazování v útočném pásmu draků.
     
    50:56
    Těžký boj o puk v útočném pásmu Třince. Nakonec obtěžovaný Mikliš kotouč vyvezl a musí pro něj Marinčin.
     
    51:17
    Růžička nahazoval od modré čáry a Kovář toho zřejmě podle reakce moc neviděl. Pokračuje hra v útočné třetině domácích.
     
    51:46
    Adámek se vrací pro další vysoký vyhozený puk. A opět domácí otáčí hru.
     
    52:05
    Kundrátek střílí od modré, Helewka se snaží clonit, ale Kovář nemusel zasahovat.
     
    52:38
    Kurovský v obranném pásmu ztratil puk a ten hned mířil na slot, kde byl Chlapík. Jeho střela ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    53:00
    Oceláři jsou aktivní a všechny puky se snaží tlačit do útočné třetiny. Sparty hraje údržbově. Zatím to ze strany domácích k ničemu nevede.
     
    53:23
    Kousal nepřebruslil Šenkeříka a je z toho icing. Vhazuje se po pravici Kováře.
     
    54:05
    Aktivita první formace Ocelářů a nadějná střela z hole Nestrašila. Tu Kovář neviděl přes clonu před svou brankou, ale udělal klasický brankářský zákrok. Kotouč následně z něj vypadl do brankoviště, kde – než stačil dorazit Cienciala – jej přikryl tím, že si na něj sedl. Hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce normální hrací doby.
     
    54:32
    Hosté teď dvakrát dostali puk až do útočného pásma Třince. Podruhé z toho byl sice icing, ale hosté ušetřili další půlminutu.
     
    54:55
    Vitouch forčekoval Marinčina a domácí museli ustoupit až do vlastního pásma. Hosté ušetřili další čas.
     
    55:25
    Adámek – Vrána a akce zablokována na přihrávce Hrehorčáka, která se nedostala před branku. Domácí ale mají pásmo a bojují o puk.
     
    56:00
    Krejčík vyhodil obloučkem z vlastního pásma tak, že dřív než kdokoliv jiný byl na brankové čáře ve třineckém pásmu puk = icing.
     
    56:17
    Kousal se vydal proti třem, ale nezískal puk. Hudáček s Helewkou se dostali do útočného pásma, tlačili puk do brankoviště a vznikla z toho před Kovářem mela. Z brankoviště puk, který tam vrátil Helewka, dloubnul Daňo těsně vedle.
     
    56:22
    Další akci domácích zastavil ofsajd.
     
    56:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dlouho chytře bránili, ale neubránili vše. Rychlou akci po pravé straně z obranného pásma až před brankoviště po svižných přihrávkách zakončil do prázdné branky TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Kovář byl u levé tyče bezmocný. Asistence: Patrik Hrehorčák, Viliam Čacho. Stav utkání 2:2.
     
    57:04
    Sparta zjistila, že se situace v utkání změnila a je nastěhovaná v útočném pásmu s první formací.
     
    57:33
    Růžička zatáhl puk do útočného pásma, domácí si vyměnili puk a následně střílel Nedomlel. Jeho vysoký puk si Kovář našel, aby nedovolil dorážku.
     
    57:47
    Lajunen zatáhl puk a následně do klubka hráčů před Kacetlem centroval Buchtele.
     
    58:07
    Další útok domácích neúspěšný. Hudáček utopil puk v rohu.
     
    58:33
    Sobotka zastaven v ofsajdu na modré a Vrána v klidu vrací puk na rozehrávku dozadu.
     
    59:07
    Irving s Němečkem počkali, až spoluhráči vystřídají a rozjedou další akci Sparty.
     
    59:24
    Hosté se ale nikam nedostali a puk dopředu tlačí Cienciala.
     
    59:32
    Kotouč se dostal na pravý kruh a střelu odtud Nestrašilovi chytil Kovář.
     
    59:54
    Puk je ve středním pásmu, zpět do vlastní třetiny jej poslal ještě Nestrašil. Tenhle zápas jde do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut tento zápas nerozhodlo. Ve třetí třetině mohli hosté hned zkraje navýšit své vedení po Marinčinově vyloučení. To se jim nepovedlo, navíc Irving přesilovku zkrátil svým faulem. Následně zhruba od páté minuty třetí třetiny byl aktivnější Třinec, hosté hráli údržbový hokej, ale zároveň příliš mnoho šancí domácím tlačícím se za vyrovnáním nenabídli. Jednu z nich ale domácí dokázali využít. Kotouč rychle putoval z Čachovy a Hrehročákovy hole před Kovářovo brankoviště, odkud dokázal do sítě dostat kotouč Tomáš Kundrátek. Zápas tak podruhé za sebou dospěl do prodloužení.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 27:27
    Střely mimo 13:9
    Zblokované střely 22:11
    Hity 6:6
    Vhazování 33:26
    Trestné minuty 6:33
     
    Oceláři budou v tomto play off hrát v desátém utkání druhé prodloužení – zatím mají po minulém utkání bilanci 0/1. Sparta hraje sedmý zápas play off a prodloužení či nájezdy hrála už třikrát se stoprocentní bilancí – 3/0.
     
    Prodloužení začne cca v 19:51.
     
    V Třinci na kostce jsou divákům opakovány gólové akce dnešního utkání. Za dvě minuty se všichni aktéři zápasu vrátí na led a zápas bude pokračovat nášupem. Jenom připomínám – dnes ještě "nekonečné" prodloužení nebude. Uvidíme maximálně dvacet minut hry, pokud samozřejmě nějaký střelec nerozhodne zápas dřív, a následně případné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Prodloužení začalo. Sobotka vyhrál buly nad Nestrašilem.
     
    60:25
    Zvláštní odraz puku v rohu málem pomohl Nestrašilovi, který si najížděl před Kováře. Nakonec ne, hosté vyhazují na icing.
     
    60:31
    Řepík na vlastní modré odrazil puk o Nedomlela a ten skončil na třinecké střídačce.
     
    60:43
    Dvakrát mířil puk do brankoviště Sparty. Jednou z modré od Nedomlela, následně ze strany od Hudáčka. Dvakrát si hosté prostor ve svém modrém vymezeném prostoru pohlídali.
     
    61:16
    Teď sparťané v pásmu a dvakrát střílí Krejčík. Jednou těsně vedle, jednou se puk odrazil od clonícího hráče a následně jej vyšťouchl z pásma Daňo.
     
    61:45
    Teď to v hledišti zahučelo po aktivitě Čacha kolem Kovářovy branky.
     
    62:06
    Moravčík zkoušel to, co rozhodlo zápas číslo dvě. Střelu od modré čáry. Následně zastavil postupujícího Čacha.
     
    62:55
    Tlak Ocelářů. Třikrát střílel Marinčin. Dvakrát se puk odrazil za branku, jednou byl před brankou domácí hráč zablokován.
     
    63:26
    Tlak domácích, kteří si pomohli střídáním, pokračoval.
     
    63:42
    Hosté se nakonec osvobodili a není to ani icing. Hosté tak mohou po dlouhé době vystřídat.
     
    64:11
    Hudáček si nerozuměl se spoluhráčem a na pravém hrazení přenechal puk na kolegu, který ale na modré čáře nebyl.
     
    64:15
    Jelikož prudký puk po deskách poslal sparťanský hráč, je z toho icing.
     
    64:57
    Aktivita domácích. Dravecký zatáhl puk do pásma a poté střílel Marinčin. Domácí měli obrovskou šanci, když zblízka neúspěšně dorážel Vrána.
     
    65:15
    Publikum bouřilo, nelíbilo se mu důraz hostů proti Hrehorčákovi. Hra se dostala na druhou stranu a na levém kruhu měl tutovku proti Kacetlovi Horák. Hala opět zabouřila poté, co třinecký brankář ukradl zákrokem lapačkou gólovou radost hostům.
     
    65:58
    Růžička pod tlakem ve vlastním pásmu spíše hodil kotouč po spoluhráčích ve střední třetině a je z toho icing.
     
    66:02
    Moravčík střílel od modré a Najman lehce tečoval puk, který následně trefil Kacetla.
     
    66:37
    Hudáček obkroužil celé pásmo a nacentroval puk do brankoviště, kde doráželi Helewka s Daněm. Bez ohledu na to, že puk byl hratelný, rozhodčí přerušil hru proto, že Kovář přišel o masku. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    66:49
    Hudáček držel puk na levém hrazení, točil sparťanského obránce a následně kotouč nacentroval do brankoviště, kde se snažil navázán na soupeře clonit Helewka.
     
    67:00
    Icing Sparty vrátí těžiště hry před Kováře.
     
    67:10
    Závar po Kundrátkově střele, domácí pokračují v tlaku...
     
    67:34
    Forman v ofsajdu poté, co vyvezl hru, když předtím točili Oceláři kotouč kolem Kovářovy branky. Bylo tam několik zablokovaných dorážek.
     
    68:22
    Domácí teď zablokovali snahu o ofenzivní akci, ale sami se následně nedostali daleko.
     
    68:33
    Teď domácí donutili Kováře k zákroku a vybojovali další vhazování v útočném pásmu.
     
    68:49
    Chlapík využil minima prostoru, který získal v útočném pásmu, nabruslil si na střed a přes beka vyzkoušel Kacetla. Ten kotouč odrazil betonem do strany.
     
    68:57
    Ofsajd hostů.
     
    69:34
    Domácí v útočném pásmu. Bylo tam několik centrovaných puků. Například od modré dva od Marinčina a jeden pokus od Smithe. Následně jmenovaný Kanaďan projel centr Hudáčka z pravé strany.
     
    69:51
    Po Adámkově výpadu musel hru přerušit Kovář.
     
    70:21
    Domácí museli vyčistit pásmo poté, co Šenkeřík neudržel přihrávku Kurovského na modré. Němeček s Irvingem čekají na rozjetí akce.
     
    70:46
    Sparta po čase v útočném pásmu a Najman vybojoval pro svůj tým přesilovou hru. Vyloučený je Petr Šenkeřík. Výši trestu teprve uvidíme poté, co si rozhodčí prohlédnou situaci na tabletu, zda faul nevyžadoval vyšší potrestání než pouze dvě minuty.
     
    70:46
    Vyloučeným hráčem je Petr Šenkeřík (TRI). Výše trestu = čtyři minuty.
     
    70:52
    Nestrašil vyhrál buly a Marinčin ihned vyhazuje.
     
    71:30
    Mrtvý puk u střídačky Sparty, nakonec jej vyšťouchal Chlapík.
     
    71:36
    Řepík puk v ideálním prostoru na pravém kruhu. Poslal svižnou navštívenku Kacetlovi, ten chytá do lapačky.
     
    71:55
    Daňo ukradl přihrávku Sobotkovi a Krejčík musí podruhé v krátkém sledu až ke svému brankáři pro kotouč.
     
    72:34
    Horák střílí z první z levého kruhu. Proti tomu se Kacetl přesunul, ale následně měl co dělat, aby natáhl beton k tyči, když to Sobotka zkoušel zpoza branky.
     
    73:02
    Moravčíkovo nahození a následné dorážky z hrany brankoviště nadělaly starosti Kacetlovi. Poté vyhazuje Čacho mimo hřiště.
     
    73:12
    Nestrašil vyhrál buly a Marinčin vyvezl puk do bezpečí.
     
    73:38
    Chlapíkova střela z první z pravé strany orazítkovala tyč!
     
    73:55
    Moravčík dostal nabito na stejné místo, ze kterého pálil před chvílí Chlapík. Kacetl si povyjel a jeho střelu ztlumil na hrudi.
     
    74:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec našli cestu k využití této přesilovky. Kacetl měl úplně zakrytý výhled, JAKUB KREJČÍK na modré čáře hledal, kudy by poslal kotouč na branku. Nakonec našel ideální místo pro trajektorii puku a napnul síť za Kacetlem. Asistence: Pavel Kousal, Kryštof Hrabík. Konečné skóre utkání 2:3.
    74:11 Jakub KREJČÍK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Kundrátek – Michal Řepík
     
    V prodloužení dlouho diktovali tempo domácí, kteří měli více šancí, dřeli v útočném pásmu a několikrát musel Kovář vytáhnout výtečný zákrok. Ze sparťanských šancí jmenujme pokus Horáka z levého kruhu. Utkání nakonec rozhodla dlouhá přesilovka Sparty po dvojnásobném vyloučení Šenkeříka – půlminutu před vypršením trestu domácího obránce rozhodl nahozením od modré Jakub Krejčík.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 38:36
    Střely mimo 18:12
    Zblokované střely 31:13
    Hity 6:8
    Vhazování 44:32
    Trestné minuty 10:33
     
    Po dalším těsném utkání tak Sparta vede v sérii už 3:0 na zápasy a Oceláři budou mít za úkol provést to, co jim udělal českobudějovický Motor ve čtvrtfinálové sérii. Nejprve zdramatizovat, následně vyrovnat a pak jako první tým v historii české extraligy překlopit sérii na svou stranu. Pro obhájce titulu se to jeví jako velmi těžký úkol, první krok budou muset udělat hned zítra – utkání číslo čtyři semifinálové série HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha se hraje zítra, tj. v neděli 7. dubna 2024 od 18 hodin opět ve třinecké WERK ARENĚ. (20:24:05)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 24. Cienciala (Helewka, Daňo), 57. Kundrátek (Hrehorčák, Čacho) – 6. Buchtele (Lajunen, Mikliš), 36. Řepík (Chlapík, Moravčík), 75. Krejčík (P. Kousal, Hrabík)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – M. Růžička (A), Nestrašil, Cienciala – L. Hudáček, Helewka, Daňo – Kurovský, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Konečný, Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Hribik, Pilný – Jiří Svoboda, D. Hynek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Sparta Praha
    #1 Utorok 02.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 3:0
    #2 Streda 03.04.2024 • 18:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 06.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:3 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 07.04.2024 • 18:00
    Třinec - Sparta Praha 4:1
    #5 Utorok 09.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 2:3
    #6 Štvrtok 11.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:1 koniec po predl.
    #7 Sobota 13.04.2024 • 13:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.