USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Nemecko 1:5 (kon.)
koniec
USA
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 04.04.2024, 01:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:57
    A další výborné zákroky Brändliové! Před Bilkaovou byla chvilku i prázdná branka, ovšem Američanka si moc dlouho rovnala kotouč. Brändliová ho nakonec nachází pod sebou.
     
    57:17
    Tessa Janeckeová se ocitla před brankou a udělala bekhendovou kličku. Brändliová se roztáhla a připsala si další velmi dobrý zákrok!
    54:41 Haley WINNOVÁ - 4:0
     
    54:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle gól už platit bude! Podruhé v zápase se trefuje obránkyně HALEY WINNOVÁ. Při její střele byla Brändliová rozhozena kontaktem s vlastní obránkyní, kterou na ni šikovně natlačila Coyne-Schofieldová. Kotouč zapadl k levé tyčce, zatímco švýcarská brankářka padla na druhou stranu – 4:0. Asistence: Kendall Coyne-Schofieldová a Hilary Knightová.
    53:13 Po nájezdu Knightové puk nakonec nepřešel brankovou čáru.
     
    53:13
    Pozor, tak gól neplatí! A ne kvůli ofsajdu, ale proto, že kotouč nepřešel brankovou čáru, což nebylo na první pohled vidět! Caroline Harveyová poslala do samostatného úniku Hillary Knightovou, která bekhendem elegantně zakončovala do levého horního rohu. Tak to na první pohled vypadalo. Kotouč ale trefil spojnici, odrazil se do druhé tyčky a na brankové čáře ho pak přikryla lapačkou Brändliová!
     
    Další gól Američanek je ještě podroben trenérský výzvě! Zřejmě se bude zkoumat, zda se nejednalo o ofsajd. Na ten to ale podle opakovaných závěrů nevypadá...
    50:47 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:0
     
    50:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec přeci jen využitá přesilovka! Do nahození Cayly Barnesové vložila hokejku HILARY KNIGHTOVÁ, která kotouč sklepla do protipohybu brankářky Brändliové. Ta už mávla lapačkou zbytečně – 3:0. Asistence: Cayla Barnesová a Caroline Harveyová.
     
    50:14
    Teď to tedy létá kolem švýcarské branky! Hannah Bilkaová minula z pravého kruhu poloodkrytou branku. Poté trefila Kirsten Simmsová z levé strany tyčku a nakonec vychytala Brändliová velkou šanci Tessy Janeckeové!
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alina Müllerová – 2 min., hákování.
     
    46:57
    Kendall Coyne-Schofieldová vypíchla Švýcarkám puk a mezi dvěma hráčkami si to namířila na branku! Lara Standerová ji ještě stačila zakončení znepříjemnit a Brändliová si tak připsala úspěšný zákrok!
     
    46:04
    Abbey Murphyová se dopustila nedovoleného zásahu tělem a po reklamní přestávce tak Švýcarky budou mít možnost hrát přesilovku. Americká útočnice dohrála u mantinelu Stalderovou.
    36:00 Kendall COYNE-SCHOFIELDOVÁ - 2:0
     
    36:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky dávají druhý gól, který je už asi výrazně uklidní! Brändliová neudržela puk po střele Alex Carpenterové. Ten se dostal do brankoviště, kam ho sledovala důrazná KENDALL COYNE-SCHOFIELDOVÁ, která pak gumový předmět dotlačila za brankovou čáru – 2:0. Asistence: Alex Carpenterová a Hillary Knightová.
     
    33:36
    Brändliová připisuje další skvělý zákrok! Tessa Janeckeová nalevo přebruslila bránící hráčku a křížem našla Kirsten Simmsovou. Švýcarská brankářka dráhu nahrávky stačila vybruslit a střela americké útočnice zamířila do její hrudi.
     
    31:23
    Janine Hauserová je vyloučena za hru tělem a Švýcarky se budou muset bránit v oslabení.
     
    27:06
    V podobné pozici se objevila v šanci Kelly Panneková. Ta si puk přehodila na bekhend, narazila však na rychlý pravý beton Brändliové!
    25:24 Haley WINNOVÁ - 1:0
     
    25:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec se ujala poměrně nenápadná střela HALEY WINNOVÉ! Americká obránkyně dostala přihrávku od Savannah Harmonové a vystřelila od modré čáry. Brändliová neměla ideální výhled a puk zapadl k levé tyčce z jejího pohledu. Asistence: Savannah Harmonová a Hayley Scamurraová.
     
    24:27
    Bilkaová posunula puk na Abbey Murphyovou. Ta se natlačila před Brändliovou a šla do bekhendové kličky. Brändliová však vysunula hokejku a vypíchla americké útočnici kotouč! Důležitý a chytrý zákrok švýcarské maskované ženy.
     
    19:44
    V závěru první části mohla otevřít skóre Hilary Knightová! Ta převzala puk od Coyne-Schofieldové a z levého kruhu pálila těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    13:32
    Dvě minuty za podrážení pro Laru Stalderovou. Přesilovka také pro Američanky.
     
    13:06
    S končícím se oslabení se natlačila do šance Jincy Dunneová. Ta šla do bekhendové kličky, kterou pokryla Brändliová!
     
    11:04
    Haley Winnová srazila ve středním pásmu Laru Stalderovou a Švýcarky budou hrát přesilovku.
     
    10:57
    Možná zatím největší šance USA! Alex Carpenterová dostala puk na levý kruh k Rory Guildayové. Rozhozená Brändliová se musela přesouvat v pádu, ovšem zakončení americké obránkyně nějak dokázala odvrátit!
     
    07:53
    Lara Stalderová najížděla sama na americkou branku. Kapitánka Švýcarska volila střelu, pro kterou si Aerin Frankelová sáhla lapačkou! Adirondack Bank Center aplauduje skvělému zákroku. Následuje reklamní přestávka.
     
    05:12
    První šanci měly Švýcarky. Lara Stalderová se ocitla sama před Frankelovou. Pokusila se zasunout puk za čáru po forhendové kličce, ale Frankelová natlačila levou nohu až k tyčce!
     
    03:56
    Nápor Američanek sílí! Z hranice brankoviště neskórovala Kelly Panneková. Puk zřejmě s přispěním Brändliové vyskočil vedle branky.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. Winnová (Harmonová, Scamurraová), 36. Coyne-Schofieldová (Carpenterová, Knightová), 51. Knightová (Barnesová, Harveyová), 55. Winnová (Coyne-Schofieldová, Knightová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Harmonová, Kellerová (A), Barnesová, Harveyová, Winnová, Guildayová, Dunneová – Knightová (C), Carpenterová (A), Coyne-Schofieldová – Murphyová, Heiseová, Bilkaová – Simmsová, Janeckeová, Curlová – Edwardsová, Panneková, Scamurraová – Edenová.
    Tréner: John Wroblevski

    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Zimmermannová, Leemannová, Ingoldová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Martiová, Quennecová (A).
    Tréner: Colin Müller

    Rozhodca: Lieffersová (CAN), Martinová (CAN) – Saarimäkiová (FIN), Toddová (CAN)

    Diváci: 3128