K. Vary – Motor ČB 0:3 (kon.) | Kladno – Třinec 5:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta Praha 3:8 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 5:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
cz Nedeľa 25.02.2024, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Greg Moro – 2 min., vysoká hůl.
     
    57:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnská arena se raduje z páté branky domácího týmu! Rychlý protiútok Komety zakončil z hranice brankoviště JAKUB FLEK, který stejně jako v pátek na ledě Olomouce i dnes slaví druhou trefu v utkání. Asistence: Lukáš Kaňák, Jan Ekrt.
     
    54:16
    Kometa si při své útočné aktivitě zkusí ještě třetí přesilovou hru v utkání. Jejím strůjcem je Miroslav Indrák, který si půjde sednout za podrážení.
     
    53:45
    Dnešní utkání sleduje 7039 diváků.
     
    52:41
    Přeci jen chvíle vzruchu pro brněnské fanoušky! Ďaloga se vřítil do útočného pásma po levé straně a našel ve slotu Mosese, ten však těsně minul ve vyložené pozici!
     
    44:42
    Furch teď podržel brněnský tým, nejprve si poradil se střelou Zámorského a poté úspěšně čelili i šanci Holešinského, jenž zakončoval ze slotu!
     
    43:48
    Po přihrávce Schleisse se ve slotu ocitl zcela osamocen Rekonen, slibnou příležitost však nevyužil a zamířil nad branku Komety!
     
    43:11
    Plzeň si poprvé v utkání zahraje přesilovou hru, menší trest za vysokou hůl obdržel domácí obránce Rhett Holland.
     
    40:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté zahajují třetí třetinu nadějně a ihned z první akce slaví první trefu v utkání! Po nahození plzeňského obránce si puk zpracovával na hranici brankoviště Schleiss, ale na Furcha nevyzrál, k důrazu Plzně však přispěchal do situace TOMÁŠ MERTL a procedil puk pod tělem brněnského brankáře. Asistence: Jan Schleiss.
     
    36:11
    Další pohledná pohledná akce Brna! Tentokrát obranu Plzně zcela vyšachovla dvojice Zaťovič – Flek, prvně jmenovaný si se svým spoluhráčem narazil a už se zdálo, že se bude radovat z páté branky Brna, ovšem na poslední chvíli zasáhl rukavicí Klouček!
     
    35:20
    Domácí nemají dost! Kohout nabral rychlost na levém křídle a na hranu brankoviště posílal výzvu pro Mosese, ten se sice trefil kotouče, ale zamířil těsně mimo branku indiánů!
     
    34:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá přesilovou hru a navyšuje svůj náskok na luxusní rozdíl čtyř branek. Kometa dlouze svírala oslabenou čtveřici Plzeňských až Ščotka na modré čáře nabil na volej DANIELU GAZDOVI, jenž svou 17. trefou v sezoně překonal Kloučka. Brněnskému zadákovi v tuto chvíli chybí už je jediná trefa k dorovnání extraligového rekordu. Asistence: Jan Ščotka, Martin Zaťovič.
     
    32:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jakub Šiler.
     
    30:51
    Kristián Pospíšil předvádí velký hlad po vstřelené brance, nejprve individuálně vypálil skrz bránícího hráče, aby odražený puk od plexiskla ještě zkusil dorazit za Kloučka, plzeňský brankář však dokázal včas sklepnout betony k sobě.
     
    29:57
    Jakub Flek byl blízko druhé trefě v utkání! Když narušil rozehrávku hostů a obral o puk Holešinského, dostal se až k provedení bekhendového blafáku, který však tentokrát pozorný Klouček zneškodnil a podržel hosty!
     
    28:49
    Další obrovská příležitost domácího týmu! Kos uvolnil na ose hřiště Pospíšila, jehož střelu dokázal Klouček vyrazit svou holí! Rána byla ale tak prudká, že hokejka vypadla plzeňskému brankáři z ruk.
     
    27:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje do tříbrankového trháku! Úspěšnou akci elitní formace Brna zakončil po výzvě Zaťoviče JAKUB FLEK, pro kterého nebyl problém trefit odkrytý prostor v plzeňské kleci. Asistence: Martin Zaťovič, Lukáš Cingel.
     
    26:31
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    26:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nápor domácího týmu ale nyní přeci jen vede k navýšení rozdílu ve skóre! Pospíšil si trpělivě počkat na STEVA MOSESE, kterému poslal šikovnou žabičku a americký útočník ve službách Brna z voleje zavěsil. Asistence: Kristián Pospíšil.
     
    25:30
    Kos nyní přes šíří pásma uvolnil Mora, ten ve slibné pozici minul branku Plzně. Kometa si ve druhé třetině už připravila dostatek šancí, ale na ukazateli skóre to zatím neprojevila.
     
    25:16
    Další slibná akce Brna! Flek vybídl k jízdě na levém křídle Pospíšila, jeho prudkou ránu Klouček vyrazil a hosté odpalují puk na zakázané uvolnění!
     
    24:40
    Plzeň teď propadla v obranném pásmu a Kollár uvolňoval na hranici brankoviště Cingela, tomu se však nepodařilo na Kloučka vyzrát!
     
    15:31
    Kos se řítil na Kloučka z levého křídla, pravděpodobně trefil horní tyč plzeňské klece!
     
    13:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým dvě vteřiny po návratu Lva otevírá brankový účet zápasu. Blízko k překonání Kloučka měl už Pospíšil, který se s pukem vytočil na hranici brankoviště, to ale ještě branku přestřelil. Puk se následně dostal přes Zbořila na vrchol pravého kruhu a LUKÁŠ CINGEL přesně zamířil. Asistence: Adam Zbořil, Tomáš Marcinko.
     
    11:38
    Plzeň si komplikuje aktivní výkon faulem v útočném pásmu. Dvě minuty nafasoval Jakub Lev za nedovolené bránění.

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 14. Cingel (Zbořil, Marcinko), 27. Moses (Pospíšil), 28. Flek (Zaťovič, Cingel), 35. Gazda (Ščotka, Zaťovič), 58. Flek (Kaňák, Ekrt) – 41. Mertl (Schleiss)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Kos – Kohout, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kollár.
    Tréner: Modrý

    HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Pour, Benák, Lev (A) – Šiler, Mertl, Rekonen – Straka, M. Soukup, Jansa – Matýs.
    Tréner: Kořínek

    Rozhodca: Vrba, Jaroš – Klouček, Thuma

    Diváci: 7039