USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Nemecko 1:5 (kon.)
koniec
USA
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 04.04.2024, 01:00 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:41 Haley WINNOVÁ - 4:0
     
    54:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle gól už platit bude! Podruhé v zápase se trefuje obránkyně HALEY WINNOVÁ. Při její střele byla Brändliová rozhozena kontaktem s vlastní obránkyní, kterou na ni šikovně natlačila Coyne-Schofieldová. Kotouč zapadl k levé tyčce, zatímco švýcarská brankářka padla na druhou stranu – 4:0. Asistence: Kendall Coyne-Schofieldová a Hilary Knightová.
    50:47 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:0
     
    50:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec přeci jen využitá přesilovka! Do nahození Cayly Barnesové vložila hokejku HILARY KNIGHTOVÁ, která kotouč sklepla do protipohybu brankářky Brändliové. Ta už mávla lapačkou zbytečně – 3:0. Asistence: Cayla Barnesová a Caroline Harveyová.
    36:00 Kendall COYNE-SCHOFIELDOVÁ - 2:0
     
    36:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky dávají druhý gól, který je už asi výrazně uklidní! Brändliová neudržela puk po střele Alex Carpenterové. Ten se dostal do brankoviště, kam ho sledovala důrazná KENDALL COYNE-SCHOFIELDOVÁ, která pak gumový předmět dotlačila za brankovou čáru – 2:0. Asistence: Alex Carpenterová a Hillary Knightová.
    25:24 Haley WINNOVÁ - 1:0
     
    25:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec se ujala poměrně nenápadná střela HALEY WINNOVÉ! Americká obránkyně dostala přihrávku od Savannah Harmonové a vystřelila od modré čáry. Brändliová neměla ideální výhled a puk zapadl k levé tyčce z jejího pohledu. Asistence: Savannah Harmonová a Hayley Scamurraová.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. Winnová (Harmonová, Scamurraová), 36. Coyne-Schofieldová (Carpenterová, Knightová), 51. Knightová (Barnesová, Harveyová), 55. Winnová (Coyne-Schofieldová, Knightová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Harmonová, Kellerová (A), Barnesová, Harveyová, Winnová, Guildayová, Dunneová – Knightová (C), Carpenterová (A), Coyne-Schofieldová – Murphyová, Heiseová, Bilkaová – Simmsová, Janeckeová, Curlová – Edwardsová, Panneková, Scamurraová – Edenová.
    Tréner: John Wroblevski

    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Zimmermannová, Leemannová, Ingoldová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Martiová, Quennecová (A).
    Tréner: Colin Müller

    Rozhodca: Lieffersová (CAN), Martinová (CAN) – Saarimäkiová (FIN), Toddová (CAN)

    Diváci: 3128