USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Nemecko 1:5 (kon.)
koniec
Dánsko
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Nemecko
cz Štvrtok 04.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:15 Anna NIXOVÁ - 1:5
     
    57:15
    Německo právě vstřelilo branku!
    Teď už Němky skórují do opuštěné branky soupeřek! Ránu Sofie Skottové zablokovala obětavě kolenem Nicola Eisenschmidová. Puk se odrazil k ANNĚ NIXOVÉ, která trefila opuštěnou klec z vlastního obranného pásma. Asistence: Nicola Eisenschmidová.
    56:16 Nicoline JENSENOVÁ - 1:4
     
    56:16
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky přeci jen skórují! Němky se dlouho obětavě bránily a dobře blokovaly střely soupeřek. Nakonec ale Lilli Friis-Hansenová přenesla hru z pravého kruhu na levý pro NICOLINE JENSENOVOU a ta se přes klubko těl trefila nad rameno vykukující brankářky Abstreiterové – 1:4. Asistence: Lilli Friis-Hansenová a Josephine Asperupová.
    52:43 Jule SCHIEFEROVÁ - 0:4
     
    52:43
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Celina Haiderová se rozjela na pravém křídle. V útočném pásmu sice schytala ostrý hit, ale kotouč se dostal k JULE SCHIEFEROVÉ, která z pravého kruhu prostřelila Nordströmovou ranou na vzdálenější tyčku – 0:4. Asistence: Celina Haiderová.
    44:49 Ronja HARKOVÁ - 0:3
     
    44:49
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky přidávají už asi uklidňující gól! Do střely RONJI HARKOVÉ z osy kluziště ještě vkládala hůl Nicola Eisenschmidová. Zřejmě ji netečovala, ale její pohyb i tak Nordströmovou zmátl a kotouč ji tak propadl mezi betony – 0:3. Asistence: Anna Nixová a Laura Klugeová.
    39:10 Laura KLUGEOVÁ - 0:2
     
    39:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky využívají přesilovku a 50 sekund před druhou přestávkou zvyšují na 2:0! Daria Gleissnerová posunula puk doleva pro LAURU KLUGEOVOU. Ta vypálila z vrcholu kruhu a trefila se ke vzdálenější tyčce. Asistence: Daria Gleissnerová a Ronja Harková.
    19:46 Lilli WELCKEOVÁ - 0:1
     
    19:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sesterská spolupráce přináší Německu vedení! Ve vlastním oslabení se vydala na pravé straně dopředu Luisa Welckeová, která se dostala až k brankovišti. Tam její práci dokončilo doražením kotouče do odkrytí klece dvojče LILLI WELCKEOVÁ. Asistence: Luisa Welckeová a Tabea Botthofová.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 57. Jensenová (Friis-Hansenová, Asperupová) – 20. Li. Welckeová (Lu. Welckeová, Botthofová), 40. Klugeová (Gleissnerová, Harková), 45. Harková (Nixová, Klugeová), 53. Schieferová (Haiderová), 58. Nixová (Eisenschmidová)


    Dánsko: Nordströmová (Bjergstadová) – Andersenová, Melbergová, Rasmussenová, Asperupová (A), Skottová, Refsgaardová, Söndergaardová – Friis-Hansenová, Jensenová (C), Ranumová – Kielstrupová, Gludová, Oksbjergová – Fossová, Petersová, Skriverová – Russellová, Knudsenová, Sorensenová (A) – Stauningová.
    Tréner: Björn Edlund

    Nemecko: Abstreiterová (Hemmerleová) – Harková (A), Gleissnerová (C), Strobelová, Jobst-Smithová, Schaffrathová, Botthofová, T. Schmitzová, L. Schmitzová – Eisenschmidová, Klugeová (A), Nixová – Voigtová, Li. Welckeová, Lu. Welckeová – Schieferová, Feldmeierová, Haiderová – Wagnerová, Karpfová, Christofová.
    Tréner: Jeff MacLeod

    Rozhodca: Svobodová (CZE), Hillerová – Bucknerová (USA), Suchanková (POL)

    Diváci: 1385