USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Nemecko 1:5 (kon.)
koniec
Dánsko
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Nemecko
cz Štvrtok 04.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:15 Anna NIXOVÁ - 1:5
     
    57:15
    Německo právě vstřelilo branku!
    Teď už Němky skórují do opuštěné branky soupeřek! Ránu Sofie Skottové zablokovala obětavě kolenem Nicola Eisenschmidová. Puk se odrazil k ANNĚ NIXOVÉ, která trefila opuštěnou klec z vlastního obranného pásma. Asistence: Nicola Eisenschmidová.
     
    56:50
    Němky jeli ve třech na dvě protihráčky a navíc na prázdnou branku! Anna Nixová však nedokázala celou akci zakončit.
     
    56:32
    Dánská branka je už opět prázdná!
    56:16 Nicoline JENSENOVÁ - 1:4
     
    56:16
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky přeci jen skórují! Němky se dlouho obětavě bránily a dobře blokovaly střely soupeřek. Nakonec ale Lilli Friis-Hansenová přenesla hru z pravého kruhu na levý pro NICOLINE JENSENOVOU a ta se přes klubko těl trefila nad rameno vykukující brankářky Abstreiterové – 1:4. Asistence: Lilli Friis-Hansenová a Josephine Asperupová.
     
    54:29
    Nicola Eisenschmidová dostává dvě minuty za krosček! Dá se očekávat, že Dánky budou pokračovat s prázdnou brankou a budou tedy hrát v šesti proti čtyřem.
     
    54:20
    Dánky jdou do maximálního rizika a zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    54:07
    Kapitánka Dánska Nicoline Jensenová mohla alespoň snížit! Po své akci ale z levého kruhu těsně minula branku!
    52:43 Jule SCHIEFEROVÁ - 0:4
     
    52:43
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Celina Haiderová se rozjela na pravém křídle. V útočném pásmu sice schytala ostrý hit, ale kotouč se dostal k JULE SCHIEFEROVÉ, která z pravého kruhu prostřelila Nordströmovou ranou na vzdálenější tyčku – 0:4. Asistence: Celina Haiderová.
     
    49:28
    Němky si vynutily přesilovku. Sarah Stauningová brzdila hákováním Lilly Welckeovou. Nakonec to bylo posouzeno jako podrážení.
    44:49 Ronja HARKOVÁ - 0:3
     
    44:49
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky přidávají už asi uklidňující gól! Do střely RONJI HARKOVÉ z osy kluziště ještě vkládala hůl Nicola Eisenschmidová. Zřejmě ji netečovala, ale její pohyb i tak Nordströmovou zmátl a kotouč ji tak propadl mezi betony – 0:3. Asistence: Anna Nixová a Laura Klugeová.
    39:10 Laura KLUGEOVÁ - 0:2
     
    39:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky využívají přesilovku a 50 sekund před druhou přestávkou zvyšují na 2:0! Daria Gleissnerová posunula puk doleva pro LAURU KLUGEOVOU. Ta vypálila z vrcholu kruhu a trefila se ke vzdálenější tyčce. Asistence: Daria Gleissnerová a Ronja Harková.
     
    38:43
    Amalie Andersonová postavila u mantinelu tělo do cesty Lilli Welckeové. Té se moc nechce vstávat z ledu. Dánka je vyloučena za nedovolenou hru tělem.
     
    36:19
    Maria Petersová nechala u mantinelu nohu v cestě Christofové a je vyloučena za podrážení.
     
    34:38
    Přesně s koncem přesilovky pálila z pravého kruhu Luisa Welckeová a Nordströmovou tentokrát zachránila tyčka!
     
    32:38
    Vyloučení na straně Dánska. Julie Oksbjergová obdržela dvě minuty za nedovolený zásah tělem. Přesilová hra Německa začne po reklamní přestávce.
     
    32:09
    Němky se na slotu ocitly ve třech proti jediné hráčce Dánska. Nedokázaly však situaci dohrát k zakončení!
     
    28:28
    Druhé oslabení čeká po reklamní přestávce dánské hokejistky. Zkušená obránkyně Josephine Asperupová je vyloučena za vražení.
     
    26:37
    Laura Klugeová si vzala na levém křídle puk, objela s ním branku a zkusila kotouč odrazit do branky od bruslí bránící Andersonové! Moc nescházelo. Klugeová se pak ještě dostala ke střele z pravého kruhu, která neprošla na branku.
     
    24:15
    Lilli Welckeová je vyloučena za hákování v útočném pásmu, což je vždy trochu zbytečný trest. Třetí přesilovka pro Dánsko.
     
    20:00
    V úplném závěru se ještě z pravé strany natlačila až před branku Nicoline Jensenová. Výpad dánské kapitánky pokryla Abstreiterová!
    19:46 Lilli WELCKEOVÁ - 0:1
     
    19:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sesterská spolupráce přináší Německu vedení! Ve vlastním oslabení se vydala na pravé straně dopředu Luisa Welckeová, která se dostala až k brankovišti. Tam její práci dokončilo doražením kotouče do odkrytí klece dvojče LILLI WELCKEOVÁ. Asistence: Luisa Welckeová a Tabea Botthofová.
     
    19:02
    Dánky rozehrály přesilovku dobře a Sandra Abstreiterová si musela připsat jeden z prvních těžších zákroků! Vyrazila střelu Silke Gludové z mezikruží a pak se přemístila proti dorážce z levé strany.
     
    18:25
    Katarina Jobst-Smithová podrazila Friis-Hansenovou a dostala za to dvouminutový trest.
     
    17:02
    Po střele Charlott Schaffrathové od modré přišla nepříjemná teč! Nordströmová stačila zareagovat a pokryla i následnou německou dorážku!
     
    14:36
    Vyloučení v týmu Dánsko:
    Amanda Refsgaardová – 2 min., hákování.
     
    14:36
    Josephine Asperupová se pokusila prosadit po objetí německé branky, ale nakonec Abstreiterovou neohrozila. Na druhé straně kontrovaly Němky velkou šancí! Do první dorážky Anny Nixové skočila brankářka Nordströmová a druhou zablokovala Silke Gludová, která za sebou měla již jinak odkrytou branku! Bude se ale vylučovat na dánské straně.
     
    10:05
    Bernadette Karpfová je vyloučena pro nedovolený zásah do hlavy či krku. Po reklamní přestávce tak začne úvodní dánská přesilovka. Dánky, které se zatím hlavně bránily, tak budou mít šanci ukázat něco směrem dopředu.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 57. Jensenová (Friis-Hansenová, Asperupová) – 20. Li. Welckeová (Lu. Welckeová, Botthofová), 40. Klugeová (Gleissnerová, Harková), 45. Harková (Nixová, Klugeová), 53. Schieferová (Haiderová), 58. Nixová (Eisenschmidová)


    Dánsko: Nordströmová (Bjergstadová) – Andersenová, Melbergová, Rasmussenová, Asperupová (A), Skottová, Refsgaardová, Söndergaardová – Friis-Hansenová, Jensenová (C), Ranumová – Kielstrupová, Gludová, Oksbjergová – Fossová, Petersová, Skriverová – Russellová, Knudsenová, Sorensenová (A) – Stauningová.
    Tréner: Björn Edlund

    Nemecko: Abstreiterová (Hemmerleová) – Harková (A), Gleissnerová (C), Strobelová, Jobst-Smithová, Schaffrathová, Botthofová, T. Schmitzová, L. Schmitzová – Eisenschmidová, Klugeová (A), Nixová – Voigtová, Li. Welckeová, Lu. Welckeová – Schieferová, Feldmeierová, Haiderová – Wagnerová, Karpfová, Christofová.
    Tréner: Jeff MacLeod

    Rozhodca: Svobodová (CZE), Hillerová – Bucknerová (USA), Suchanková (POL)

    Diváci: 1385