USA – Slovensko sk 10:2 (kon.) | Švédsko – Fínsko 4:5 (1:2 po s.n.) | Česko – Švajčiarsko 4:2 (kon.)
Kanada – Nemecko 6:3 (kon.)
koniec
Kanada
6:3 (2:1, 0:1, 4:1)
Nemecko
Nedeľa 31.12.2023, 19:30 • Scandinavium, Göteborg • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:16
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté! Do prízdnej brány sa najprv EASTON COWAN nepresadil, no po pase spoluhráča už puk do siete dostal.
    Asistencie: Mateychuk, Allard
     
    56:02
    Kanada dala gól!
    MACKLIN CELEBRINI dokázal nádherný blafák na Bittnera, ktorý išiel po puk až do rohu! Tam ale puk predstihol kanadský útočník, spravil skvelú kľučku a poslal svoj tím do dvojgólového trháku!
    Asistencie: Yager, Bonk
     
    48:32
    Kanada dala gól!
    Javorové listy odpovedajú v prsilovej hry. Poitras spomedzi kruhov nedokázal prekonať Bittner, ale puk sa odrazil na JORDANA DUMAISA, ktorý skóroval!
    Asistencie: Poitras, Rehkopf
     
    47:32
    Nemecko dalo gól!
    Nemcov držia v zápase presilové hry. JULIUS SUMPF dostal puk na modrú čiaru, skúsil strelu, jeden z Kanaďanov tento puk tečoval a je vyrovnané!
    Asistencie: Rollinger, Weber
     
    41:40
    Kanada dala gól!
    Rehkopf sa dostal po ľavej strany do šance. Stiahol so sebou aj brankára Bittnera, posunul puk na OWENA BECKA, ktorý sa do prázdnej brány nenýlil.
    Asistencie: Rehkopf
     
    21:49
    Nemecko dalo gól!
    Podobná akcia ako pri prvom góle Nemcov. Tentokrát ale z druhej strany. Od modrej čiary posunul puk Weber na ROMANA KECHTERA, ktorý vymietol pavučiny kanadskej brány.
    Asistencie: Weber, Lutz
     
    14:37
    Kanada dala gól!
    Kanaďania využívajú presilovú hru. Danielson sa posunul medzi kruhy, posunul puk do strany na BRAYDENA YAGERA, ktorý ranou do prázdnej brány posiela Kanadu do vedenia.
    Asistencie: Danielson, Minten
     
    06:20
    Kanada dala gól!
    Javorové listy vyrovnávajú z prvej strely na bránu. V obrannom pásme si prevzal puk MACKLIN CELEBRINI, prešiel s ním až do útočného a z osi pálil. Jeho puk skončil v sieti.
    Asistencia: Nelson, Bonk
     
    02:57
    Nemecko dalo gól!
    V pravom kruhu si na puk dobre počkal JULIAN LUTZ, ktorý znovu vyskúšal strelu. Jeho projektil letel nad betón a skončil až v sieti!
    Asistencie: Sinn
    Góly a asistencie: 7. Celebrini (T. Nelson, Bonk), 15. Yager (Danielson, Minten), 42. Beck (Rehkopf), 49. Dumais (Poitras, Rehkopf), 57. Celebrini (Yager, Bonk), 58. Cowan (Mateychuk, Allard) – 3. Lutz (Sinn), 22. Kechter (J. Weber, Lutz), 48. Sumpf (Rollinger, J. Weber)


    Kanada: Rousseau (St-Hilaire) – Mateychuk, Lamoureux, Furlong, Warren, Donovan, Bonk, T. Nelson – Minten, Celebrini, Dumais – Geekie, Poitras, Rehkopf – Allard, Yager, Wood – Cowan, Beck, Savoie – Danielson.
    Tréner: Alan Letang

    Nemecko: Bittner (Pertuch) – Hübner, Schindler, Panocha, J. Weber, Sinn, Reich, Mayer – Lutz, Kechter, Elias – Bicker, Hauf, Hördler – Brandl, Sumpf, Rollinger – Assavolyuk, Schreiner, Nieleck.
    Tréner: Tobias Abstreiter