Michalovce – B. Bystrica 6:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Nitra 2:4 (kon.) | Nové Zámky – Humenné 2:1 (3:2 po s.n.)
Lipt. Mikuláš – Poprad 1:4 (kon.) | HC Slovan – Košice 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 1:2 (kon.)
koniec
HK Spišská Nová Ves
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HK Nitra
Piatok 12.01.2024, 17:30 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Márne boli posledné snahy Spišiakov ešte niečo spraviť s rezultátom. Domácich hokejistov však bude mrzieť len prerušenie famóznej domácej 16-zápasovej víťaznej série. Prvé miesto je ale naďalej realitou so slušným 10-bodovým náskokom. HK Nitra je teda prvý premožiteľ Rysov v Spiš Aréne. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:45:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Spišská tlačí Nitru, ale aj musela v jednom prípade dávať pozor na zadné vrátka, o čo sa postaral Burgess.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:59
    Nitra oddychový čas!
     
    57:59
    Kašík sa musí mať na pozore, pretože Spišiaci budú určite búšiť. Presvedčil sa o tom teraz, keď Björkungov puk poslal na ochrannú sieť.
     
    57:13
    Spišská Nová Ves hrá power-play!
     
    56:05
    Tomáš Pobežal chytil ponúknutú šancu poriadne za pačesy. Je veľmi citeľný po boku Jacksona s Newellom. Novej nitrianskej posile poskytol možnosť na koncovku. Puk preletel okolo pravej tyčky Melicherčíka.
     
    55:08
    Spišiakom to mohlo padnúť! Igor Merežko sa rozhodol výraznou mierou podporiť ofenzívu! Prenikol pred Kašíka, ktorý zasahoval! Kerbashian si pripísal neúspešnú dorážku!
     
    54:05
    Nitra dala gól! Dnes je pravdepodobne ten deň, kedy bude po skvelej sérii Spišskej Novej Vsi na domácom ľade v prebiehajúcej sezóne. JAKUB LACKA dorazil puk za Melicherčíka, ktorý ho už mal sčasti pod kontrolou, ale bolo to málo na to, aby Nitra neskórovala. Asistencia: Tomáš Pobežal.
     
    52:13
    Hrnka si poradil s Rapáčom na útočnej modrej čiare. Zakončenie však nebolo stopercentné, pretože mu tam vsunul hokejku Drábek.
     
    51:43
    Kašík z pravej žŕdky vytiahol puk, ktorý na neho poslal Dávid Romaňák.
     
    50:25
    Nitra dala gól! Melicherčík ešte skrotil strelecký pokus Gilla, ale SAMUEL BUČEK stál v správnom čase na správnom mieste. Nitriansky strelec zasiahol otvorenú časť domácej svätyne. Asistencie: Sahir Gill a Matej Bača.
     
    48:49
    Corgoni sa vyznačujú veľmi dobrou hrou v obrane a slušným počtom zblokovaných striel. Stacha toto tvrdenie podčiarkol proti Mykluchovi.
     
    48:03
    Bakoš v komplikovanom postavení predsa len poslal dopredu Burgessa. Akcia skončila rovnako, ako už niekoľkokrát, a to na Kašíkových betónoch.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:06
    Džugan šiel za druhým gólovým zápisom! Kľučka na pravý Kašíkov betón ale nebola dotiahnutá do zdarného konca!
     
    45:16
    Tomáš Hrnka spred Grocha poslal krížnu nahrávku na ľavé krídlo. Nováčik v drese Nitry Newell nemal šancu vymyslieť niečo cez Merežka.
     
    44:15
    Na malom priestore vznikla kombinácia Burgessa a Bakoša! Spišskonovoveská "83" zakončila po ľade, ale Kašík použil betóny!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Vandas (Myklucha, Džugan), 11. Džugan (Merežko) – 8. Vitáloš, 27. Bubela (Cotton, Gill), 51. Buček (Gill, Bača), 55. Lacka (T. Pobežal)


    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Merežko, Romaňák, Valach, Groch, Björkung, Žiak – Burgess, Kerbashian, Bakoš – Archambault, Nellis, Majdan – Džugan, Myklucha, Vandas – Drábek, Zöld, Rapáč – Frankovič.
    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš, P. Valent – Buček, Gill, Bubela – Jackson, T. Pobežal, Newell – Okoličány, Ćederle, Lacka – Bajtek, T. Chrenko ml., Hrnka – A. Nemec.
    Tréner: Antonín Stavjaňa.

    Rozhodca: Žák, Snášel – Bogdaň, Gegáň.