Dallas Cowboys – Green Bay Packers 32:48 (kon.) | Detroit Lions – Los Angeles Rams 24:23 (kon.)
Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers 31:17 (kon.)
koniec udalosti
Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers

31:17

(14:0, 7:7, 3:3, 7:7)

cz Pondelok 15.01.2024, 22:30 • Highmark Stadium, Orchard Park, New York • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    Super Wild Card Weekend končí posledním soubojem, Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles, který začíná za malý okamžik. Takže nechoďte spát a zůstaňte s námi u dalšího přenosu. (02:15:11)
     
    Statistiky utkání

    quarterbackové
    Josh Allen (BUF) 21/30, 203 yardů, 3 touchdowny
    Mason Rudolph (PIT) 22/39, 229 yardů, 2 touchdowny, 1 interception

    běhový útok
    James Cook (BUF) 18 běhů, 79 yardů
    Josh Allen (BUF) 8 běhů, 74 yardů, 1 touchdown
    Jaylen Warren (PIT) 8 běhů, 38 yardů
    Najee Harris (PIT) 12 běhů, 37 yardů

    pasový útok
    Dalton Kincaid (BUF) 3 zachycení, 59 yardů, 1 touchdown
    Stefon Diggs (BUF) 7 zachycení, 52 yardů
    Pat Freiermuth (PIT) 5 zachycení, 76 yardů
    George Pickens (PIT) 5 zachycení, 50 yardů
    Diontae Johnson (PIT) 4 zachycení, 48 yardů, 1 touchdown

    kickeři
    Tyler Bass (BUF) field goaly 1/3, extra pointy 4/4
    Chris Boswell (PIT) field goaly 1/1, extra pointy 2/2
     
    V zasněžených ochozech to sledovalo 70 040 diváků spokojených diváků.
     
    Bills si ale cestu k postupu po návratu ze šaten výrazně zkomplikovali. Jejich útok totiž zdaleka nepřipomínal mašinu ze začátku zápasu a nedokázal pohybovat s míčem. Hostům to sice šlo lépe, ale dlouho se nedokázali prosadit až do cíle, takže ve třetí čtvrtině snižovali pouze 3 body za 40yardový field goal Chrise Boswella ze začátku 37. minuty. Domácí pak přežili kritický moment, když se štěstím uhráli 4&1 na vlastní polovině a drive následně dotáhli aspoň k 45yardovému field goalu Tylera Basse, kterým opět odskočili na rozdíl 14 bodů. Jenže Pittsburgh nehodil flintu do žita a ačkoliv ztratil receivera Robinsona s otřesem mozku, přešel celé hřiště a drive zakončil 7yardovou přihrávkou na receivera Calvina Austina. Do konce čtvrté čtvrtiny zbývalo přes 10 minut a při rozdílu 7 bodů bylo najednou všechno zase hratelné. Steelers potřebovali zastavit následující útok Buffala, ale nezvládli to. Domácí přešli hřiště za 4 minuty a při 17yardovém pasovém touchdownu předvedl dokonalou práci po zachycení míče receiver Khalil Shakir. To byla rána, ze které se už hosté nevzpamatovali a Bills dovedli zápas relativně v poklidu do vítězného konce. Ani jim tak nemusel vadit další neproměněný field goal Tylera Basse v závěru, ale úplně minout branku při 26yardovém kopu, Bass asi bude mít při rozboru zápasu hodně co vysvětlovat.
     
    Buffalo Bills potvrdilo roli velkého favorita a postupuje do divizního kola, v němž už bude mít protivníka úplně jiného kalibru. Na Highmark Stadium totiž přijede Kansas City Chiefs!
     
    Konec utkání.
     
    0:14
    3&10, Rudolphovi dovolili obránci doběhnout a sklouznout se pro první down, ale věděli, že rozehrát už nestihne, je konec!
     
    0:20
    Rudolph házel míč k pravému okraji end zóny a Johnsonovi zase tolik k touchdownu nechybělo.
     
    0:27
    Rudolph si nechal míč pro sebe a doběhl pro 3 yardy mimo hřiště, takže zastavil čas, ale spoluhráči špatně střídali, takže se bude hrát znova a ne 2&5, ale 2&10.
     
    0:45
    Rudolph nachází Harrise v levém slotu, 5 yardů.
     
    0:52
    Rudolph sice netrefil dlouhý míč na Austina, ale Oliver nezvládl napadání, dohrál quarterbacka po odhození míče a je trestán 15 yardy, roughing the passer.
     
    0:53
    Spike, čas je zastaven.
     
    1:09
    Na 3&10 Rudolph dokázal najít Freiermutha, ten se dostal s míčem až na půlící čáru, 15 yardů.
     
    1:13
    Ani teď se přihrávka nepovedla, Rudolph byl pod tlakem Olivera.
     
    1:16
    Nekompletní přihrávka na Austina.
     
    1:39
    Další úspěšná přihrávka, Harris získává 10 yardů a Poyer mu nedovolil opustit hřiště.
     
    1:57
    Steelers tak startují z vlastních 20 yardů a musí hodně rychle skórovat. Přihrávka do slotu, Heyward chytá 5 yardů.
     
    2:00
    FIELD GOAL MISSED

    Tyler Bass podruhé v zápase selhal! A při 26yardovém kopu to je skutečně na pováženou, protože kicker úrovně NFL z takové vzdálenosti prostě nemůže branku úplně minout. Buffalu to v tuto chvíli sice nemusí vadit, ale příště by ho to mohlo přijít hodně draho.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:24
    Johnson ani tentokrát neunikl prvnímu protihráči před sebou, ale zůstal na hřišti, což je důležité. Před domácími je čtvrtý down, je jasné, že z 8 yardů budou kopat na branku.
     
    2:29
    Johnson měl sice solidní bloky, ale Robinson po něm stačil sáhnout a stáhnout ho na zem. 3 yardy, třetí down a poslední timeout Steelers.
     
    3:13
    Johnsononovi se teď rychle dostal na kobylku Heyward, ztráta 2 yardů.
     
    3:57
    Johnson dostal perfektní bloky a proskočil kolem chumlu hráčů do druhé linie obrany, která ho zastavila až po 11 yardech! K end zóně posledních 9.
     
    4:01
    Johnson se pokusil o úkrok, ale nijak mu to nepomohlo. Ogunjobi na něj dosáhl a sundal na line of scrimmage. A Steelers ihned zastavují čas druhým timeoutem.
     
    4:07
    Johnson oběhl obranu zleva a měl dost místa k zisku velmi důležitého prvního downu! Jen se neudržel ve hřišti a zastavil tak čas, což nechtěl. 9 yardů.
     
    4:50
    Bills tak mají perfektní pozici na 31yardové linii na polovině soupeře, takže jsou na dostřel. Johnson do levé strany urval 2 yardy.
     
    4:53
    Klíčový čtvrtý down Steelers nezvládli a jsou krůček od vyřazení! Rudolph sice házel dobrý míč Pickensovi, ale tomu opět proletěl míč mezi rukama! Pickens je pořádně naštvaný, ale může být jen sám na sebe. je však pravda, že byl faulován, čehož si rozhodčí nevšimli.
     
    4:53
    Bills se podívali, jak soupeř postavil útok a berou si první timeout.
     
    5:34
    Rudolph byl rychle pod tlakem několika obránců a horko těžko odhazoval míč na Warrena, který byl ihned složen Kleinem a nezískal vůbec nic. 4&3!
     
    5:34
    Steelers si museli vzít první timeout, nestíhali rozehrát.
     
    6:04
    Rudolph našel ve slotu volného Freiermutha, který sice získal 7 yardů, ale ze hřiště odkulhává.
     
    6:27
    Warren však nezačal dobře. Ofenzivní lajna mu vůbec nepomohla a byl okamžitě složen Floydem. 2&10.
     
    6:27
    Bass poslal míč z výkopu až na zadní okraj end zóny, nechytatelné. Touchback a Steelers začnou na vlastních 25 yardech. A musí skórovat.
     
    6:27
    EXTRA POINT – GOOD

    TYLER BASS sice těsně, ale nacpal míč při extra pointu mezi tyče, takže proměňuje extra point a zvyšuje na 31:17!
     
    6:37
    TOUCHDOWN BILLS

    Domácí odráží nápor tím nejlepším možným soupeřem a po dlouhé době skórují touchdown! Allen původně hodil míč receiverovi KHALILU SHAKIROVI pro zkrácení třetího downu, ale malíčký receiver nádherně utekl z jasného tacklu Fitzpatricka a začal kouzlit. Několik naznačení, zadrobení, změn směru a využití rychlosti při posledním kotaktu před end zónou a z mála vybojoval nádherný touchdown! 30:17 a Bills jsou velmi blízko vítězství!
     
    7:18
    Bills jsou najednou 18 yardů od end zóny a Cook to skoro vůbec nezkrátil. Neměl kudy běžet. 1 yard.
     
    7:38
    Allen si znovu nechal míč pro sebe, rychle slajdoval a dostal ránu od Jacka, který už ale nemohl se svým pohybem nic dělat a ještě zvládl to, že se na poslední chvíli vyhnul helmě. Přesto je dle pravidel trestán 15 yardy za hrubost.
     
    8:22
    Screen doprava na Diggse, ten se snažil kouzlit a kličkovat, víc jak 5 yardů mu Golden nedovolil.
     
    9:04
    Allen si nechal míč, využil výborných bloků od spoluhráčů a kolem front seven se protáhl středem pro 13 yardů, čímž se dostal na 40yardovou linii na polovině soupeře.
     
    9:44
    Cook urval další 3 yardy a zařizuje další první down. Bills jsou téměř na polovině hřiště.
     
    10:20
    Cook po delší době zabodoval. Měl mezeru ve středu obrany a prokličkoval pro 9 yardů.
     
    10:26
    Allen hledal rozběhnutého Kincaida hluboko v levém poli, a rozhodčí po dlouhé poradě usoudili, že Jack si ho v běhu přidržel. 5 yardů a hlavně automaticky první down.
     
    10:32
    Boswell to ale zvládl velmi dobře, poslal míč na linii 10 yardů a Isabella při chytání míče škobrtl a ztracené sekundy, než se zvedl, ho stály naději na dobrý return! I tak zvládl 20 yardů, takže Bills začnou na vlastních 30 yardech.
     
    10:32
    EXTRA POINT – GOOD

    CHRIS BOSWELL neomylně poslal do branky i tento extra point a snižuje na 17:24! Jeho spoluhráč Moore poté neudržel nervy na uzdě a za úplně zbytečnou hrubost bude jeho tým trestán 15 yardy vzal při výkopu, takže Boswell nejspíš nekopne míč až do end zóny a dá naději na solidní startovací pozici pro domácí.
     
    10:36
    TOUCHDOWN STEELERS

    Pittsburgh zvládl tento drive perfektně a je reálně zpátky ve hře! Rudolph si počkal, až se mu před goal line uvolní receiver CALVIN AUSTIN, jenž byl vůbec poprvé v zápase adresátem přihrávky a po zachycení míče si skvěle poradil a mezi dvěma dotírajícími obránci padl do end zóny! 16:24!
     
    11:20
    Harris snazal první 2 během do pravé strany.
     
    12:07
    Další perfektní práce Johnsona po zachycení míče, dokázal zabrzdit, vrátit se a propadnout pro první down! Hostům chybí posledních 9 yardů a mají na to 4 pokusy.
     
    12:12
    Rudolph naznačil screen doprava, ale stočil se do end zóny, kam na pravý zadní pylon nabíhal Pickens a měl míč v rukou, ale nedokázal ho zachytit! Navíc bylo vidět, že inkasoval sněhovou kouli.
     
    12:54
    Harris se snažil, ale Williams ho zabrzdil tak, že mu zul kopačku. 3 yardy.
     
    13:35
    Rudolph našel v levém slotu Johnsona, který se perfektně odpoutal od obránce a doběhl pro další první down, 11 yardů! Zbývá 20.
     
    14:21
    Rudolph si nechal míč pro sebe, když viděl, že nemá komu přihrát, a rozběhl se do volné levé strany, kde slajdoval pro první down. Steelers mají ještě 31 yardů k cíli.
     
    15:00
    Warren proskočil středem pro 5 yardů, složil ho až druhý obránce, co se dostal na kontakt.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny.
     
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    0:08
    Hosté teď perfektně zmátli obranu naznačenou předávkou jednomu hráči a skutečným předáním jinému běžícímu na druhou stranu! Pickens tak měl prostor oběhnout to zprava a po lajně doběhl pro 15 yardů, takže Steelers jsou na polovině soupeře.
     
    0:52
    Dlouhý třetí down, Rudolphovi se navíc zbortila kapsa, ale ten v běhu hodil těžký míč Pickensovi, jenže ten dokázal, co umí, když chce! Ve výskoku se musel stočit do protipohybu a chytá míč pro 19 yardů!
     
    0:57
    Rudolph na 2&11 čekal, až musel házet na poslední chvíli před sackem, a Epenesa mu do toho výborně sáhl.
     
    1:32
    Rudolph jen shodil míč doprava Robinsonovi, kterého sundal Williams tak, že si cvaknul hvalou o zem a je vidět, že se motá. Tady to bude otřes mozku a Robinsona už dnes v zápase neuvidíme.
     
    1:32
    Bass posla výkop těsně před end zónu, ale Warren viděl, že bude pod tlakem a raději si mávl fair catch, což funguje při výkopu jako touchback. Steelers začnou z vlastních 25 yardů.
     
    1:36
    FIELD GOAL BILLS

    TYLER BASS po zaváhání v první půli tentokrát trefil 45yardový kop přesně do středu branky a vrací domácím náskok 14 bodů, 24:10!
     
    2:18
    Shozený míč na Murrayho, ale toho dokázal složit Fitzpatrick tacklem do nohou a 4 yardy nestačí. Bills budou muset kopat 45yardový field goal.
     
    3:03
    Cook byl složen Qgunjobim ještě v backfieldu pro ztrátu 2 yardů, takže 3&12.
     
    3:09
    Skvělá práce linebackera Robertse! Allen totiž hodil raketu do levého kraje end zóny, kam nabíhal Kincaid, ale Roberts přihrávku srazil!
     
    Porter sice odchází ze hřiště po svých, ale viditelně je otřesený.
     
    3:42
    Dlouhý třetí down Buffalo zvládlo! Alle musel utéct z kapsy až k pravé lajně a v poslední chvíli před sackem hodil míč Diggsovi, který mu seběhl naproti, 13 yardů a Bills jsou v dostřelu! Zbývá 29 yardů. A další zranění, cornerback Steelers Porter se po nepříjemném kontaktu při skádce Diggse okamžitě chytil za hlavu.
     
    3:46
    2&9 a Allen pod tlakem sice hodil míč do slotu Johnsonovi, ale ten ho nedokázal zkrotit.
     
    McGovern odkulhává ze hřiště a netváří se moc vesele. Ale na střídačce si zkusil, zda je schopen blokovat, a vypadá to, že to půjde.
     
    4:26
    Cook se pokusil vézt na zádech svých lajnařů, ale nikam to nevedlo. 2 yardy. Navíc se domácím zranil guard McGovern a musí být ošetřován.
     
    5:07
    Allen chvíli čekal, až si vybral v levém slotu Kincaida a ten propadl pro 10 yardů. Buffalo je na polovině soupeře.
     
    5:47
    Cook se tentokrát nikam nedostal, Highsmith ho nepustil. 1 yard.
     
    6:28
    4&1 na vlastní polovině, ale Bills rikování vyšlo! Už se zdálo, že Allen padne na záda, ale pomohl mu full back a dostrčil ho do prvního downu!
     
    7:12
    Rychle rozehráno, Allen se pokusil propadnout pro první down, ale nedal to! Stále zbýva yard a Bills budou hrát!
     
    7:31
    Cook už už pošilhával po prvním downu, ale dostal velkou ránu od Robinsona. 4 yardy, 3&1.
     
    8:08
    Opět Cook našel mezeru v blocích a přidává dalších 5 yardů. Takhle by se to domácím líbilo i dál.
     
    8:50
    A začínají dobře. Cook využil skvělých bloků, změnil původní směr běhu a byl zastaven až po 11 yardech.
     
    8:50
    Boswell poslal výkop daleko do end zóny, touchback. Bills začnou na vlastních 25 yardech a musí se v útoku zase probudit, pokud chtějí mít klid.
     
    8:54
    FIELD GOAL STEELERS

    CHRIS BOSWELL bez nejmenších potíží poslal 40yardový kop bezpečně do branky a snižuje na 10:21! Polovina náskoku Buffala je pryč a zápas se nám dramatizuje.
     
    8:59
    Rudolph hledal před end zónou Pickense, ale ten byl výborně zdvojen a neměl šanci vysokou přihrávku zachytit. Takže se bude kopat na branku, 40yardový pokus o field goal.
     
    9:42
    Opět Harris dostal míč, ale tentokrát měl všechny cesty zablokované. Před Steelers 3&9.
     
    10:17
    Harris chvíli četl bloky, našel si místo, ale to mu bylo rychle zavřeno. 1 yard.
     
    10:56
    Warren utekl z prvního tacklu při běhu středem a zády proběhl a propadl pro výborných 6 yardů, má první down.
     
    11:42
    Rudolph v klidu hází míč Freiermuthovi, který dlouho nechtěl jít na zem přes velkou snahu dvojice obránců. 9 yardů.
     
    12:08
    Další špatný start Washingtona, velké chyby tohoto tight enda Steelers. 5 yardů trest, 1&15.
     
    12:48
    Pickens napravil své zaváhání, ve slotu chytil přihrávku, aby byl nepříjemně složen Hydem a proklepává pravou nohu. 13 yardů, takže Steelers jsou na linii 33 yardů na polovině soupeře.
     
    12:53
    Rudolph hledal na pravé lajně Pickense, ale při couvání zakopl, upadl a míč ho tak přeletěl.
     
    S Bernardem to vůbec nevypadá dobře, je odvážen na ošetřovnu a možná pojede do nemocnice. Podle detailních záběrů má možná i zlomenou nohu. Dnes přitom zaznamenal už 4 tackly, byl důležitým členem front seven.
     
    13:24
    Jenže Rudolph si s větší vzdáleností poradil skvěle! Našel ve slotu úplně volného a rozběhnutého Johnsona, který donesl míč až na polovinu soupeře, 20 yardů! A domácím se navíc zranil linebacker Bernard. Kdyby nemohl pokračovat, bylo by to další velké oslabení na tomto postu, kde už Buffalu dva starteři chybí.
     
    13:24
    Hosté nezačínají vůbec dobře. Washington se pohnul moc brzo, špatný start a 5 yardů vzad.
     
    13:33
    Zraněný punter Martin dokázal kopnout v tomto mrazu docela solidní 45yardový punt, ale Austin měl prostor pro return, zkusil ho a udělal dobře. Než ho zastavil Williams, uběhl 12 yardů, Takže Steelers začnou na vlastních 40 yardech, což je hodně slušná pozice.
     
    14:15
    Allen sice našel na pravé straně Murrayho, ale 9 yardů na 3&17 nestačí a bude se puntovat.
     
    14:54
    Allen se rychle ocitl pod tlakem, ze kterého nedokázal utéct a Highsmith ho přátelsky objal, čímž zapisuje sack pro ztrátu 7 yardů. Tento drive nevypadá pro domácí dobře.
     
    15:00
    Allen hodil přesný míč doleva Knoxovi pro první down, ale ten se přestal soustředit na zachycení, upustil míč, aniž by ho dostal pod kontrolu, takže nekompletní přihrávka.
     
    15:00
    Boswell poslal výkop do end zóny, touchback. Bills začnou na vlastních 25 yardech.
     
    Začátek třetí čtvrtiny.
     
    Do druhého poločasu provedou výkop Steelers, jako první tak budou útočit Bills a budou mít velkou příležitost utéct zpět do náskoku tří skórování.
     
    Buffalo Bills odstartovalo odložený vstup do play-off proti Pittsburghu výborně a už během první čtvrtiny se dostalo do vedení 14:0 díky pasovým touchdownům zachycenými tight endy Daltonem Kinkaidem a Dawsonem Knoxem.

    Ve druhé čtvrtině měli Steelers velkou šanci snížit, ovšem Kaiir Elam napravil svůj faul, po němž Steelers rozehrávali ze tří yardů, a dokázal v endzóně zachytit Rudolphovu přihrávku pro interception. Když pak Josh Allen proběhl s míčem půl hřiště až pro třetí touchdown Buffala, byl rozdíl ve skóre ještě výraznější. Buffalo pak nevyužilo další možnost ke zvýšení zablokovaným field goalem Taylora Basse, Pittsburgh navíc míč zachytil hluboko na útočné polovině a díky Diontaemu Johnsonovi se také dočkal svého prvního touchdownu.
     
    0:00
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    0:00
    Josh Allen nakonec už jen zaklekl a první poločas končí vedením Buffala Bills 21:7.
     
    0:02
    Do konce prvního poločasu už zbývají jen dvě sekundy, trenér Pittsburghu Mike Tomlin si ještě těsně před rozehrávkou Bills poměrně překvapivě bere oddechový čas. Dá se ale čekat už jen krátký běh pro uzavření prvního poloviny zápasu.
     
    0:40
    Josh Allen je sackován Markusem Goldenem, to je konec nadějí pro Bills na další body v prvním poločase.
     
    1:00
    Khalil Shakir zachytil přihrávku pro 9 yardů, Bills mají ještě minutu.
     
    1:17
    Jelikož Buffalo už nemá timeout, tak rozhodčí posunuli časomíru o 10 sekund. Diggs už je ale na nohou.
     
    1:27
    Allen našel Diggse pro zisk pěti yardů, hvězdný receiver ale okamžitě dostal naloženo od Minkaha Fitzpatricka a bude potřebovat ošetření.
     
    1:39
    Chris Boswell nasměroval svůj kickoff do endzóny, Buffalo bude rozehrávat z 25 yardů a stále má hodně času na svoji útočnou akci, byť Bills už vyčerpali všechny své timeouty.
     
    1:39
    Chris Boswell následně proměnil extra point a snižuje na 7:21.
     
    1:39
    TOUCHDOWN STEELERS! Mason Rudolph našel přesnou přihrávkou DIONTAEHO JOHNSONA, jenž byl nedůsledně bráněn a snadno se dostal do endzóny pro první touchdown Steelers!
     
    1:43
    Poslední oddechový čas pro Buffalo.
     
    1:43
    Podle očekávání se Steelers rozhodli pro hru po zemi, jsou z toho čtyři yardy pro Warrena.
     
    1:47
    Rudolphovu přihrávku zachytil Pickens pro zisk prvního downu, pak vyběhl ze hřiště a čas tak stojí, což je teď spíše výhoda Buffala.
     
    1:52
    Mason Rudolph shodil míč na Pickense pro zisk šesti yardů. Buffalo si následně vybírá svůj druhý time-out, aby zastavilo čas. O první time-out přišlo neúspěšnou výzvou.
     
    2:00
    Jaylen Warren se probojoval pro 10 yardů, po 2-minute warningu budou Steelers útočit na své první skórování. Momentálně jsou 23 yardů od endzóny.
     
    2:15
    ZABLOKOVANÝ FIELD GOAL! Pittsburghu se povedlo zablokovat field goal Tylera Basse! Míč se navíc odrazil až hluboko na polovinu Buffala, kde jej zachytil Nick Herbig a Steelers dostávají míč na 33 yardech útočné poloviny!

    Při nahánění Herbiga se navíc zranil punter Sam Martin, který si poranil zadní stehenní sval a bude velmi pravděpodobně Buffalu v dalším průběhu zápasu chybět.
     
    2:23
    Nepřesnou přihrávku Allena měl v rukou Eric Rowe, ovšem nedokázal míč nadvakrát zpracovat, aby zachytil interception.
     
    2:29
    Josh Allen hledal přihrávkou k postranní čáře Tye Johnsona, ten se ale nedokázal uvolnit a neměl šanci míč zachytit.
     
    3:20
    James Cook se silou vůle protlačil pro 3 yardy.
     
    4:05
    Josh Allen našel Deonteho Hartyho, ten se pak výbornou individuální akcí dostal až pro 33 yardů hluboko na polovinu Steelers.
     
    4:45
    Ty Johnson se pustil do třetího downu na dva yardy po zemi a už to vypadalo, že bude ubráněn, nakonec se ale dokázal protlačit pro zisk prvního downu.
     
    5:21
    James Cook se po zemi dostal z těžké pozice pro další čtyři yardy, byť se zdálo, že bude složen dokonce pro mínus.
     
    6:04
    Allen shodil míč na Cooka, ten se dostal kolem postranní čáry pro čtyři yardy.
     
    6:04
    Harvinův punt měl dobrý odskok, doputoval na 21 yardů poloviny Buffala.
     
    6:17
    Mason Rudolph pod tlakem Eda Olivera odhazoval míč na poslední chvíli, přihrávka je sražena a Steelers budou muset odkopávat.
     
    6:21
    Mason Rudolph shodil míč na Darnella Washingtona, ten jej však nedokázal zachytit a bude z toho třetí down na osm yardů.
     
    7:01
    Najee Harris se po zemi dostal pro dva yardy.
     
    7:01
    Po dalším výkopu Basse do endzóny Steelers začínají z 25 yardů vlastní poloviny.
     
    7:01
    Taylor Bass proměňuje další extra point a zvyšuje na 21:0.
     
    7:01
    TOUCHDOWN! Neuvěřitelný běh JOSHE ALLENA! Ten se ze středu hřiště prosmýkl obranou Pittsburghu a zaznamenává 52yardový touchdown!
     
    7:50
    Další screen na Cooka je ziskem pro pouhé dva yardy, bude z toho další třetí down, tentokrát už na osm yardů.
     
    8:00
    Nepovedený screen Buffala, Andy Isabella nedokázal zachytit Allenovu přihrávku. Isabella v sestavě Buffala nahrazuje Gabea Davise.
     
    8:30
    Cookovi se díky dobrým blokům otevřela mezera, využil toho pro čtyři yardy a zisk dalšího prvního downu.
     
    9:00
    James Cook se výborným během středem dostal pro 9 yardů.
     
    9:30
    Josh Allen přesnou přihrávkou našel Stefona Diggse, jenž se u postranní čáry dostal do prvního downu.
     
    10:15
    Cook teď dostal rychlou přihrávku k postranní čáře, dostal se ale jen pro tři yardy, bude z toho tedy třetí down na pět yardů.
     
    10:52
    James Cook se po zemi dostává pro 2 yardy.
     
    10:52
    INTERCEPTION! Mason Rudolph hodil míč do levé části endzóny, kde jej ale zachytil bránící Kaiir Elam, jenž se k němu dostal před Diontaem Johnsonem a je z toho interception!
     
    11:30
    Najee Harris po zemi neuspěl, je z toho ztráta jednoho yardu.
     
    11:40
    Při Rudolphově přihrávce se Kaiir Elam dopustil nedovoleného bránění a Pittsburgh bude hrát na třech yardech!
     
    12:10
    Jaylen Warren se po zemi dostal jen pro jeden yard, další tackle si připisuje Rousseau.
     
    12:50
    Pat Freiermuth zachytil Rudolphovu přihrávku a dokázal se protlačit pro zisk prvního downu!
     
    13:40
    Jaylen Warren při 2 & 21 výborným během do levé strany získal 12 yardů a pořádně zkrátil třetí down, navíc se vrátil do pozice, odkud se i v tomto počasí dá kopat field goal.
     
    14:25
    Mason Rudolph je sackován Gregorym Rousseauem pro obrovskou ztrátu 11 yardů!
     
    15:00
    Najee Harris se dostal pro dalších 11 yardů, Pittsburgh už je na 26 yardech soupeřovy poloviny.
     
    15:00
    Začátek druhé čtvrtiny.
     
    0:00
    Další akci už Steelers před koncem první čtvrtiny nerozehráli, po úvodním dějství tak Buffalo vede 14:0 díky passovým touchdownům svých tight endů Knoxe a Kinkaida.
     
    0:30
    Najee Harris se svým prvním úspěšným během dostává pro 9 yardů.
     
    1:00
    Mason Rudolph našel Allena Robinsona, ten se ziskem 13 yardů dostává už na soupeřovu polovinu.
     
    1:31
    Rozhodčí ale nakonec ponechali původní verdikt a Pittsburgh zůstane u míče, navíc Buffalo přichází o time-out a jednu neúspěšnou challenge.

    Klíčovým faktorem byl dotyk míče Freiermuthovy helmy v momentu, kdy tight end Steelers už byl částí těla v autu.
     
    1:31
    Mason Rudolph výbornou přihrávkou našel Pata Freiermutha, jenž se dostal až téměř na čtyřicet yardů.

    První velkou akci Steelers ale ohromně kazí fumble, Freiermuth míč u postranní čáry neudržel. Rozhodčí posoudili situaci, že se míč vykutálel ze hřiště, tudíž by jej měl udržet Pittsburgh, ovšem podle opakovaných záběrů se zdá, že Baylon Spector dostal k míči ještě než se dotkl zámezí a Buffalo znovu challenguje verdikt rozhodčích.
     
    1:43
    Skvělý 52yardový punt Sama Martina doletěl až na osmiyardovou hranici od endzóny Steelers, Calvin Austin si mávnul fair catch.
     
    2:22
    Josh Allen shodil míč na Jamese Cooka, ten však byl vzápětí tacklován Minkahem Fitzpatrickem a je z toho jen ztráta tří yardů a punt.
     
    2:30
    Allenovu přihrávku dropnul Dalton Kinkaid, bude z toho dlouhý třetí down pro Buffalo.
     
    3:05
    Nepovedený screen od Buffala, Stefon Diggs se s potížemi dostal alespoň na line of scrimmage, tedy původní linii rozehrávky.
     
    3:12
    Punt Pressleyho Harvina byl málem zablokovaný, nakonec doletěl jen na 44 yardů poloviny Bills a ti získávají další dobrou výchozí pozici pro svůj útočný drive.
     
    3:20
    Další přihrávka Rudoplha byla zablokována, George Pickens ještě sice neměl daleko k míči, v těžké pozici jej ale zachytit nedokázal.
     
    3:27
    Přihrávku Masona Rudolpha zablokoval Ed Oliver, před Steelers je velmi dlouhý třetí down.
     
    4:05
    Jaylen Warren se po zemi středem dostal jen pro jeden yard.
     
    4:10
    Po dalším touchbacku Taylora Basse bude Pittsburgh rozehrávat z 25 yardů vlastní poloviny.
     
    4:10
    Taylor Bass proměňuje extra point a zvyšuje na 14:0.
     
    4:10
    TOUCHDOWN BILLS! Josh Allen okamžitě házel do endzóny a našel DALTONA KINKAIDA, jenž zachytává druhý toouchdown Buffala v dnešním zápase!
     
    4:13
    Rozhodčí potvrzují, že domácí výzva je úspěšná, Pickens míč zachytil, vypadl mu až po fotbalovém pohybu a Buffalo získává míč na 29 yardech soupeřovy poloviny!
     
    4:13
    Přihrávku Masona Rudolpha George Pickens neudržel, rozhodčí označili tuto akci jako nezkompletovanou přihrávku, trneér Buffala Sean McDermott ale vytáhl challenge flag a snaží se o změnu rozhodnutí na úspěšný catch a následný fumble, po němž by se k míči dostalo Buffalo, jelikož jej zachytili modří.
     
    4:28
    Punt Sama Martina doletěl na 18 yardů soupeřovy poloviny, do akce půjde Mason Rudolph se svoji útočnou skvadrou.
     
    4:28
    Josh Allen se pokusil o krátkou přihrávku na Daltona Kinkaida, ta však nebyla dobrá, Kinkaidovi se nepovedlo míč zachytit a také ofenziva Buffala po třech akcích opouští hřiště.
     
    5:00
    Josh Allen se skvěle vyhnul soupeřově blitzu, nakonec se probojoval pro osm plusových yardů.
     
    5:16
    První nepřesný balón Joshe Allena, který měl najít Stefona Diggse, ovšem mířil mimo dosah hvězdného wide receivera Bills.
     
    5:21
    Punt Pressleyho Harvina doletěl na 27 yardů soupeřovy poloviny, odtud začne druhá útočná snaha Buffala Bills.
     
    5:40
    Mason Rudolph hodil míč do prostoru nikoho, Diontae Johnson byl velmi daleko od míče a Steelers se rychle zbavují míče.
     
    6:23
    Další tři yardy pro Harrise, bude z toho poměrně dlouhý třetí down na pět yardů.
     
    7:02
    Najee Harris se dostal po zemi pro tři yardy.
     
    7:02
    Taylor Bass svůj druhý kickoff poslal do endzóny, po touchbacku budou Steelers rozehrávat z 25 yardů vlastní poloviny.
     
    7:02
    Taylor Bass proměňuje následný extra point a upravuje skóre na 7:0 pro Buffalo.
     
    7:02
    TOUCHDOWN BILLS! Josh Allen našel v endzóně volného DAWSONA KNOXE, tight end zůstal při nedorozumění v obraně Steelers naprosto osamocen a jednoduchou souhrou se Bills dostávají k prvnímu touchdownu!
     
    7:40
    James Cook byl teď ubráněn pro zisk tří yardů.
     
    8:15
    James Cook se středem hřiště prohnal pro 12 yardů, Buffalo pokračuje ve velmi dobrém postupném útoku.
     
    8:50
    Josh Allen zůstává stoprocentní, podruhé zkompletoval přihrávku na Diggse, jenž získal 14 yardů a Buffalo už je kousek od redzóny soupeře.
     
    9:30
    James Cook se po zemi dostává pro čtyři yardy.
     
    10:15
    Další první down, Stefon Diggs získává deset yardů.
     
    10:40
    Josh Allen perfektní souhrou s Daltonem Kinkaidem dostává hru na polovinu hřiště, dobrých dvacet yardů pro Kinkaida.
     
    11:15
    Josh Allen se pomocí quarterback sneaku v klidu dostal do prvního downu.
     
    11:55
    James Cook doběhl pro čtyři yardy, Bufflalo čeká třetí down na yeden yard.
     
    12:35
    Josh Allen zkompletoval první přihrávku na Khalila Shakira pro pět yardů.
     
    12:35
    Punt Pressleyho Harvina doletěl na hranici 22 yardů, odkud začne první útok Buffala Bills.
     
    12:41
    Mason Rudolph hledal u postranní čáry Pata Freiermutha, ovšem nepřesně a Steelers budou muset odkopávat.
     
    12:50
    Pass Masona Rudolpha na Pickense byl zablokován, je z toho neúspěšná přihrávka a třetí down pro Pittsburgh.
     
    13:28
    Další běh Harrise pro dva yardy.
     
    14:10
    Jaylen Warren dostal přihrávku do screenu a dostává se téměř až na polovinu hřiště.
     
    14:50
    Najee Harris se úvodním během probil pro dva yardy.
     
    15:00
    Tyleru Bassovi v mrazivém počasí moc nevyšel úvodní výkop, Steelers začnou svůj první útočný drive na 30 yardech.
     
    V Buffalu zhruba před čtyřmi hodinami přestalo sněžit, hrát se ale bude v teplotě okolo mínus osmi stupňů Celsia.
     
    Vzájemné zápasy

    Dlouhodobá vzájemná bilance je příznivější pro Steelers, a to jak v základní části (15-11), tak v play-off (2-1). Ovšem teď to bude vůbec poprvé, kdy se v soubojích o titul utkají v Buffalu. A Bills jsou doma proti Steelers o něco lepší (9-7). Celé se to ještě vylepšuje, když se podíváme pouze na zápasy s Joshem Allenem na quarterbacku. Ať proti němu stál Ben Roethlisberger, Devlin Hodges nebo Kenny Pickett, všechny dokázal porazit a má proti Pittsburghu bilanci 3-1. Jedinou porážku utrpěl doma od Big Bena ve 2. týdnu ročníku 2021. Jenže to bylo v září. Teď je leden a poslední dva zimní zápasy Steelers s Buffalem prohráli. Ovšem nyní bude Josh Allen čelit novému soupeři, Masonu Rudolphovi, jenž prohrál pouze jediný z posledních 6 startů.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    BUF–PIT 38:3 (9. 10. 2022)
    BUF–PIT 16:23 (12. 9. 2021)
    BUF–PIT 26:15 (13. 12. 2020)
    PIT–BUF 10:17 (15. 12. 2019)
    BUF–PIT 20:27 (11. 12. 2016)
     
    Pittsburgh Steelers

    Steelers patří mezi nejúspěšnější kluby v dějinách NFL, ačkoliv až do začátku 70. let v lize spíše paběrkovali. Jenže poté ve svém nejslavnějším období dokázali získat hned 4× Lombardiho trofej během 6 let a natrvalo se zařadili mezi dlouhodobě silné týmy. Na začátku tohoto století pak přidali další 2 tituly a se 6 vítězstvími v Super Bowlu jsou druhým nejúspěšnějším týmem moderní historie NFL. Letos se jim ale příliš nevěřilo, útok vypadal na papíře hodně slabě, a mnoho odborníků čekalo, že trenér Mike Tomlin, který šéfuje lavičce od sezony 2007, jako hlavní trenér po 16 letech poprvé v kariéře prožije sezonu, v níž prohraje více zápasů než vyhraje. Jenže Steelers mají skvělou obranu vedenou kandidátem na cenu pro nejlepšího defenzivního hráče roku T. J. Wattem, která dokázala ve většině zápasů udržet tým ve hře. Ačkoliv tedy obecně velmi slabý útok často nefungoval, Pittsburgh dokázal nějakým záhadným způsobem vyhrávat těsné souboje a porážet i silné soupeře. Ve své velmi těžké divizi AFC North dokonce vyhrál 5 ze 6 utkání! A z 12 duelů, které skončily rozdílem 1 skórování, jich dokázal ovládnout hned 9. Kombinace těchto faktorů udržela podceňovaný tým po celou dobu ve hře o play-off, ale neměl to ve vlastních rukou, jelikož kromě porážení silných také prohrával se slabými a právě na sebe navazující nečekané porážky doma s Arizonou a New Englandem na začátku prosince mohly být pro Steelers osudové. Před Vánocemi měli bilanci 7-7 a věděli, že musí všechny zbývající zápasy vyhrát, a ještě spoléhat na pomoc dlaších výsledků. A přesně to se nakonec stalo. V posledním kole jim pomohla i skutečnost, že jasný vítěz konference AFC Baltimore šetřil své opory, takže dokázali zvítězit nad jinak suverénním celkem. Přesto jim vítězství nezaručovalo postup, ten potvrdila až senzační porážka Jacksonvillu s Tennessee o den později. Mike Tomlin navzdory předpokladům vykouzlil s tímto týmem 17. sezonu v řadě s vítězným nebo neutrálním rekordem a s bilancí 10-7 sice skončil v divizi AFC North až na 3. místě, ale v celé konferenci AFC to stačilo na poslední postupovou 7. pozici. Teď už Steelers nemají co ztratit a mohou všechny nadále pouze překvapovat.
     
    Buffalo Bills

    Bills patří mezi kluby, které dosud měly jednu silnou éru, ve které sbíraly úspěchy. Avšak na tu nejvyšší metu nikdy nedosáhli. Přitom byli hodně blízko. Drží jeden skvělý rekord, jako dosud jediní postoupili do Super Bowlu ve 4 sezonách za sebou (1990–1993), ale také spoludrží nelichotivý rekord, protože ani jednou nevyhráli a mají tak na svém kontě nejvíc porážek ve finále bez jediného vítězství. V současnosti mají druhé silné období, které ale zatím v play-off nedokážou potvrdit. I letos byla pasováni do okruhu největších favoritů, avšak jejich sezona byla jednou velkou horskou dráhou. Dokázali třeba zdeptat divizního rivala z Miami o 28 bodů, ale také senzačně prohrát na stadionu New Englandu nebo doma s Denverem. Kombinace dost těžkého rozlosování a nevyrovnaných výkonů znamenala, že po těsné porážce v prodloužení v Philadelphii měli na konci listopadu bilanci 6-6 a vzhledem k losu, kdy ještě ve zbytku sezony jeli do Kansasu, měli doma Dallas a úplně na závěr museli do Miami, jim už prakticky nikdo nevěřil. Prakticky jakákoliv porážka je vyřazovala z bojů o play-off a čekalo je ještě 5 utkání. Jenže z Bye Weeku se vrátil nažhavený tým, který se nechtěl vzdát, a když dokázal těsně urvat duel v Kansasu, začal si věřit, že by to své malé soukromé a dlouhé play-off dokázal vyhrát. Následovala demolice Dallasu, povinné výhry nad Los Angeles Chargers a New Englandem, přesto v posledním kole letěli do Miami s vědomím, že se může stát, že jim porážka stejně tu sezonu ukončí předčasně. Ostatní výsledky jim však daly jistotu a klid a v úplně posledním utkání celé ligy se tak už hrálo jen o vítězství v divizi a tím pádem pozici nasazené dvojky v konferenci AFC. Bills dokázali v poslední čtvrtině 2 touchdowny otočili zápas, vyhráli popáté za sebou, s bilancí 11-6 a vítězstvím v divizi na poslední chvíli urvali již zmíněné výborné nasazení do play-off a s aktuální formou klidně mohou dokázat to, co se jim zatím nikdy nepovedlo. Podaří se jim vyrovnat i s nástrahami počasí na svém nijak nekrytém stadionu?
     
    Vítám všechny fanoušky amerického fotbalu! Je půlka ledna, a to znamená, že začíná ta nejzajímavější a nejzábavnější fáze sezony – startuje play-off! Posledních 14 celků zůstává ve hře o trofej Vince Lombardiho a 12 z nich musí o své přežití bojovat v úvodním kole vyřazovací části, Super Wild Card Weekendu. Jeho závěrečná pondělní část nabídne neobvykle hned 2 zápasy a v tomto přenosu se podíváme na ten první, poslední z konference AFC. Původně se měl hrát v neděli po poledni místního času, avšak sněhová vánice to znemožnila. Na pondělí odpoledne už je předpověď počasí příznivější minimálně ve výrazném uklidnění větru, který sice bude citelný a může udělat při kopech a hře vzduchem určité problémy, ale bude snesitelný. Stále však bude silně mrznout, otázkou je, jak to bude se sněžením, jelikož určitá šance stále je. V takto složitých podmínkách se uskuteční souboj Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers. Prokáží Bills skvělou formu z posledních týdnů, nebo Steelers opět přesvědčí, že dokážou porazit kohokoliv, ač nikdo neví, jak to dělají?
     
    Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí bylo rozhodnuto o přesunu zápasu z neděle 19:00 na pondělí 22:30 středoevropského času.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Tomáš Kohlmann

    Libor Štěpán

    Carl Cheffers
    70 040