Zlaté Moravce – Ružomberok 2:4 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Žilina – Michalovce 1:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:4 (2:2)
MFK Ružomberok
Sobota 24.02.2024, 15:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam Vás pri dnešnom zápase 21. kola Niké Ligy medzi Zlatými Moravcami a Ružomberkom. Zápas sa bude odohrávať na Štadióne FC ViOn (Zlaté Moravce). Úvodný výkop je naplánovaný na 15:00hod.

    FC ViOn Zlaté Moravce
    ViOn sa nachádza na poslednej 12. priečke tabuľky so 4 bodmi. Pomer strelených a inkasovaných gólov majú 11:40. Práve aj vďaka tejto forme sa vedenie rozhodlo na krízu zareagovať menou trénera. V nasledujúcom kole povedie tím tréner Andrej Štefanka. V minulom zápase ViOn prehral na Tehelnom poli proti Slovanu Bratislava stavom 4:1.

    MFK Ružomberok
    Ružomberok sa nachádza na 8. priečke tabuľky s 28 bodmi. Pomer strelených a inkasovaných gólov majú 22:28. Matematická šanca titulovej skupiny je stále hnacím motorom pre Ružomberok a zverenci trénera Ondřeja Smetanu sa o ňu pobijú až do samého konca. V minulom zápase Ružomberok vyhral proti domácim Michalovciam stavom 0:1, kedy bol jediným strelcom gólu z penalty Martin Boďa.

    V posledných 5 vzájomných dueloch vyhral ViOn jedenkrát. Dvakrát sa tímy rozišli zmierlivo a dvakrát uspeli Ružomberčania. V zajtrajšom zápase bude mať ViOn výhodu domáceho štadióna, zároveň bude zaujímavé vidieť, či zmena v realizačnom tíme napomôže kvalite hry. Ružomberok však stále ostáva vyrovnaným a nie zrovna jednoduchým súperom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: P. Lukáč (C) – Čonka, R. Nagy, Dramé, Suľa – Dulay, Duga, Brenkus, Mondek – Mészáros, Kuzma.
    Náhradníci: Chropovský – Balić, Hodúr, Jinjolava, Majdan, Moško, M. Švec, J. Švec, Tabatadze.
    Tréner: Andrej Štefanka

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Kotula, Luterán (C), Múdry, Selecký – Hladík, Tučný – Boďa.
    Náhradníci: Ťapaj – Domonkos, Gerec, Chobot, Jackuliak, Maslo, Šefčík, Švehla.
    Tréner: Ondřej Smetana

    Rozhodca: Ziemba – Štofik, Čajka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia zaobstarali hráči FC ViOn.
     
    2
    Dlhý center domácich pozdĺž ľavého krídla pohodlne odpratala defenzíva súpera.
     
    3
    Mondek zakladal akciu na pravom krídle. Obranca Ružomberka Mojžiš si splnil svoje defenzívne povinnosti a nepustil súpera smerom k bráne.
     
    4
    Mészáros mal priveľa priestoru, a tak vypálil spoza hranice veľkého vápna. Bol v príliš veľkom záklone, a tak jeho pokus letí vysoko nad brvno. Odkop od brány pre Frühwalda.
     
    5
    ViOn fauluje v strede poľa. Lopta je pridelená na kopačky Ružomberka, ktorý môže ísť dopredu.
     
    6
    Dobrá lopta pre Dulaya. Perfektne si nabehol na úmysel svojho spoluhráča, no prvým dotykom si loptu predkopol príliš ďaleko, a tak brankár Frühwald dokázal vybehnúť a loptu chytiť.
     
    7
    Dlhý center na ľavé krídlo v podaní Ružomberka. Nikto z hostí sa k lopte napokon nedostal, a tak majú loptu na kopačkách domáci.
     
    7
    Príležitosť pre Dugu. Jeho strelecký pokus z hranice šestnástky zblokovala defenzíva. Následne dorážal jeden z hráčov domácich, lopta bola odrazená defenzívou Ružomberka na rohový kop. Loptu si už chystá Brenkus.
     
    8
    Slušná šanca pre Nagyho. Ružomberok zazmätkoval v obrane, z čoho mohli domáci ťažiť, no brankár Frühwald dokázal zasiahnuť.
     
    10
    Nepríjemná lopta hostí, ktorú musí riešiť obranca Čonka. Výborne to zvládol a loptu odkopol mimo nebezpečenstvo. Vhadzovanie pre Ružomberok.
     
    10
    Ružomberok dal gól!
    Hostia strieľajú gól prakticky z prvej strely na bránu! ViOn dnes inkasuje ako prvý. ALEXANDER SELECKÝ sa nachádzal na vzdialenejšej žrdi. Presný center mu dokázal odovzdať jeho spoluhráč Múdry z pravého krídla. Výborné nabehnutie strelca gólu a následne presne zakončenie tak otvára skóre dnešného zápasu. Stav je 0:1.
    Asistencie: Múdry T.
     
    13
    Hladík prenáša na Seleckého smerom na ľavé krídlo, no tentokrát to bolo nepresné. Nasleduje vhadzovanie pre ViOn.
     
    14
    Žltá karta pre tím FC ViOn Zlaté Moravce (Samuel Suľa).
     
    15
    Štandarka, ktorú zahrali hostia z ľavého krídla, odpratala defenzíva ViOnu mimo nebezpečenstvo.
     
    16
    Center Mondeka z pravého krídla na zadnú tyč. Brankár Frühwald musel dávať pozor, pretože lopta padala veľmi zaujímavým spôsobom. Napokon sa však nikto z domácich do hlavičkového zakončenia nedostal.
     
    17
    Pískaný nedovolený zákrok ViOnu na útočnej polovici. Lopta je tak pridelená na kopačky Ružomberka.
     
    18
    Hladík zahral loptu rukou v osobnou súboji s protihráčom. Preto tak získavajú loptu na svoje kopačky hráči domácich a budú sa snažiť zahrať ofenzívny brejk.
     
    19
    Dramého kontakt a následný nedovolený zákrok, po ktorom budú hostia zahrávať štandarku. Dlhý center posiela Gabriel smerom na ľavé krídlo.
     
    20
    ViOn si postrážil svoje defenzívne rady a otvára sa mu priestor na pravom krídle.
     
    20
    Ružomberok dal gól!
    Gól, po ktorom vyhráva Ružomberok už 0:2! Vydarený brejk hostí znamená už dvojgólový rozdiel. JÁN HLADÍK si šikovne počkal na zadnej tyči, kde sa pozabudol Suľa. Nejednalo sa o ofsajdové postavenie. Strelec gólu poslal loptu z voleja ihneď po tom, čo mu presnú loptu adresoval jeden z jeho spoluhráčov. Brankár Lukáč stihol loptu trochu zbrzdiť, no napokon aj tak musí loviť loptu už po druhýkrát zo svojej svätyne. Stav je 0:2.
    Asistencie: Tučný A.
     
    23
    Útočný faul domácich na Luterána. Mészáros išiel do súboja príliš tvrdo. Lopta pridelená na kopačky Ružomberka.
     
    24
    Dulay sa snažil prejsť okolo Kotulu na ľavom krídle, no obranca hostí dokázal Dulayovi loptu vykopnúť.
     
    25
    Rohový kop, ktorý zahrali hráči ViOnu, odpratala defenzíva súpera na hranicu šestnástky. Domáci však nezahrali túto štandardku ideálne, neprišlo vôbec žiadne zakončenie na bránu. Vhadzovanie pre Ružomberok.
     
    26
    Luteránov faul, štandardka pre domácich. Loptu si pripravuje Brenkus.
     
    27
    Brenkusov center pristál na hlave jedného z hráčov domácich, no z tejto štandardky nič nebolo, pretože lopta skončila mimo ihriska. Nasleduje odkop od brány pre Frühwalda.
     
    29
    Boďa posiela dopredu Kotulu, Čonkovi prichádza na pomoc Dulay. Defenzíva domácich výborne prečítala hru a dokázala ubrániť potenciálny brejk svojho súpera.
     
    30
    Tučný sa ocitol s loptou za obranou ViOnu, v poslednej chvíli mu domáci znemožnili zakončenie na bránu, a tak mohol Lukáč vybehnúť zo svojej brány a loptu chytiť.
     
    30
    Boďove zakončenie z pozície tesne za hranicou šestnástky končí vysoko nad brvnom svätyne brankára Lukáča.
     
    31
    Ružomberku sa veľmi dobre darí v strede poľa zachytávať lopty ViOnu, čím mu nedáva veľa príležitostí na založenie útoku.
     
    32
    Dulayov center do šestnástky, pre Frühwalda to vyzeralo veľmi nebezpečne, musel zasiahnuť. Lopta je mimo ihriska a nasleduje rohový kop pre domácich. Loptu si chystá Čonka.
     
    33
    Hladík odvrátil rohový kop mimo ihriska, a tak uvidíme ešte jeden.
     
    33
    Rotovaná lopta z rohového kopu v podaní Čonku, s ktorou veľké problémy brankár Frühwald nemal.
     
    34
    Brenkus ostáva ležať na trávniku. Nejednalo sa o nedovolený zákrok na hráča domácich, vyzerá to skôr tak, že ho trápi natiahnutý, resp. zranený zadný stehenný sval. Lekársky tím mu prišiel na pomoc. Uvidíme, či bude schopný pokračovať ešte v dnešnom zápase.
     
    35
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
    z ihriska odchádza Adam Brenkus, prichádza Andrija Balić.
     
    36
    Brenkus už nebude schopný pre zranenie pokračovať v dnešnom zápase. Hra nám opäť pokračuje. Ružomberok zahrá rohový kop, pri zástavke zastúpený Tučný.
     
    37
    Rohový kop hostí odpratali obrancovia súpera do bezpečia.
     
    38
    Boďa úspešný vo vzdušnom súboji, no lopta pre Kotulu bola veľmi ťažká na spracovanie. Loptu do hry môžu tak vhadzovať domáci.
     
    38
    Zrážka hráčov Gabriela a Mészárosa vo vzdušnom súboji. Hlavný arbiter Ziemba privoláva lekárske tímy oboch celkov a hra je tak na malý okamih prerušená.
     
    39
    Hráči vyzerajú byť v poriadku a hra nám opäť pokračuje.
     
    40
    Dramé si musel dať pozor pri spracovaní lopty hlavou, no zvládol to výborne, a tak majú loptu na kopačkách hráči ViOnu.
     
    41
    Dulay sa snažil o individuálny prienik na ľavom krídle, no lopta mu bola vypichnutá. Vhadzovať loptu do hry budú hráči domácich.
     
    41
    Zlaté Moravce dali gól!
    Aj ViOn sa dočkal gólu! DENIS DUGA dokázal prečítať situáciu pred bránou súpera perfektne. Najskôr Marek Kuzma ohrozil prudkou strelou brankára Frühwalda. Hosťujúci brankár loptu vyrazil na hornú žrď, odkiaľ sa odrazila priamo pod nohy strelca gólu, ktorý už nemal veľa roboty streliť loptu z blízkej vzdialenosti. Stav je 1:2.
     
    44
    Štandardka pre ViOn z ľavého krídla. Vyzerá to na takzvaný skrátený roh.
     
    44
    Zlaté Moravce dali gól!
    Záver prvého polčasu vychádza domácim dokonale. MAREK KUZMA vyrovnáva stav dnešného zápasu po tom, čo dokázal doraziť loptu za chrbát brankára Frühwalda, ktorému pomohla pri strele jedného z hráčov domácich konštrukcia brány a konkrétne jej ľavá tyč. Strelec gólu tak nemal čo pokaziť a z blízkosti napálil loptu do svätyne Ružomberka. Stav je 2:2.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje 1 minútu.
     
    45+1
    Dramé vyzerá byť zranený a je otázne, či nastúpi aj v druhom polčase. Andrej Štefanka ho bude musieť, pravdepodobne, prestriedať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Stav po prvom polčase je nerozhodný – 2:2. Prvé dejstvo bolo naozaj gólové. Hostí poslal do vedenia v 10. minúte Selecký a v 20. minúte na neho nadviazal Hladík. ViOn nemal v tomto okamihu veľa šancí na skórovanie. No v 41. minúte znížili hráči domácich po góle Dugu, ktorý pred bránou Frühwalda dorazil dielo svojho spoluhráča. Tento gól domácich nakopol. Neskôr v 44. minúte Kuzma podobným spôsobom dorazil loptu do brány hosťujúceho gólmana, ktorému síce pomohla ľavá žrď, no od nej sa aj lopta odrazila k strelcovi gólu, ktorý už inú možnosť ako skórovať veru nemal. Uvidíme, aké vyvrcholenie nám prinesie druhé dejstvo, ktoré sa začne približne o 16:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop do druhého dejstva zaobstarali hráči hostí.
     
    46
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
    z ihriska odchádza Soufiane Dramé, prichádza Matej Moško.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Juraj Kotula, prichádza Samuel Šefčík.
     
    47
    Faulovaný stopér Moško. Lopta patrí domácim.
     
    48
    Žltá karta pre tím FC ViOn Zlaté Moravce (Denis Duga).
     
    48
    Múdry sa stavia na vlastné po predchádzajúcom súboji. Vyzerá však, že bude schopný pokračovať v zápase.
     
    49
    Luterán mohol so Šefčíkom založiť ofenzívny brejk, no výborne sa tam vrátil jeden z obrancov ViOnu, a tak Ružomberok stratil tempo prechodu a aj loptu.
     
    50
    Ružomberok robí chybu v prihrávke, lopta je mimo ihriska. Odkop od brány pre Lukáča.
     
    51
    Štandardka pre domáci tím. Čonka bude môcť nebezpečne loptu odcentrovať do šestnástky.
     
    52
    Suľov dobrý center do šestnástky, no do zakončenia sa nikto z domácich nehrnul. Loptu výskokom chytá brankár Frühwald.
     
    53
    Suľa sa snažil adresovať prihrávku do behu svojmu spoluhráčovi, no zahral to katastrofálne. Jeho nepresný pokus o prihrávku končí mimo hracej plochy a nasleduje odkop od brány pre Frühwalda.
     
    54
    Ružomberok bude mať k dispozícií pokutový kop. Faul Čonku na Hladíka. Loptu si chystá Boďa.
     
    54
    Ružomberok dal gól!
    Ružomberok vyhráva na Štadióne ViOn FC 2:3. Po faule Čonku na Hladíka bol nariadený pokutový kop. MARTIN BOĎA dokázal premeniť penaltový kop a posiela tak svoj tím do vedenia. Stav je 2:3.
     
    55
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Adam Tučný, prichádza Marian Chobot.
     
    56
    Lopta za postrannou čiarou. Vhadzovať ju budú do hry domáci.
     
    57
    Kuzma sa cez Malého nedokázal dostať. Napriek tomu však ViOn ostáva na polovici súpera. Vhadzovať loptu do hry bude Suľa.
     
    58
    Prudká lopta na Mészárosa, ktorý sa nachádzal na ľavej hranici šestnástky. V poslednej chvíli si ho dokázali obrancovia Ružomberka pokryť.
     
    59
    Do konca zápasu nám ostáva necelých 30 minút a nejaký ten nadstavený čas. Ružomberok vyhráva na štadióne ViOnu 2:3.
     
    59
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
    z ihriska odchádza Matúš Čonka, prichádza Jemali-Giorgi Jinjolava,
    z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Iuri Tabatadze.
     
    61
    Mondek sa napriahol k strele, no miesto lopty trafil nohu Seleckého. Lopta pridelená na kopačky hostí.
     
    62
    Luteránova snaha preniesť hru na druhú stranu, no pre Šefčíka to bolo príliš dlhé.
     
    63
    Balićov dobrý center do šestnástky odvrátený. Následne zakončenie z prvej z voleja jedného hráča domácich končí vysoko nad brvnom. Odkop od brány pre Frühwalda.
     
    64
    Mondek neodovzdal loptu včas a následne sa dopustil aj útočného faulu. Lopta pridelená na kopačky hostí. Rozohrávať ju bude brankár Frühwald.
     
    65
    Nagyho lopta na Mészárosa. Táto akcia nekončí nijakou šancou, pretože Mészáros sa nachádzal v postavení mimo hry. Lopta pre Ružomberok.
     
    66
    Ružomberčania si nerozumeli a na polovici súpera strácajú pevnú pôdu pod nohami.
     
    67
    Rozlet domácich zastavil verdikt arbitra a pískaný nedovolený zákrok na Luterána. Balić po dohratí lopty fauloval. Loptu môže rozohrávať Mojžiš.
     
    68
    Mondek to nespravil dobre, neprihral presne, a tak je tu príležitosť pre ružomberský výpad.
     
    68
    Prudký center do päťky v podaní jedného hráča hostí mohol narobiť problémy defenzíve ViOnu, no v pokutovom území sa nikto nenachádzal, a tak ohrozenie brány Lukáča neprišlo.
     
    69
    Tabatadze vypálil nebezpečný ďalekonosný projektil smerom na bránu Frühwalda. Na jeho nešťastie, trafil presne priestor, kde sa nachádzal brankár hostí. Ten loptu bez problémov chytá.
     
    71
    Dulay fauloval Luterána v osobnom súboji. Musel prísť hvizd hlavného arbitra. Rozohrávať tak môže Mojžiš.
     
    72
    Mészárosov kontakt s Malým. Obaja išli do súboja nebojácne, no vzájomne sa faulovali. Vyzerajú, že budú v poriadku, a my tak pokračujeme v hre.
     
    73
    Nebezpečný center pred bránu Lukáča a takmer vlastný gól v podaní Nagyho. Toto bolo veľmi nebezpečné.
     
    74
    Pískaný nedovolený zákrok domáceho hráča Suľu na polovici súpera. Lopta pre Ružomberok.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Martin Boďa, prichádza Štefan Gerec.
     
    76
    Moško to neurobil najlepšie pri odkope lopty. Lopta končí za postrannou čiarou a vhadzuje ju do hry Ružomberok.
     
    77
    Hladík vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    78
    Dobre kopnutý rohový kop a následne hlavičkové zakončenie Mojžiša. Jeho pokus bol zblokovaný. Loptu do hry môže vhodiť Selecký.
     
    78
    Lukáč nemal ideálny štart na loptu a takmer ho tam dokázal jeden z hráčov hostí zaskočiť. Napokon sa tak nestalo.
     
    80
    Dulay nevybojoval rohový kop na ľavom krídle. Gabriel dokázal situáciu výborne zvládnuť a tak nasleduje odkop od brány pre Frühwalda.
     
    81
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Marian Chobot).
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Oliver Luterán, prichádza Kristóf Domonkos.
     
    83
    Tabatadze to skúsil odcentrovať do šestnástky, no defenzíva hostí ostáva pevnou oporou aj naďalej.
     
    84
    Pekná prihrávka na Gereca, ktorý sa so situáciou pred bránou nevedel stotožniť. Aj naďalej pokračuje tlak hostí.
     
    85
    Ružomberok dal gól!
    O stave v dnešnom stretnutí je už, pravdepodobne, rozhodnuté! Ružomberčania idú už do dvojgólového vedenia. Selecký vyslal presný pas z ľavého krídla na SAMUELA ŠEFČÍKA, ktorý trafil odkrytú časť svätyne Lukáča. Stav je 2:4.
    Asistencie: Selecký.
     
    86
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce:
    z ihriska odchádza Iuri Tabatadze, prichádza Samuel Hodúr.
     
    88
    Pískaný útočný faul Gereca. Loptu môžu rozohrávať hráči ViOnu.
     
    89
    Nepresný pas domácich znamená, že nasleduje odkop od brány pre brankára Frühwalda.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje 3 minúty.
     
    90+1
    Šefčíkov odkop lopty mimo nebezpečenstvo. Hráči ViOnu to ešte skúšajú strelou na bránu, no Balićov pokus zo strednej vzdialenosti letí vysoko nad brvno.
     
    90+2
    Lukáč musel vyjsť z brány von, aby zabránil Chobotovi preniknúť až k bráne. Vhadzovať loptu do hry budú hostia.
     
    90+3
    Balić si to pripravoval na strelu, napokon aj vypálil, no trafil iba pred ním brániaceho Domonkosa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 21. kola medzi Zlatými Moravcami a Ružomberkom. Výsledný stav je 2:4 pre hostí. Po prvom polčase to vyzeralo na vyrovnaný zápas, no v druhom polčase jednoznačne ukázali dominanciu Ružomberčania, za čo si určite zaslúžia víťazstvo. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok soboty.

    Štatistiky

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránku: 3:6.
    Strely mimo: 7:2.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 6:0.
    Fauly: 17:13. (16:55:29)

    Adam Kovaľ


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 41. Duga, 44. Kuzma – 10. Mondek (Múdry) (vla.), 20. Hladík (Tučný), 54. Boďa (pen.), 85. Šefčík (Selecký)

    Karty:   14. Suľa (ZMO), 48. Duga (ZMO) – 81. Chobot (RUZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 17:13.
    FC ViOn Zlaté Moravce: P. Lukáč (C) – Čonka (59. Jinjolava), R. Nagy, Dramé (46. Moško), Suľa – Dulay, Duga (59. Tabatadze, 86. Hodúr), Brenkus (35. Balić), Mondek – Mészáros, Kuzma.
    Náhradníci: Chropovský – Majdan, M. Švec, J. Švec.

    Tréner: Andrej Štefanka

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Kotula (46. Šefčík), Luterán (C) (83. Domonkos), Múdry, Selecký – Hladík, Tučný (55. Chobot) – Boďa (75. Gerec).
    Náhradníci: Ťapaj – Jackuliak, Maslo, Švehla.

    Tréner: Ondřej Smetana

    Rozhodca: Ziemba – Štofik, Čajka

    Diváci: 1367