Tímové preteky HS235, Bad Mitterndorf vítěz: Slovinsko (kon.)
koniec udalosti
Tímové preteky HS235, Bad Mitterndorf

vítěz: Slovinsko

cz Nedeľa 28.01.2024, 14:00 • Kulm • Majstrovstvá sveta v skokoch na lyžiach
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Mistrovství světa v letech na lyžích čeká v neděli týmový závod. Pevně věřme, že počasí nebude zlobit, kvůli silnému větru se totiž v sobotu odskákalo jen jedno ze dvou naplánovaných kol a individuální závod tak byl ukončen po odskákání pouze tří ze čtyř naplánovaných kol.
     
    Individuálním mistrem světa se stal domácí Stefan Kraft, což je lídr Světového poháru, jenž si po dvou bronzových medailích na leteckých šampionátech poprvé doletěl až pro nejsladší zlato! Po dvou kolech byl druhý s poměrně znatelnou ztrátou na Timiho Zajce, ale ve třetím kole dokázal Kraft zaznamenat 228 metrů a slovinského soupeře porazil!

    Zajc měl smůlu na podmínky, měl silnější vítr do zad, proto nakonec klesnul až na třetí místo za Andrease Wellingera, který slaví stříbrnou medaili, což je jednoznačně jeden z největších úspěchů jeho kariéry!
     
    Pokus bychom hledali hlavní favority týmového závodu, mohli bychom narazit na problémy. V řadě týmu je totiž pár elitních letců a někdo, komu naopak mamutí můstek tolik nesedne. Velkou sílu by mohli představovat Slovinci, jenže v sobotu se například vůbec nedařilo Peterovi Prevcovi a také ostatní trochu zůstali za očekáváním ve svých skocích. Přitom po pátečním programu vypadali Slovinci velmi silně.

    Obdobně je tomu pak u domácích Rakušanů. Otázkou budou zejména výkony Jana Hörla a Manuela Fettnera. U Němců pro změnu budí rozpaky Karl Geiger a Pius Paschke. Norové pak vypadají na papíře velmi vyrovnaně, ale nikdo z nich nevyčnívá natolik, že by měl strhnout vyrovnaný závod na jejich stranu.

    Ať to ale bude jakkoliv, mezi těmito čtyřmi kvartety se rozhodne o medailistech. Pokud počasí dovolí.
     
    Startovní listina

    1. USA (Belshaw, Bickner, Dean, Frantz)
    2. Finsko (Nousiainen, Valto, Aalto, Kytösaho)
    3. Švýcarsko (Hauswirth, Ammann, Imhof, Deschwanden)
    4. Polsko (Zniszczoł, Stoch, Kubacki, Żyła)
    5. Japonsko (Nikaidó, Nakamura, Kobajaši, Kobajaši)
    6. Norsko (Pedersen, Tande, Lindvik, Forfang)
    7. Slovinsko (Kos, Prevc, Prevc, Zajc)
    8. Německo (Paschke, Geiger, Leyhe, Wellinger)
    9. Rakousko (Hayböck, Fettner, Hörl, Kraft)
     
    Závod odstartoval.
     
    1
    Povětrnostní podmínky jsou v Kulmu prozatím dobré, fouká mírně do zad, ačkoliv na dlouhé stráni se pochopitelně vítr lehce točí. Američan Erik Belshaw zahájil závod letem dlouhým 207,5 metru.
     
    2
    Eetu Nousiainen naopak zaznamenal pouze 191 metrů. Finové ztrácí na Američany 21 bodu. To se na mamutu dá ale lehce stáhnout.
     
    3
    Sandro Hauswirth v mírném vánku do zad předvedl 204 metrů a je velmi spokojený. Švýcaři ztrácí na Spojené státy necelých sedm bodů.
     
    4
    Aleksander Zniszczol předváděl v individuálním závodě stabilní a kvalitní výkony. Potvrzuje to i v neděli, doletěl si pro 221,5 metru a posílá Poláky do vedení o dvacet bodů!
     
    5
    Japonec Ren Nikaido se naopak individuálním závodem protrápil, ve druhém kole jej dokonce nepřipustili kvůli kombinéze ke skoku. Týmový závod ale zahajuje dobře s 214 metry. Mrzet jej může doskok na obě nohy a stylové srážky. Japonci prohrávají s Polskem o 15 bodů.
     
    6
    Velkým příjemným překvapením individuálního závodu byl Nor Robin Pedersen. Tomu se první skok v týmovém závodě nepovedl úplně podle představ, ale zase – norský letec, který se objevuje převážně v Kontinentálním poháru, nezklamal. S 209 metry se řadí na druhé místo.
     
    7
    Kdyby takový let předvedl v individuálním závodě! Lovro Kos ze Slovinska se položil výborně do svého letu, nad svahem jej dokonce vítr lehce nadnesl, přesto připisuje 3,7 bodu za podmínky. Zapisuje parádních 231 metrů a Slovinsko jde do čela.
     
    8
    Přestože Piusovi Paschkemu zadní vítr lehce zesílil, dokázal Němec vybojovat parádních 229,5 metru a podržel svůj tým. Výkonnost Paschkeho totiž byla otázkou. Díky přípočtu 7,6 bodu se dostává před Slovinsko.
     
    9
    Nad svahem zabojoval s větrem i Michael Hayböck, jemuž se povedlo natáhnout svůj let na 228 metrů! Němecl tak dobrý telemark jako Paschke, za vítr pak připsal osm bodů. Zejména stylovéé známky rozhodly o tom, že Rakousko je třetí.
     
    Pořadí
    1. Německo 219,0
    2. Slovinsko 216,9
    3. Rakousko 215,6
    4. Polsko 205,0
    5. Norsko 190,0
    6. Japonsko 189,7
     
    1
    Jednoznačnou ztrátou pro Spojené státy je výkon Kevina Bicknera. Tomu let příliš nevyšel a ve slabším větru do zad předvedl pouze 189 metrů.
     
    2
    Američané se však přesto udrží před Finskem. Kasperi Valto totiž nevyužil nabídnuté šance, když dopadl do vzdálenosti 193,5 metru. Finové ztrácí po dvou letech 14,6 bodu.
     
    3
    Simon Ammann, který už skáče jen pro radost (a přesto je nadále v pokročilém věku jedním z nejlepších Švýcarů), předvedl 198,5 metru. Švýcaři se po druhém skoku dostávají před Spojené státy s náskokem 9,5 bodu. Na Finy mají náskok 24,1 bodu. To je důležité s ohledem na postup do druhého kola, po prvním kole skončí jen jeden z týmů.
     
    4
    Poláci dnes nevypadají vůbec špatně. Kamil Stoch dokázal doletět na 211 metrů. Přesto, pokud papírové předpoklady neselžou, na medaili to nebude. To by polští letci potřebovali o poznání delší skoky.
     
    5
    Nicméně boj o čtvrté místo mají Poláci rozjetý výborně. Obzvlášť poté, co Naoki Nakamura předvedl v zadním větru jen 189,5 metru. To je selhání japonského závodníka. Japonsko ztrácí na Polsko 43 bodů a o medaile dnes bojovat rozhodně nebude.
     
    6
    O medaile by chtěli bojovat Norové, mají ve svých řadách skvělé letce. A to včetně Daniela Andre Tandeho. Tomu ale fouklo trochu víc do zad a Tande si s tím neporadil. Naopak, zapisuje pouze 194 metrů a Norsko kvůli tomu ztrácí kontakt s nejlepšími. I na Polsko ztrácí 35 bodů.
     
    7
    Peter Prevc v sobotním třetím kole individuálu kvůli silnému větru skočil jen 132 metrů, když nechtěl riskovat. Dnes je to úplně jiná písnička. Slovinská hvězda, která je rekordmanem tohoto můstku, předvedla 226 metrů a posílá svůj tým do vedení. Náskok na Polsko? 31,6 bodu!
     
    8
    Karl Geiger odpovídá letem dlouhým 224,5 metru, což mu s náskokem z úvodní rundy stačí k tomu, aby porazil Slovinsko o 7 desetin bodu. Je to ale velmi vyrovnané.
     
    9
    Slabinou rakouského týmu by mohl být dnes Manuel Fettner. V prvním kole ale neselhal, přestože mu zadní vítr trochu zesílil. Předvedl 218,5 metru a řadí se na třetí místo se ztrátou 10 bodů na Německo. Což dokáže například Stefan Kraft určitě stáhnout.
     
    Pořadí
    1. Německo 429,3
    2. Slovinsko 428,6
    3. Rakousko 419,3
    4. Polsko 397,0
    5. Norsko 362,2
    6. Japonsko 354,1
     
    1
    Tak po tomhle skoku mohou asi Američané na druhé kolo zapomenout. Dean Decker dopadl do vzdálenosti 167,5 metru, což je obrovská ztráta pro tento tým. To by musel Tate Frantz skutečně zazářit v poslední rundě.
     
    2
    Antti Aalto předvedl 185 metrů a dostává Finsko před Spojené státy. Náskok Finů není ale tak výrazný, jen 3,5 bodu, takže dává Američanům ještě šanci. Finsko bude v poslední rundě reprezentovat obrovské překvapení individuálního závodu Niko Kytosaho.
     
    3
    Remo Imhof zajistil Švýcarsku postup do druhého kola. Dostává svůj tým do vedení 41 bodů díky 197 metrům. Přesto s výkonem spokojený není.
     
    4
    Dawid Kubacki zapsal 206,5 metru. Polsko dál navyšuje vedení na Švýcary a nadále bojuje o čtvrté místo proti Japoncům a Norům, kteří po dvou skocích měli výraznou ztrátu.
     
    5
    Džunširo Kobajaši ztrátu nedokáže stahovat. Zapsal o šest metrů méně než Kubacki. Japonská ztráta vystoupala na 52,8 bodu, což je pro tento tým jednoznačně zklamání.
     
    6
    Marius Lindvik, mistr světa z Vikersundu, ukazuje svou leteckou sílu! Doletěl si pro fantastických 230 metrů a vrací Norsko do boje minimálně o čtvrté místo. Norsko ztrácí na Polsko 6,9 bodu, Lindvik stáhnul takřka 30 bodů ze ztráty po dvou skocích.
     
    7
    Slovinsko útočí! Domen Prevc si v uhlazeném stylu doletěl pro parádních 232 metrů, což je hozená rukavíce Němcům i Rakušanům! Před Polskem má Slovinsko náskok už 63,7 bodu! Kubackiho teď Prevc porazil o více než 30 bodů.
     
    8
    Stephanovi Leyhemu vítr trochu zesílil, což mu nadělalo problémy! Němci ztrácí, hodně ztrácí, Leyhe totiž skočil jen 198,5 metru, což je zklamání. Na Slovince nyní Německo ztrácí bezmála 37 bodů.
     
    9
    Vítr do zad dál sílí, hodně zesiluje, o poznání víc, než jak foukalo Leyhemu. Jan Hörl se musel poprat s hodně těžkými podmínkami a zvládl to obstojně. Předvedl 212 metrů, přičemž za vítr dostává kompenzaci 16,4 bodu. Rakousko je druhé se ztrátou 25,9 bodu na Slovinsko.
     
    Pořadí
    1. Slovinsko 641,8
    2. Rakousko 615,9
    3. Německo 605,1
    4. Polsko 578,1
    5. Norsko 571,2
    6. Japonsko 525,3
     
    1
    Osmnáctiletý Tate Frantz za vítr dostává přes 11 bodů a předvádí 197 metrů. To nevypadá s postupem Američanů dobře.
     
    2
    Niko Kytosaho dokázal v podobných podmínkách doletět do vzdálenosti 215,5 metru a Finsko nebude ve druhém kole chybět!
     
    3
    Gregor Deschwanden měl silnější zadní vítr, připisuje 14 bodů. Přesto dokázal Švýcar doletět pro 215 metrů a hájí vedení před Finskem. S výrazným náskokem 44,5 bodu.
     
    4
    Piotr Zyla z Polska měl obdobné podmínky jako Deschwanden. Zapisuje o dva a půl metru méně než Švýcar. Polsko by nemuselo uhájit čtvrtou pozici po prvním kole, na tahu budou Norové.
     
    5
    Ještě předtím se ale na můstek vypravil Rjoju Kobajaši. Japonsko už je bez šance bojovat o medaile. Ale Kobajaši ještě vykřesává naději, že by boj o čtvrté místo nemusel být ztracený. Předvedl totiž fantastických 233,5 metru, což je nejdelší let tohoto závodu! Kobajaši dotáhl svůj tým ke ztrátě jen dvacet bodů na Polsko. Po třetím skoku byla ztráta 53 bodů.
     
    6
    Johann Andre Forfang posouvá Norsko před Polsko! V uhlazeném stylu si doletěl pro 232 metrů a jen těsně tedy v rámci této rundy prohrává s Kobajašim. Norsko je před Polskem s náskokem 16,8 bodu. Na Japonsko má k dobru 36,8 bodu.
     
    7
    Bronzový z individuálního závodu Timi Zajc se v sílícím zadním větru krásně položil do letu a dokázal svůj pokus natáhnout na 226,5 metru. Slovinsko bude po prvním kole na čele, otázkou je pouze náskok.
     
    8
    Andreas Wellinger ztrátu stahovat nebude, spíš naopak. Předvedl 219,5 metru, má slabší stylové známky a přípočet 13 bodů za vítr mu tolik nepomůže. Němci prohrávají o 45 bodů.
     
    9
    Stefan Kraft nezazářil nad svahem tak, jak by Rakousko potřebovalo. Měl těžké podmínky, za zaďák připisuje 14,7 bodu. Doletěl si pro 218,5 bodu a mistr světa z individuálního závodu dostává svůj tým na druhé místo se ztrátou necelých 32 bodů.
     
    První kolo skončilo.
     
    Pořadí po prvním kole
    1. Slovinsko 860,2
    2. Rakousko 828,3
    3. Německo 815,0
    4. Norsko 795,1
    5. Polsko 778,3
    6. Japonsko 758,3
    7. Švýcarsko 723,0
    8. Finsko 678,5
    9. USA 647,2
     
    Druhé kolo se bude skákat od 15:06.
     
    Druhé kolo odstartovalo.
     
    1
    Eetu Nousiainen zahájil druhou část týmového závodu pokusem dlouhým 191 metrů. Finové nemají reálnou šanci na posun z osmého místa.
     
    2
    Švýcaři by teoreticky ještě mohli bojovat o šestou pozici, jenže Sandro Hauswirth v zadním větru předvedl 190 metrů. A to nejspíš jakékoliv šance na posun už eliminuje.
     
    3
    Ren Nikaido měl solidnější povětrnostní podmínky a využil toho ke 206,5 metrům. Jenže to je pro Nikaida krátký let. Sice zvýšil vedení na Švýcarsko, ale oproti dalším soupeřům by nejspíš měl ztrácet.
     
    4
    Aleksander Zniszczol opět na můstku neselhal. Je z toho solidních 215,5 metru. Fouklo mu víc do zad než v prvním kole. Polsko vede před Japonskem o 34 bodů.
     
    5
    Těžké to měl Robin Pedersen. Za vítr připisuje 12,3 bodu, fouklo mu o poznání víc než Zniszczolovi. Skáče 206 metrů. Norsko sice je před Polskem, ale jen o 6,4 bodu.
     
    6
    Pius Paschke v zadním větru dokázal podržet německý výběr letem dlouhým 211,5 metru. Není to tak daleko jako v prvním kole, kdy ale neměl tak silný zaďák. Němci vedou nad Norskem o 25 bodů a není to tak výrazný náskok, jaký by dával Němcům jistotu medaile.
     
    7
    Michael Hayböck předvedl výborný let, navzdory silnému větru do zad. Připisuje 14,9 bodu a doletěl si pro 224,5 metru! To je pro něho výborný let, který by mohl Rakušany trochu přiblížit ke Slovincům.
     
    8
    A přesně to se děje! Lovro Kos totiž v silnějším zaďáku předvedl jen 208 metrů! Připisuje 15,8 bodu za vítr, což je opravdu hodně na mamutu. Slovinsko sice vede, ale už jen o 10,5 bodu. Rozdíl po prvním kole byl 32 bodů!
     
    1
    Druhou rundu odstartoval Kasperi Valto, který si se silným zadním větrem neporadil. Pouhých 175,5 metru.
     
    Aleksander Zniszczol byl diskvalifikován kvůli kombinéze! Polsko se propadá na poslední místo a vypadává z boje o čtvrté místo.
     
    2
    Simon Ammann ze Švýcarska předvedl oproti prvnímu kolu lepší výkon. Doletěl si pro 200,5 metru a dál navyšuje drtivě vedení před Finskem.
     
    3
    Naoki Nakamura z Japonska skočil jen 187 metrů. Měl silnější vítr než v prvním kole, proto byl jeho pokus ještě kratší. Japonci se drží v pohodě před Švýcarskem, ale tady už je definitivně jakýkoliv snaha o zázračný vzestup a boj o medaili pryč.
     
    4
    Polsku už o nic nejde kvůli diskvalifikaci Zniszczola. A je to škoda, Kamil Stoch totiž v silném zadním větru předvedl velmi slušných 210 metrů. Polsko může i přes jednu diskvalifikaci teoreticky porazit Finsko, na které ztrácí jen 16 bodů.
     
    5
    Daniel Andre Tande připravil Norsko o šanci bojovat o medaili. Předvedl jen 183,5 metru, což je na bývalého leteckého mistra světa hodně málo.
     
    6
    Fouká sice silně do zad, ale Karl Geiger ukázal, že se dá doletět mnohem dál. Předvedl 207 metrů a Němci by měli být nejhůř bronzoví. Na Norsko mají náskok 53,4 bodu.
     
    7
    Manuel Fettner měl ještě silnější vítr do zad než Geiger. Vítr celkově začíná dost zlobit. Přesto Rakušan předvedl 210 metrů. Za vítr připisuje 17,5 bodu. Rakousko vede před Německem o 43,5 bodu.
     
    8
    Peter Prevc měl ještě o něco silnější zadní vítr a tentokrát to nepokazil tak, jako to pokazil v sobotu. Dokázal si doletět pro 213,5 metru, připisuje 20,1 bodu a Slovinci hájí vedení! Navyšují jej na 16,8 bodu.
     
    Pořadí
    1. Slovinsko 1264,7
    2. Rakousko 1247,9
    3. Německo 1204,4
    4. Norsko 1151,0
    5. Japonsko 1116,1
    6. Švýcarsko 1061,7
     
    1
    Silný vítr do zad nadále trápí nejen skokany, ale i pořadatele, kteří zvýšili nájezd na okno číslo 26. Dawid Kubacki předvedl 195 metrů.
     
    2
    Antti Aalto byl vpuštěn ke skoku v opravdu hodně silném větru do zad. Připisuje 27,4 bodu a skáče 175,5 metru. To dál prostě nešlo. Navíc po doskoku přidřepl a hrábl do sněhu, takže na stylo tratil obrovskou porci bodů. Finsko se propadá za Poláky, kteří mají o skok méně.
     
    3
    Remo Imhof v silném zadním větru natáhl svůj pokus na 186 metrů. Spokojenost samozřejmě nepanuje, ale v těchto podmínkách nesmí letec udělat ani jednu chybičku, pokud chce letět za dvoustovku.
     
    4
    Džunširo Kobajaši také poměrně rychle klesal ke svahu. Předvedl 198,5 metru s přípočtem 24,8 bodu za vítr. Tyto podmínky dlouhým letům nepřejí. Japonsko jde před Švýcarsko.
     
    5
    Marius Lindvik v prvním kole doletěl do vzdálenosti 230 metrů. Ve druhém kole předvedl let o 48 metrů kratší. Také připisuje 28,3 bodu za vítr, což je neskutečné číslo. V takových podmínkách ani kvalitní letec jako Lindvik nemohl nic udělat. Velmi silný zaďák.
     
    6
    Zadní vítr dál sílí! Stephan Leyhe připisuje přes 30 bodů! A kvůli poryvům větru selhal. Pouhých 164,5 metru. Němci měli dostatečný náskok, takže vedou před Norskem o 32,8 bodu.
     
    7
    Těžké podmínky měl také Jan Hörl. Tato série nyní není moc důstojná pro letecké závody. Rakušan připisuje 25,7 bodu za podmínky a skáče 177 metrů. Rakušani drží vedení před Německem, a to komfortní. Jenže z takových letů nemá nikdo radost.
     
    8
    Domen Prevc rozhoduje o titulu mistrů světa pro Slovinsko! Slovinec dokázal i v poryvech, které jej za hranou dost rozhodily, doletět do vzdálenosti 194 metrů! Slovinsko vede o 43,1 bodu a jen totální výbuch může Slovince připravit o zlato. Za vítr obdržel 29,6 bodu, také neskutečné číslo.
     
    Pořadí
    1. Slovinsko 1442,3
    2. Rakousko 1399,2
    3. Německo 1342,7
    4. Norsko 1309,9
    5. Japonsko 1293,3
    6. Švýcarsko 1223,5
     
    Oproti prvnímu kolu, kdy byly k vidění dlouhé lety, je druhé kolo kvůli silnému větru nepříliš atraktivní. Ale tak to prostě je.
     
    Jury zvyšuje nájezd na osmadvacítku.
     
    1
    Dál fouká velmi silný vítr do zad. Jediným štěstím je, že je stabilní a tolik se netočí, proto se může létat. Niko Kytosaho předvedl 198,5 metru. Připisuje 30 bodů rovných za vítr. Za nájezd odepisuje 27,9 bodu.
     
    2
    Před letem Piotra Zyly mírně zadní vítr zeslábl, jenže Zylovi skok i tak v náročných podmínkách nesedl. Pouhých 177,5 metru a Poláci skončí na osmém místě. Na vině je samozřejmě i diskvalifikace Zniszczola, tyto body Polákům chybí.
     
    3
    Gregor Deschwanden po velmi dlouhé době ukazuje let ke dvoustovce! Rovných 200 metrů, čehož je potřeba si v těchto podmínkách vážit a cenit si toho. Povedený let v silném zaďáku. Švýcarsko skončí šesté.
     
    4
    Silný zadní vítr? Pro Rjoja Kobajašiho žádný problém! Japonský borec předvedl parádních 224,5 metru a útočí tím i na čtvrté místo, které drží Norové!
     
    5
    Norsko ovšem své umístění uhájí! Před letem Johanna Andreho Forfanga vítr trochu zeslábl, čehož norský letec využil k 225 metrům! Norové budou v týmovém závodě čtvrtí.
     
    6
    Německo bude bronzové! Andreas Wellinger si poradil se silným zadním větrem bravurně, rozhodně pomáhá i výrazně vyšší nájezd. Němec předvedl parádních 229,5 metru. Šance na stříbro reálná není, bude to bronz.
     
    7
    Stefanovi Kraftovi vítr zeslábl, ale domácí superhvězda toho nevyužila tolik, co potřebovala. Rakušan předvedl 221,5 metru. Rakousko bude stříbrné a Kraft si tak odveze po zlatu z individuálu také stříbro z týmového závodu.
     
    8
    Jediný scénář, co může nastat, je selhání Timiho Zajce, který se chystá závod uzavřít.
     
    8
    Zajcovi zesílil vítr do zad, připisuje 25,1 bodu a nezvládl svůj let ani zdaleka tolik, co ostatní. Jenže 202 metrů i tak stačí k tomu, aby Slovinsko mohlo začít slavit titul mistrů světa!
     
    Závod skončil.
     
    Timi Zajc, Lovro Kos a bratři Domen a Peter Prevcovi se stali mistry světa v týmovém závodě leteckého šampionátu v rakouském Bad Mitterndorfu. Závod, který se celý odlétal v zadním větru, jenž byl hlavně ve druhém kole velmi silný a trápil letce i jury, vyhrálo Slovinsko s náskokem 26,5 bodu před Rakouskem. Stefan Kraft si tedy po zlaté medaili ze závodu jednotlivců odváží z domácího šampionátu ještě týmové stříbro. Bronz pak putuje do Německa.
     
    Konečné výsledky

    1. Slovinsko (Kos, Prevc, Prevc, Zajc) 1,615.4
    2. Rakousko (Hayböck, Fettner, Hörl, Kraft) 1,588.9
    3. Německo (Paschke, Geiger, Leyhe, Wellinger) 1,549.9
    4. Norsko (Pedersen, Tande, Lindvik, Forfang) 1,502.9
    5. Japonsko (Nikaidó, Nakamura, Kobajaši, Kobajaši) 1,493.0
    6. Švýcarsko (Hauswirth, Ammann, Imhof, Deschwanden) 1,389.3
    7. Finsko (Nousiainen, Valto, Aalto, Kytösaho) 1,300.4
    8. Polsko (Zniszczoł, Stoch, Kubacki, Żyła) 1,279.1
    9. USA (Belshaw, Bickner, Dean, Frantz) 647.2 (16:00:00)

    Jan Vojkůvka

    ...
    • 1. Slovinsko (L. Kos, P. Prevc, D. Prevc, T. Zajc) 1,615.4
    • 2. Rakousko (M. Hayböck, M. Fettner, J. Hörl, S. Kraft) 1,588.9
    • 3. Německo (P. Paschke, K. Geiger, S. Leyhe, A. Wellinger) 1,549.9
    • 4. Norsko (R. Pedersen, D. Tande, M. Lindvik, J. Forfang) 1,502.9
    • 5. Japonsko (R. Nikaidó, N. Nakamura, D. Kobajaši, R. Kobajaši) 1,493.0
    • 6. Švýcarsko (S. Hauswirth, S. Ammann, R. Imhof, G. Deschwanden) 1,389.3
    • 7. Finsko (E. Nousiainen, K. Valto, A. Aalto, N. Kytösaho) 1,300.4
    • 8. Polsko (A. Zniszczoł, K. Stoch, D. Kubacki, P. Żyła) 1,279.1
    • 9. USA (E. Belshaw, K. Bickner, D. Dean, T. Frantz) 647.2

    ...
    • 1. USA (E. Belshaw, K. Bickner, D. Dean, T. Frantz)
    • 2. Finsko (E. Nousiainen, K. Valto, A. Aalto, N. Kytösaho)
    • 3. Švýcarsko (S. Hauswirth, S. Ammann, R. Imhof, G. Deschwanden)
    • 4. Polsko (A. Zniszczoł, K. Stoch, D. Kubacki, P. Żyła)
    • 5. Japonsko (R. Nikaidó, N. Nakamura, D. Kobajaši, R. Kobajaši)
    • 6. Norsko (R. Pedersen, D. Tande, M. Lindvik, J. Forfang)
    • 7. Slovinsko (L. Kos, P. Prevc, D. Prevc, T. Zajc)
    • 8. Německo (P. Paschke, K. Geiger, S. Leyhe, A. Wellinger)
    • 9. Rakousko (M. Hayböck, M. Fettner, J. Hörl, S. Kraft)