Bayern – Mönchengladbach 3:1 (kon.) | Bochum – Augsburg 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 0:2 (kon.)
Freiburg – Stuttgart 1:3 (kon.) | Mainz – Brémy 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
2:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
cz Sobota 03.02.2024, 18:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:31:19)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:13.
     
    Prvním triumfem pod vedením trenéra Tima Schultze si Kolín upevnil barážové šestnácté místo a současně zvýšil svůj náskok na Mohuč s Darmstadtem na čtyři body. Frankfurt zůstává šestý.
     
    Favorizovaný Frankfurt odjede z Kolína s prázdnou poté, co se několikrát střelil do vlastní nohy. V první půli pasivní Eintracht nepředvedl prakticky nic. Po změně stran šel trochu nahoru, ovšem to platilo jen do 66. minuty, kdy přemotivovaný Nkounkou obdržel červenou kartu. Přesilovka se domácím povedla využít hned z první akce. A paradoxně se trefil kmenový hráč Frankfurtu Faride Alidou, na jehož teč v 80. minutě navázal Thielmann. Frustrovaní svěřenci Dina Toppmöllera nakonec dohrávali jen v devíti, protože za útočný faul vyfasoval červenou kartu brazilský obránce Tuta.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na RheinEnergie Stadionu panuje nebývale veselá atmosféra. Je to teprve podruhé v sezoně, co se tu bude slavit výhra za tři body.
     
    90+4
    Ekitiké si drze obhodil Hüberse. Christensena už obejít nedokázal, naopak v tomto souboji schytal bolestivý úder do hlavy.
     
    90+3
    Ljubičić usiloval o svou třetí gólovou asistenci. Maina od něj dostal přihrávku do běhu, ale zleva míč mezi nohama Trappa nepropasíroval.
     
    90+2
    Z Ekitikého pohledné patičky Šájbí dlouho neprofitoval. Domácí fotbalisté mu u postranní čáry balon rezolutně odkopli.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Max Finkgräfe, přichází Dominique Heintz.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Denis Huseinbašić, přichází Jacob Steen Christensen.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Rasmus Carstensen.
     
    88
    Maina zaútočil po odkryté levé straně. Jeho záměrem bylo najít Adamjana, nicméně balon skončil v moci Kevina Trappa.
     
    87
    Domácí proti devíti hrají na držení míče a postupně ukrajují z časomíry další a delší desítky sekund. Zápas už je nepochybně rozhodnutý.
     
    85
    Schwäbe si po malé domů trochu zahrával. Ocitl se v souboji s napadajícím Ekitikém a jen shodou náhod v této ošemetné situaci udržel míč pro Kolín.
     
    83
    Krátce po druhém inkasované brance je Eintracht oslaben o dalšího vyloučeného hráče! Při útočném rohu si Tuta neuhlídal své ruce a za zasažení Chabotovy hlavy obdržel druhou žlutou v zápase.
     
    82
    Koch se snažil hlavičkovat ze standardní situace. Ačkoliv branku netrefil, tak Eintrachtu byla přidělena výhoda rohového kopu.
     
    80
    Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
    Kolín dělá další krok za první domácím vítězstvím od 22. října! Ljubićic vystihl riskantní rozehrávku Smolčiće. Po ose hřiště vyrazil vpřed a pak rozdal přihrávku doprava k JANU THIELMANNOVI. Trapp si hlídal bližší tyč a kolínský útočník toho využil ke střele do většinově odkryté brány.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Linton Maina.
     
    77
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Sebastian Rode.
     
    77
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Hugo Ekitiké.
     
    77
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Ansgar Knauff, přichází Jean-Matteo Bahoya Négoce.
     
    76
    Dino Toppmöller bude na nepříznivý vývoj reagovat hned třemi změnami. Svůj debut po příchodu z PSG si odbyde talentovaný útočník Ekitiké.
     
    75
    Šájbího kopnutý roh resultoval v nepřipravenou hlavičku urostlého Kalajdžiće. Schwäbe se při chytání míče moc nezapotil.
     
    74
    Mario Götze vymyslel šikovný oblouček k rohu vápna. Tuta tam měl dost prostoru, ale tečovaná střela z voleje do Schwäbeho sítě nezapadla.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Faride Alidou, přichází Sargis Adamjan.
     
    72
    Kainzův centr propadl přes několik noh až na zadní tyč. Hübers ji nestihl zavřít a Trapp bude rozehrávat.
     
    71
    Kainzův přímý kop byl ve zdi ztečován na rohový kop. Na kolínském stadionu to vře. Kozli mají dobře nakročeno k první výhře od 1. prosince.
     
    70
    Finkgräfe na hranici pravidel odebral balon Knauffovi a neohroženě pelášil do protiútoku, který byl zastaven až nedovoleným zákrokem Tuty.
     
    69
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Hugo Larsson, přichází Philipp Max.
     
    68
    Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
    FARIDE ALIDOU zařídil pro Kolín přesilovou hru a hned z první standardní situace ji osobně využil ke vstřelení vedoucího gólu! Kmenový hráč Frankfurtu „potopil“ svého zaměstnavatele tečí Ljubičićova nástřelu do Trappova protipohybu.
     
    66
    Frankfurt jde do deseti! Niels Nkounkou na křídle prohrál souboj s Alidouem. Ve stavu nouze svého soupeře rukou zatáhl za nohu a prostřednictvím druhé žluté karty pro něj dnešní partie skončil!
     
    66
    Nkounkou masivně přetáhl centr a potom, co míč na druhé straně vyzvedl Larsson, se mu nepovedla ani ambiciózní rána z voleje.
     
    65
    Alidou bez šance získat míč stáhl k zemi Smolčiće. Frankfurt se může uklidnit delší mezihrou.
     
    64
    V dohrávce rohového kopu za to z delší vzdálenosti vzal Huseinbašić. Trapp ani v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    63
    Thielmann zleva hledal před odkrytou brankou Alidoua. Ten už byl připraven doklepávat balon do sítě, ale Nkounkou mu ho na poslední chvíli odkopl na roh.
     
    62
    Míč se objevil za domácí obranou. Larsson za ním startoval z dálky a Hübers jej stihl odklidit směrem k brankáři Schwäbemu.
     
    61
    Držení míče: 45 % – 55 %.
     
    60
    I tuto standardku zrealizoval Florian Kainz. Chabot hlavičku u bližší tyče nevyhrál a následný volej Schmitze byl odkloněn mimo prostor branky.
     
    59
    Max Finkgräfe při svém centru vytloukl bloky bránícího hráče a vyrovnal statistiku rohových kopů na 5:5.
     
    58
    Schmitz a Chabot včasným vystoupením vystavili Šájbího do ofsajdu. Žolík Dina Toppmöllera svůj nájezd zakončil gólovou střelou, ale zvednutý praporek mu radost nedopřál.
     
    57
    Výkon Frankfurtu šel po změně stran nahoru. Ve zbývající půlhodině můžeme čekat, že kolínská obraně bude mít stále více práce.
     
    56
    Kainzovu standardku z pravé strany prodlužoval Thielmann bez požadovaného efektu. Na protějším konci hřiště doprovodil míč do autu Alidou.
     
    55
    Niels Nkounkou si o žlutou koledoval tak dlouho, až ji za podražení Alidoua konečně dostal. Je to pro něj druhé napomínání v sezoně.
     
    54
    Trma vrma v pokutovém území skončila sraženou střelou Larssonu a špatně umístěnou dorážkou Tuty.
     
    53
    Po rohu Šájbího vrátil míč do vápna Nkounkou a odrazem o Finkgräfeho získal pro hostující jedenáctku další rohový kop.
     
    52
    Fáris Šájbí to z více než třiceti metrů skutečně zkusil přímo. Míč tlačil do vzdálenější šibenice a Schwäbe mu musel pomoct na rohový kop.
     
    51
    Thielmann stáhl k zemi Götzeho a daroval Eintrachtu standardní situaci. Úplně vyloučit se nedá ani přímá střela na bránu.
     
    50
    Pokračuje se. Čokoládové mince zmizely i díky rozhodčímu Gerachovi s hostujícím útočníkem Kalajdžićem, kteří si vychutnali drobnou svačinku.
     
    47
    Protesty proti vstupu investorů do německého fotbalu se nevyhnuly ani tomuto zápasu. Z kolínského kotle přiletělo na hřiště několik stovek zlatých čokoládových mincí. Nějaký čas se bude uklízet.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Éric Dina Ebimbe, přichází Fáris Šájbí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Timo Gerach nenastavil ani sekundu a ukončil první půli za stejného stavu, jaký platil v době úvodního výkopu. Kolín byl zkraje utkání mnohem aktivnější, ale vytěžil z toho jen jednu možnost Thielmanna, kterou Trapp vychýlil mimo tři tyče. Frankfurt se osmělil až po půlhodině, nicméně ani Schirí proti Schwäbemu skóre neotevřel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Nenápadně rozvinutá akce Kolína skončila přihrávkou Schmitze na Ljubučiće a jeho nečekanou střelou z dálky vedle levé tyče.
     
    45
    Niels Nkounkou to opět hodně přehnal s důrazem v souboji se Schmidtzem. V tomto případě už je pískáno v kolínský prospěch.
     
    44
    Z rozehrávky do kombinace resultoval jen mimořádně nekvalitní centr Maxe Finkgräfeho. Bude se kopat od branky Kevina Trappa.
     
    43
    Dejan Ljubičić si u zadní čáry Nkounkoua neobhodil. Zavděk musel vzít rohovým kopem, kterého se ujme Kainz.
     
    42
    Niels Nkounkou použil při napadání dost agresivní skluz. Schmitz dostal nepříjemnou ránu do nohy a domácí rázně protestují proti tomu, že nebyl pískán žádný faul.
     
    40
    Mario Götze z jedničky krásně přihrál před Schirího a ten v první pořádné šanci Eintrachtu vypálil do nohy Schwäbeho, jenž se mu snažil zmenšit střelecký úhel.
     
    39
    Finkgräfe se proháčkoval zahuštěným středem a přihrál míč nabíhajícímu Ljubičićovi. Ten si na hranici vápna rozmyslel přehození na levačku a z nekomfortní pozice Trappovu bránu přestřelil.
     
    38
    Ljubičić nic nenadělal s přihrávkou do sprintérského souboje. Nkounkou ho suverénně předčil a vypomohl si s Trappem.
     
    37
    Hugo Larsson nechytil přihrávku k pravé postranní čáře. Nařízeno je vhazování Maxe Finkgräfeho.
     
    36
    Ačkoliv měl centrující Schmitz solidní nabídku v pokutovém území, tak balon přistál u Tuty.
     
    35
    Dina Ebimbe to přehnal s důrazem při napadání. Na zemi kvůli tomuto faulu skončil Faride Alidou.
     
    34
    Tuta si nepokryl míč proti dvěma oponentům a za zajetí do nohy Martela vyfasoval od Geracha první žlutou kartu v ročníku.
     
    34
    Hübers se po dalším rohu zdržel před brankou soupeře. Přihrávku hlavou přebral v ofsajdu, takže halfvolej umístěný do bližšího spodního rohu brány se do statistik nepřipočítá.
     
    33
    Florian Kainz adresoval roh mezi penaltu a malé vápno. Muži v černém byli na svých místech a vrátili míč do zámezí.
     
    32
    Faride Alidou vytěžil z obklíčení na levém křídle druhý roh pro Kolín.
     
    31
    Ĺjubićic poslal na Thielmanna nechytatelnou přihrávku. Resultuje z ní aut Tuty.
     
    30
    Držení míče: 43 % – 57 %.
     
    29
    Podruhé to bylo před Schwäbem zajímavější, když si na Götzeho centr si z druhé vlny naběhl Koch. Stoper Frankfurtu míč jen lehce pohladil a to nestačilo na jeho umístění mezi tyče.
     
    28
    Mario Götze kroutil roh do malého vápna. Ze všech nejvýše tam vyrostl Martel a vrátil balon zpátky za koncovou čáru.
     
    27
    První intenzivnější zámek Frankfurtu skončil tečovaným centrem Nielse Nkounkoua. Následuje rohový kop.
     
    26
    Koch na mokrém terénu přetáhl přihrávku do křídelní lokality. Dina Ebimbe s tímto nemohl nic dělat.
     
    25
    Thielmann pocítil v oblasti kotníku tvrdost Smolčićovy podrážky. Sudí Gerach si v tomto případě vystačil se slovní domluvou.
     
    24
    Dina Ebimbe z účinného presinku svých spoluhráčů nic nevytěžil, protože ho od míče oddělil vracející se Alidou.
     
    22
    Ljubičić přenášel hru zprava doleva, kde Alidou nedokázal sklepnout míč pod sebe na Kainze.
     
    21
    Hosté konečně zrychlili přechodovou fázi pasem na hrot, jenomže Knauff si v důsledku zpracování hrudníkem zapomněl míč za sebou.
     
    20
    Larssonův centr odhlavičkoval Chabot, který se pak postaral i o zastavení dalekonosné střely Schirího.
     
    19
    Kalajdžić si z hrotu často odskakuje k půlící čáře, kde teď schytal šlapák Huseinbašiće. Bosenský záložník obdržel třetí žlutou v sezoně.
     
    19
    Finkgräfe nedoručil přihrávku na obsazeného Alidoua. Frankfurt zase začíná od Trappa.
     
    18
    Domácí brání v organizovaném bloku a drží kombinaci Eintrachtu uprostřed hřiště.
     
    16
    Finkgräfe zakřižoval faulujícího Dinu Ebimbeho a získal míč zpátky do domácího vlastnictví.
     
    15
    Z rohu Kolín nic nepředvedl a s míčem se musel vrátit ke Schwäbeho kopačkám.
     
    14
    Z tečované Finkgräfeho přihrávky resultoval únik Thielmanna, jehož zakončení z rohu malého vápna Trapp rukavicí odklonil za vzdálenější tyč.
     
    13
    Eric Martel u středového kruhu fauloval Kalajdžiće a Eintracht se pomalounku posouvá na útočnou polovinu.
     
    12
    Hosté přidávají další kvanta přihrávek v obranné linii. Kolínský presink zatím nemá žádný efekt.
     
    11
    Kalajdžić na půlce nepřebral přihrávku od Schirího. Huseinbašić podle sudích nefauloval.
     
    10
    Koch po autovém vhazování zakombinoval s brankářem Trappem. Po něm se nikam nežene ani Smolčić. Frankfurt je hodně opatrný.
     
    9
    Max Finkgräfe nezvládl rozehrávku podél pomezní čáry a daroval Tutovi aut z okolí střídaček.
     
    8
    Postupný útok hostů byl vytlačen zpátky na obrannou polovinu.
     
    6
    Kevin Trapp si zaběhal kvůli horší malé domů od Tuty. Eintracht nepůsobí v prvních minutách moc sebevědomým dojmem.
     
    5
    Alidou díky Schmitzově přihrávce pelášil vpřed na pravé straně. Po zasekávačce ve vápně poslal míč na druhou tyč a Ljubičić hosty vylekal nepřesným volejem.
     
    3
    Navzdory nepříznivým výsledkům se Kolín opět těší podpoře vyprodaného stadionu. Kotel sídlící za Marvinem Schwäbem si na úvod zápasu připravil velkou pyroshow.
     
    2
    Na první šanci se dlouho nečekalo. Thielmann zleva prověřil Trappa ranou na bližší tyč. Kapitán Eintrachtu ji zlikvidoval a teprve potom se ukázalo, že se jednalo o ofsajd.
     
    1
    Zahajovací výkop dostali na starost hosté, kteří nastupují celí v černém. Kolín hraje v bílých drasech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Finkgräfe – Martel, Huseinbašić – Alidou, Kainz, Ljubičić – Thielmann.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Carstensen, Dietz, Heintz, Christensen, Kilian, Maina, Paqarada.
    Trenér: Timo Schultz

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Smolčić, Koch, Nkounkou – Larsson, Schirí, Götze – Dina Ebimbe, Kalajdžić, Knauff.
    Náhradníci: Grahl – Buta, Ekitiké, Hasebe, Šájbí, Max, Rode, van de Beek, Bahoya Négoce.
    Trenér: Dino Toppmöller

    Rozhodčí: Gerach – Heft, Wessel.
     
    1. vzájemný zápas

    03.09.2023
    Frankfurt – Kolín 1:1
    Branky:
    87. Nkounkou – 43. Kainz (pen.).
     
    Eintracht Frankfurt

    Účastník jarní fáze Evropské konferenční ligy má nakročeno k tomu, aby ani v příští sezoně v pohárech nechyběl. S bilancí 8-7-4 patří Eintrachtu šesté místo a jen dva body mu chybí na páté Lipsko. Týmovou produktivitu vede aktuálně nemocný Egypťan Marmúš (7+3). Kvůli karetnímu trestu nebude hrát ani ekvádorský stoper Pacho. Eintracht během uzávěrky přestupů posílil talentovaný útočník Hugo Ekitiké z PSG, kdežto Hauge, Ngankam a Aaronson byli puštěni na hostování.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Prosincová změna na trenérském postu kolínské fotbalisty výsledkově příliš nenakopla. Pod vedením Tima Schultze remizovali s Heidenheimem a Wolfsburgem, kdežto s Dortundem doma padli vysoko 0:4. V tabulce je Kolín na barážové šestnácté příčce. Na týmy pod sebou má jednobodový náskok, kdežto patnáctý Union je s jedním zápasem k dobru odskočený o pět bodů. Nejlepší střelec, pětigólový Davie Selke, figuruje na listině zraněných. Totéž platí o dalších útočnících Uthovi a Waldschmidtovi.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu dvacátého kola německé Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Kolínem a Frankfurtem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 68. Alidou (Ljubičić), 80. Thielmann (Ljubičić)

    Karty:   19. Huseinbašić (KLN) – 34. Tuta (FRN), 55. Nkounkou (FRN)   66. Nkounkou (FRN), 83. Tuta (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:13.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Schwäbe – Schmitz (89. Carstensen), Hübers, Chabot, Finkgräfe (89. Heintz) – Martel, Huseinbašić (89. Christensen) – Alidou (73. Adamjan), Kainz (C) (79. Maina), Ljubičić – Thielmann.
    Náhradníci: Pentke – Dietz, Kilian, Paqarada.

    Tréner: Timo Schultz

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Smolčić, Koch, Nkounkou – Larsson (69. Max), Skhiri, Götze (77. Rode) – Dina Ebimbe (46. Šájbí), Kalajdžić (77. Ekitiké), Knauff (77. Bahoya).
    Náhradníci: Grahl – Buta, Hasebe, van de Beek.

    Tréner: Dino Toppmöller

    Rozhodca: Gerach – Heft, Wessel