Leverkusen – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:2 (0:1)
VfB Stuttgart
cz Utorok 06.02.2024, 20:45 • BayArena, Leverkusen • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání DFB Pokalu mezi Bayerem Leverkusen a VfB Stuttgart.
     
    VfB Stuttgart

    Hostující Stuttgart může být s průběhem letošní sezóny rozhodně spokojený. V poháru na úvod přehrál Balingen hladce 4:0. Poté zvítězil 1:0 nad Unionem Berlín a ve čtvrtfinále přehrál 2:0 Dortmund. Hostujícímu celku se skvěle daří také v lize. Po dvaceti kolech má na kontě čtyřicet bodů a patří mu třetí příčka. O víkendu navíc dokázal zvítězil 3:1 na hřišti Freiburgu.
     
    Bayer Leverkusen

    Domácí Bayer Leverkusen vstupuje do dnešního souboje v roli favorita. V úvodním pohárovém vystoupení přehrál vysoko 8:0 celek Teutonia Ottensen. Poté zvítězil 5:2 na hřišti Sandhausenu. Ve čtvrtfinále pak přehrál 3:1 Paderborn. V lize si pak Leverkusen nadále drží dvoubodový náskok na Bayern Mnichov. O víkendu zvítězil 2:0 na hřišti Darmstadtu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Kovář – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – Hofmann, Schick, Wirtz
    Náhradníci: Hrádecký, Stanišič, Iglesias, Mbamba, Tella, Adli, Hložek, Fosu-Mensah, Puerta

    VfB Stuttgart: Nubel – Rouault, Anton, Ito – Vagnoman, Karazor, Stiller, Mittelstadt – Millot, Fuhrich – Undav
    Náhradníci: Bredlow, Cisse, Dahoud, Chase, Leweling, Massimo, Miloševič, Stenzel, Stergiou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Stuttgart obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed, ale nákop na pravou stranu si obrana Leverkusenu pohlídala.
     
    2
    Patrik Schick napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Český útočník do Vagnomana doslova naběhl a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    3
    Tah si dal pozor na nákop na polovinu Leverkusenu a bez problémů si míč dokázal zpracovat. Zatím sledujeme hodně opatrný úvod duelu.
     
    4
    Frimpong sprintoval za nákopem na pravé křídlo, ale obránce v bílém dresu měl k míči o kus blíže.
     
    5
    Ani další nákop domácích za obranu Stuttgartu úspěch neslavil. Defenziva hostujícího celku v úvodu hraje v kompaktním bloku.
     
    6
    Domácí Leverkusen zahrával úvodní rohový kop dnešního souboje. Nadýchaný centr přiletěl k zadní tyči, kde zasáhl Undav.
     
    7
    Hráči v černém se udrželi na míči, jenže místo pokračování v obléhání velkého vápna Stuttgartu se sami zahnali až ke Kovářovi.
     
    8
    Další ofenzivní výpad Bayeru Leverkusen zastavuje odmávaný ofsajd. Příliš netrpělivý byl při náběhu Patrik Schick.
     
    9
    Hosté snad poprvé v utkání vysunuli presink o několik metrů výš a hned slavili úspěch. Důrazný Vagnoman získal vhazování.
     
    10
    Vagnoman měl možnost k odcentrování do pokutového území, ale místo toho zvolil rozehrávku do zadních řad. Oba týmy vstoupily do utkání velmi obezřetně.
     
    11
    Patrik Schick se opět hnal za přihrávkou za obranu Stuttgartu, nicméně tentokrát si v souboji pomohl rukou a dopustil se faulu.
     
    12
    Stuttgart právě vstřelil branku! Hostující celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Na centr od rohového praporku si naskočil volný WALDEMAR ANTON, který krásnou hlavičkou nedal Kovářovi šanci!
    12. Waldemar ANTON - 0:1
     
    14
    Stuttgart je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzený a nadále se tlačí dopředu. Mittelstadt předvedl výborné krytí míče na levé straně.
     
    15
    Ito byl v těžké pozici a před napadajícími soupeři si raději musel pomoci velmi dlouhou malou domů. Stuttgartu zatím jeho taktika funguje skvěle.
     
    16
    Po delší době se vpřed vydal také domácí celek. Frimpong z pravé strany poslal prudký centr na malé vápno, kde zasáhl obránce.
     
    17
    Frimpong táhl útočnou akci Leverkusenu po pravé straně. Pokus o přenesení hry se mu ale nevyvedl podle představ, neboť přihrávku tečoval Stiller.
     
    18
    Hincapie potáhl míč do blízkosti velkého vápna, kde roztáhl hru na Grimalda. Druhý jmenovaný však neměl dostatek prostoru k odcentrování.
     
    19
    Andrich v souboji na polovině Stuttgartu zbytečně dohrál soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    20
    Hosté opět chtěli zaskočit defenzivu Bayeru vysokým nákopem na pravou stranu. Příliš vysoká pobídka však skončila v zámezí.
     
    21
    Stuttgart se znovu podíval do pokutového území. Mittelstadt z levé strany dokonce odcentroval, nicméně Matěj Kovář si tentokrát s přehledem dokráčel pro míč.
     
    22
    Český brankář se v posledních minutách musí často zapojovat do rozehrávky Bayeru. Po té poslední se domácí dostali do blízkosti velkého vápna, ale kombinaci zbrzdil Andrich.
     
    23
    Frimpong dostal přihrávku na pravou stranu, kde pláchl obránci, ale Ito jej nakonec riskatním skluzem zastavil. Bude z toho jen rohový kop.
     
    24
    Celou situaci chvíli zkoumal VAR, který verdikt z hrací plochy posvětil. Po následném rohovém kopu se nikdo v černém k zakončení nedostal.
     
    25
    Hosté se dostali do dalšího zakončení. Po zpětné přihrávce vypálil z hranice vápna Karazor, jehož ránu Kovář bez problémů udržel v rukavicích.
     
    26
    Grimaldo si chtěl obhodit statického obránce, který jej ihned zápasnickým chvatem položil na zem. Sudí tentokrát nechal žlutou kartu v kapse.
     
    27
    Po dalším ostrém šlapáku už si karetní vysloužil Mittelstadt.
     
    28
    Hincapie mohl míč potáhnout vpřed, ale zvolil pomalou přihrávku na střed. Stuttgart okamžitě vysunul presink a donutil domácí k vysokému nákopu.
     
    29
    Hosté se usadili na polovině Leverkusenu, kde si vyměňují krátké přihrávky. Velmi aktivní je v kombinační činnosti středopolař Karazor.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme překvapivý průběh utkání. Stuttgart se po rohu ujal vedení, nicméně Leverkusen dosud neměl šanci.
     
    31
    Až nyní se domácí dostali k první střele v dnešním utkání. Ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Grimaldo, jehož pokus zaplachtil vysoko nad břevno.
     
    32
    Undav výborně napadal stopery Leverkusenu a na chvíli dokonce získal míč pro hosty. Následný výpad po levé straně ale domácí obrana stačila zavřít.
     
    33
    Ito nakopl míč na polovinu Leverkusenu, kde ve vzdušném prostoru kraloval stoper Jonathan Tah. Favorit potřebuje výrazně zrychlit přechod vpřed.
     
    34
    Frimpong se rozčílil na pomezního rozhodčího po odmávaném ofsajdu a obdržel žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    36
    Matěj Kovář znovu s přehledem zvládl rozehrávku před napadajícími soupeři. Frimpong poté prošel po pravém křídle až k praporku, kde byl zbržděn.
     
    37
    Jonathan Tah si pohlídal sprintujícího Millota a dokázal před ním míč odehrát do bezpečí. Hostující hráč navíc po souboji zůstává ležet na trávníku.
     
    38
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Domácí Leverkusen kombinuje s míčem v zadních řadách. Hosté krátce hrají v deseti.
     
    39
    Po delší době se domácí dostali do zakončení, ale i tato střela skončila vysoko na tribuně za hostující brankou.
     
    40
    Domácí fotbalisté se sice radovali po zásahu Patrika Schicka, ale radost jim pokazil odmávaný ofsajd!
    40. Neuznaná branka Patrika Schicka
     
    41
    Hofmann utržil v souboji před pokutovým územím soupeře zásah do holeně a vybojoval pro svůj celek přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    42
    Exekuce přímého kopu se chopil Grimaldo, jehož padající střela prosvištěla přes čtyřčlennou zeď, ale hostující brankář míč dokázal vyboxovat!
     
    43
    Tah diriguje rozehrávku domácího Leverkusenu na polovině hřiště. Favorizovaný celek v závěru poločasu dokázal zabrat.
     
    44
    Hosté se vydali vpřed po levém křídle. Nakonec se postupnou kombinací sami obrali o možnost k zakončení. Stuttgart chce dohrát první půli s náskokem.
     
    45
    V závěru poločasu si Patrik Schick náběhem řekl o přihrávku na polovinu soupeře, ale stoper Anton mu nedal sebemenší šanci na úspěch.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+2
    Na stadionu v závěru prvního poločasu panuje velmi dobrá atmosféra. Domácí příznivci cítí, že Leverkusen se začíná zvedat.
     
    45+3
    Také Stuttgart ale vystrčil růžky! Undav v souboji s Tahem získal míč, předložil jej Millotovi, který po špatném prvním doteku nezakončil.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po první půli překvapivě vede na půdě Leverkusenu Stuttgart. Hosté udeřili ve 12. minutě, kdy se prosadil Waldemar Anton po rohovém kopu. Domácí se rozehřáli až před přestávkou. Pět minut před odchodem do kabin se trefil Schick, jenže gól nemohl platit pro ofsajd. Následnou Grimaldovu ránu z přímého kopu hostující brankář vyrazil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Leverkusen obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek potřebuje výrazně zlepšit výkon z prvního poločasu.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločasu chyboval při rozehrávce na vlastní polovině Andrich, ale stoper Hincapie jej zastoupil a nepustil soupeře do brejku.
     
    48
    Další obrovská šance domácích! Do zakončení se dostal Patrik Schick, jehož ránu levou nohou hostující brankář vytěsnil na roh!
     
    49
    Po následném rohovém kopu se Leverkusen do zakončení nedostal. U vzdálenější tyče sice číhal Andrich, ale několik centimetrů mu scházelo.
     
    50
    Leverkusen právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Domácí celek dotahuje ztrátu pět minut po změně stran. Zpoza velkého vápna se do míče technickou střelou opřel ROBERT ANDRICH a jeho nádherný pokus skončil v horním rohu branky!
    50. Robert ANDRICH - 1:1
     
    52
    Na stadionu rázem panuje bouřlivá atmosféra. Domácí příznivci cítí, že jejich oblíbenci jsou od závěru první půle jasně lepším týmem a ženou je vpřed.
     
    53
    Stuttgart zahrával přímý kop na polovině Leverkusenu. K jeho rozehrávce se postavil Undav, ale Kovářovu branku vysoko přestřelil.
     
    54
    Další ofenzivní snažení Leverkusenu zastavuje odmávaný ofsajd. Snad o krůček si své postavení nepohlídal Grimaldo.
     
    55
    Hosté se dostali do pokutového území, jenže skvělou defenzivní práci odvedl Tapsoba, který se nenechal rozhýbat a nedovolil soupeři odcentrovat.
     
    56
    Frimpongův centr jeden z hostujících obránců nešťastně srazil do míst, kam si nabíhal Schick, jenže český útočník měl míč za tělem a patičkou jej neusměrnil do branky.
     
    57
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl znovu ke vzdálenější tyči, kde zakončoval Anton, ale tentokrát trefil jen prvního soupeře.
     
    58
    Stuttgart právě vstřelil branku! Domácí laxní rozehrávkou doslova darovali Stuttgartu vedení! Po ztrátě poblíž velkého vápna dostal přihrávku do pokutového území CHRIS FUHRICH, který nekompromisně napálil míč pod břevno. Čisté svědomí nemá Robert Andrich.
    58. Chris FUHRICH - 1:2
     
    60
    Je za námi hodina hry a hosté jsou opět o gól blíže k postupu do semifinále německého poháru. Leverkusen ve zbytku utkání čeká těžká práce.
     
    61
    Hosté budou chtít spoléhat na prostory v defenzivě Leverkusenu. Tentokrát je ale zastavil ofsajd.
     
    62
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Millot, přichází Leweling.
     
    63
    Undav si naběhl na prudkou přihrávku do pokutového území, ale jeho pohotovou ránu obětavým skluzem zablokoval Hincapie.
     
    64
    Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kam vystartoval Matěj Kovář, který dlouhým výhozem vyslal vpřed Grimalda. Po jeho kličkované nakonec pálil Hofmann, ale jeho pokus obrana zablokovala.
     
    65
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Schick, přichází Iglesias,
    ze hřiště odchází Hofmann, přichází Adli.
     
    66
    Domácí se znovu proklestili do pokutového území. Wirtz chtěl centrovat, ale nakonec míč nedokázal trefit podle svých představ.
     
    67
    Leverkusen právě vstřelil branku! Je znovu vyrovnáno! Leverkusen překvapil defenzivu Stuttgartu bleskovou akcí! Na prudkou přihrávku za obranu si naběhl střídající AMINE ADLI, který utekl Itovi a propálil gólmana střelou po zemi!
    67. Amine ADLI - 2:2
     
    69
    Právě Adli se ihned hnal za přihrávkou na pravé křídlo, jenže míč už nedohnal na trávníku. Čeká nás nesmírně dramatická koncovka utkání.
     
    70
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Mittelstadt, přichází Stergiou.
     
    71
    Hosté se po delší době usadili na polovině Leverkusenu a snaží se otupit domácí mašinu. Hodně aktivní je na levé straně Fuhrich.
     
    72
    Adli si troufl na sprinterský souboj s Rouaultem, jenže si míč předkopl příliš daleko před sebe a obránce Stuttgartu jej dokázal předběhnout.
     
    73
    Leverkusen napadal soupeřovu rozehrávku vysoko na jeho polovině. Hosté nakonec vybojovali alespoň vhazování, ale v posledních minutách je defenziva stojí mnoho sil.
     
    74
    Frimpong našel přihrávkou na hranici velkého vápna Iglesiase, který pohotově zakončil pravačkou a jeho rána prolétla kousek nad břevnem!
     
    76
    Hosté se vykombinovali z napadání domácích hráčů. Centr z levé strany velkého vápna ale nekompromisně stáhl do rukavic Matěj Kovář.
     
    77
    Stuttgart i v závěru hraje velmi sympaticky. Na polovině Leverkusenu si míč tělem pokryl Undav, kterého fauloval Tapsoba.
     
    78
    Hosté mohli jít potřetí v utkání do vedení! Undav se na hranici velkého vápna výborně otočil, ale jeho dobrou ránu vyrazil Matěj Kovář!
     
    79
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Fuhrich, přichází Dahoud.
     
    80
    Wirtz dostal přihrávku na levé křídlo, odkud pohotově centroval, ale od obránce v bílém dresu se míč odrazil na rohový kop.
     
    81
    Exekuce rohového kopu se ujal Grimaldo, ale jeho prudký centr dokázala defenziva Stuttgartu odehrát ven z pokutového území.
     
    82
    Za krásným nákopem za obranu se hnal autor vyrovnávací branky Adli, jenže míč se po mokrém trávníku svezl ke gólmanovi.
     
    83
    Karazor přenesl hru na levou stranu, kde byl Ito, jenže místo průniku vpřed zvolil rozehrávku na stopery. Stuttgart chce duel dotáhnout do prodloužení.
     
    84
    Rouault nakopl míč na polovinu Leverkusenu, kde si balón pohlídali domácí stopeři. Ani fotbalisté v černých dresech v posledních minutách zrovna nehýří pohybem.
     
    86
    Hostující brankář dalším nákopem jen odevzdal míč domácím obráncům. Příznivci Leverkusenu ženou své oblíbence za rozhodnutím.
     
    87
    Hincapie si skvěle posunul míč kolem dotírajícího Dahouda, který jej zatažením za dres poslal k zemi. Domácí celek zůstane u balónu.
     
    88
    Iglesias se hnal k odraženému míči, jenže mu k němu scházel snad jediný krok.
     
    89
    Adli si na pravé straně ukousl příliš velké sousto, když se chtěl individuálně probít mezi dva zadáky v bílém.
     
    90
    Domácí málem zaskočili obranu soupeře prudkým centrem. Míč musel odvracet Ito, od jehož hlavy skončil jen kousek nad břevnem.
     
    90
    Leverkusen právě vstřelil branku! Domácí celek v samotném závěru utkání strhává vedenou na svou stranu. Defenziva Stuttgartu sice dokázala ubránit centr od rohového praporku. Domácí hráči však zůstali u míče. Centr do vápna poslal Wirtz a JONATHAN TAH u zadní tyče přesnou hlavičkou rozjásal zaplněný stadion!
    90. Jonathan TAH - 3:2
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Borja Iglesias uspěl v důležitém hlavičkovém souboji a dokázal míč prodloužit do prostoru za sebe. Stuttgart musí rozjet útok ze zadních řad.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Frimpong, přichází Stanišič,
    ze hřiště odchází Wirtz, přichází Hložek.
     
    90+4
    Hosté se ještě dostali do zakončení. Z hranice velkého vápna vyslal přízemní ránu Undav, ale Matěj Kovář předvedl jistý zákrok.
     
    90+5
    Hosté dostali šanci i po vypršení nastaveného času, ale jejich přechod na polovinu Leverkusenu zhatil odmávaný ofsajd.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Leverkusen poráží Stuttgart po fantastickém utkání výsledkem 3:2 a postupuje do semifinále německého poháru. Hosté udeřili ve 12. minutě, kdy se prosadil Waldemar Anton po rohovém kopu. Domácí se rozehřáli až před přestávkou. Pět minut před odchodem do kabin se trefil Schick, jenže gól nemohl platit pro ofsajd. Následnou Grimaldovu ránu z přímého kopu hostující brankář vyrazil. Pět minut po přestávce krásnou ránou vyrovnal Robert Andrich. Stuttgart si vzal ztracené vedení zpět střelou Fuhricha. Za domácí ale z brejku vyrovnal střídající Adli. Hosté mohli znovu odskočit do vedení, ale Undava skvěle vychytal Kovář. V závěru utkání pak hlavou rozhodl Jonathan Tah.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:5. (22:42:31)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 50. Andrich, 67. Adli, 90. Tah – 12. Anton, 58. Fuhrich

    Karty:   19. Andrich (LEV), 27. Mittelstadt (LEV), 34. Frimpong (LEV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:5.
    Bayer Leverkusen: Kovář – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong (90+3. Stanišič), Xhaka, Andrich, Grimaldo – Hofmann (65. Adli), Schick (65. Iglesias), Wirtz (90+3. Hložek)
    Náhradníci: Hrádecký, Stanišič, Iglesias, Mbamba, Tella, Adli, Hložek, Fosu-Mensah, Puerta

    VfB Stuttgart: Nubel – Rouault, Anton, Ito – Vagnoman, Karazor, Stiller, Mittelstadt (70. Stergiou) – Millot (62. Leweling), Fuhrich (79. Dahoud) – Undav
    Náhradníci: Bredlow, Cisse, Dahoud, Chase, Leweling, Massimo, Miloševič, Stenzel, Stergiou