Róża Gumiennová - Lucia Szabová sk Vítězka: Szabová (kon.) | Jakub Bahník - Wahid Najand Vítěz: Najand (kon.)
Karol Ryšavý - Arijan Topallaj sk Vítěz: Topallaj (kon.) | Christian Jungwirth - Robert Pukač sk Vítěz: Jungwirth (kon.)
koniec udalosti
Karol Ryšavý - Arijan Topallaj

Vítěz: Topallaj

Sobota 23.03.2024, 21:29 • Hanns-Martin-Schleyer-Halle, Stuttgart • Oktagon MMA
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:00.
     
    Krásný sobotní večer z německého Stuttgartu! Od 18:00 v Hanns-Martin-Schleyer-Halle bude vůbec poprvé k vidění turnaj OKTAGONu 55. Pro tuto příležitost byla sestavena velice atraktivní karta s několika domácími borci, ale samozřejmě nechybí bojovníci z Čech a Slovenska. K vidění bude celkem 12 zápasů rozdělených na půl do Prelims a Main Card. My vám přineseme hned čtyři atraktivní bitvy. Ve třetím se podíváme do lehké váhy, kde se představí Karol Ryšavý proti vycházející německé hvězdě Arijanovi Topallajovi.
     
    Arijan Topallaj
    MMA bilance: 5 výher / 0 porážek / 1 remíza (1 výhra / 0 proher / 0 remíz)


    Talentovaný německý bojovník překvapuje téměr celý svět MMA. Ze šesti profesionálních duelů dokázal pětkrát vyhrát a jednou se rozdělil se soupeřem o remízu. Všechna vítězství byla navíc připsána v prvním kole a hned čtyři z nich KO nebo TKO. Svůj debut v OKTAGONu má již za sebou, když ke konci minulého roku v Kolíně položil k zemi Romana Pauluse. Slovák je shodou okolností týmový parťák Ryšavého, takže Arijan může seknout dva velké kamarády v řadě.

    Zvítězí opět Topallaj v úvodním kole?
     
    Karol "Bomby" Ryšavý
    MMA bilance: 13 výher / 6 porážek (OKTAGON: 9 výher / 4 porážky)


    Třicetiletý slovenský bojovník už je brán jak veterán OKTAGONu. Stal se totiž šampionem 3. série Výzvy a nastoupí ve Stuttgartu do svého 14.střetnutí pod žlutočernými barvami. Posledních pět bitev je pro Karola velice nevyrovnaných, jelikož střídal výhry a porážky, nutno podotknout, že padli s opravdou špičkou (Lengál, Legierski). Ovšem jeho silná stránka je v postoji, kde dokázal ukončit zápas již sedmkrát, což potvrdil i naposledy. Na nohy postavil celou O2 arénu, když k zemi poslal bezradného Madureiru a před německé publikum jede s výhrou v zádech.

    Připíše si Ryšavý druhé vítězství v řadě za sebou?
     
    Vážení

    Ani zde nedošlo k nějakým problémům, protože Karol navážil 70.8 kilogramů, jeho protivník Topallaj měl o 100 gramů méně.
    Staredown rozhodně nebyl v rukavičkách, když Arijan měl nějaké řeci, kterým se ovšem Ryšavý jen pousmál.
     
    Za neskutečně energické hudby přichází do klece jako první Arijan Topallaj.
     
    Plně soustředěn přichází na scénu Karol Ryšavý.
     
    Zápas přímo v kleci bude řídit Václav Přibyl.
     
    Duel začne o chvilku déle, protože zatím není k dispozici doktor.
     
    00:01
    Začátek 1. kola.
     
    00:36
    Wau, tohle je neskutečně rychlý konec! Již od úvodních sekund do toho Arijan Topallaj vlétl v neskutečné dynamice úderů na bradu. To s Karolem hodně otřáslo, až ho jedna z ran u pletiva poslala bezvládně k zemi a je po zápase.
     
    00:36
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Arijan Topallaj (KO)
     
    Po 36 sekundách je hotovo neskutečnou výhru na svou stranu připisuje Arijan Topallaj.

    Arijan vlétl do duelu s neskutečnou energií, kterou využil na tvrdou palbu úderů, jenž procházely přesně na hlavu Ryšavého. Po jednom z nich byl slovenský borec vyslán k zemi a sudí Václav Přibyl musel střetnutí okamžitě ukončit.

    Samozřejmostí je, že Topallaj v rozhovoru děkuje svému týmu a také svým fanouškům.
     
    To je pro tento zápase vše. My ovšem ještě dnes nekončíme, protože ještě přineseme přenos z hlavního zápasu Jungwirtha proti Pukačovi. (21:35:45)

    Dávid Švec

    Václav Přibyl