Buffalo – Columbus 3:2 (po pr.) | Boston – NJ Devils 5:2 (kon.) | Florida – Montreal 4:1 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 4:2 (kon.) | Tampa Bay – NY Rangers 1:5 (kon.) | Toronto – Carolina 2:3 (kon.)
Washington – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | LA Kings – Edmonton 2:3 (2:3 po s.n.) | Minnesota – Winnipeg 2:3 (kon.)
Detroit – Boston 3:5 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
cz Nedeľa 31.12.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:53 Nicholas ROBERTSON - 2:3
     
    59:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Vše je nakonec jinak. rozhodčí šli k videu, kde našli záběr, který prokázal, že kotouč v jeden okamžik celým objemem přešel brankovou čáru. NICHOLAS ROBERTSON se tak stává střelcem, který ještě úplně teoreticky drží domácí výběr ve hře. Asistence: Max Domi.
     
    59:53
    Stane! Pjotr Kočetkov totiž právě vytasil zákrok aspirující na skok roku! Max Domi nejprve těsně před bránou udržel puk a dokázal jej předat na pravou stranu, odtud do úplně prázdné brány mířil Nicholas Robertson. Tohle byl opravdu fenomenální zásah lapačkou hostujícího brankáře.
    59:05 Sebastian AHO - 1:3
     
    59:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. SEBASTIAN AHO vystihl kombinaci soupeře a vypíchl puk, využil rychlosti, předjel všechny zúčastněné a dává gól do prázdné brány. Bez asistence.
     
    58:15
    Jordan Martinook už mířil do prázdné brány, Martin Jones vyrazil před pár okamžiky na střídačku. Hostující forward přes clonu netrefil.
     
    55:45
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mitchell Marner – 2 min., podrážení.
     
    51:49
    Únik v oslabení, Hurricanes jdou 2 na 1! Jack Drury chtěl předávat Martinookovi, tomu ale kotouč přeskočil hůl.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brent Burns – 2 min., podrážení.
    44:16 Timothy LILJEGREN - 1:2
     
    44:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo! Max Domi šikovně předal na střed, tam si najel TIMOTHY LILJEGREN, jenž vypálil tak prudce a přesně, že se brankář soupeře ani nestačil pohnout. Švédský útočník zvedá ruce k nebi, právě vykřesal pro svůj tým naději – 1:2. Asistence: Max Domi.
     
    43:26
    Morgan Rielly v obrovské šanci na levé straně útočného pásma, ještě si chtěl kotouč potáhnout a zasunout za Kočetkova, ten jej ale vyrušil holí a domácí útočník už nezakončil.
     
    39:11
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Auston Matthews – 2 min., podrážení.
    33:52 Seth JARVIS - 0:2
     
    33:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovky zatím určují ráz zápasu! Tahle situace nevypadala úplně přesilovkově, vlastně ani nebezpečně, najednou ale dva hráči v červené proskočili do pásma, Svečnikov parádně předal do brány spěchajícímu SETHU JARVISOVI a ten zametá do sítě. Asistence: Andrej Svečnikov a Sebastian Aho.
     
    33:39
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Max Domi – 2 min., držení.
     
    33:10
    Dobře teď četl hru Morgan Rielly, jenž zadovkou pravé strany nabil na ránu z první do mezikruží najíždějícímu Matku Kniesovi! Ten šel do pokleku a dal do zakončení všechnu sílu, Pjotr Kočetkov ale nechal zazářit svou lapačku a opět prožil Hurricanes.
     
    29:46
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jesperi Kotkaniemi – 2 min., držení.
     
    29:27
    A další obří šance, pálil Auston Matthews, ještě tam bylo v obrovském závaru několik dorážek. Pjotr Kočetkov ztratil masku, kotouč ale do sítě nepustil. Hostující gólman teď drží svůj tým.
     
    29:06
    Matthew Knies naprosto překvapil, když zaprvé nabral rychlost a zadruhé obral nic netušícího Aha! Najedou z toho byl samostatný únik, Knies ještě chtěl udělat protisměrnou kličku, to už ale bylo moc... Kotouč letí vedle pravé tyče.
     
    16:57
    Tak pozor, Toronto do toho ve čtyřech pořádně šlape!

    Slavin nejprve nedobře rozehrával o mantinel, Auston Matthews následně pálil z levé strany. Jaccob Slavin se situaci snažil ještě blokem zachránit, málem si ale kotouč sám srazil do sítě. Canes teď měli štěstí.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Jake McCabe – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Martin Nečas – 2 min., nesportovní chování.
     
    10:39
    Nečas vysunul Kotkaniemiho, tomu chyběly opravdu jen centimetry, už překonanému brankáři Jonesovi pomohl v posledním okamžiku Auston Matthews. Do brankoviště následně dojel ještě Nečas, jenž hodně důrazně dorážel a nyní dostane trošku naloženo.
     
    10:24
    Noah Gregor se vytočil před bránou a snažil se z bezprostřední blízkosti zakončovat! Kočetkov podržel svůj tým.
     
    06:55
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Dmitrij Orlov – 2 min., sekání.
     
    06:55
    Morgan Rielly se protáhl do samostatného úniku a zakončuje někam na lapačku! Pjotr Kočetkov zasahuje, zdá se ale, že domácí forward alespoň vybojoval přesilovku.
    02:24 Michael BUNTING - 0:1
     
    02:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Využito! MICHAEL BUNTING si sjel absolutně zapomenutý obranou soupeře před bránou, Aho jej precizně našel a už zbývalo jen zakončit. Rychlá a čistá práce – 0:1. Asistence: Sebastian Aho.
     
    01:47
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Matthew Knies – 2 min., hákování.

    Adam Čuba

    Góly a asistencie: 45. Liljegren (Domi, Giordano), 60. N. Robertson (Domi, Liljegren) – 3. Bunting (S. Aho II, Svečnikov), 34. Jarvis (Svečnikov, S. Aho II), 60. S. Aho II


    Toronto Maple Leafs: Mar. Jones (Samsonov) – Rielly, Brodie, Benoit, McCabe, Giordano, Liljegren – Knies, Matthews, Marner – Bertuzzi, Tavares, W. Nylander – N. Robertson, Domi, Järnkrok – McMann, Gregor, Holmberg.
    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Svečnikov, S. Aho II, Teräväinen – Bunting, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal, Jarvis – Noesen, Drury, Fast.