Olomouc B – Jihlava 3:0 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc B
3:0 (1:0)
FC Vysočina Jihlava
cz Pondelok 04.03.2024, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc • Chance Národní Liga (CZ) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Sigma B vstupuje do soutěže na třináctém místě. Ačkoliv tedy byla jedenáctá po konci podzimu, Sparta i Kroměříž se před ní svými vítěznými úvodními zápasy jara dostaly. Olomoucká rezerva má na kontě dvacet bodů při skóre 20:28. Jihlava je na tom tabulkově o hodně lépe, je totiž pátá. Ovšem oba týmy ve výsledku dělí pouze pět bodů. Jihlava měla ale lepší skóre 28:21. Ve vzájemných zápasech byla většinou úspěšnější Jihlava. Z posledních pěti vyhrála hned tři, a další dva skončily remízou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Landing Sanga se postaral o první střelu dnešního utkání. Napřáhl zpoza vápna, ale míč poslal hodně mimo branku.
     
    3
    František Matys hlavičkoval k pravé tyči, ale míč poslal pouze právě do brankové konstrukce. Po chvíli to zkusil ještě Jiří Spáčil, ale střílel kousek nad.
     
    4
    Landing Sagna se pokoušel prodloužit hlavičkou mír spoluhráčům směrem dopředu, ale nasměroval ho pouze na připravenou obranu Sgimy.
     
    5
    Vysočina se zkoušela uvolnit po levé straně, kde se to chvíli otevíralo, ale nakonec byla akce moc pomalá a olomoucká obrana se stihla vrátit.
     
    6
    Dlouhý nákop jednoho z olomouckých se snahou uvolnit útočníka nevyšel. Na míč si pohodlně doběhl brankář hostujícího týmu Ondřej Masný.
     
    7
    Sagna se utrhl obraně a míří za volným míčem směrem k vápnu, ale sudí ho zastavil. Přihrávka na něj totiž mířila do pozice, kdy byl hostující fotbalista v ofsajdu.
     
    8
    Centr na levou stranu měl mířit na Jáchyma Šípa. Ten ale úplně neodhadnul jeho směr a nechal ho zapadnout pouze za autovou čáru.
     
    9
    Ebrima Singhateh se snažil napadat soupeřova obránce, který ale zachoval chladnou hlavu a soupeřova hráče nepropustil samotného na branku.
     
    10
    Deset minut hry je za námi. Aktivnější jsou rozhodně hostující fotbalisté, ačkoliv největší šanci měla rozhodně Sigma, která už ve třetí minutě trefila brankovou konstrukci.
     
    11
    Michal Vepřek parádně hlavičkou odklidil dlouhý centr, který směřoval na hostujícího Miroslava Křehlíka. Ten by se pak mohl uvolnit po pravém křídle.
     
    12
    Na pravé straně nabral podél lajny rychlost Filip Uriča, který si ale míč moc předkopnul a soupeřův obránce mu ho zakopl do autu.
     
    13
    Za vápnem napřáhl Štěpán Langer. Ten vyslal přízemní ránu, která ani nemířila na branku, ale soupeřův hráč ji tečoval, a tak olomoucká rezerva vytěžila alespoň rohový kop.
     
    14
    Rohový kop se Sigmě zrovna moc nepovedl. Míč poslala přímo na obranu soupeře, který balon odvrátil. Po chvíli navíc domácí faulovali.
     
    15
    Ebrima Singhateh se uvolnil na pravém křídle a poslal povedený centr na střed před malé vápno. Tam zkoušel přímo z voleje udeřit Filip Slavíček, jenže soupeř balon odvrátil na roh.
     
    16
    Ola Dele Israel přesprintoval soupeře na pravé straně. Utíkal směrem na střed, kde pak vyslal přízemní ránu, se kterou si ale Mastný poradil.
     
    17
    Ebrima Singhateh byl faulován na středu hřiště, ale sudí to jako faul nevyhodnotil. SIgma se ale po chvíli i tak k míči dostala.
     
    19
    Olomouc B právě vstřelila branku! Sigma se ujímá vedení! Jihlavská obrana podcenila olomoucké před vápnem, míč přímo před pokutovým územím nachystal Israel pro EBRIMU SINGHATEHA, který ho uklidil do pravé horní části branky.
     
    21
    Hosté se snažili vhazovat dlouze, až do vápna, což se jim ale nepodařilo. Sigma mohla jít do rychlého brejku, ale míč taktéž ztratila.
     
    22
    Spáčil dobře zabránil středně vysokému centru na střed. Sigma se pak snažila přejít do brejku přes pravou stranu, což se jí ale nepovedlo.
     
    23
    Digaňa nyní riskantně rozehrál po nečekané přihrávce jeho spoluhráče. Míč odkopl téměř na střechu tribuny Karla Brücknera. Jihlava pokračuje autovým vhazováním.
     
    24
    Ve vápně se dostal po centru z levé strany ke střele Mtúš Lacko, který ovšem netrefil míč ideálně, a vůbec ho nesměřoval na branku.
     
    25
    Singhateh parádní patičkou uvolnil na levé straně Israele, ten ještě prodloužil dopředu na spoluhráče, který ale akci nepovedeným přízemním centrem zabrzdil.
     
    25
    Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Jiří Spáčil).
     
    26
    Singhateh dobře presoval po autu soupeře na útočné polovině, a zahnal tak hru Jihlavy až zpět k brankáři Mastnému.
     
    27
    Jakub Elbel měl docela dost prostoru na levém křídle, ale poslal pouze kroucený přízemní centr přímo na kopačky soupeřova obránce.
     
    28
    Štěpán Langers si vzal na starost rohový kop kterým sice našel spoluhráče, ten ale míč poslal hodně vysoko nad branku.
     
    30
    Půl hodinka hry je za námi. Po úvodních minutách se začíná více a více prosazovat Sigma. Její hra je od vstřelené branky výrazně aktivnější.
     
    31
    Jeden z domácích fotbalistů se postaral o cent z křídla, který ale zakroutil přímo do náruče vyskakujícího si brankáře Mastného.
     
    32
    Michal Vepřek odkopával centrovaný míč soupeře. Moc se mu to ale nepovedlo, místo dopředu ho odkopl do tunelu, kterým přicházejí hráči z kabin.
     
    33
    Singhateh vyslala do úniku Israela, který se ovšem jasně pohyboval v ofsajdovém postavení, a tak akce nemohla za žádnou cenu pokračovat.
     
    34
    Jakub Elbel zpracovával dlouhý centr na pravou stranu. Míč odrazil do Miroslava Křehlíka, který se k zemi potácel hodně ochotně, ačkoliv se o faul rozhodně nejednalo.
     
    37
    Centr do pokutového území z pravé strany odklidil jeden z domácích. Soupeř se přitom potácel k zemi, ale faul to nebyl.
     
    38
    Jihlava dlouho kombinovala s míčem kolem půlící čáry. Nevěděla ale, jak přejít dále. Nakonec se jí to povedlo díky odraženému míči do autu. Sigma pak však znovu odvrátila.
     
    39
    Miroslav Křehlík byl sražen k zemi, tentokrát už jednoznačně nedovoleným způsobem. Jihlava má k dispozici přímý kop, ale k brance je to dálka.
     
    40
    Jakubu Selnarovi se nakonec z přímého kopu podařilo najít spoluhráče, který dokázal hlavičkovat, ale bylo to hodně mimo.
     
    41
    Z autu Jihlavy šel míč znovu do autu, a to hned dvakrát po sobě. Pak ale Olomouc přešla do rychlého brejku, který skončil faulem soupeře.
     
    42
    Filip Slavíček chtěl zprava odcentrovat, což se mu úplně nepovedlo, ale na druhou stranu dokázal po teči soupeře vybojovat alespoň rohový kop.
     
    43
    Míč z rohu mířil na Spáčila, který ho přikopl Vepřekovi. Jeho rána ale nebyla dobrá, po zemi zamířila jen do připravené obrany.
     
    44
    Dlouho se nyní hra zdržovala na pravé straně autovými vhazováními. Oba týmy ještě chvíli diskutovaly s rozhodčím.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nebude nastavovat k tomuto poločasu žádný čas.
     
    45+1
    U střídačky domácích byla faulován Sighateh. Míč si vzal Elbel, ale jeho centr mířil jen na kopačky hostů. Sudí pak už odpískal.
     
    45+1
    První poločas je minulostí. Jihlava nezačala špatně, ale nedokázala z tlaku vyprodukovat střelu na branku. Zato Sigma přežila soupeřův tlak a sama pak dokázala už v 19. minutě skórovat. Od té doby soupeři nepovolila vůbec nic, zato si sama ještě pár příležitostí vypracovala, ale branku už pořádně také neohrozila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Ebrima Singhateh, přichází Jan Fiala.
     
    47
    Fiala se hned dostal s míčem do pokutového území. Tam byl skřípnut dvěma soupeři. Olomouc si žádala penaltu, ale sudí to jasně odmítl.
     
    48
    Filip Slavíček si roloval míč z pravého křídla k vápnu. Následně byl ale faulován. Olomouc si kopne přímý kop z dobré pozice.
     
    48
    Žlutá karta pro tým FC Vysočina Jihlava (Dominik Farka).
     
    49
    Fiala dostal míč, ale nedokázal vypálit na branku. Standardku tak Jihlava ubránila.
     
    50
    Olomouc B právě vstřelila branku! Sigma chvíli po standardce nakonec skóruje, po zmatcích v pokutovém území se míč dostal právě k JANU FIALOVI, který ho dokázal patičkou poslat do branky.
     
    51
    Uriča navedl míč zprava do pokutového území, kde mu ale nevyšla přihrávka do středu vápna, a tak Jihlava míč odvrátila.
     
    52
    Milan Piško odkopl nebezpečný míč, který mířil do na penaltový puntík z levé strany. Po chvíli se dsotal k dalšímu odkopu.
     
    53
    Sigma vyslal zajímavý míč z pravé strany. Ten propadl kolem několika hráčů i v pokutovém území, ale nikdo ho nedokázal tečovat.
     
    54
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Miroslav Křehlík, přichází Filip Šancl,
    ze hřiště odchází Tomáš Franěk, přichází Jaroslav Peřina,
    ze hřiště odchází Fares Shudeiwa, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    55
    Ola Dele Israel se opět pohyboval v ofsajdu. Jihlava rozehrála, ale stáhla hru do své obrany, odkud bude zakládat další akci.
     
    56
    Fiala dostal z levé strany do vápna parádní oblouček. Pak si chtěl popojít, ale byl tísněn soupeřem, a tak mu nakonec balon zapadl za čáru.
     
    57
    Jakub Selnar si navedl míč před vápno, a pak si ho kopl do vzduchu a chystal na volej, ale soupeřův hráč si vyskočil a vyhlavičkoval míč mimo.
     
    58
    Landing Sagna se dostal k míči v pokutovém území, musel se ale otočit čelem k brance a dlouho si to chystal. Soupeř ho doběhl a skluzemnebezpečí odvrátil.
     
    59
    Jakub Fiala byl na středu jasně faulován. Sigma se stahuje dopředu, útok bude pro rozehrání tahat po pravé straně.
     
    60
    Štěpán Langer posílal velice dobrý centr na vzdálenější tyčku. Tam se ale ve vzdušném souboji nedokázal hlavičkovat.
     
    62
    Jeden z domácích byl faulován na pravé straně vedle vápna. Sigma si kopne přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti.
     
    63
    Míč ve vápně po ne zrovna vysokém centru spíše trefil Filipa Slavíčka. Ten se skácel k zemi a Jihlava rychle vyvezla míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    64
    Filip Uriča se snažil odcentrovat od pravé lajny, ale Dominik Farma rychle jeho míč zablokoval. Sigma má k dispozici autové vhazování.
     
    65
    Rohového kopu z pravé strany se ujal Štěpán Langer. Poslal ho těsně nad zemí na roh vápna, odkud se snažil jeho spoluhráč vypálit, ale míč poslal asi dva metry vedle tyče.
     
    66
    Další ofsajd nyní zabrzdil akci Sigmy. Hodně si vystoupil Slavíček, který chtěl sprintovat po pravé straně, ale sudí to odmával.
     
    67
    Jan Fiala si přebíral míč na hrotu, v zajímavém postavení byl ale faulovíán.
     
    68
    Ondřej Mastný si nyní po chvíli osahal míč, když vytáhl centr soupeře mířící pod víko. Následně musel vytěsnit tvrdou ránu Spáčil.
     
    68
    Olomouc B právě vstřelila branku! Sigma si připisuje třetí branku a asi již rozhoduje o dnešním vítězství. Olomouc měla rohový kop z levé strany. Jeho exekutor míč nasměroval do pravé části vápna, přímo na hlavu DELE OLY ISRAELE, který byl navíc úplně sám, a jednoduše hlavou uklidil míč do branky.
     
    70
    Sigma kontroluje hru, nyní si přihrává v rámci obranné linie se a tam s občasným kontaktem brankáře. Nemusí nikam spěchat.
     
    71
    Dobrý centr na střed vápna předvedla nyní Sigma. Na míč si naskočil Šíp, který ho ale netrefil ideálně.
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Dele Ola Israel, přichází Matěj Mikulenka,
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Matěj Hadaš.
     
    72
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Landing Sagna, přichází Adam Pešek.
     
    74
    Hra se nyní hodně zdržovala kolem půlící čáry. Jihlava to pak zkusila podél pravé lajny, ale míč jí utekl do zámezí.
     
    75
    Dobrý centr mířil na Fialu. Ten ale míč zatáhl na pravé straně až k lajně, a pak už nedokázal najít prostor na zdařilou přihrávku.
     
    76
    Matěj Mikulenka se snažil centrovat od rohového praporku, ale soupeřova obrana ho tentokrát jednoduše obrala a zase míč odvrátila daleko od své branky.
     
    77
    Filip Uriča protečoval míč podél pravé lajny, jenže pak jeho spoluhráče předběhl soupeř a míč uklidl svému golmanovi.
     
    79
    Fiala byl podražen na středu. Sigma zůstala u míče, ale průniková přihrávka jí nakonec nevyšla.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Adam Uriča, přichází Daniel Grečmal.
     
    81
    Jihlava se po hodně dlouhé době dostala k míči na útočné polovině, pak předvedla i docela dobrý centr, který ale na poslední chvíli odvrátil Filip Slavíček.
     
    82
    Další centr Jihlavy, tentokrát z levé strany. Míč si ale pohotově našel Michal Vepřek, který ho vyhlavičkoval mimo hřiště.
     
    83
    Jihlava si vybojovala rohový kop z levé strany. Toho se ujal Jakub Selnar, ale poslal ho jen na hlavy soupeřovy defenzívy.
     
    84
    Nyní se musel proti jednomu centru vytáhnout i Tomáš Digaňa. Ten míč dobře zlikvidoval a odrazil k jednomu ze spoluhráčů v obraně, který už akci uklidnil.
     
    85
    Fanoušci, kteří dnes dorazili, a bylo je jich tu konkrétně 302, si už závěr užívají. Ožila už skoro celá tribuna, tedy aspoň chvílemi.
     
    86
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Jan Chytrý.
     
    87
    Nyní byli faulováni hned dva hráči Olomouce. Zatímco sudí odpískal až druhý faul, první faulovaný hráč je tím, který má potíže s návratem na nohy.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Daniel Grečmal, přichází Jakub Fabiánek.
     
    89
    Matěj Hadaš sprintoval po levé straně s míčem do zajímavé šance, ale nakonec už neměl rychlost. Chytnul se i trochu za nohu, takže asi ho trochu chytily i křeče. Jihlava přebrala balon
    .
     
    90
    Ještě jeden faul proti Olomouci, a to u rohového praporku. Odtamtud nyní bude domácí tým zahrávat standardní situaci v podobě volného přímého kopu.
     
    90+1
    Arbitr tohoto utkání nastavil ještě tři minuty nad rámec standardní hrací doby druhého poločasu.
     
    90+2
    Standardka Sigmy ze středu neskončila úspěchem. Soupeřova obrana míč jednoduše uklidila. Vysočina se pak snažila sprintovat na druhou stranu, ale po chvíli sama faulovala.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Sigma Olomouc ho jednoznačně ovládla, v druhém poločasu přidala ještě dvě branky. Jihlavu dlouho nepustila ani ke střele na branku, na tož tak k nějakému ohrožení. Sigma B tak vyhrála 3:0 a dala narozeninový dárek dnešnímu oslavenci, trenérovi Olomouce Tomáši Janotkovi. (17:51:42)

    Jiří Polášek

    Góly: 19. Singhateh, 50. Fiala, 68. Israel

    Karty:   25. J. Spáčil (OLB) – 48. Farka (JIH)


    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Vepřek (C), Elbel, Matys – J. Spáčil, Langer, Israel (72. Mikulenka) – A. Uriča (80. Grečmal, 88. Fabiánek), Singhateh (46. Fiala), Šíp (72. Hadaš).
    Náhradníci: Koutný – Dohnálek.

    Tréner: Tomáš Janotka

    FC Vysočina Jihlava: Mastný – T. Svoboda, Piško (C), Tonbul, Farka – Lacko (86. Chytrý) – Selnar, Shudeiwa (54. Ogiomade) – Křehlík (54. Šancl), Sagna (72. A. Pešek), T. Franěk (54. Peřina).
    Náhradníci: Soukup – Sládek.

    Tréner: David Oulehla

    Rozhodca: Marek Bělák

    Diváci: 302