Pikes – Žiar nad Hronom 2:4 (kon.) | Trnava – Pov. Bystrica 5:2 (kon.) | Modré Krídla – Skalica 1:3 (kon.)
Prešov – Vlci Žilina 4:3 (kon.) | Trebišov – Dubnica 4:1 (kon.)
koniec
HC Prešov
4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
DOXXbet Vlci Žilina
Streda 17.01.2024, 18:00 • Zimný štadión Prešov • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 32. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 32. kola TIPOS SHL medzi Prešovom a Žilinou.

    HC Prešov


    Aktuálny program praje hokejistom Prešova. Stredajší duel s absolútnym žilinským lídrom bude tretí domáci v sérii. Prvé dva dopadli podľa očakávaní. Šarišania ustrážili šesť bodov pred Skalicou i Modrými Krídlami. V tabuľke sú štvrtí.

    DOXXbet Vlci Žilina

    Líder naposledy prehral ešte 18. októbra 2023. Kde? Práve v Prešove. Vo vynikajúcom šlágri 10. kola. Východniari po prvej tretine ťahali za kratší koniec. Prehrávali 0:2, ale o všetkom rozhodli po návrate z kabín. Vlkom nenechali ani bod po triumfe 4:3. Skončí sa teda neuveriteľná séria Žiliny na mieste, kde to už prišlo? Aj keď Žilinčania zaváhajú, paniku nemusia robiť. Majú priepastný 24-bodový náskok pred druhými Topoľčanmi.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Glazkov, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Toma, S. Hrabčák – Poliaček, Ščurko, K. Jendroľ – L. Greš, Frič.

    Tréner: Tibor Tartaľ.

    DOXXbet Vlci Žilina: Valent – J. Pobežal, J. Pišoja, Holenda, Pacalaj, Malina, Jakubík, Varga – Koyš, Mráz, Safaralejev – Beták, Šmída, Michalík – M. Halama, Paukovček, Juščák – Palaj, Štefánik, Dubravík.

    Tréner: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Rojík, Kocúr – Hájnik, Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Tím Prešov práve strelil gól! Malina nedokázal odtlačiť spred bránky ANDREJA SIGAREVA. Ruský útočník si položil Valenta a Prešov vyhráva 1:0. Úvod ako z rozprávky. Asistencia: Martin Semaňák.
     
    01:19
    Na rozdiel od brankára Valenta, ktorý si nestihol ani raz siahnuť na puk, domáci Juraj Ovečka dostáva jednoduchý strelecký pokus lídra do lapačky. Zakončil mladučký Dubravík.
     
    02:17
    Marek Pacalaj zakladal útočnú akciu Žiliny. Os klziska bola v opatere Betáka, ktorý sa na chvíľu uvoľnil medzi kruhmi, ale nevypálil účinný projektil.
     
    03:29
    Dobrý puk mal vo svojej moci obranca Martin Knižka a ešte lepšie mu sadla strela zápästím. Valent to napokon dokázal zneškodniť vyrážačkou.
     
    03:59
    Sigarev si išiel po druhý gól v stretnutí! Z Kohútovej roboty vyťažil nepresnú strelu, ktorú mieril na pravú žŕdku žilinskej bránky!
     
    04:33
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Šmída – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    04:52
    Michal Valent si dnes bude musieť dávať špeciálny pozor na Prešovčana Sigareva! Bývalý útočník KHL skvelo strieľal z pravého kruhu! Gólman Vlkov sa zapotil!
     
    05:38
    Prešov poslaný preč z útočnej tretiny. S pukom chvíľku pracoval Ovečka. Šarišania sa však ešte opätovne vracajú dopredu.
     
    06:15
    Ladislav Ščurko z pravej strany a v blízkosti hosťujúcej brány vymýšľal prihrávku do druhej vlny. Pišoja výborne zapracoval, Mihalik napriek dostatočne dlhej hokejke neudržal pásmo.
     
    06:33
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    07:30
    Tím Prešov práve strelil gól! Východniari sa pustili do lídra súťaže s obrovskou chuťou. PATRIK FRIČ nechal za sebou Pobežala. Natlačil sa pred bránu a poslal to hore ponad ležiaceho Valenta. Asistencia: Kevin Jendroľ.
     
    08:50
    Žilinčania podnikli protiútok troch proti dvom. Jakubík ešte skontroloval priestor medzi kruhmi, ale rozhodol sa pre priame ohrozenie. Ovečka úspešným zákrokom prerušil hru.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:17
    Valent pre istotu schmatol do lapačky prešovské nastrelenie od modrej čiary. Ščurko sa už k dorážaniu nedostal.
     
    10:00
    Vladislav Leščenko mal šancu na zaťaženie Valentovho konta! Brankár Žiliny sa odviezol na betónoch k ľavej tyčke a vyhnal potenciálneho strelca súpera za bránku!
     
    11:19
    Veľkú hlúposť urobil Patrik Koyš. Safaralejev mu parádne otvoril ľavé krídlo. Ovečku nezamestnal, pretože zbytočne volil príklep namiesto švihu. Mihalik vyrazil puk hokejkou na ochrannú sieť.
     
    Reklamná prestávka.
     
    12:23
    Knižka neposkytol veľa miesta strieľajúcemu Halamovi. Ovečka bez problémov udržal delovku Žilinčana na tele.
     
    12:43
    Žilina v rýchlom slede bola nepríjemná. Pišoja využil chvíľku, keď popred Ovečku prekorčuľoval Halama. Pulščák sa tam ešte dostal do stretu s Paukovčekom.
     
    13:44
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Ščurko – 2 min., sekanie.
     
    13:59
    Úspešný zákrok Ovečku. Hostia mu výborne sťažovali výhľad a prakticky naslepo vyrazil strelecký pokus Betáka.
     
    14:49
    Juraj Ovečka mal možnosť vyhodiť puk do bezpečia. Jeho odstrel zastavili hráči súpera v strednom pásme. Šarišania ešte však musia ďalej brániť.
     
    15:44
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    16:39
    Nevydarený brejk Prešovčanov. Zakázané uvoľnenie. Hostia spod Dubňa prídu pred gólmana Ovečku.
     
    17:29
    Sigarev sa oslobodil pri mantineli. Kohút mu tak mohol poslať presnú prihrávku. Valent zvládol zákrok vyrážačkou.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Žilina nechala doma hráčov elitnej formácie – Jansonsa, Róberta Vargu, Galamboša a Bezúcha. Jej prvenstvo po základnej časti je vopred isté a tréner Ernest Bokroš chce vidieť na ľade hráčov širšej zostavy. Vlci prehrávajú v metropole Šariša 0:2.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Leščenko utŕžil tvrdší úder pred modrou čiarou, keď sa chcel vyhnúť súperovi. Ten ho trafil, ale rozhodcovia to vyhodnotili ako dovolené.
     
    21:15
    Ľubomír Malina sa ako posledný dotkol puku. Prešov so zakázaným uvoľnením. Bude sa vhadzovať po pravej ruke Ovečku.
     
    21:36
    Markus Michalík zakončil pekne a zblízka! Prešovský brankár Ovečka bol na mieste aj so svojou vyrážačkou!
     
    22:32
    Jendroľ neodviedol prospešnú robotu v útočnom pásme. Vlci získali šancu na brejkovú situáciu. Glazkov sa výborne skrčil a zastavil Halamovu strelu.
     
    23:14
    Tím Prešov práve strelil gól! Frič netrafil puk po Hrabčákovej aktivite. Razanciu do koncovky namiesto neho dal FRANTIŠEK PULŠČÁK. Asistencie: Samuel Hrabčák a Patrik Frič.
     
    23:22
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Sigarev – 2 min., podrazenie.
     
    24:26
    Holenda a Safaralejev kombinovali v zadných častiach útočnej zóny. Smerom na Ovečku poslali hostia tvrdú strelu, pred ktorou vyskočil cloniaci Pacalaj. Žilina ale neznížila.
     
    25:22
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    25:23
    Líder dokončil, respektíve uzavrel presilovú hru slušnou strelou. Malina však nenašiel úspešný recept na brankára Prešova.
     
    26:35
    František Poliaček viedol domácich do prečíslenia s Jendroľom! Tomu sa nepodarilo ideálne zasiahnuť nachystanú prihrávku!
     
    Reklamná prestávka.
     
    28:15
    Nepríjemná strela Žiliny! Toto aj s poriadnou dávkou šťastia vykryl Ovečka! Puk sa nejako odrazil od jeho pravej ruky mimo bránky!
     
    28:53
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    J. Pobežal – 2 min., držanie.
     
    29:13
    Lukáš Toma postával pred súperovou svätyňou. Puk do ohňa vyslal Glazkov. Valent sa naplno ujal jeho zakončenia.
     
    30:44
    Vlci Žilina dali gól! Pacalajovo nastrelenie cez celé klzisko posunul Ovečka do rohu klziska. Safaralejev nastavil Glazkovovi chrbát a našiel osamoteného MARCA HALAMU, ktorý skóruje v oslabení. Asistencie: Igor Safaralajev. Asistencie: Igor Safaralejev a Marek Pacalaj.
     
    30:53
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:44
    Patrik Frič prenikol do nájazdu! Mohol sa pokojne opýtať Valenta, kam mu to má poslať! Útočník štvrtého domáceho útoku zahodil túto šancu!
     
    33:11
    Jerofejevs nevyslal kvalitnú strelu, ale diváci ostali pomýlení, keď sa rozvlnila bočná sieť. Puk do bránky mohol dostať vzápätí Samuel Chalupa, ale bol nepresný.
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:03
    Vlci Žilina dali gól! Žilina postupne ukrajuje z náskoku Prešova. Domácich akoby opustila chuť aj chcenie, ktorou hýrili. Mihalik nezvládol rozohrávku, BRUNO MRÁZ svoj nájazd áno a je to už len 2:3 z pohľadu Vlkov. Bez asistencie.
     
    35:45
    V ostrom uhle sa nachádzal Poliaček, z ktorého sa pokúšal prekvapiť Valenta. Proti bola jeho bočná sieťka.
     
    35:52
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    K. Jendroľ – 2 min., podrazenie.
     
    36:59
    Holenda obišiel prešovskú bránku! Ovečkovi nezasunul puk spoza ľavej žŕdky!
     
    37:13
    Vlci Žilina dali gól! PATRIK KOYŠ zabil dve muchy jednou ranou. Z trestnej lavice skôr vytiahol vylúčeného Jendroľa a vrátil svojho mecenáša do zápasu. Asistencie: Bruno Mráz a Matúš Holenda.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:38
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    hráčska lavica Žilina – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    František Pulščák upravil skóre na 3:0. Ale neskôr sa začali diať veľké veci v neprospech Prešova. Žilina sa nevzdala a pohodlne zmazala trojgólové manko.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:56
    Leščenko takmer spôsobil viac škody ako osohu. Elegantne vošiel do útočnej tretiny, no následná nahrávka skoro poslala do nájazdu súperovho hráča.
     
    41:38
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    42:08
    Michal Valent sa veľa nenarobil, keď likvidoval domáci strelecký pokus. Jeho lapačka bola dostatočne silná proti zakončeniu Jendroľa z uhla.
     
    43:34
    Semaňákovo nastrelenie spôsobilo veľké starosti Valentovi, ktorý skôr spravil zákrok, ako reálne bolo potrebné zasahovať! Pred bránkovou čiarou dokázal priľahnúť puk!
     
    44:19
    Vladimír Mihalik presunul hru na Knižku. Prešovský obranca vypustil razantný príklep, ktorý Valent prečítal.
     
    45:13
    Žilinčania dôrazne bránili vlastnú bránku aj jej okolie! Pacalaj stihol zbúrať dvoch Šarišanov, ale bolo to dovolené v rámci hry!
     
    45:39
    Safaralejev si dovolil teč cez Semaňáka. Ovečka uchopil puk do náručia. Jerofejevs si nebol istý tým, čo zamýšľa Pacalaj a dôrazne proti nemu zahral, no prišlo to zároveň s hvizdom rozhodcov.
     
    46:38
    Prihrávka rukou. Jakub Nemec nemohol hrať, pokiaľ nechcel prerušovať hru. Tú zastavil Marco Halama.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:03
    Osobné súboje sa postupne vyostrujú! Kevin Jendroľ súperil s Pišojom, ktorý sa postavil aj Ščurkovi! Šarvátka je rozpustená! Aktéri sa usádzajú na trestné lavice!
     
    47:03
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Ščurko – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    J. Pišoja – 2 min., hrubosť.
     
    48:25
    Chalupa je nešťastný z Tomu, pretože sa unáhlil pri prechode do útočného pásma. Nasleduje vhadzovanie v strede ľadovej plochy.
     
    49:21
    Po práci Friča si pripravoval palebnú pozíciu v medzikruží Pulščák, no ocitol sa v tieni žilinských protihráčov, ktorí ho postrážili.
     
    49:39
    Prešov a Žilina hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Dnešný zápas sleduje 1226 divákov.
     
    51:11
    Samuel Chalupa bol v streleckej pozícii, ale opäť prišlo k nesprávnemu rozhodnutiu. Lepšou voľbou by bola koncovka zápästím ako náprah. Valent podržal lídra.
     
    Reklamná prestávka.
     
    51:17
    Tím Prešov práve strelil gól! Valent kontroloval prvú tyčku, okolo ktorej presvišťalo Jerofejevsovo nahodenie. Za bránkou zaúradoval SAMUEL HRABČÁK, ktorý nachytal skúseného gólmana Žilinčanov. Asistencia: Aleksandrs Jerofejevs.
     
    53:03
    V druhej tretine Koyš vyrovnal na 3:3. V tejto chvíli neslávil úspech na 4:4. Ovečka spoľahlivo zasahoval, Knižka k nemu nikoho nevpustil.
     
    53:17
    Ouu! Marek Pacalaj lakťom do hlavy zasiahol Hrabčáka! Prešovčan leží na ľade!
     
    53:17
    Hrabčák putuje do kabíny, a to isté sa týka aj žilinského obrancu Pacalaja, ktorému udelil hlavný rozhodca Michal Kocúr trest 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku + za nešportové správanie!
     
    53:17
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Pacalaj – 5 min. + DKZ, napadnutie oblasti hlavy a krku + DKZ, nešportové správanie.
     
    54:54
    Mihalik si trúfal uspieť zblízka. Vzhľadom na jeho parametre to vyzeralo sľubne, ale v konečnom dôsledku neúspešne.
     
    55:52
    Šmída s výborným zakončením švihom, ale len do prešovskej bránky!
     
    57:09
    Postavenie mimo hry žilinských hokejistov. Vlci si sami dávajú šancu na vyrovnanie, výborne totiž odolávajú domácej presilovke v trvaní piatich minút.
     
    57:42
    Chalupa vysunutý za domácich pred Valentom. Žilinský gólman mal pri sebe oporu v osobe obrancu Holendu, takže nebezpečenstvo bolo úspešne zažehnané.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:17
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:17
    Žilina oddychový čas!
     
    59:00
    Žilina hrá power-play!
     
    59:49
    Ovečka posunul puk po mantineli Ščurkovi! Ten z prvej bekhendom cez celú plochu tesne minul ľavú žŕdku prázdnej bránky!
     
    Koniec zápasu.
     
    Žilina naposledy prehrala v lige 18. októbra 2023 v Prešove 3:4. História sa teda opakuje po troch mesiacoch a opäť so zhodným rezultátom. Za hostí nedohral súboj Marek Pacalaj, ktorý putoval do šatne po faule na hlavu Samuela Hrabčáka, ktorý tesne predtým rozhodol o víťazstve Šarišanov. Vlci stratili dvadsaťtri zápasovú sériu bez prehry. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:19:17)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 1. Sigarev (Semaňák), 8. Frič (K. Jendroľ), 24. Pulščák (S. Hrabčák, Frič), 52. S. Hrabčák (Jerofejevs) – 31. M. Halama (Safaralejev, Pacalaj), 35. Mráz, 38. Koyš (Mráz, Holenda)


    HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Glazkov, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Toma, S. Hrabčák – Poliaček, Ščurko, K. Jendroľ – L. Greš, Frič.
    Tréner: Tibor Tartaľ.

    DOXXbet Vlci Žilina: Valent – J. Pobežal, J. Pišoja, Holenda, Pacalaj, Malina, Jakubík, Varga – Koyš, Mráz, Safaralejev – Beták, Šmída, Michalík – M. Halama, Paukovček, Juščák – Palaj, Štefánik, Dubravík.
    Tréner: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Rojík, Kocúr – Hájnik, Tvrdoň.

    Diváci: 1226.