Sturm Graz – Slovan Bratislava sk 4:1 (kon.) | St.Gilloise – Frankfurt 2:2 (kon.) | Olympiakos – Ferencvároš 1:0 (kon.)
Molde – Légia Varšava 3:2 (kon.) | Servette – Razgrad 0:0 (kon.) | Real Betis – D. Záhreb 0:1 (kon.)
Amsterdam – Bodö/Glimt 2:2 (kon.) | Haifa – Gent 1:0 (kon.)
koniec
Molde FK
3:2 (3:0)
Légia Varšava
cz Štvrtok 15.02.2024, 18:45 • Molde Stadion, Molde, Norsko • Európska konferenčná liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Josue si při přímém kopu posunul míč o něco dopředu, na což reagovali diváci i rozhodčí. Josue viděl žlutou kartu.
     
    90+2
    Wszołek chtěl odkopnout míč před dobíhajícím Ödegaardem, který zajel do nohou polského obránce. Rozhodčí rychle přiběhl k faulujícímu hráči a udělil mu žlutou kartu.
     
    90
    Velká šance na vyrovnání! Kapustka se dostal k dorážce zpoza šestnáctky, ale jeho ránu pod břevno vyrazil nad branku gólman Petersen.
     
    90
    Linnes zajel do Morišity na pravé straně, toho zasáhl šlapákem. Rozhodčí jeho počin ocenil žlutou kartou.
     
    86
    Střelec dvou branek Fredrik Gulbrandsen opouští hřiště, místo něj naskočil Niklas Ödegaard.
     
    85
    Další centr Josueho domácí odvrátili, vzápětí se Berisha vydal do protiútoku, kterého fauloval Elitim. Záložník Legie uviděl žlutou kartu.
     
    83
    Zraněného Daehliho nahradil na trávníku střídající Kitolano.
     
    82
    Hestad fauloval Elitima, který zůstal ležet na trávníku a musel si vyžádat pomoc z lavičky. Rozhodčí ukázal Hestadovi žlutou kartu.
     
    74
    Kapustka mohl vyrovnat. Po rohovém kopu z levé strany se opřel do míče na hranici vápna, ale jeho volej vylétl kousek vedle pravé tyče.
     
    72
    Kapitán Magnus Wolff Eikrem, který trpí cukrovkou a nevydrží celý zápas na trávníku, musel střídat. Jeho místo zaujal Berisha. Ze hřiště také odešel Kaasa, kterého nahradil Hestad.
    71. Rafał Augustyniak (LEG) - 3:2
     
    71
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Legia měla výhodu rohového kopu, ale ten hráči Molde odvrátili. Pár sekund na to Elitim odcentroval z pravé strany na zadní tyč, kam si naběhl RAFAŁ AUGUSTYNIAK a hlavičkou k bližší tyči nedal brankáři Petersenovi šanci na úspěšný zákrok – 3:2!
     
    70
    Další potrestaným hráčem žlutou kartou je Hagelskjaer, který v předchozí akci si dle rozhodčího počínal nedovoleně.
     
    66
    Trenér Runjaić naposledy střídá, Kramer nahradil Rosołka.
    64. JOSUÉ - 3:1
     
    64
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Už je to jen o dva góly! Centr Wszołka z pravé strany mířila na Rosołka, jenže balón odhlavičkoval Hagelskjaer do volného prostoru v levé části pokutového území, kam si naběhl JOSUE PESQUEIRA a střelou z voleje těsně nad zemí uklidil míč do norské branky – 3:1!
     
    60
    Kaasa dlouhou přihrávkou z levé strany našel za obránci Legie Guldbrandsena, ten rychlým krokem obešel gólmana Tobiasze, ale už neměl dostatek místa k zakončení do odkryté branky, míč mu utekl do zámezí.
     
    58
    Eriksen fauloval rozběhnutého Kapustku a viděl žlutou kartu. Ten si tak v odvetném zápase ve Varšavě nezahraje, protože v předchozích zápasech si nasbíral dostatečný počet na stopku.
    54.
     
    54
    Kapustka zakrokoval za šestnáctkou a střelou kolem bránících Haugana s Eriksenem orazítkoval pravou tyč Petersenovy brány!
     
    52
    Po rohovém kopu a hlavičce Jędrzejczyka se v malém vápně dostal k míči Burch, ale ten v gólové pozici zcela selhal, když trefil před ním clonícího hráče Molde, který zastoupil gólmana Petersena.
     
    49
    Parádní akce Legie, Morišita dostal rychlou přihrávku na levou stranu, vběhl do pokutového území, kam přihrál na rozběhnutého Rosołka, který v pádu nedokázal usměrnit míč do domácí branky.
     
    46
    Trenér Legie udělal zřejmě v šatně velkou bouřku a čtveřice hráčů už nevyšla na druhý poločas. V šatně zůstali Pekhart, Kapuadi, Kun a Zyba. Místo nich přišli Kapustka, Burch, Morišita a Augustyniak.

    Vypadá to, že domácí trenér Moe neměnil nic.
     
    33
    K přímému kopu se postavil Haugen, obstřelil zeď, ale těsně minul pravou tyč polské branky.
    24. Markus André Kaasa (MLD) - 3:0
     
    24
    Molde právě vstřelilo branku!
    Fanoušci norského týmu znovu slaví! Eriksen dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu, Ribeiro jej nechal přihrát na osu hřiště, kam si naběhl Kaasa. Domácí záložník se uvolnil kličkou kolem Kapuadiho a zjevil se sám před Tobiaszem, kterého překonal střelou těsně nad zemí. Brankář Legie se natahoval po míči, ale marně – 3:0!
    19. Fredrik GULBRANDSEN - 2:0
     
    19
    Molde právě vstřelilo branku!
    Krásná akce Molde. Série rychlých přihrávek zcela překvapila obranu Legie, Eikrem rozehrál míč na rozběhnutého Kaasu, jeho střelu zpoza šestnáctky vyrazil brankář Tobiasz pouze vedle sebe, kam doběhl FREDRIK GULDBRANDSEN, který už měl jednoduchou práci a dorazil míč do odkryté brány – 2:0!
    12. Fredrik Gulbrandsen (MLD) - 1:0
     
    12
    Molde právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce Molde slaví úspěch! Linnes dostal krásný balón na pravou stranu, proběhl se k pokutovému území a prudkou přihrávkou vybídl ke gólu FREDRIKA GULDBRANDSENA, který si naběhl před branku a usměrnil míč přes gólmana Tobiasze do branky Legie – 1:0!
     
    9
    Výborná akce Molde. Rohový kop z levé strany zamířil na hlavu Eikrema, který přihrál míč před malé vápno Eriksenovi a ten v gólové pozici selhal, když svou střelu lehce poslal do středu brány. Brankář Tobiasz neměl problém s lapením balónu.

    Igor Mainka

    Góly: 12. Gulbrandsen (Linnes), 19. Gulbrandsen, 24. Kaasa (Eriksen) – 64. Josué, 71. Augustyniak (Elitim)

    Karty:   58. Eriksen (MLD), 70. Hagelskjaer (MLD), 82. Hestad (MLD), 90. Linnes (MLD), 90+2. Ödegaard (MLD) – 85. Elitim (LEG), 90+3. Josué (LEG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:12.
    Molde FK: O. Petersen – Haugan, Hagelskjaer, Haugen – Linnes, Eriksen, Daehli (83. Kitolano), Kaasa (72. Hestad), Lövik – Gulbrandsen (86. Ödegaard), Eikrem (C) (72. Berisha).
    Náhradníci: Karlström, Lervik – Stenevik, Kristoffersen, Juberg-Hovland, Nyheim.

    Tréner: Moe.

    Légia Varšava: Tobiasz – Jędrzejczyk, Kapuadi (46. Burch), Y. Ribeiro – Wszołek, Zyba (46. Augustyniak), Elitim, Kun (46. Morishita) – Josué (C), Pekhart (46. Kapustka), Rosołek (66. Kramer).
    Náhradníci: Hładun, Banasik – Pankov, Dias, Rejczyk.

    Tréner: Runjaić.

    Rozhodca: Jorgji – Rexha, Cokaj (ALB).

    Diváci: 3996
    Štvrtok 22.02.2024
    Légia Varšava - Molde 0:3

    Góly: 1. Gulbrandsen, 21. Hestad (Eikrem), 67. Gulbrandsen (Kaasa)

    Karty:   26. Elitim (LEG), 56. Augustyniak (LEG) – 28. Kaasa (MLD), 47. Gulbrandsen (MLD), 71. Haugan (MLD), 73. Lövik (MLD)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 7:17.