TK k zahájení play off Tipsport extraligy (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k zahájení play off Tipsport extraligy

cz Utorok 05.03.2024, 11:00 • O2 universum (Praha) • Tlačové konferencie
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne! (11:48:08)
     
    Oficiální část tiskové konference byla právě ukončena.
     
    Martin Loukota o případném odebrání výsledků: Nemůžu komentovat rozhodnutí disciplinární komise, protože řízení bude teprve projednáno. Uvidíme, jak nám Hradec Králové zareaguje, ale nemohu predikovat, zda to bude zpětný trest, anebo nebude.
     
    Martin Loukota o procesech kontroly dopingu: Celá kauza ukazuje, že procesy a pravidla nejsou dokonalé. Zjišťujeme celosvětově, zda se něco takového stalo a nikoliv. Antidopingový výbor zjišťuje, že je potřeba procesy zrychlit a zlepšit, abychom my jako extraliga nebyli tak dlouho poškozeni.

    Nikdo se s takovou kauzou nesetkal, ačkoliv jsme řešili všechno, co je popsáno ve směrnici dopingu a jednacím řádu. To ale nejsou naše dokumenty, nemůžeme do nich zasahovat a můžeme jen čekat, až bude rozhodnuto o odvolání.
     
    Václav Sochor o reakci Tipsportu na kauzu Hradce Králové: To si pište, že je to pro nás téma. Věříme, že se to extralize podaří rychle vyřešit a může to mít dopad. My jako Tipsport nemáme důvod věřit, že se tento případ vyřeší, jako se vyřešily i ty v minulosti. Sledujeme to pečlivě, požadujeme rychlé vyřešení, ale zůstáváme hrdým partnerem.
     
    Martin Loukota: Extraliga má dohodu s O2 arenou, že mohou v letošním ročníku využít termíny pro akce a koncerty. Vzhledem k tomu, že Sparta skončila druhá, ke kolizi nedojde. Dva březnové i jeden dubnový termín se Sparty týkat nebudou.
     
    A přichází na řadu dotazy médií.
     
    V play off nebude chybět ani RADEGAST CAM, obdoba Radegast indexu, ale tentokrát pro fanoušky! Ti největší bojovníci z tribun budou odměněni zásobou piva.
     
    Václav Sochor: Sázky i přímé přenosy najdete v naší mobilní aplikaci, kterou lze stahovat na Android i iOS na adrese mobil.tisport.cz.
     
    Václav Sochor: Projekt Decibely extraligy bylo ocenit podporu fanoušků, přičemž si nejlepší tři kluby rozdělí jeden milion korun. Vítězem se stal Litvínov, který obdrží půl milionu, Pardubice dostanou 300 tisíc korun a Sparta celkem 200 tisíc korun.

    Kluby však nemohou částky investovat, jak chtějí, nýbrž je musí vrátit zpátky do fanoušků a atmosféry na stadionech. Překvapivě tak nevyhrál tým s nejvyšší kapacitou.
     
    Václav Sochor: Favoritem jsou Pardubice v kurzu 2.25, za kterými je v závěsu Sparta s kurzem 3.4.
     
    Václav Sochor: Vítěz obdrží prémii 1,5 milionu korun na rozvoj klubu. Částky jsme navýšili, protože druhý obdrží 1 milion korun a třetí i čtvrtý tým budou obdarovány 500 tisíci korun.
     
    Jana Obermajerová: V pátém ročníku charitativního projektu O kapku lepší hokej jsme se přehoupli přes hranici 1,2 milionu korun, ale platby stále dobíhají, takže finální částku oznámíme v nejbližším období.

    Moc děkuji všem klubům, hráčům, fanouškům i médiím, kteří se do této akce zapojili. Děkuji APK za veškerou spolupráci během základní části.
     
    I nadále bude pokračovat pořad EXTRALIFE, který přibližuje osobní život hokejistů a první díly slavily velký úspěch s milionovými dosahy. I nadále pokračuje vývoj oficiální mobilní aplikace Tipsport extraligy.
     
    Jana Obermajerová: Extraliga je nově také na kanálu Threads, kde jsme získali již 8 500 sledujících a nově startujeme komunikaci na zaběhlé platformě Whatsapp. V tomto ohledu jsme průkopníky, takže děkuji všem, kteří se této komunikaci věnují, protože se jedná o velkou budoucnost. Děkuji.
     
    Jana Obermajerová: Od začátku sezony využíváme novou platformu WSC Sports, která spolupracuje s NBA, NHL či Realem Madrid. Extraliga je první česká liga, která využívá tuto inovativní platformu. Tato spolupráce nám na sociálních sítích pomohla k rekordnímu počtu zobrazení 96 500 000, což je nárůst o téměř 46 %.

    I díky spolupráci se společností Horizm máme k dispozici nástroj na vyhodnocování výkonu obsahu a dalších dat. Tipsport extraliga má na sociálních sítích velký dosah.
     
    V sobotu 2. března skončila také Esport hokejová liga, jejíž pátý ročník ovládlo Kladno, které přímo ve finále sesadilo obhájce z Pardubic. Třetí místo získal Třinec po výhře nad Vítkovicemi.
     
    Zlatá helma Komerční banky už zná většinu svých vítězů, ale stále lze hlasovat o nejlepší akci měsíce února, a to na webu hokej.cz
     
    Jana Obermajerová: Sport.cz bude pokračovat ve tříminutových klipových videích. Sport.cz si připravilo nový program "Zaostřeno na play off". I nadále bude pokračovat v přenosech Radiožurnál Sport.

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference:
    Jana Obermajerová, ředitelka BPA
    Martin Loukota, ředitel extraligy
    Václav Sochor, vedoucí oddělení komunikace skupiny Tipsport