Litvínov – Třinec 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 3:2 (po pr.)
Plzeň – Kladno 7:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta Praha 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:4 (kon.)
Hradec Králové – K. Vary 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Mountfield HK
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 05.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky je VÍT JISKRA.
     
    63:09
    Blízko rozhodnutí byl Okuliar, švihem zprava ale trefil jenom spojnici!
     
    61:49
    Po poradě kompletní čtveřice rozhodčích z toho nakonec je rezultát v podobě přesilovky Hradce! Tomáš Bartejs (KVA) dostává za svůj zákrok dvě minuty a Lvi mají šanci tohle drama rozhodnout!
     
    59:46
    Frodl zachránil Varům body! V posledních sekundách se ještě Lvi zmáčkli, sehráli to v útoku skvěle a na Miškářovi zůstalo zakončení z pravého kruhu, které Frodl špičkou betonu vytáhl. Následný závar taktéž zvládl a je jednoznačným adeptem na nejlepšího hráče utkání ze strany Varů!
     
    58:46
    Závar před Frodlovou brankou, hostující gólman vykopl střelu, kterou na první dobrou neviděl, na kruhy, kde operoval Aleš Jergl. I on byl však v tísni a z nadějné pozice minul!
     
    47:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovku Energie využívá za 17 sekund a máme tak znovu srovnáno! Několik rychlých nahrávek, hosté stáhli bránící čtveřici až pod kruhy a Michal Plutnar z osy vyslal tvrdý pokus. Ten Lukáš měl, zasáhl i betonem, zároveň však puk vykopl přímo do ONDŘEJE BERÁNKA, od nějž se odrazil zpátky za brankovou čáru – 2:2! Asistence: Michal Plutnar.
     
    46:44
    Oslabení hosté ubránili a při komerční přestávce se otevírají dvířka na hradecké straně. Marek Zachar (MHK) u mantinelu šermoval hokejkou a trefil do obličeje jednoho ze soupeřů, za což tak dostává menší trest.
     
    45:33
    Kombinace na jeden dotek gólem nekončí! Obrana Západočechů propadla při bránění a bylo to 3 na 1. Estephan nalil Jasperovi, který to z první posunul na Perreta, jenž operoval před brankou. Přihrávka ale byla příliš dlouhá a z nadějné akce nebylo nic.
     
    44:27
    Nově naskakující formace Varů se ale dopustila faulu a Lvi mají další přesilovku. David Tureček (KVA) nepustil Perreta do koncovky tím, že mu zabránil držením v pohybu. A tak to má za dvě minuty.
     
    36:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud chtěl BOHUMIL JANK nějak ozvláštnit svůj návrat do sestavy po nucené disciplinární stopce, tak se mu to povedlo na výbornou! Hradeckým se povedlo rychle vrátit do pásma a natlačit hru za Frodlovu kasu. Tam už ale kotouč moc dlouho nevydržel, díky práci Jaspera se dostal na modrou, kde už právě stál Jank. Ten nabral kotouč na hokejku bez milosti a nekompromisně propálil Frodla – 2:1! Asistence: Evan Jasper, Alex Tamáši.
     
    33:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po komerční přestávce je srovnáno! Založení útoku zpoza vlastní branky se povedlo Energii dokonale. Bartejs vedl puk středem, načež si všiml, že na levém křídle nikdo neřeší rozjetého JIŘÍHO ČERNOCHA. Tak mu puk posunul výbornou přihrávkou a v brejkové situaci to už Černoch vyřešil sám. Lukáše prostřelil mezi betony a Vary vytěžily z druhé třetiny maximum – 1:1! Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    29:58
    Perret podržel kotouč na levém křídle a po rotaci spoluhráčů nahrával krosem pro Jergla. Přihrávka překvapivě prošla Rachůnkovi pod bruslemi a otec šestiměsíčního Jonáše tlačil puk na zadní tyč, Frodl zasáhl skvěle betonem!
     
    24:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Možná dodnes občas při nemožnosti spojení se po telefonní síti hlásí automat větu: „Ať děláme co děláme, nemůžeme se s volaným číslem spojit.“ Pokud to trochu upravím do kontextu dnešního duelu, tak ať hostující obrana dělala co dělala, nemohla ten tlak už ustát.

    Energie nedokázala vyhodit, respektive jenom na modrou, kde byl připraven Freibergs. Jeho střílené nahození z modré Frodl ještě vyrazil, obrana ale nedostoupila JORDANNA PERRETA, který zametl puk pod víko – 1:0! Asistence: Ralfs Freibergs, Evan Jasper.
     
    21:16
    Další skvělý zákrok Frodla! Obrana Varů propadla při bránění a přišla nahrávka před kasu na volného Perreta, který si dal ještě na čas, aby střelu vylepšil. I tak ale napálil hostujícího gólmana, jenž si výrazně vyjel proti!
     
    18:34
    První minutu početní výhody Hradec sehrál nadprůměrně. Jerglův pokus z první šel na protější tyčku, Frodl se však skvěle přesunul a přizvedl kotouč ramenem!
     
    17:39
    Michal Plutnar (KVA) ale při zakončení Jergla rozhodil nedovoleným způsobem a dostává dvojku za hrubost.
     
    17:29
    Vyhrané buly, rychlý přechod do útoku a další šance Hradce! Jankův pokus od modré vyrazil Frodl jenom před sebe, tam ale byl jako jediný Aleš Jergl. Kroměřížský rodák ale z čisté šance napálil jenom gólmanův beton!
     
    17:20
    Mezitím, co jsme o poslední akci konverzovali s kolegou Tomášem Prodělalem, tak nastalo přečíslení Západočechů 2 na 1! Hladoník jej táhl a zvolil situaci se sólo zakončením. Dobře jej ale stínoval Petr Kalina, hostující útočník se tak zmohl pouze na nevýrazné poslání puku do Lukáše. Následuje komerční přestávka.
     
    11:58
    O chvíli později proskočil mezi dvěma obránci Beránek a byl v pozici, kdy jel zhruba osm metrů sám na branku. Při kontaktu s beky byl ale drobně rozhozen a zakončoval v polopádu, puk na dlouhou hokejku píchl jenom do Lukášova betonu!
     
    11:36
    Možnost nastartovat se pro Energii přichází v polovině 12. minuty. Bohumil Jank (MHK) za Frodlovou brankou přesekl hokejku soupeři a má to za dvě minuty.
     
    09:56
    Blain zrychlil hru napravo a pustil puk před sebe na Šťastného, který využil nerozhodnosti Bartejse, čímž se otevřelo přečíslení 2 na 1. Šťastný neudělal nic špatně, přehrál nalevo pro Miškáře, z vyložené pozice však Miškář netrefil branku!

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 25. Perret (Freibergs, Jasper), 37. Jank (Jasper, Tamáši) – 34. Černoch (Bartejs), 48. O. Beránek (Plutnar), rozh. náj. Jiskra

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ondřej Procházka (KVA)
    0:0   Tomáš Pavelka (HKM)
    2. séria:
    0:1   Jiří Černoch (KVA)
    1:1   Aleš Jergl (HKM)
    3. séria:
    1:1   Tomáš Rachůnek (KVA)
    1:1   Oliver Okuliar (HKM)
    4. séria:
    1:1   Ondřej Beránek (KVA)
    2:1   Giorgio Estephan (HKM)
    5. séria:
    1:2   Daniel Kružík (KVA)
    2:2   David Šťastný (HKM)
    6. séria:
    2:2   Evan Jasper (HKM)
    2:2   Jiří Černoch (KVA)
    7. séria:
    2:2   Aleš Jergl (HKM)
    2:3   Vít Jiskra (KVA)


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – R. Pavlík, Pilař, Eberle (C) – Zachar.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Rachůnek (A), Hladonik, Kangasniemi – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, O. Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.
    Tréner: David Bruk

    Rozhodca: Úlehla, Cabák – Ondráček, Špúr

    Diváci: 3 652