Bayern – Mönchengladbach 3:1 (kon.) | Bochum – Augsburg 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 0:2 (kon.)
Freiburg – Stuttgart 1:3 (kon.) | Mainz – Brémy 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
0:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
cz Sobota 03.02.2024, 15:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům Bundesligy! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání SV Darmstadt 98Bayer Leverkusen.
     
    Bayer Leverkusen

    Hostující Bayer Leverkusen je letos kometou evropského fotbalu. Celek vedený Xabi Alonsem má po devatenácti kolech čtyřicet devět bodů a patří mu první příčka o dva body před dotírajícím Bayernem Mnichov. Leverkusen si navíc v aktuální sezóně dosud nepřipsal porážku. Venku ztratil body jen dvakrát za remízu na Bayernu a na hřišti Stuttgartu. V posledním kole však doma překvapivě remizoval bez branek s Borussií Monchengladbach.
     
    SV Darmstadt

    Domácí Darmstadt je na tom mnohem hůře. Po devatenácti kolech má na kontě pouze jedenáct bodů a krčí se na posledním osmnáctém místě bundesligové tabulky. Darmstadt v probíhající sezóně zvítězil pouze dvakrát. V novém kalendářním roce pak získal jen bod za remízu 2:2 s Frankfurtem. Domácí celek trápí hlavně prostupná defenziva. Dosud inkasoval už čtyřicet sedm branek. V posledním kole prohrál 0:1 na hřišti Unionu Berlín.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali na začátku září. Leverkusen doma zvítězil vysoko 5:1. Pátou branku v závěru utkání vstřelil Adam Hložek.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Schuhen – Bader, Zimmermann, Maglica – Holtmann, Franjić, Holland, Karić – Vilhelmsson, Skarke – L. Pfeiffer.
    Náhradníci: Brunst – Gjasula, Kempe, Mehlem, Klarer, A. Müller, J. Müller, Torsiello, Polter.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Stanišić, Tah, Hincapié – Tella, Andrich, Xhaka, Grimaldo – Hložek, Wirtz – Iglesias.
    Náhradníci: Kovář – Adli, Fosu-Mensah, Frimpong, J. Hofmann, Puerta, Schick, Mbamba, Tapsoba.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Leverkusen obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Vedoucí celek Bundesligy bude chtít odčinit ztrátu z minulého týdne.
     
    2
    Domácí celek se poprvé v utkání vydal do ofenzivy, ale nedokázal se dostat do vápna. Leverkusen drží výborně postavený blok.
     
    4
    Domácí celek je v úvodních minutách častěji na míči. Na levé straně operoval Emir Karić, kterého dokázal odstavit Adam Hložek.
     
    5
    Oscar Vilhelmsson se hnal za přihrávkou na polovinu Leverkusenu. Výborně se k němu stáhl Josip Stanišić, který útok Darmstadtu zastavil.
     
    6
    Do souboje na polovině soupeře nepříjemně vlétl Andrich, který si vysloužil žlutou kartu.
     
    7
    Otřesený Fabian Holland už je zpátky na nohou a bude schopen nadále pokračovat ve hře. Leverkusen se v úvodu spíše hledá.
     
    8
    Defenziva Bayeru Leverkusen hraje s míčem na kopačkách a nikam se neženou. Leverkusen poprvé v utkání delší dobu drží míč.
     
    9
    Leverkusen se usadil na polovině soupeře. Hosté zatím spíše přenášejí těžiště hry z levé strany na pravou. Darmstadt se zatím skvěle pohybuje.
     
    10
    Leverkusen chtěl překvapit soupeře bleskovou rozehrávkou, ale Granit Xhaka přihrávkou na levou stranu neoslovil Grimalda.
     
    11
    Adam Hložek výborně napadal rozehrávku soupeře, nicméně brankář Marcel Schuhen před českým fotbalistou odkopl míč do bezpečí.
     
    12
    Leverkusen v posledních minutách soupeři prakticky nepůjčuje míč, ale zatím hraje daleko od pokutového území.
     
    13
    Florian Wirtz dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale domácí obránce jej skvěle odstavil. Darmstadt se může vydat vpřed.
     
    14
    Skvělou práci na hranici velkého vápna ovedl Piero Hincapié, který si pohlídal náběh útočníka a vypíchl míč mimo pokutové území.
     
    15
    Ani další ofenzivní akce Darmstadtu nepřinesla nebezpečí pro defenzivu Bayeru Leverkusen. Přihrávka na levé křídlo směřovala do ofsajdu.
     
    16
    Tah si dal pozor na přihrávku na vlastní polovinu, pohlídal si rozběhnutého Vilhelmssona a rozehrál na levou stranu.
     
    16
    Do obrovské šance se dostal Adam Hložek! Grimaldo sklepl míč pod sebe, kde byl český fotbalista, ale levou nohou minul vzdálenější tyč!
     
    17
    Hincapie potáhl míč vpřed po levé straně hřiště, nicméně jeho přihrávka skončila v místech, kde kralovala defenziva Darmstadtu.
     
    18
    Marcel Schuhen rozhodně nespěchal s uvedením míče do hry. Jeho nákop přiletěl na pravou stranu, kde číhal pozorný Grimaldo.
     
    19
    Piero Hincapié měl problémy se zpracováním. Domácí reklamovali hru rukou, ale sudí měl na situaci dobrý výhled a nechal pokračovat ve hře.
     
    20
    Domácí celek zahrával rohový kop. Nádherný centr se snesl na značku pokutového kopu, odkud nedokázal nebezpečně zakončit Christoph Zimmermann.
     
    21
    Nathan Tella se hnal s míčem vpřed po levém křídle, ale Matthias Bader jej tělem dokázal zastavit. Tella poté zahrál rukou, což sudímu neuniklo.
     
    22
    Ani další přenesení hry se Leverkusenu nepovedlo. Vysoký centr bez problémů odhlavičkoval do bezpečí Emir Karić.
     
    23
    Josip Stanišić uspěl v dalším sprinterském souboji na vlastní polovině. Darmstadt zatím nedokázal najít recept na rychlé kraje Bayeru.
     
    24
    Luca Pfeiffer se po krásné kombinaci dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale jeho pohotovou ránu dokázal Hradecký udržet v rukavicích.
     
    25
    Další zakončení zpoza velkého vápna vyslal Andrich, jehož ránu tečoval jeden z domácích obránců na rohový kop.
     
    26
    Ani po následném rohovém kopu nedokázal Leverkusen domácí branku ohrozit. Prudký centr k přední tyči s přehledem odhlavičkoval Maglica.
     
    27
    Stopeři Leverkusenu hrají s míčem na polovině soupeře. Ofenzivní hráči Leverkusenu zatím zrovna nehýří pohybem.
     
    28
    Gerrit Holtmann svedl další sprinterský souboj s Tellou. Domácí hráč tentokrát vybojoval pro Darmstadt vhazování poblíž velkého vápna.
     
    29
    Oscar Vilhelmsson se v pokutovém území dostal ke sraženému míči, jenže jej nedokázal napálil směrem na branku hostujícího Leverkusenu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavou bitvu. Darmstadt zatím s obrovským favoritem svádí vyrovnanou partii.
     
    31
    Tella sice přečetl úmysl soupeře, nicméně právě od jeho kopačky se míč odrazil do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Darmstadtu.
     
    32
    Granit Xhaka si míč výborně pokryl v souboji na polovině hrací plochy a byl faulován. Leverkusen míč bleskově uvedl do hry, ale vpřed se dostává jen těžce.
     
    33
    Josip Stanišić podpořil ofenzivu Leverkusenu náběhem po pravé straně, ale stříleným centrem na malé vápno trefil jen Maglicu.
     
    33
    Leverkusen právě vstřelil branku! Favorizovaný celek se dostává do vedení! Bayer se trpělivou kombinací udržel na polovině soupeře. Grimaldo z levé strany odcentroval do vápna a NATHAN TELLA hlavou nedal gólmanovi šanci!
     
    35
    Andrich chtěl vyslat vpřed aktivního Iglesiase, ale obránce domácího celku si novou akvizici Leverkusenu pohlídal.
     
    36
    Piero Hincapié si pohlídal nákop na polovinu Leverkusenu a pod tlakem si pomohl malou domů. Hosté se snaží držet míč na kopačkách.
     
    37
    Leverkusen se nyní snažil dostat vpřed dlouhým nákopem, jenže Wirtz po solidní kličce nechal míč za sebou. Darmstadt se stačil srovnat.
     
    38
    Wirtz si tentokrát výborně pokryl míč a domácí Gerrit Holtmann jej nedovoleným zákrokem zastavil. Bayer bude pokračovat v kombinaci.
     
    39
    Domácí si vypracovali svou dosud největší šanci! Po rohovém kopu hlavičkoval z velké blízkosti Karić, ale míč poslal do rukavic gólmana!
     
    40
    Hra je přerušená! Domácí Matthias Bader se srazil s vlastním spoluhráčem a zůstává ležet na trávníku.
     
    41
    Adam Hložek napadal rozehrávku domácího celku, ale zadáci Darmstadtu dokázali míč odehrát do bezpečí.
     
    42
    Leverkusen mohl odskočit do vedení o dvě branky! Xhaka poslal míč do pokutového území k Iglesiasovi, který chtěl dloubáčkem přehodit vyběhnutého brankáře, ale Schuhen skvěle zasáhl!
     
    43
    Do další šance se po dravém průniku dostal Andrich, který vypálil nártem, ale Marcel Schuhen jeho ránu skvěle vyrazil!
     
    44
    Adam Hložek se chytře zbavil napadajícího soupeře, nicméně nedokázal procedit míč do vápna. Obrana domácího celku je v závěru první půle pod tlakem.
     
    45
    Wirtz střílel zpoza velkého vápna, ale Marcel Schuhen byl připraven.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    V nastavení se do zakončení po rychlé kombinaci dostali také domácí. Luca Pfeiffer střílel placírkou, ale trefil rukavice pozorného gólmana.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující Leverkusen. První šanci měl Hložek, který levačkou těsně minul zadní tyč. Do vedení se hosté dostali ve 33. minutě, kdy se hlavou trefil Tella. Vyrovnat mohl po rohovém kopu Karić, jehož hlavičku gólman udržel v rukavicích. Ve 42. minutě nebezpečně střílel Iglesias, ale domácí brankář Marcel Schuhen jej vychytal, stejně jako o minutu později Andricha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Darmstadt bude chtít navázat na sympatický výkon a k tomu přidat branku.
     
    47
    Domácí se vydali vpřed, jenže jejich akce skončila útočným faulem, jehož obětí se stal autor dosud jediné branky Nathan Tella.
     
    48
    Lukáš Hrádecký nakopl míč na polovinu soupeře, kde v hlavičkovém souboji uspěl domácí stoper Matej Maglica.
     
    49
    Žlutá karta pro tým SV Darmstadt 98 (Christoph Zimmermann).
     
    50
    Otřesený Florian Wirtz je po předchozím zákroku Zimmermanna zpátky na nohou a podle všeho bude schopen pokračovat ve hře.
     
    51
    Hosté zahrávali přímý kop, jenže po bídné rozehrávce se domácím rýsovala možnost k protiútoku. Defenziva Bayeru se ale rychle vrátila.
     
    52
    Defenziva Leverkusenu si s přehledem pohlídala nákop domácího celku. Osamocený Jonathan Tah měl dostatek času na rozehrávku.
     
    53
    Leverkusen právě vstřelil branku! Hostující celek přidává druhou branku! Leverkusen předvedl rychlý přechod do útoku. Florian Wirtz přenesl hru na pravé křídlo, odkud se do balónu opřel NATHAN TELLA, který míč poslal pod břevno!
     
    55
    Leverkusen hraje s míčem na kopačkách a s přehledem kontroluje své vedení. Vedoucí celek Bundesligy může opět zaútočit.
     
    56
    Emir Karić vhazoval na levé straně hrací plochy, jenže tam neměl nikoho v modrém dresu. Defenziva Leverkusenu k soupeřům skvěle přistupuje.
     
    57
    Wirtz se pustil do hlavičkového souboje na polovině Darmstadtu, kde se ale dopustil nedovoleného zákroku.
     
    58
    Darmstadt má hodně těžkou pozici. Domácí fotbalisté se prakticky nedostávají k míči, ale naběhají pořádnou porci metrů.
     
    59
    Borja Iglesias napadal rozehrávku soupeře na polovině hřiště. Nová akvizice Leverkusenu pomalou přihrávku nakonec nevystihla.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Leverkusen nadále drží dvoubrankové vedení. Vedoucí celek německé ligy zatím může být s výkonem spokojený.
     
    61
    Tella dostal přihrávku na pravou stranu, snažil se obejít soupeře, ale nedokázal přesně přihrát. Leverkusen však udržel míč.
     
    62
    Grimaldo chtěl přenést hru za obranu domácího celku, jenže velmi nepřesnou přihrávkou spoluhráče nenašel.
     
    63
    Gerrit Holtmann je v péči domácích zdravotníků, ale zatím se chce vrátit na hřiště. Uvidíme, zda domácí kouč sáhne po střídání.
     
    64
    Borja Iglesias na levé straně udržel soupeře na zádech, rozehrál na střed, nicméně tam neměl nikoho v černém dresu Bayeru Leverkusen.
     
    65
    Wirtz patičkou sklepl míč v pokutovém území na Grimalda, jenže druhý jmenovaný byl o krůček pomalejší než domácí zadák v modrém dresu.
     
    66
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Gerrit Holtmann, přichází Sebastian Polter.
     
    67
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Fabian Holland, přichází Marvin Mehlem,
    ze hřiště odchází Oscar Vilhelmsson, přichází Fabio Torsiello.
     
    69
    Domácí celek kombinuje s míčem na polovině Leverkusenu a hledá si cestičku do pokutového území. Obrana hostů ale hraje výborně.
     
    69
    Žlutá karta pro tým SV Darmstadt 98 (Bartol Franjić).
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Leverkusen zatím s přehledem kráčí za vítězstvím. Xabi Alonso dosud stále nestřídal.
     
    71
    Tella se stáhl na vlastní polovinu, kde se zapojil do rozehrávky Leverkusenu. Zatím sledujeme výbornou hru hostů.
     
    72
    Adam Hložek se krásně prosmýkl do pokutového území, jenže už nedokázal udržet balanc v takové míře, aby mohl zakončit.
     
    73
    Piero Hincapié posunul míč do běhu Wirtzovi, kterého uhlídal obránce Darmstadtu. V posledních minutách se ze hry vytratily šance.
     
    74
    Fabio Torsiello si po zasekávačce na hranici velkého vápna zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí zatím penaltu neodpískal.
     
    75
    Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Adam Hložek).
     
    76
    Adam Hložek z hranice velkého vápna přihrávkou pod sebe vybídl k zakončení Wirtze, jehož krásná rána skončila na břevně!
     
    77
    Tella v dalším brejku vybídl k zakončení Adama Hložka, který musel střílet vnějším nártem a trefil blokujícího Zimmermanna.
     
    78
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Jonas Hofmann.
     
    79
    Defenziva Bayeru Leverkusen hraje s míčem na kopačkách a nepůjčuje jej domácímu celku. U míče je velmi často Hincapie.
     
    80
    Matej Maglica zůstává ležet na trávníku po souboji, který svedl s Adamem Hložkem. Chorvatský zadák si ale ublížil vlastním přičiněním.
     
    82
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Matej Maglica, přichází Christoph Klarer,
    ze hřiště odchází Bartol Franjić, přichází Andreas Müller.
     
    83
    Hofmann dostal přihrávku na levou stranu, jenže místo centru do vápna zvolil rozehrávku na stopery.
     
    84
    Alejandro Grimaldo se na levé straně výborně uvolnil a rozehrál na střed hrací plochy.
     
    86
    Tella dostal přihrávku na pravou stranu, kde se následně zbavil soupeře a rozehrál. Darmstadt už notnou dávku času nedostal k míči.
     
    87
    Alejandro Grimaldo dostal pobídku na levou stranu hrací plochy, jenže napadající obránce jej dostal pod tlak.
     
    88
    Tella při rychlém protiútoku dostal přihrávku na pravou stranu, odkud přízemním centrem hledal Hložka, ale domácí obránce ve skluzu stačil zasáhnout.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Edmond Tapsoba.
     
    90
    Domácí zahrávali přímý kop. Přetažený centr se snesl až za zadní tyč, odkud jej Borja Iglesias nekompromisně odkopl na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Leverkusen se tlačil vpřed vysokým nákopem, nicméně akci hostujícího celku zastavil odmávaný ofsajd.
     
    90+3
    Domácí se snažili dostat vpřed kolmicí mezi stopery Bayeru, nicméně pobídka skončila až u nohou hostujícího gólmana.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Noah Mbamba.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bayer Leverkusen potvrdil roli favorita a poráží Darmstadt 2:0. První šanci měl Hložek, který levačkou těsně minul zadní tyč. Do vedení se hosté dostali ve 33. minutě, kdy se hlavou trefil Tella. Vyrovnat mohl po rohovém kopu Karić, jehož hlavičku gólman udržel v rukavicích. Ve 42. minutě nebezpečně střílel Iglesias, ale domácí brankář Marcel Schuhen jej vychytal, stejně jako o minutu později Andricha. Hned v úvodu druhého poločasu přidal druhou branku Tella. Následně ještě mohl udeřit po Hložkově sklepnutí Wirtz, ale trefil jen břevno.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:12. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:8. (17:24:16)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 33. Tella (Grimaldo), 53. Tella (Wirtz)

    Karty:   49. Zimmermann (DAM), 69. Franjić (DAM) – 6. Andrich (LEV), 75. Hložek (LEV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:12. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:8.
    SV Darmstadt 98: Schuhen – Bader, Zimmermann, Maglica (82. Klarer) – Holtmann (66. Polter), Franjić (82. A. Müller), Holland (67. Mehlem), Karić – Vilhelmsson (67. Torsiello), Skarke – L. Pfeiffer.
    Náhradníci: Brunst – Gjasula, Kempe, J. Müller.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Stanišić, Tah, Hincapié – Tella, Andrich, Xhaka (89. Tapsoba), Grimaldo – Hložek (90+3. Mbamba), Wirtz (78. J. Hofmann) – Iglesias.
    Náhradníci: Kovář – Adli, Fosu-Mensah, Frimpong, Puerta, Schick.