Litvínov – Třinec 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 3:2 (po pr.)
Plzeň – Kladno 7:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta Praha 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:4 (kon.)
Hradec Králové – K. Vary 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Mountfield HK
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 05.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 652 diváků. (20:46:29)
     
    A tím se tak končí i moje mise pro páteční večer na hradeckém zimáku. Mějte pohodový tříkrálový víkend a někdy příště se na vás budu z východočeské metropole opět těšit na počtenou! Carpe diem!
     
    Nájezdové drama nakonec zvládli Karlovarští a ukázali, že na Hradec na venkovním ledě umí! Přitom nebyli dvě třetiny lepším celkem, i díky Dominiku Frodlovi se ale dokázali držet ve hře. Na začátku 48. minuty srovnal Ondřej Beránek v přesilové hře a zápas dospěl až do nájezdů, kde už to bylo padesát na padesát. V sedmé sérii nakonec rozhodl Vít Jiskra a tyhle dva body jsou pro Energii velmi cenný artikl!

    Střely na branku: 46 – 19
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky je VÍT JISKRA.
     
    7. séria
    2:3
    Vít Jiskra rozhoduje tenhle zápas! Naznačil Lukášovi střelu, ten šel na břicho a mladý karlovarský talent zasunul puk za beton domácího brankáře!
     
    7. séria
    2:2
    Jergl zkusil podruhé to stejné, tentokrát platí to stejné, co u Černocha. Puk nezvedl a Frodl vykopl betonem.
     
    6. séria
    2:2
    Jiří Černoch zkusil Lukáše povodit v brankovišti, nezvedl mu ale puk nad beton!
     
    6. séria
    2:2
    Série se tak otáčí a Evan Jasper se rozjel jako šestý hráč domácích, trefil Frodlovi lapačku.
     
    5. séria
    2:2
    David Šťastný si při nájezdu musel trochu pohrát s pukem, nakonec si ale roztáhl Frodla a poslal mu kotouč mezi nohy! Klíčový moment tak Hradec ustál.
     
    5. séria
    1:2
    Daniel Kružík byl naopak úspěšný, s dávkou štěstí procpal puk mezi Lukášovy betony!
     
    4. séria
    2:1
    Giorgio Estephan si navedl puk na forhend a pálil nad beton Frodla, trefil však jenom tyč!
     
    4. séria
    1:1
    Ondřeji Beránkovi v první chvíli ujel puk směrem do mantinelu a vypadalo to na neúspěšný nájezd. Nebylo však přerušeno a Beránek zakončil nad vyrážečku Lukáše. Zpětné zkoumání videa ale platnost branky odvolalo!
     
    3. séria
    1:1
    Neuspěl ani Oliver Okuliar, který zkoušel Frodla mezi betony.
     
    3. séria
    1:1
    Tomáš Rachůnek trefil jenom Lukášovu lapačku.
     
    2. séria
    1:1
    Aleš Jergl zkusil svou klasickou kličku a povedlo se mu to, i když puk Frodlovi pod betonem propašoval s velkou dávkou štěstí.
     
    2. séria
    0:1
    Jiří Černoch zvolil zakončení pod beton Lukáše, což bylo úspěšné!
     
    1. séria
    0:0
    Tomáš Pavelka si zkoušel Frodla roztáhnout na forhendovou kličku, hostující gólman ale reagoval hokejkou včas.
     
    1. séria
    0:0
    Ondřej Procházka otevřel nájezdy a zkoušel pálit Lukášovi mezi betony, prostor si ale olomoucký rodák pohlídal.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    V prodloužení byl blízko rozhodnutí Hradec, když měl přesilovku po vyloučení Bartejse. Jenže branku nedal, a tak se rozhodne v nájezdech.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:57
    Stříteského poslední pokus byl z nedostatku času, Lukáš jej bez problémů měl a je jasno, v Hradci uvidíme nájezdy!
     
    64:29
    Energii se navíc po dlouhé době povedlo podržet puk a prostřídat. Všechno to tak směřuje pomalu k nájezdům.
     
    63:55
    Krizovou situaci Vary ustály, přesto jsou však drženy před vlastní brankou. Jergl se už vrátil na led a zkoušel to ze svého postu, Frodl stále odolává.
     
    63:09
    Blízko rozhodnutí byl Okuliar, švihem zprava ale trefil jenom spojnici!
     
    62:40
    Estephan zaujmul pozici místo Jergla na levém kruhu a dostal prostor ke střele, jeho pokus ale Frodl vykryl. Energii se posléze povedlo vyhodit a čas v přesilovce se Hradci krátí.
     
    62:13
    I druhé buly vyhráli domácí, tentokrát se ale puk odrazil přímo na karlovarskou střídačku. Celá situace se tak opakuje.
     
    61:52
    První buly sice Lvi vyhráli, ale přímo do prostoru nikoho. Proto musí jet pro puk až k vlastní brance.
     
    61:49
    Po poradě kompletní čtveřice rozhodčích z toho nakonec je rezultát v podobě přesilovky Hradce! Tomáš Bartejs (KVA) dostává za svůj zákrok dvě minuty a Lvi mají šanci tohle drama rozhodnout!
     
    61:49
    Poněkud nešťastný moment na obě strany. Jergl dostal Bartejsovou špičkou hole do ucha a domácí forvard šel k zemi. Na situaci hlavní rozhodčí v prvotní fázi nijak nereagovali, zastavili však hru v momentě, kdy Vary šly 2 na 1...
     
    61:40
    Okuliar si najížděl na přihrávku od Pavelky, kterou mu směřoval na zadní tyč. Návrat obránců Energie byl ale na známku A, bereme-li v potaz známkování na vysoké škole.
     
    60:50
    Jiskra v útočném pásmu ztratil puk a Perret toho využil na přechod dopředu. Byl sice hnán zhruba 3600 diváky, ale kromě přihrávky na Blaina mnoho nevymyslel.
     
    60:27
    První pokus prodloužení si vzal na starosti Blain, trefil ale Frodlovu vyrážečku.
     
    60:09
    Prodloužení atraktivního formátu 3 na 3 začíná a domácí vyhráli buly, tedy klíčová věc v této fázi zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Málokdo by asi věřil, že po dominantním výkonu Hradce ve druhé třetině se budou body dělit, ale je to tak. Energii se povedlo srovnat v přesilové hře na začátku 48. minuty, když Lukáš vykopl Plutnarův pokus jenom k Ondřeji Beránkovi, od nějž se puk odrazil zpátky za brankovou čáru. V poslednich sekundách byli Lvi blízko rozhodnutí, Frodl ale naděje Energie udržel, a tak se jde do prodloužení.

    Střely na branku: 38 – 17 (11 – 6)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Frodl zachránil Varům body! V posledních sekundách se ještě Lvi zmáčkli, sehráli to v útoku skvěle a na Miškářovi zůstalo zakončení z pravého kruhu, které Frodl špičkou betonu vytáhl. Následný závar taktéž zvládl a je jednoznačným adeptem na nejlepšího hráče utkání ze strany Varů!
     
    59:23
    Poslední minutu se hraje především u obou střídaček. Osobní souboje u mantinelu posun ve hře nepřináší.
     
    58:46
    Závar před Frodlovou brankou, hostující gólman vykopl střelu, kterou na první dobrou neviděl, na kruhy, kde operoval Aleš Jergl. I on byl však v tísni a z nadějné pozice minul!
     
    58:16
    Pavelka ještě dvakrát dokázal zachránit situaci na modré, potřetí mu už ale vyhození podjelo pod hokejkou. Domácí do toho šlapou a je na nich vidět touha duel urvat za tři body.
     
    57:26
    Banální nahození Plutnara od prken Lukáš raději skryl v lapačce. Dvě a půl minuty před koncem je tak duel zcela otevřený. A to by si ve druhé třetině asi pomyslel málokdo...
     
    56:25
    Jank znovu vzal puk na hokejku hned po buly a od modré střílel, jenže tentokrát nad. Hradec ale pokračoval v tažení a z kruhu to zkoušel Pavlík, neúspěšně.
     
    55:23
    Frodl jel rozehrávat za branku, byl si navíc vědom toho, že mu zavíral jednu stranu Tamáši, tak to poslal po druhé. Perret je ale dnes všude, na rozehraném puku byl první a cpal ho znovu do ohně, Stříteský byl ale připraven na všechno.
     
    54:16
    Šťastný uspěl proti Jiskrovi v souboji a mohl tak jít do útoku. Z otočky hledal spoluhráče před brankou, tam však nikdo nebyl. I tak se povedlo Lvům udržet pásmo.
     
    53:19
    Nadvakrát se hostům povedlo dostat kotouč z vlastní zóny a prostřídat. Předtím to zkoušel Blain, z pravého kruhu ale napálil jenom bránícího hráče, respektive bloky.
     
    52:32
    O šest sekund později přišlo další přerušení a je z toho poslední komerční přestávka v tomto utkání.
     
    52:26
    Jank působil po prohraném buly jako poslední instance, Kangasniemi se tlačil ke kotouči, aby mohl letět do úniku. Domácí obránce jej však skvěle vykryl a čistým způsobem hokejkou mu kotouč odebral.
     
    52:10
    Další přerušení ze strany Dominika Frodla, který nechtěl jít do rizika a jenom podržel nahození ve výstroji. Proto se vhazuje po jeho pravici.
     
    51:16
    Plutnar nabral slušnou rychlost, objel si dva protihráče a zavedl kotouč až do útočného pásma. Tlak a převaha Hradce je po vyrovnaném průběhu najednou pryč, teď to jsou naopak hosté, kteří jsou aktivnější.
     
    49:49
    Kružík jenom protečoval puk k Lukášovi a odjel střídat. Mezitím nová formace Varů naskočila na led a vytvořila si další střelecký pokus. Iikka Kangasniemi ale trefil jenom beton domácího brankáře.
     
    48:56
    Rázem je to tak odlišný obrázek. A byla z toho další šance energetiků, Redlich vyzval od prken Hladoníka, kterému ale na zakončení chyběl zhruba krok.
     
    47:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovku Energie využívá za 17 sekund a máme tak znovu srovnáno! Několik rychlých nahrávek, hosté stáhli bránící čtveřici až pod kruhy a Michal Plutnar z osy vyslal tvrdý pokus. Ten Lukáš měl, zasáhl i betonem, zároveň však puk vykopl přímo do ONDŘEJE BERÁNKA, od nějž se odrazil zpátky za brankovou čáru – 2:2! Asistence: Michal Plutnar.
     
    46:44
    Oslabení hosté ubránili a při komerční přestávce se otevírají dvířka na hradecké straně. Marek Zachar (MHK) u mantinelu šermoval hokejkou a trefil do obličeje jednoho ze soupeřů, za což tak dostává menší trest.
     
    45:33
    Kombinace na jeden dotek gólem nekončí! Obrana Západočechů propadla při bránění a bylo to 3 na 1. Estephan nalil Jasperovi, který to z první posunul na Perreta, jenž operoval před brankou. Přihrávka ale byla příliš dlouhá a z nadějné akce nebylo nic.
     
    45:13
    Prvních 45 sekund v oslabení ale Energie celkem slušně ubránila. Další náznak kombinace byl navíc narušen blokováním nahrávky napříč a puk letěl až na tribuny. Vhazovat se bude před Frodlem.
     
    44:27
    Nově naskakující formace Varů se ale dopustila faulu a Lvi mají další přesilovku. David Tureček (KVA) nepustil Perreta do koncovky tím, že mu zabránil držením v pohybu. A tak to má za dvě minuty.
     
    44:02
    Jiskra měl již dlouhé střídání, proto jenom vyvezl na středový kruh a obloučkem vyhodil na mantinel.
     
    43:21
    Velmi aktivní je v pátečním duelu i Alex Tamáši. Ukázal to i v tomto střídání, zpracoval si poměrně těžkou nahrávku a pálil od mantinelu. Přizvednutý pokus ale letěl až do ochranné sítě.
     
    42:37
    Lukáš rychle rozehrál za vlastní brankou, Lvi znovu přebruslili do útoku a Tomáš Pavelka z modré nahazoval na branku tak, aby mohl kdokoliv z jeho spoluhráčů tečovat puk. Nezadařilo se to ani jednomu, hra tak pokračovala dále až do momentu, kdy Frodl opětovně zasáhl a přerušil.
     
    41:46
    Energii se nepovedlo z pásma vyhodit, jenom dostala hru na modrou, kde byl připraven Jank. Střelec druhého gólu Hradce zvolil nahození, to ale přivítal Frodl s otevřenou náručí. Tedy, spíše lapačkou.
     
    40:56
    Eeti Laurikainen nezůstává bez vytížení ani na střídačce. Tentokrát musel uhýbat před prudce letícím kotoučem, který směřoval přímo do míst, kde stál. To se mu povedlo a s lehkým úsměvem vrátil puk zpátky čárovému. Úsměv ale zřejmě nemohl nasadit, když zjistil, jak dopadla finská reprezentace na juniorském šampionátu.
     
    40:27
    Na dvě přihrávky se dostali Lvi z vlastního pásma před Frodla a ihned rozjeli kombinaci. Estephan to zkoušel z pravého kruhu bekhendem, pokusu však chyběla jak razance, tak přesnost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    Atraktivní hokej pokračuje a Hradec si po dvou třetinách odnesl do kabin vedení 2:1. Nutno říci, že zaslouženě. Byl aktivnější, měl místy až drtivý tlak, Vary však dlouho držel Frodl. Vychytaná nula z toho ale nebude, neboť na začátku 25. minuty dorazil Freibergsovu střelu Jordann Perret. Energie se ale dokázala zmátořit, srovnat lehce hru a branka ze začátku 34. minuty, kdy prostřelil Lukáše mezi betony Jiří Černoch, rozradostnila drobnou skupinku hostujících fanoušků. Hned o tři minuty později se ale drsně zachoval ke kotouči Bohumil Jank a jeho pumelice se zastavila až v brance.

    Střely na branku: 27 – 11 (14 – 6)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Jergl naskočil ze střídačky a sotva se dostal na svůj post, už měl pod hokejkou puk. Vyřešil to však optimálně, nahrál po lajně pro Perreta, který byl připraven a nad kruhy zakončoval. Frodl podržel puk na výstroji a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    38:02
    Pilařovi se otevíral prostor na modré, nechtěl však jít do rizika, proto uhnul a přihrál po prknech Eberlemu. Ten sice podržel puk za Frodlem, nic z toho ale Lvi nevytěžili. Naopak museli couvat dozadu, Beránkův sražený pokus však letěl přes ochrannou síť na tribuny.
     
    36:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud chtěl BOHUMIL JANK nějak ozvláštnit svůj návrat do sestavy po nucené disciplinární stopce, tak se mu to povedlo na výbornou! Hradeckým se povedlo rychle vrátit do pásma a natlačit hru za Frodlovu kasu. Tam už ale kotouč moc dlouho nevydržel, díky práci Jaspera se dostal na modrou, kde už právě stál Jank. Ten nabral kotouč na hokejku bez milosti a nekompromisně propálil Frodla – 2:1! Asistence: Evan Jasper, Alex Tamáši.
     
    34:36
    Život onlajnisty občas přináší i nepříjemné momenty. Po vyřešení nehody s nápojem vedle notebooku se vracím k popisu hry a opět jsou domácí v útočném pásmu. Jasper podržel puk za brankou a vyměnil si hrací předmět s Tamášim. Obrana je ale dobře dokázala pokrýt a vytlačit Lvy z pásma.
     
    33:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po komerční přestávce je srovnáno! Založení útoku zpoza vlastní branky se povedlo Energii dokonale. Bartejs vedl puk středem, načež si všiml, že na levém křídle nikdo neřeší rozjetého JIŘÍHO ČERNOCHA. Tak mu puk posunul výbornou přihrávkou a v brejkové situaci to už Černoch vyřešil sám. Lukáše prostřelil mezi betony a Vary vytěžily z druhé třetiny maximum – 1:1! Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    32:45
    Člen první útočné formace poté ale zažil nepříjemný moment, kdy se u mantinelu prohnul a Jank jej dohrál. Přišlo ihned přerušení a nevypadalo to v prvním momentu dobře, Rachůnek se ale zvedl poměrně brzy a odjel na střídačku.
     
    32:21
    Tomáš Rachůnek to v posledních minutách bere hodně na sebe. Tentokrát těžil z rychlosti, napadal ve středním pásmu a vytěžil z toho individuální akci. Zakončení však rozdunělo jenom mantinel za Lukášovou brankou.
     
    31:20
    Z tribuny se ozvalo „Zkus Michigan!“ poté, co Eberle držel kotouč za Frodlovou brankou a přemýšlel, kam rozehrát. Trendy zakončení ale nezvolil, naopak v poklidu nahrál spoluhráčům na kruhy.
     
    29:58
    Perret podržel kotouč na levém křídle a po rotaci spoluhráčů nahrával krosem pro Jergla. Přihrávka překvapivě prošla Rachůnkovi pod bruslemi a otec šestiměsíčního Jonáše tlačil puk na zadní tyč, Frodl zasáhl skvěle betonem!
     
    29:25
    Dominik Frodl ukázal také své kvality s hokejkou. Nahození, které nikdo z Hradeckých nemohl mít, vzal fakticky z první a i díky tomu se povedlo Energii vybojovat pásmo.
     
    28:33
    Ondřej Beránek visel Pláňkovi na zádech a dělal všechno pro to, aby mu narušil rozehrávku. Pláněk však vzal hokejku jenom do jedné ruky a bekhendem to přenechal spoluhráčům.
     
    27:13
    Rachůnek využil toho, že Freibergs přišel v souboji s Hladoníkem o hokejku a bruslil do otevřenější obrany, neboť držitel bronzu z posledního MS odjel střídat. Prostor ale Rachůnkovi dobře zavřeli protihráči a následná nahrávka na pravou stranu už byla jenom z nouze.
     
    26:35
    Čtvrté přerušení za 18 sekund hry. Třetím zastavením hry bylo vyhození na zakázané uvolnění z domácí strany, čtvrtým pak moment, kdy puk po souboji Koffera s Freibergsem vyletěl mimo ledovou plochu.
     
    26:22
    Komerční brejk přišel až o pět sekund později. To Lukáš nadvakrát zkrotil střelu po buly a teď už opravdu následuje pauza.
     
    26:17
    Avizovaná komerční přestávka se nekoná, neboť Hradečtí vyhodili na zakázané uvolnění. V přerušení navíc přišlo poděkování juniorům za obrat v bronzovém zápase s Finskem.
     
    25:49
    Energie je pod ohromným tlakem a úplně neví, kam dříve bruslit. Několik zajímavých střel ze všech možných pozic ale hostující gólman lapil a následovalo vyhození na icing.
     
    24:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Možná dodnes občas při nemožnosti spojení se po telefonní síti hlásí automat větu: „Ať děláme co děláme, nemůžeme se s volaným číslem spojit.“ Pokud to trochu upravím do kontextu dnešního duelu, tak ať hostující obrana dělala co dělala, nemohla ten tlak už ustát.

    Energie nedokázala vyhodit, respektive jenom na modrou, kde byl připraven Freibergs. Jeho střílené nahození z modré Frodl ještě vyrazil, obrana ale nedostoupila JORDANNA PERRETA, který zametl puk pod víko – 1:0! Asistence: Ralfs Freibergs, Evan Jasper.
     
    23:26
    I tak z toho ale Hradečtí doslova vybruslili. Šťastný podržel puk a prostrčil jej k brankovišti pro Miškáře, který zblízka píchl kotouč jenom do Frodlova betonu.
     
    23:02
    Výbornou pasáž ze strany celku z východočeské metropole ukončuje nepřesná rozehrávka, která projela až na zakázané uvolnění.
     
    22:12
    Pilař nabral puk v pásmu a po levém křídle si připravil prostor na přihrávku do slotu. Ta byla zablokována, Lvi ale v tlaku před Frodlem pokračují i nadále.
     
    21:16
    Další skvělý zákrok Frodla! Obrana Varů propadla při bránění a přišla nahrávka před kasu na volného Perreta, který si dal ještě na čas, aby střelu vylepšil. I tak ale napálil hostujícího gólmana, jenž si výrazně vyjel proti!
     
    20:39
    Zlomil to až Šťastný, když si klepl o přihrávku na levý kruh. Sice jí i dostal, dobře se však vracel jeden z hostujících hráčů, který zablokoval hradeckému útočníkovi hokejku.
     
    20:05
    Druhou třetinu zahájili Hradečtí nahozením do útočného pásma, z čehož ale nic víc nevzniklo. Vary však reagovaly naprosto stejnou mincí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Přestože nepadla ani jedna branka, svižný otevřený hokej měl svoje kouzlo. Podle očekávání byl aktivnější Hradec, Vary čekaly na první střelu mezi tři tyče až někdy ve 12. minutě. Oproti tomu Dominik Frodl byl v permanenci již od první chvíle, předvedl však několik jistých zákroků a i jeho zásluhou je stav pod Bílou věží stále bezbrankový.

    Střely na branku: 13 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Jank se na chvíli dostal do pozice, kdy měl táhnout brejk do otevřené varské obrany, nakonec se ale stáhl a závěr třetiny tak již nic zásadního nenabídne.
     
    19:22
    Zbytek přesilovky ale již tak povedený není. Energie se dokázala veškerým manévrům ubránit, Hradec v honbě za rychlým usazením se v pásmu spáchal icing.
     
    18:34
    První minutu početní výhody Hradec sehrál nadprůměrně. Jerglův pokus z první šel na protější tyčku, Frodl se však skvěle přesunul a přizvedl kotouč ramenem!
     
    17:39
    Michal Plutnar (KVA) ale při zakončení Jergla rozhodil nedovoleným způsobem a dostává dvojku za hrubost.
     
    17:29
    Vyhrané buly, rychlý přechod do útoku a další šance Hradce! Jankův pokus od modré vyrazil Frodl jenom před sebe, tam ale byl jako jediný Aleš Jergl. Kroměřížský rodák ale z čisté šance napálil jenom gólmanův beton!
     
    17:20
    Mezitím, co jsme o poslední akci konverzovali s kolegou Tomášem Prodělalem, tak nastalo přečíslení Západočechů 2 na 1! Hladoník jej táhl a zvolil situaci se sólo zakončením. Dobře jej ale stínoval Petr Kalina, hostující útočník se tak zmohl pouze na nevýrazné poslání puku do Lukáše. Následuje komerční přestávka.
     
    15:57
    Šťastný dostal přihrávku za obranu a pomýšlel na brejk. Avšak puk šel poměrně pomalu, nějaký čas sebralo zpracování a v momentě, kdy už by to jakoby šlo, tak měl za sebou obránce. Zkoušel tak z otočky nahrát na Estephana, to už ale byla nouzová přihrávka, kdyby náhodou.
     
    14:39
    Jergl naskočil ze střídačky a hned se zapojil do hry. Trochu sice přibrzdil Lalancettea, dokázal ale najít Okuliara. Navíc vzniklo přečíslení napravo, Okuliar mohl ze své pozice nahrávat volnému Lalancetteovi, místo toho ale šel do individuálního zakončení a zablokovali jej obránci.
     
    13:59
    Jank už naskočil na led a Energie nesehrála přesilovku úplně špatně. Chyběla jí ale větší přesnost v zakončení.
     
    12:59
    Nahrávka od mantinelu na střed byla moc čitelná, Pavlík tak vyhodil Vary z pásma a ještě si to oddřel vepředu. Pro tuhle práci je hradecký odchovanec tak ceněn. 25 branek za sezonu vám asi nedá, ale odmaká to, bez čeho se hokej hrát nedá.
     
    11:58
    O chvíli později proskočil mezi dvěma obránci Beránek a byl v pozici, kdy jel zhruba osm metrů sám na branku. Při kontaktu s beky byl ale drobně rozhozen a zakončoval v polopádu, puk na dlouhou hokejku píchl jenom do Lukášova betonu!
     
    11:44
    A hned poté si musel připsat Lukáš první zásah. Hladoník pálil okamžitě po buly, domácí gólman srazil puk hřbetem lapačky.
     
    11:36
    Možnost nastartovat se pro Energii přichází v polovině 12. minuty. Bohumil Jank (MHK) za Frodlovou brankou přesekl hokejku soupeři a má to za dvě minuty.
     
    10:56
    Koffer dohrál na mantinel Pavelku a chvíli byl blízko k první střele na branku, situaci ale dobře dobruslili hradečtí spoluhráči a udrželi puk na hokejce. Perret posléze vyvezl do útočného pásma.
     
    09:56
    Blain zrychlil hru napravo a pustil puk před sebe na Šťastného, který využil nerozhodnosti Bartejse, čímž se otevřelo přečíslení 2 na 1. Šťastný neudělal nic špatně, přehrál nalevo pro Miškáře, z vyložené pozice však Miškář netrefil branku!
     
    09:21
    A znovu Dominik Frodl, mimo jiné také velký fanoušek fotbalové Slavie. Jeho sedmý zákrok v utkání nebyl nijak složitý, proti jasně viditelnému nahození doprostřed branky v poklidu zasáhl.
     
    08:53
    Propadnutý puk našel u prken Blain a z jedničky jej posílal zpět do ohně. Frodl na pokus reagoval sice o něco později, i tak si ale připsal zákrok vyrážečkou.
     
    07:49
    Okuliar při forčekingu dohrál na mantinel Koffera, dokázal se přitom vrátit zpět do své pozice. I to vedlo k další ztrátě energetiků, Hradec znovu otáčel hru. Za necelých osm minut hry se Varům nepovedlo vystřelit na branku!
     
    06:36
    Jank pod tlakem u prken odehrál puk za sebe a nabídl tím prostor Miškářovi, který si obhodil beka před sebou a pokračoval dále. To už ale do situace vstoupil Frodl, neboť nechtěl pustit elitního centra do šance. Hokejkou puk prodloužil mimo Miškářův dosah.
     
    06:25
    Hradečtí jsou jednoznačně lepší a čtvrtá útočná formace, ve které nastoupil i doposud poslední marod Radovan Pavlík, vytvořila solidním pohybem slušný tlak. Střela z pravé strany ale končí jenom na Frodlovi a svižnou třetinu zastavuje komerční přestávka.
     
    05:30
    Jergl nabral jakožto hráč z druhé vlny ve středním pásmu rychlost, sebral odražený kotouč a vjel s ním do pásma. Chvíli to vypadalo na střelu, nakonec si stáhl puk na hokejku a po zadním mantinelu přejel na druhou stranu. Přihrávka mezi kruhy na Lalancettea ale nebyla přesná.
     
    04:53
    Blain podržel pásmo a stříleným nahozením na levý kruh našel Jaspera, jehož teč šla nad břevno. Tlak Východočechů ale pokračoval a završil jej Kalina zakončením z modré, Frodl pokus mířící doprostřed kontroloval.
     
    03:58
    Černoch neuspěl v souboji na mantinelu s Jankem, jenž se vrátil do sestavy po disciplinárním trestu za sestřelení Holíka v duelu s Kometou. Na to konto vypadl z hradecké obrany Patrik Marcel.
     
    02:53
    Energie jenom vyhodila a Hradečtí to zkusili rychlou přihrávkou na rozjetého Šťastného, puk však doputoval jenom ke gólmanovi. Frodl jej vyhodil obloučkem na modrou, Estephan získaný kotouč chtěl využít na střelu, ale neúspěšně.
     
    02:19
    Skákavé nahození Frodl raději odpálil k mantinelu, tím se tak dostali Lvi znovu do útočného pásma. Vyjma obehrávání na prknech ale nedošlo k větší interakci.
     
    01:36
    Lalancette zrychlil s kotoučem, dostal se za Rulíka a v mírné tísni vracejícího se obránce střílel. Frodl na jeho pokus po ledě reagoval včas, vytáhl beton.
     
    00:56
    Perret zastavil hostující rozehrávku a zatáhl v útočném pásmu puk na pravé křídlo, kde se snažil najít podporu. Celou akci nakonec vyřešil sehrávkou na modrou pro Pavelku. Tomu se však puk před střelou zasekl pod holí.
     
    00:03
    Krátce po fantastickém obratu české juniorské reprezentace začíná extraligový duel v Hradci. Domácí vyhráli úvodní buly a operovali v útočném pásmu, k ničemu závažnějšímu se ale nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -7
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – R. Pavlík, Pilař, Eberle (C) – Zachar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Rachůnek (A), Hladonik, Kangasniemi – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, O. Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Úlehla, Cabák – Ondráček, Špúr.
     
    MOUNTFIELD HK
    7. místo, 49 bodů, skóre 85:86, bilance 13-3-4-12

    Hradec je na sedmém místě, jako nejvýše postavený celek má ale záporné skóre. Na vině je především nepodařené období okolo Vánoc, které skončilo čtyřmi porážkami v řadě se skóre 7:21. Nepříjemná situace vyvrcholila porážkou 2:7 v Třinci, po posledním duelu v roku 2023 navíc z hrobu vstal Patrik Bartošák a nabízel se Hradci přes Instagram zpět. Nabídka ale zůstala jenom na příběhu jeho účtu a proti Kladnu vykročili Lvi s Janem Lukášem v bráně. Právě zodpovědný výkon olomouckého rodáka byl jedním z klíčových bodů k výhře 4:2 nad Kladnem a ukončení nepříjemné série.
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY
    9. místo, 41 bodů, skóre 83:83, bilance 9-6-2-14

    Přestože se listopad karlovarským hokejistům příliš nepovedl, poslední měsíc čerstvě uplynulého roku vrátil Energii zpět na správný směr. Období okolo Vánoc Západočeši zvládli skvěle, nejprve doma porazili v prodloužení Kometu, následně v tradičním derby s Plzní brali tři body po výhře 4:1. Přestože pak mezisváteční období energetikům příliš nevyšlo a prohráli i na ledě Mladé Boleslavi, vstup do nového roku měli dokonalý. Litvínovu uštědřili na jeho ledě teprve druhou porážku v základní hrací době, přesto stále drobně ztrácí na první osmičku.
     
    Krásný páteční večer z východočeské metropole! Extraliga zahájila rok 2024 ve velmi rychlém tempu a na programu bude 33. kolo. Papírově jsou hradečtí hokejisté na svém ledě favoritem. Proti Kladnu se jim povedlo ukončit sérii čtyř proher a ještě více odskočit osmé Kometě, která však má o dva odehrané zápasy méně.

    Pod brněnskou Kometou je na devátém místě karlovarská Energie, jenž bude právě pátečním soupeřem Lvů. Po nadějném vstupu do sezony sice přišel drobný útlum, stylový vstup do nového roku v podobě výhry 6:1 na ledě Litvínova je ale tím utkáním, které může sezonu ještě zcela změnit.

    Zápas začíná ve 20. nejlepším městě pro život v Česku v 18:00, tradičně jej pak bude hostit ČPP Aréna, mnohými kvůli svému venkovnímu vzhledu posměšně nazývána skleník. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 25. Perret (Freibergs, Jasper), 37. Jank (Jasper, Tamáši) – 34. Černoch (Bartejs), 48. O. Beránek (Plutnar), rozh. náj. Jiskra

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ondřej Procházka (KVA)
    0:0   Tomáš Pavelka (HKM)
    2. séria:
    0:1   Jiří Černoch (KVA)
    1:1   Aleš Jergl (HKM)
    3. séria:
    1:1   Tomáš Rachůnek (KVA)
    1:1   Oliver Okuliar (HKM)
    4. séria:
    1:1   Ondřej Beránek (KVA)
    2:1   Giorgio Estephan (HKM)
    5. séria:
    1:2   Daniel Kružík (KVA)
    2:2   David Šťastný (HKM)
    6. séria:
    2:2   Evan Jasper (HKM)
    2:2   Jiří Černoch (KVA)
    7. séria:
    2:2   Aleš Jergl (HKM)
    2:3   Vít Jiskra (KVA)


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – R. Pavlík, Pilař, Eberle (C) – Zachar.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Rachůnek (A), Hladonik, Kangasniemi – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, O. Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.
    Tréner: David Bruk

    Rozhodca: Úlehla, Cabák – Ondráček, Špúr

    Diváci: 3 652