NHL
Ottawa – Arizona 3:5 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:2 (kon.) | Anaheim – NJ Devils 4:3 (kon.)
Carolina – Winnipeg 3:5 (kon.) | Detroit – Florida 0:4 (kon.) | Seattle – Edmonton 1:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:5 (1:3, 2:0, 0:2)
Arizona Coyotes
cz Sobota 02.03.2024, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:45 Matias MACCELLI - 3:5
     
    58:45
    Arizona právě vstřelila branku!
    Za vyhozeným pukem vyrazil MATIAS MACCELLI, díky čemuž se nejednalo o zakázané uvolnění. Maccelli nebyl v podstatě nikým stíhán a v poklidu zakončil do prázdné klece. Asistence: Barrett Hayton, JJ Moser.
     
    57:59
    Forsberg skutečně zůstává na střídačce a Ottawa do toho jde vabank.
     
    52:02
    Pinto mohl zakončovat před brankovištěm k levé tyči, kam to Vejmelka nestíhal, ale netrefil pas spoluhráče!
     
    51:04
    Forsberg teď zachránil Ottawu, když vychytal únik Kerfoota za obranu Senators!
     
    50:38
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Tim Stützle – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Troy Stecher – 2 min., krosček + 2 min., hrubost.
     
    48:25
    Kelly vymíchal Vejmelku a kličkou do bekhendu si otevřel možnost ke skórování, jenže svou střelu nedokázal přizvednout nad beton brankáře! Stačilo trochu přizvednout puk a bylo vyrovnáno! Komerční pauza.
    44:18 Dylan GUENTHER - 3:4
     
    44:18
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona se vrátila rychle do útočného pásma po jeho ztrátě a DYLAN GUENTHER využívá přesilovku svého týmu! Jeho střela zpoza kruhů propadla Forsbergovi mezi betony do sítě. Asistence: Nick Schmaltz, Matias Maccelli.
     
    43:52
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Ridly Greig – 2 min., hákování.
     
    41:29
    Kelly dostal skvělou přihrávku takřka za obranu a pronikl před brankoviště. Vejmelka ale dokázal z bezprostřední blízkosti kotouč svým betonem zastavit. Bude se vylučovat na obou stranách. Kellyho průnik byl vedle střely zakončen také nárazem do Vejmelky (nedovolené bránění brankáři), navíc přišla zezadu sekera do Kellyho, za což bude potrestán Cooley.
    35:52 Shane PINTO - 3:3
     
    35:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators se vrátili do útočného pásma a SHANE PINTO střelou z pravého kruhu k levé tyči vyrovnává na 3:3! Asistence: Vladimir Tarasenko, Tim Stützle.
     
    34:54
    Durzi se rozčiluje, Tkachuka totiž nefauloval. A má pravdu, kapitána Ottawy zasáhla hokejka O'Briena. Nicméně vyloučen je Durzi.
    33:49 Drake BATHERSON - 2:3
     
    33:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    DRAKE BATHERSON si své střídání výrazně prodloužil a udělal dobře! Napřed tečoval střelu od modré čáry, načež se k němu puk odrazil od Vejmelky zpět a po kličce do pravé strany obhodil beton hostujícího gólmana! Asistence: Jacob Bernard-Docker, Tim Stützle.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Jack McBain – 2 min., hrubost.
    18:09 Vladimir TARASENKO - 1:3
     
    18:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Chychrun viděl dobře postaveného VLADIMIRA TARASENKA v pravém kruhu. Poslal mu nahrávku, kterou domácí forvard využil ke střele z první na blížší tyč. Vejmelkovi puk propadl za záda. Asistence: Jakob Chychrun, Shane Pinto.
    15:37 Nick SCHMALTZ - 0:3
     
    15:37
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes dvojnásobnou přesilovku využívají takřka okamžitě! Maccelli křižným pasem pasem z pravé strany našel NICKA SCHMALTZE na levé straně, jenž z ostrého úhlu prostřelil Forsberga. Asistence: Matias Maccelli, Sean Durzi.
     
    15:21
    Dvě minuty bude Arizona hrát proti třem! Greig se totiž ve středním pásmu snažil dostat do útoku a podle rozhodčích při tom podrazil Maccelliho.
     
    13:53
    MacEwen trefil Haytona hokejkou do obličeje a na ledě je poměrně dost krve. Dvojnásobný trest pro domácího hráče.
    12:39 Janis MOSER - 0:2
     
    12:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    JJ MOSER dostal přihrávku na okraj levého kruhu, odkud vypálil na vzdálenější tyč a Forsberg kapituluje! Arizona vede už 2:0! Asistence: Dylan Guenther, Michael Carcone.
     
    08:40
    Arizona vytvořila další výrazný tlak na obranu i brankáře Ottawy. Hned tři střely byly v rychlém sledu zblokované, než puk propadl do brankoviště, kde jej Forsberg zalehl. Komerční pauza.
    07:31 Michael CARCONE - 0:1
     
    07:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté se vrátili do útočného pásma a obrana Ottawy teď poněkud zaspala. Kesselringovu střelu totiž mohl dorážet O'Brien a následně se k další dorážce procpal MICHAEL CARCONE, jehož střela z pravého kruhu už skončila za zády brankáře Forsberga. Bez asistence.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 19. Tarasenko (Chychrun, Pinto), 34. Batherson (Bernard-Docker, Stützle), 36. Pinto (Tarasenko, Stützle) – 8. Carcone, 13. Moser (Guenther, Carcone), 16. Schmaltz (Maccelli, Durzi), 45. Guenther (Schmaltz, Maccelli), 59. Maccelli (Hayton, Moser)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Chychrun, Brännström – B. Tkachuk (C), Pinto, Tarasenko – Batherson, Stützle, Giroux (A) – M. Joseph, Greig, Kubalík – Kelly, Kastelic, MacEwen.
    Tréner: Jacques Martin

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Dumba, Durzi, Kesselring, Välimäki, Stecher – Kerfoot (A), Hayton, Schmaltz (A) – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – Zucker, L. Cooley, Guenther – Carcone, McBain, O'Brien.
    Tréner: André Tourigny

    Rozhodca: Dunning, Hebert – Barton, Nansen

    Diváci: 17734