Sturm Graz – Slovan Bratislava sk 4:1 (kon.) | St.Gilloise – Frankfurt 2:2 (kon.) | Olympiakos – Ferencvároš 1:0 (kon.)
Molde – Légia Varšava 3:2 (kon.) | Servette – Razgrad 0:0 (kon.) | Real Betis – D. Záhreb 0:1 (kon.)
Amsterdam – Bodö/Glimt 2:2 (kon.) | Haifa – Gent 1:0 (kon.)
koniec
Molde FK
3:2 (3:0)
Légia Varšava
cz Štvrtok 15.02.2024, 18:45 • Molde Stadion, Molde, Norsko • Európska konferenčná liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Z dnešního zápasu je to vše. Děkuji vám za pozornost a zvu vás ke sledování online přenosu z odvetného utkání, které startuje za týden ve čtvrtek 22. února ve 21 hodin. Mějte se krásně a přeji hezkou čtvrteční noc. (21:19:34)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:12.
     
    Zápas dvou poločasů nakonec dopadl dobře pro fotbal, protože v odvetném zápase bude o co hrát. Po prvním poločase, který vyhrálo Molde 3:0, udělal trenér Runjaić čtyři změny a ty se projevily na trávníku. Po úvodních špatně zakončených šancích přišel první trest v podobě gólu Josueho, který dorazil do branky centr Wszołka. O osm minut později přišlo po centru Elitima snížení na rozdíl jediného gólu, když se hlavou zaskvěl Augustyniak.

    Legia si tak udržela nadějný výsledek na postup, přestože si odveze z norského města jednobrankovou porážku. V domácí odvetě bude varšavský celek hnát vyprodaný stadion, což může být klíčovým elementem v boji o postup.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Po centru od rohového praporku byl brankář Tobiasz faulován Haugenem. Rozhodčí celou situaci viděl a odpískal.
     
    90+5
    Kitolano zkoušel vysunout na levé straně Lövika, ale toho zastavil za cenu rohového kopu Wszołek.
     
    90+3
    Rozhodčí nastaví ve druhé půli minimálně pět minut.
     
    90+3
    Josue si při přímém kopu posunul míč o něco dopředu, na což reagovali diváci i rozhodčí. Josue viděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Niklas Ödegaard navíc musí opustit hřiště, protože byl ošetřován.
     
    90+2
    Wszołek chtěl odkopnout míč před dobíhajícím Ödegaardem, který zajel do nohou polského obránce. Rozhodčí rychle přiběhl k faulujícímu hráči a udělil mu žlutou kartu.
     
    90
    Velká šance na vyrovnání! Kapustka se dostal k dorážce zpoza šestnáctky, ale jeho ránu pod břevno vyrazil nad branku gólman Petersen.
     
    90
    Linnes zajel do Morišity na pravé straně, toho zasáhl šlapákem. Rozhodčí jeho počin ocenil žlutou kartou.
     
    89
    Domácí zaútočili z pravé strany, ale dobrou práci odvedla obrana Legie, která nepustila soupeře do zakončení.
     
    88
    Domácí měli možnost přímého kopu z pravé strany z nějakých třiceti metrů, ale Hestad nakopl míč příliš vysoko, ten následně zamířil do zámezí.
     
    86
    Střelec dvou branek Fredrik Gulbrandsen opouští hřiště, místo něj naskočil Niklas Ödegaard.
     
    85
    Další centr Josueho domácí odvrátili, vzápětí se Berisha vydal do protiútoku, kterého fauloval Elitim. Záložník Legie uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Josueho centr z levé strany mířil do míst, kde žádný z jeho spoluhráčů nebyl, přesto Eriksen se situace zalekl a míč prodloužil hlavou do zámezí. Rohový kop pro Legii.
     
    83
    Zraněného Daehliho nahradil na trávníku střídající Kitolano.
     
    82
    Hestad fauloval Elitima, který zůstal ležet na trávníku a musel si vyžádat pomoc z lavičky. Rozhodčí ukázal Hestadovi žlutou kartu.
     
    81
    Na stadionu v Molde zní polská hymna z úst fanoušků Legie Varšava. Daehli je stále na zemi a vypadá to, že bude muset střídat.
     
    80
    Daehli zůstal ležet na trávníku po zásahu do zad od Kapustky. Rozhodčí zavolal pro posilu z Norimberku pomoc z lavičky.
     
    79
    Daehli měl výhodu přímého kopu z levé strany, ale míč po jeho centru dostal opačnou faleš a zamířil mimo pokutové území. Hosté si vzápětí s míčem poradili.
     
    77
    Morišita si na levé straně vyměnil míč s Kapustkou, ale následně k němu přiběhl hráč Molde a ukopl mu míč do autu. Hosté zůstávají u balónu.
     
    74
    Kapustka mohl vyrovnat. Po rohovém kopu z levé strany se opřel do míče na hranici vápna, ale jeho volej vylétl kousek vedle pravé tyče.
     
    72
    Kapitán Magnus Wolff Eikrem, který trpí cukrovkou a nevydrží celý zápas na trávníku, musel střídat. Jeho místo zaujal Berisha. Ze hřiště také odešel Kaasa, kterého nahradil Hestad.
    71. Rafał Augustyniak (LEG) - 3:2
     
    71
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Legia měla výhodu rohového kopu, ale ten hráči Molde odvrátili. Pár sekund na to Elitim odcentroval z pravé strany na zadní tyč, kam si naběhl RAFAŁ AUGUSTYNIAK a hlavičkou k bližší tyči nedal brankáři Petersenovi šanci na úspěšný zákrok – 3:2!
     
    70
    Další potrestaným hráčem žlutou kartou je Hagelskjaer, který v předchozí akci si dle rozhodčího počínal nedovoleně.
     
    69
    Eikrem z pravého kraje odcentroval do levé poloviny šestnáctky, kam si naběhl Lövik, jenže ten nedokázal akci zakončit, místo toho zvolil nepřesnou přihrávku, kterou zachytil obránce Legie.
     
    66
    Nebezpečný útok Molde, ale Tobiasz vyběhl na hranici pokutového území a rukou vyrazil střelu Eikrema. Trochu riskantní, ale stihl to uvnitř šestnáctky.
     
    66
    Trenér Runjaić naposledy střídá, Kramer nahradil Rosołka.
    64. JOSUÉ - 3:1
     
    64
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Už je to jen o dva góly! Centr Wszołka z pravé strany mířila na Rosołka, jenže balón odhlavičkoval Hagelskjaer do volného prostoru v levé části pokutového území, kam si naběhl JOSUE PESQUEIRA a střelou z voleje těsně nad zemí uklidil míč do norské branky – 3:1!
     
    62
    Norové se snaží uklidnit hru, protože Legia byla nebezpečná a pohrozila před Petersenovou brankou.
     
    60
    Kaasa dlouhou přihrávkou z levé strany našel za obránci Legie Guldbrandsena, ten rychlým krokem obešel gólmana Tobiasze, ale už neměl dostatek místa k zakončení do odkryté branky, míč mu utekl do zámezí.
     
    58
    Eriksen fauloval rozběhnutého Kapustku a viděl žlutou kartu. Ten si tak v odvetném zápase ve Varšavě nezahraje, protože v předchozích zápasech si nasbíral dostatečný počet na stopku.
     
    58
    Morišita zahrál míč od vlastního rohového praporku přímo na nohu Gundbrandsena, který udělal pár kroků dopředu, ale nepovedenou střelou poslal míč přímo do Tobiaszových rukavic.
     
    56
    Josue se snažil se skákavým míčem projít do střelecké pozice, minul dva hráče, ale třetího na hranici pokutového území fauloval.
     
    55
    Wszołek dostal nepřesnou přihrávku od Josueho, musel popoběhnout hodně dopředu, ale míč na brankové čáře těsně nedostihl.
    54.
     
    54
    Kapustka zakrokoval za šestnáctkou a střelou kolem bránících Haugana s Eriksenem orazítkoval pravou tyč Petersenovy brány!
     
    52
    Po rohovém kopu a hlavičce Jędrzejczyka se v malém vápně dostal k míči Burch, ale ten v gólové pozici zcela selhal, když trefil před ním clonícího hráče Molde, který zastoupil gólmana Petersena.
     
    52
    Morišita prošel na levé straně kolem Linnese, ale následný centr odvrátil jeden z bránících hráčů odrazem míče na rohový kop.
     
    50
    Kapustka obral o míč Haugana v levé části pokutového území, jenže následně o něj přišel. Josue vzápětí fauloval Daehliho.
     
    49
    Parádní akce Legie, Morišita dostal rychlou přihrávku na levou stranu, vběhl do pokutového území, kam přihrál na rozběhnutého Rosołka, který v pádu nedokázal usměrnit míč do domácí branky.
     
    46
    Trenér Legie udělal zřejmě v šatně velkou bouřku a čtveřice hráčů už nevyšla na druhý poločas. V šatně zůstali Pekhart, Kapuadi, Kun a Zyba. Místo nich přišli Kapustka, Burch, Morišita a Augustyniak.

    Vypadá to, že domácí trenér Moe neměnil nic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na jedné straně parádní akce domácího celku, na druhé tragické bránění Legie. Výsledkem toho je třígólový náskok norské družiny po úvodních 45 minutách. Legia do utkání špatně vstoupila a po 20 minutách a dvou gólech Gundbrandsena prohrávala 0:2. Skóre ještě navýšil další brejkovou akcí po přihrávce Eriksena zakončující Kaasa.

    Výsledek je hodně překvapující. Trenér Runjaić bude muset o přestávce minimálně probudit své ovečky, případně některé vystřídat, pokud nechce odletět z Norska s debaklem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ještě jeden rohový kop na straně Molde, ale Eikremovu rozehrávku odvrátili hráči Legie.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví v první půli minimálně jednu minutu.
     
    45
    Dlouhý centr Kuna propadl až k Josuemu, který chtěl vrátit míč Elitimu. Ten se k zakončení nedostal, povedlo se to až Ribeirovi, který vypálil zpoza šestnáctky do nohou bránícího domácího hráče.
     
    43
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, následoval centr Josueho z levého kraje, který zastavil Haugen.
     
    42
    A ještě jeden roh, když před Kunem odkopl míč hráč Molde.
     
    42
    Artur Jędrzejczyk se dostal ke střele z pravé strany šestnáctky, ale trefil jen domácího hráče. Následuje rohový kop.
     
    40
    Wszołek trefil Haugana loktem do hlavy, když se mu snažil hráč norského celku vyhnout. Rozhodčí faul neviděl, italský sudí u videa neintervenoval.
     
    39
    Rosołek si vyměnil míč ve středovém kruhu s Josuem, následně poběžel pár metrů dopředu, aby nahrál na pravou stranu Wszołkovi, kterému uskočil míč až k rohovému praporku, kde o něj přišel v souboji s domácím hráčem.
     
    38
    Po střetu s Jędrzejczykem zůstal ležet na trávníku Eikrem. Ošetření nepotřebuje, bude pokračovat ve hře bez přestávky.
     
    37
    Josueho centr z pravé strany nebyl přesný, Pekharta míč nenašel, místo toho našel hlavu domácího stopera.
     
    35
    Eikrem dostal přihrávku z levé strany od Daehliho a zkusil vystřelit zpoza šestnáctky. Akce vypadala dobře, jenže Jędrzejczyk zblokoval střelu, která doskákala k brankáři Tobiaszovi.
     
    34
    Guldbrandsen rozběhl na levé straně Eriksena, který zkusil z levé části pokutového území najít přihrávkou před branku některého ze svých spoluhráčů, ale našel pouze nohu Kapuadiho.
     
    33
    K přímému kopu se postavil Haugen, obstřelil zeď, ale těsně minul pravou tyč polské branky.
     
    32
    Molde se ubránilo následnému rohovému kopu, následovala rychlá akce na druhou stranu, kdy si Guldbrandsen seběhl s míčem z pravé strany do středu a před šestnáctkou byl faulován soupeřem.
     
    31
    Ribeiro odcentroval z levé strany před šestnáctku, kde zkusil hlavičkovat Elitim, ale po odrazu od hráče Molde se balón dostal na levou stranu ke Kunovi, jeho následný centr našel Pekharta, který zkusil akci zakončit střelou z pravé strany, ale trefil jen domácího hráče.
     
    28
    Po centru ze strany se do zakončení dostal Eriksen, ale jeho střelecký pokus zamířil vedle branky polského celku.
     
    27
    Elitim si nerozuměl na pravém kraji se Wszołkem, který nezachytil jeho prudkou přihrávku. Ta zamířila do zámezí. Odkopem obnoví hru brankář Petersen.
    24. Markus André Kaasa (MLD) - 3:0
     
    24
    Molde právě vstřelilo branku!
    Fanoušci norského týmu znovu slaví! Eriksen dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu, Ribeiro jej nechal přihrát na osu hřiště, kam si naběhl Kaasa. Domácí záložník se uvolnil kličkou kolem Kapuadiho a zjevil se sám před Tobiaszem, kterého překonal střelou těsně nad zemí. Brankář Legie se natahoval po míči, ale marně – 3:0!
     
    24
    Josue zkoušel patičkou přihrát přes obránce na Zybu, ale na pravém kraji odrazil míč do autu Haugen.
     
    23
    Legia je jako opařená a směrem dopředu téměř bezzubá. Molde je v těchto chvílích jasně lepší.
    19. Fredrik GULBRANDSEN - 2:0
     
    19
    Molde právě vstřelilo branku!
    Krásná akce Molde. Série rychlých přihrávek zcela překvapila obranu Legie, Eikrem rozehrál míč na rozběhnutého Kaasu, jeho střelu zpoza šestnáctky vyrazil brankář Tobiasz pouze vedle sebe, kam doběhl FREDRIK GULDBRANDSEN, který už měl jednoduchou práci a dorazil míč do odkryté brány – 2:0!
     
    18
    Ostrý faul Zyby na Kaasu, rozhodčí ale přerušil hru bez osobního trestu.
     
    17
    Eikrem rozehrál rohový kop na přední tyč, ale odtud se podařilo hráči Legie odkopnout míč do autu.
     
    17
    Daehli rychlou kolmicí našel Lövika, který zkoušel odcentrovat z levé strany, ale jeho pokus srazil jeden z hráčů Legie na rohový kop.
     
    14
    Kun se protáhl po levém křídle kolem dvou hráčů, přihrál v pokutovém území Rosołkovi, ale tomu míč odskočil přímo k brankáři Petersenovi.
    12. Fredrik Gulbrandsen (MLD) - 1:0
     
    12
    Molde právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce Molde slaví úspěch! Linnes dostal krásný balón na pravou stranu, proběhl se k pokutovému území a prudkou přihrávkou vybídl ke gólu FREDRIKA GULDBRANDSENA, který si naběhl před branku a usměrnil míč přes gólmana Tobiasze do branky Legie – 1:0!
     
    11
    Na druhé straně centroval z levého křídla Kun, míč zamířil na zadní tyč k Rosołkovi, ale ten se k balónu nakonec přes bránícího soupeře nedostal.
     
    10
    Centr Eikrema z pravého křídla zamířil na přední tyč, kde byl dobře postavený Ribeiro a kopem z první odkopl míč daleko od branky.
     
    9
    Výborná akce Molde. Rohový kop z levé strany zamířil na hlavu Eikrema, který přihrál míč před malé vápno Eriksenovi a ten v gólové pozici selhal, když svou střelu lehce poslal do středu brány. Brankář Tobiasz neměl problém s lapením balónu.
     
    8
    Ribeiro musel vykopnout míč do zámezí za cenu rohového kopu, protože zle na něj dotíral Eikrem.
     
    7
    Guldbrandsen si pomohl v souboji u postranní čáry faulem proti Wszołkovi, domácí tak musí vycestovat dál od branky Legie.
     
    5
    Josueho centr od rohového praporku zamířil na přední tyč, kam si nabíhal zřejmě Pekhart, ale míč hlavou usměrnil pouze k hráčům v modrých dresech.
     
    4
    Josue centroval po dalším přímém kopu do pokutového území, ale jeden z domácích hráčů odkopl míč ve skluzu do zámezí. Následuje rohový kop pro Legii.
     
    3
    Josue nakopl míč do pokutového území, kde našel Kapuadiho, od kterého se pouze míč odrazil k hráčům Molde.
     
    2
    Rosołek faulovaný Hauganem. Hosté mají výhodu standardní situace z levé strany, konkrétně z nějakých pětatřiceti metrů.
     
    2
    Úvodní desítky sekund nabízejí opatrný fotbal z obou stran. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    1
    Albánský rozhodčí Jorgji odstartoval zápas, úvodní výkop provedl domácí kapitán Eikrem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zatímco odvetné utkání ve Varšavě je již vyprodané, tribuny na stadionu v Molde nabízí dostatek volných míst. Legia nastoupí v bílých dresech a černých trenýrkách, domácí tým v modrých dresech a bílých šortkách.
     
    Na stadionu jsou trochu chladné podmínky, ale to se dá v Norsku očekávat. Teplota je 3°C, vítr 8 km/h a vlhkost vzduchu 76%. Hráče čeká souboj na umělém trávníku.
     
    Úvodní sestavy:

    Molde FK: O. Petersen – Haugan, Hagelskjaer, Haugen – Linnes, Eriksen, Daehli, Kaasa, Lövik – Gulbrandsen, Eikrem (C).
    Náhradníci: Karlström, Lervik – Hestad, Berisha, Kitolano, Stenevik, Ödegaard, Kristoffersen, Juberg-Hovland, Nyheim.
    Trenér: Moe.

    Legia Varšava: Tobiasz – Jędrzejczyk, Kapuadi, Y. Ribeiro – Wszołek, Zyba, Elitim, Kun – Josué (C), Pekhart, Rosołek.
    Náhradníci: Hładun, Banasik – Burch, Augustyniak, Kramer, Pankov, Dias, Morišita, Rejczyk, Kapustka.
    Trenér: Runjaić.

    Rozhodčí: Jorgji – Rexha, Cokaj (ALB).
     
    FK MOLDE

    Molde čeká těžká situace. Norský tým rozehrál poslední soutěžní utkání 14. prosince proti Leverkusenu, který vysoko prohráli 1:5. Od té doby mají v záznamu jen tři přátelské zápasy proti Kristiansundu, Mitjyllandu a Kodani. Kromě zápasu proti Kodani předchozí dva duely vyhráli. Dvěma góly se prosadil Guldbrandsen, jeden gól přidali Berisha, Eriksen, Kjolstad Nyheim a Haugan.

    V norské lize se Molde moc nedařilo a v šestnáctičlenném pelotonu skončil na pátém místě s devatenáctibodovou ztrátou na vítězné Bodo/Glimt. Na druhém místě se umístil Brann, bronzovou příčku zaujalo Tromso, bez účasti v evropských pohárech pak čtvrtý Viking.

    V zimě navíc klub posílil z německého Norimberku Mats Moller Daehli. Do týmu také přišli Benjamin Tiedemann ze švédského AIK, Halidor Stenevik ze Stromsgodsetu, Alwande Roaldsoy z Atalanty, Valdemar Lund z Kodaně a Albert Posiadala z polského Radomiaku.
     
    LEGIA VARŠAVA

    Tým z polského hlavního města vstoupil do jarní části nejvyšší domácí soutěže výhrou na hřišti Ruchu Chorzow, který své domácí zápasy nyní hraje na Slezském stadionu, kam se vejde zhruba 50 tisíc lidí. Přestože některé sektory byly uzavřeny, na tento zápas si našlo cestu zhruba 37 tisíc diváků, z toho 4 a půl tisíce bylo z Varšavy. O výhře Legie rozhodl jediným gólem Marc Gual.

    Tříbodový zisk znamenal posun v tabulce. Legia je aktuálně na 4. místě s 35 body a jednobodovou ztrátou na třetí Lech Poznaň a šestibodovou na vedoucí duo Jagiellonia Bialystok, Šlask Wroclaw.

    Trenér Kosta Runjaić má před zápasem několik otazníků v hlavě. „Marc Gual je nemocný, ale není to nic vážného. Včera se necítil nejlépe a dnes se situace zhoršila, proto nebyla možnost, aby přiletěl do Norska. Celou dobu máme dostatečný počet hráčů, abych ve čtvrtek postavil silnou sestavu,“ prozradil na tiskové konferenci.

    Na adresu soupeře řekl pak toto: „Molde má silný tým. My jsme také silní. Zítra budeme vědět více. Pro Molde je to první zápas o něco v tomto roce. Víme jak hrají a jaké hráče mají. Známe jejich silné stránky.“

    Recept na postup? „Chceme přijmout výzvu, předvést výkon na evropské úrovni a v odvetě za podpory našich fanoušků si zajistit postup.“

    Kromě Gaula nebudou hrát pro zranění ani Celhaka a Mustafaev.
     
    Hezký večer u sledování online přenosu z 1. kola play-off Konferenční ligy. Své místo si v této části soutěže vybojoval norský celek FK Molde a polský tým Legia Varšava.

    Polský tým do této fáze soutěže postoupil ze druhého místa ve skupině E Konferenční ligy. Lepší byla pouze anglická Aston Villa, naopak za sebou nechali nizozemský Alkmaar a bosenský Zrinjski.

    Norský tým hrál na podzim základní skupinu v Evropské lize. Ve skupině H porazili pouze švédský Hacken a skončili na třetím místě se sedmi body. Lepší byl německý Leverkusen a ázerbajdžánský Karabach.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Igor Mainka

    Góly: 12. Gulbrandsen (Linnes), 19. Gulbrandsen, 24. Kaasa (Eriksen) – 64. Josué, 71. Augustyniak (Elitim)

    Karty:   58. Eriksen (MLD), 70. Hagelskjaer (MLD), 82. Hestad (MLD), 90. Linnes (MLD), 90+2. Ödegaard (MLD) – 85. Elitim (LEG), 90+3. Josué (LEG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:12.
    Molde FK: O. Petersen – Haugan, Hagelskjaer, Haugen – Linnes, Eriksen, Daehli (83. Kitolano), Kaasa (72. Hestad), Lövik – Gulbrandsen (86. Ödegaard), Eikrem (C) (72. Berisha).
    Náhradníci: Karlström, Lervik – Stenevik, Kristoffersen, Juberg-Hovland, Nyheim.

    Tréner: Moe.

    Légia Varšava: Tobiasz – Jędrzejczyk, Kapuadi (46. Burch), Y. Ribeiro – Wszołek, Zyba (46. Augustyniak), Elitim, Kun (46. Morishita) – Josué (C), Pekhart (46. Kapustka), Rosołek (66. Kramer).
    Náhradníci: Hładun, Banasik – Pankov, Dias, Rejczyk.

    Tréner: Runjaić.

    Rozhodca: Jorgji – Rexha, Cokaj (ALB).

    Diváci: 3996
    Štvrtok 22.02.2024
    Légia Varšava - Molde 0:3

    Góly: 1. Gulbrandsen, 21. Hestad (Eikrem), 67. Gulbrandsen (Kaasa)

    Karty:   26. Elitim (LEG), 56. Augustyniak (LEG) – 28. Kaasa (MLD), 47. Gulbrandsen (MLD), 71. Haugan (MLD), 73. Lövik (MLD)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 7:17.