Topoľčany – Trnava 9:0 (kon.) | Žiar nad Hronom – Pov. Bystrica 5:2 (kon.) | Dubnica – Vlci Žilina 1:3 (kon.)
koniec
HC Topoľčany
9:0 (3:0, 6:0, 0:0)
HK Gladiators Trnava
Streda 21.02.2024, 18:00 • Zimný štadión Topoľčany • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 40. kola TIPOS SHL medzi Topoľčanmi a Trnavou.

    HC Topoľčany


    Topoľčanom pomohla stiahnuť manko na Považanov kontumácia ich zápasu s Modrými Krídlami za neoprávnený štart útočníka Martina Volka. V hre o prvú štvorku udržala domácich výhra v Trebišove 2:1.

    HK Gladiators Trnava

    V slovenskom Ríme musia a budú ešte dlho nahnevaní, no predovšetkým sami na seba. Gladiátori hrali vložený duel s osemnástkou, ktorú chceli poraziť a vytlačiť z desiatky Trebišov. Zbabraná tretia tretina zapríčinila, že jedenáste miesto neopustili a na jeho zisk strácajú bod.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Vojvoda – Bystričan, J. Urban, M. Novák, Barbusev, J. Štefanka, Pánik – M. Surový, Bečka, H. Ručkay – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Matej, Bartakovics, Gaťár – D. Gergel, Piačka, Kodhaj.

    Tréner: Roman Stantien.

    HK Gladiators Trnava: M. Nagy – Škultéty, Kocúr, Ejem, Marko, Korím, Dúžek – Galimov, Holovič, Jurák – Haščič, R. Kukumberg st., Miklík – Antonov, Kupka, A. Barcík – Piskarev, Žac, Danko.

    Tréner: Martin Baran.

    Rozhodca: Krist, Staňo – Nosek, Zelený.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Domáci brankár Michal Vojvoda okamžite zamestnaný a čelil ťažkej práci! Galimov ho spracoval forhendovým blafákom, no gólovú bodku zmarila dobre postavená bránka!
     
    00:48
    Trnava nastúpila veľmi dobre. Ejem vytiahol hru do stredného pásma a hosťujúci útok postupne plynul aj cez Miklíka a finálne slovo patrilo Kukumbergovi. Vojvoda vyrazil strelu betónmi.
     
    01:35
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    Kupka – 2 min., podrazenie.
     
    01:47
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    M. Novák – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    02:53
    Domáce mužstvo chcelo obsadiť útočné pásmo. Prihrávka z rohu na modrú čiaru prešla, ale Barbusev dokázal zasiahnuť hneď prvého brániaceho Trnavčana.
     
    03:35
    Trnava hrá s piatimi hráčmi.
     
    03:47
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    04:15
    Topoľčany dali gól! Cez obrancu Marka si pripravil palebnú pozíciu Ukrajinec OLEKSANDR PLOCHOTNIK a nedal šancu brankárovi Nagyovi strelou k žŕdke. Asistencia: Ján Urban.
     
    04:50
    Topoľčany dali gól! Tentoraz sa nechal vycvičiť pred bránkou ďalší trnavský obranca Ejem. ALEX BARTAKOVICS si to potiahol doprava a vystrelil. Nagy bezmocný aj v druhom prípade. Asistencie: Adam Matej a Michal Novák.
     
    06:03
    Štefanka sa poľahky dostal k puku v strednom pásme. Absolútne nikto mu nesťažoval priechod do útočnej zóny. Komfortne nahral Kodhajovi, ktorého strela uviazla na lapačke Nagya.
     
    07:09
    Ďalšiu súhru Topoľčian režíroval produktívny legionár Šachvorostov. Pred bránkou nehľadal svojich partnerov, ale adresoval zadovku pre Michala Nováka. Slovenský veterán netrafil priestor trnavskej bránky.
     
    08:02
    Trnavčania preverili gólmana Vojvodu. Ten je zatiaľ sústredený a ujal sa puku, ktorý na neho poslal Roman Kukumberg. Hra je prerušená.
     
    Reklamná prestávka.
     
    08:19
    Hostia sa vrhli smerom na Bystričana. Domáca ikona stihla zakončiť švihom takmer presne na bránku. O teč sa pokúšal Gaťár, ale neúspešne.
     
    09:43
    Michal Novák reagoval na výzvu k útočnej modrej čiare. Dlhý pas na Legalina sa však podarilo hosťom prečítať a zmarili tento náznak príležitosti na únik.
     
    11:03
    Šachvorostov sa popálil pri šanci v útočnom pásme. Jeho krajan na opačnej strane Antonov vyrazil do individuálneho výletu a skoro slávil úspech. Avšak tesne pred Vojvodom zasiahla defenzíva.
     
    12:18
    Topoľčany dali gól! Bartakovics nemohol strieľať z pravého uhla, a tak sa rozhodol po otočke prihrávať MICHALOVI NOVÁKOVI. Ten pálil bez prípravy a uspel. Brankár hostí Matúš Nagy to vzdáva. Asistencie: Alex Bartakovics a Adam Matej.
     
    12:18
    Striedanie v tíme HK Gladiators Trnava:
    z ihriska odchádza M. Nagy, prichádza Köszeghy.
     
    14:21
    Propagačnú strelu volil Antonov z ľavej strany. Vojvoda najprv urobil zákrok, a tak si pritiahol puk pod lapačku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    14:32
    Kostrbatý, ale úspešný zákrok trnavského náhradného brankára Köszeghyho! Legalin chcel uspieť bekhendovým blafákom medzi nohy!
     
    16:09
    Kocúra zvládol spracovať Matej, ale na domácom útočníkovi zároveň visel druhý obranca súpera Škultéty, preto k zakončeniu ani neprišlo.
     
    16:39
    Gladiátori prišli do útočnej zóny. Na vhadzovaní sa darilo Haščičovi a strelecký priestor sa naskytol Ejemovi. Ten si však nepripomenul včerajšok, kedy tvrdou strelou prekonal brankára osemnástky Klimenta.
     
    17:34
    Komplikovanú prihrávku medzi kruhy dostal Plochotnik. Jeho prípadná koncovka bola otázna, keďže sa ocitol v tieni robustného Koríma, ktorý si urobil svoju robotu.
     
    18:24
    Topoľčany boli v prečíslenia dvaja na jedného. Plochotnik prehodil puk na Šachvorostovova. Köszeghy sa vyznamenal, keď ruského kanoniera vymazal ľavým betónom.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:49
    Adam Matej sa pozviechal po tvrdšom dohratí Kukumberga. V posledných sekundách ešte dokázal nájsť Bartakovicsa, no ten si vylámal zuby na Köszeghym.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Iskry preskočili medzi Piačkom a Haščičom. K domácemu útočníkovi sa ihneď pridal Dávid Gergel, ale nebola tam šanca na vznik bitky, pretože arbitri zasiahli. Trnava prehráva v Topoľčanoch 0:3, menila brankárov a zrejme sa bude do konca zápasu len brániť.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Piačka – 2 min., nešportové správanie.

    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    Haščič – 2 min., nešportové správanie.
     
    21:08
    Miklík výborne nahrával z prvej. Na osi klziska sa objavil Vladimir Antonov, ktorý sa aktívne predieral do šance. Nepodarilo sa mu to.
     
    21:49
    Brankár Köszeghy mal obrovské šťastie! Jeho obrancovia si nevedeli poradiť s Matejom, ktorý po spolupráci s Pánikom dostal puk do žŕdky!
     
    22:01
    Topoľčany a Trnava hrajú s piatimi hráčmi.
     
    23:33
    Topoľčany dali gól! Sebavedomo sa vydal dopredu topoľčiansky mladík DAVID KODHAJ. Otvára si skóre medzi mužmi pod Tribečom. Köszeghyho prekonal zápästím. Asistencia: Ján Urban.
     
    23:54
    Topoľčany dali gól! Trnavskí Gladiátori už sú pomaly na kolenách. HENRICH RUČKAY sa presadil zblízka, keď mu spoza bránky naslepo zadovkou nahral Surový. Ejem neskoro prišiel k domácemu zakončovateľovi. Asistencie: Michal Novák a Maroš Surový.
     
    24:41
    Haščič sa pridal do ofenzívnej roboty Trnavčanov. No nahrávka od Barcíka sa premenila na puk mimo ľadovej plochy.
     
    26:24
    Surový sprava hľadal na vzdialenejšej tyčke trnavskej brány Bečku, no ten bol v opatere jedného z obrancov hostí.
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:00
    Trnavčania dostávajú súpera pred svojho brankára. Vysunutie Kupku nebolo vydarené a bolo odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    27:37
    Strelecký pokus domáceho Nováka končí v náručí Köszeghyho, ktorý nepúšťal puk do hry, nakoľko pri ňom bol Matej.
     
    29:41
    Galimov doplatil na nerovnosť v strednom pásme. Kvôli tomu stratil stabilitu. Puk prešiel na domáce hokejky, ale Köszeghyho spoľahlivo pokryl jedno zo zakončení.
     
    30:33
    Topoľčany dali gól! Štyria hráči Trnavy pôsobili, akoby sa ich ani netýkalo bránenie OLEKSANDRA PLOCHOTNIKA. Juniorský majster Slovenska spred dvoch rokov tak pohodlne prekonal Köszeghyho. Asistencia: Andrej Legalin.
     
    30:49
    Vojvoda v bránke Topoľčian aj po tejto šanci hostí neinkasoval! Haščič mu trafil masku, gólman si pýtal prerušenie hry, ale nebolo mu vyhovené!
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:22
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    Kocúr – 2 min., držanie.
     
    33:03
    Michal Novák trafil puk do Miklíka! Samostatný nájazd vicemajstra sveta z Helsínk vychytal pozorný Vojvoda!
     
    33:47
    Topoľčany dali gól! Nedáš – dostaneš. Miklík neznížil, ale ALEX BARTAKOVICS nemal problém poslať puk do prázdnej bránky, keď mu túto možnosť vypracoval Ručkay. Mladík to ocenil sňatím pomyselného klobúka. Asistencie: Henrich Ručkay a Adam Matej.
     
    34:54
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    hráčska lavica Trnava – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    36:48
    Topoľčany dali gól! Toto je už exhibičná jazda domáceho mužstva. MAROŠ SUROVÝ sa nemýlil z pravého kruhu pokusom ponad lapačku Köszeghyho, ktorý spočiatku bol dobrým náhradníkom Nagya, ale už to neplatí. Asistencia: Adam Matej.
     
    37:41
    Hostia z Trnavy už ani nie sú na ľade. Obrana je totálne prázdna, domáci tam chodia ako na deň otvorených dverí. Diváci už začínajú spievať "dajte im desať."
     
    38:22
    Dvakrát bol pri puku ruský hokejista Legalin. Pri prvej strele zasiahol protihráča, repete mu vyšlo na bekhend, no bez želaného efektu. Köszeghy zasahoval.
     
    38:49
    Topoľčany dali gól! V Topoľčanoch padol hetrik, ale šiltovky nebolo vidieť lietať po ľade. Korím bol nalepený na Matejovi, ktorý to vyriešil prihrávkou pod seba a ALEX BARTAKOVICS strelil tretí gól v zápase. Celkovo trinásty v ročníku. Asistencie: Adam Matej a Lukáš Pánik.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine sme predpovedali, že sa Trnava bude iba brániť vo zvyšku duelu. V tomto duchu sa niesla skoro celá druhá časť, no Topoľčany v nej explodovali a už v predstihu rozniesli Gladiátorov.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Striedanie v tíme HK Gladiators Trnava:
    z ihriska odchádza Köszeghy, prichádza M. Nagy.
     
    40:01
    Striedanie v tíme HC Topoľčany:
    z ihriska odchádza Vojvoda, prichádza Šebo.
     
    40:24
    Jurákovi ušiel puk, keď to v jeho podaní vyzeralo sľubne aspoň na strelenie čestného zásahu. Urban kolenačky pred ním odohral puk.
     
    41:08
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    R. Kukumberg st. – 2 min., sekanie.
     
    41:29
    Udržanie útočného pásma poistil Novák. Topoľčany tam ostávajú.
     
    42:10
    Parádnu streleckú pozíciu vyprodukoval Michal Novák pre Gaťára! V bránke hostí znovu figuruje Nagy, ktorý si s touto situáciou dokázal poradiť!
     
    43:08
    Trnava hrá s piatimi hráčmi.
     
    44:13
    Útočil domáci tím. Na ľadovú plochu prišiel Plochotnik aj s juniorom Kodajom, ale druhý presný zásah nedosiahol. Nagy pozbieral puk.
     
    46:11
    Pánik si v pokoji mieša puk za brankárom Šebom. Nie je vôbec nútený hnať sa na druhú stranu klziska. O osude stretnutia je rozhodnuté už poriadne dlho.
     
    47:08
    Jeden z mála trnavských hráčov, ktorí sa snažia dokončiť duel v nejakom nasadení, je Antonov. Avšak jeho prienik cez útočnú modrú čiaru bol pod vplyvom topoľčianskej presily odsúdený na neúspech.
     
    48:23
    Gaťár sa nedostal k streleckému pokusu, Matej nemohol konať bez prípravy, ale až po prikopnutí. Nagy sa za ten krátky čas zorientoval a aj teraz oddialil zavŕšenie domácej desiatky.
     
    48:48
    Novák sa sústredil na pohyb hostí. Galimov mieril po pravom krídle. Jeho cieľom bolo prehodenie si puku do stredu, ale skúsený matador mu to vypichol.
     
    49:19
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    Marko – 2 min., hákovanie.
     
    50:00
    Do konca stretnutia zostáva desať minút. Táto presilovka otvára šancu Topoľčanom na strelenie vytúženého jubilejného gólu.
     
    50:43
    Trnavčania dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    51:19
    Trnava hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    51:30
    Piačka sa stal víťazom vhadzovania v útočnej tretine. Pánik vypálil od modrej čiary. Nagy sa odviezol na betónoch vľavo, no pokusu sa nezmocnil.
     
    53:59
    Zakázané uvoľnenie hostí. Bartakovics sa postaví na buly proti Žacovi.
     
    54:53
    Elegantný prechod od Šachvorostovova. Pri zakončení mu ale prekážala jedna z trnavských hokejok, preto bol jeho pokus zblokovaný.
     
    55:22
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava:
    Marko – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    56:18
    Výborná súhra Topoľčian! Postavenie a pohyb Surového naznačovali, že bude v úmysle oklamať Nagya! Podarilo sa! Ale Henrich Ručkay osamotený na pravej strane nezvládol zakončiť do otvorenej svätyne!
     
    57:22
    Trnava hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Pred treťou tretinou boli na stole dve otázky. Či zaznamenajú Topoľčany desať gólov a či brankári Erik Šebo s Matúšom Nagyom, ktorý bol striedaný v prvej tretine, neinkasujú. Všetko ostalo po starom. Vieme, aké problémy majú v Trnave, preto skóre až tak veľmi nedesí. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:10:54)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Topoľčany. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Plochotnik (J. Urban), 5. Bartakovics (Matej, M. Novák), 13. M. Novák (Bartakovics, Matej), 24. Kodhaj (J. Urban), 24. H. Ručkay (M. Novák, M. Surový), 31. Plochotnik (Legalin), 34. Bartakovics (H. Ručkay, Matej), 37. M. Surový (Matej), 39. Bartakovics (Matej, Pánik)


    HC Topoľčany: Vojvoda (41. Šebo) – Bystričan, J. Urban, M. Novák, Babrusev, J. Štefanka, Pánik – M. Surový, Bečka, H. Ručkay – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Matej, Bartakovics, Gaťár – D. Gergel, Piačka, Kodhaj.
    Tréner: Roman Stantien.

    HK Gladiators Trnava: M. Nagy (13. Köszeghy – 41. M. Nagy) – Škultéty, Kocúr, Ejem, Marko, Korím, Dúžek – Galimov, Holovič, Jurák – Haščič, R. Kukumberg st., Miklík – Antonov, Kupka, A. Barcík – Piskarev, Žac, Danko.
    Tréner: Martin Baran.

    Rozhodca: Krist, Staňo – Nosek, Zelený.