Carolina – Montreal 5:3 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:4 (kon.) | Vegas – LA Kings 3:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 0:5 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
0:5 (0:4, 0:1, 0:0)
Edmonton Oilers
cz Piatok 29.12.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Hezké časné páteční ráno přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je opět zámořská NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy San Jose Sharks a Edmonton Oilers.
     
    San Jose Sharks

    Hokejisté San Jose Sharks se v tabulce Pacifické divize nacházejí na posledním osmém místě se ziskem jednadvaceti bodů a vidina play-off, se jim i přes to, že je čeká ještě hodně zápasů, pomalu začíná vzdalovat. Soupeři před nimi jim bodově utíkají čím dál víc a Žraloci se tak nemohou dostat na nějakou vítěznou vlnu, která by je vyšvihla tabulkou výše. Naopak nyní táhnou šestizápasovou šňůru proher, kdy nezískali ani bod. Naposledy padli 1:5 na půdě Los Angeles Kings. Napravit si budou chtít chuť doma před svými fanoušky, ale rozhodně je nečeká snadná cesta za body.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Hertl 12+15
    Mikael Granlund 4+19
    William Eklund 7+9
     
    Edmonton Oilers

    Hosté z Edmontonu také nezažívali zrovna povedený vstup do sezóny. Ovšem postupně se začali zvedat a nyní je najdeme na ve stejné divizi na osmém místě, když zapsali jednatřicet bodů, takže se tabulkou posunuli o něco výše. Teď mají za sebou dva úspěšné duely, které odehráli na půdě soupeře. Nejprve porazili 6:3 New Jersey Devils a naposledy pak srazili po těsném výsledku 4:3 hráče New Yorku Rangers. Naváží na tyto výhry a zapíší třetí vítězství v řadě za sebou?

    Nejproduktivnější hráči

    Connor McDavid 12+32
    Leon Draisaitl 14+21
    Evan Bouchard 8+24
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly jednou, doma byli úspěšnější Žraloci, kteří Olejáře porazili 3:2. Budou hosté dnes oplácet?
     
    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Hertl (SJS)
    Jan Rutta (SJS)
    Filip Zadina (SJS)
    Radim Šimek (SJS) nyní farma
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Chrona (Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, Thrun, Addison – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Barabanov, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, Carpenter.
    Trenér: David Quinn

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), R. McLeod – Janmark, Ryan, E. Kane – C. Brown, Hamblin, Erne.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Rozhodčí: Schrader, Brenk – Alphonso, Mahon.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté se hned po vhazování dostali do útočného pásma a Chrona musel hned zasahovat. Následně čelil dalšímu tlaku, i ten ale ustál.
     
    01:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nyní už to ale neplatí a hosté jdou velmi rychle do vedení. Zach Hyman našel zadovkou RYANA MCLEODA, který si pak nabruslil do levého kruhu a svižnou ranou našel v brance Magnuse Chrony skulinku a vymetl pavučiny – 0:1. Asistence: Zach Hyman a Evan Bouchard.
    01:00 Ryan MCLEOD - 0:1
     
    02:59
    Nyní se Žraloci dostali do akce, ale pokus Ryana Carpentera končí jen vedle Skinnerovy branky. Hned na to do útoku znovu míří hráči Edmontonu.
     
    03:47
    Ve středním pásmu ztratili Sharks puk a toho opět využili hosté. Connor McDavid poslal přihrávku Ryanu Nugentu-Hopkinsovi, ale druhý jmenovaný pak pouze promáchl.
     
    04:58
    Nad vrcholem pravého kruhu se do rány opřel Leon Draisaitl, jeho rána z první však končí ne levém betonu Magnuse Chrony.
     
    05:58
    Luke Kunin se natlačil před hostující brankoviště, číhal na přihrávku, puk se k němu ale nedostal a nakonec ho znovu přebírají hráči Edmontonu.
     
    06:24
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    Střely na branku: 2 – 5
     
    06:40
    Justin Biley udržel puk v útočném pásmu a domácí chvíli kombinovali před Stuartem Skinnerem, ovšem na jeho klec nevyslali žádnou střelu a poté znovu touš ztrácejí.
     
    07:38
    U útočné modré čáry si našel puk William Eklund a zamířil s ním před hostující klec, Tomáš Hertl pak na levém kruhu vyslal nepříjemnou střelu, ta ale končí jen na holi Stuarta Skinnera.
     
    08:36
    Další pobyt v pásmu Edmontonu domácí nezvládli a rychle se vrací zpět před Chronu, aby mu pomohli při rodícím se protiútoku soupeře.
     
    08:59
    Connor McDavid předvedl krásný průnik takřka celým kluzištěm, na pravém kruhu se snažil vyhnout Mariu Ferrarovi, ten ho ale odzbrojil a nedovolil zakončit na Chronu.
     
    09:38
    Agilní hosté se znovu lehce dostali do pásma San Jose, ale tentokráte mohl být Magnus Chrona v klidu, protože na něho žádný střelecký pokus nešel.
     
    10:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tentokrát už ano a hned je z toho druhá branka hostů. Connor McDavid z levého kruhu nasměroval puk před klec Chrony, kde nastavil hůl ZACH HYMAN a dostal kotouč za jeho záda – 0:2. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
    10:15 Zach HYMAN - 0:2
     
    12:15
    Menší tlak před Skinnerem si vynutili domácí hráči, ale hostující brankář zakročil proti jedovce Mikaela Granlunda a hned na to hosté otáčejí hru.
     
    12:40
    Další komerční přestávka.
     
    12:59
    Connor McDavid na pravém kruhu švihl do puku a jeho pokus končí na Magnusu Chronovi. Poté se zase do akce dostávají Sharks.
     
    13:22
    Fabian Zetterlund v těsné blízkosti Skinnera tečoval pokus z pravé strany a hostující brankář tak musel do zákroku. Sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    13:41
    Obrovská šance na snížení, Tomáš Hertl se natlačil do brankoviště a tváří v tvář neuspěl proti Skinnerovi, po chvilce po něm to ještě zkusil i Filip Zadina, i on ale neuspěl!
     
    14:27
    Na druhé straně si museli dávat pozor zase domácí hráči, kteří se čelili hned další nebezpečné akci ze strany hostujícího Edmontonu.
     
    14:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Rozjetí hosté po velké šanci domácích po chvilce udeřili a vedou už 3:0! Na modrou čáru dostal přihrávku EVAN BOUCHARD a jeho dalekonosný pokus pak zapadl za záda Magnuse Chrony – 0:3. Asistence: Mattias Ekholm a Connor Brown.
    14:55 Evan BOUCHARD - 0:3
     
    16:11
    Hra je přerušena a následuje další komerční pauza.
     
    16:43
    Domácí chvíli operovali před Skinenerem. Ale hned puk ztratili a museli se zase vracet před svou klec.
     
    17:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté jsou rozjetí a domácím nedávají vůbec polevit. Foegele poslal kotouč najetému LEONU DRAISAITLOVI, jenž v těsné blízkosti skóruje za bezmocného Chronu a v závěru první třetiny jdou tak hráči Edmontonu už do čtyřgólového náskoku – 0:4. Asistence: Warren Foegele a Ryan McLeod.
    17:32 Leon DRAISAITL - 0:4
     
    18:03
    Buly po levé ruce Skinnera, domácí se tak ještě udrželi v útočném teritoriu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Domácí vybojovali v obranném pásmu puk a uháněli směrem před Stuarta Skinnera, ovšem ten po jejich střele kotouč zachytil a hned poslal spoluhráčům.
     
    19:50
    Puk je ve středním pásmu a s největší pravděpodobností se v úvodním dějství už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. A byl tedy hodně divoká. Hosté se velmi brzy dostali do vedení a poté rozjeli doslova kanonádu. Konto domácího celku zatížili pak ještě třikrát a po dvaceti minutách tak mají čtyřbrankový náskok. Domácí Žraloci tak mají před sebou nelehký a takřka neřešitelný úkol, a sice velkou ztrátu vymazat. Proti rozjetému Edmontonu to ale nebude vůbec jednoduché.
     
    Střely na branku: 7 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 5:34.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu San Jose Sharks:
    ze hřiště odchází Magnus Chrona, přichází Kaapo Kähkönen.
     
    20:12
    Dalo se čekat, že do druhé třetiny nastoupí do brankoviště San Jose, jenž vystřídá Chronu. Bude to pro Žraloky impuls?
     
    20:56
    Tomáš Hertl se dostal do zakončení před Skinenrem, ale brankář hostů zakročil a puk má ve své moci. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po levé ruce Stuarta Skinnera.
     
    21:15
    A znovu agilní Tomáš Hertl operoval před Stuartem Skinnerem, ale nakonec před ním i díky obraně hostů nezakončil.
     
    21:55
    Nikita Ochoťuk od levého hrazení vyslal na Skinnera nepříjemnou střelu, která mířila k protější tyči, ovšem hostující gólman ji opět kryje a drží čisté konto.
     
    22:12
    Nicméně Žraloci se oproti první třetině na začátku té druhé zlepšili a více se dostávají před hostující klec. Zatím je to však bez gólového efektu, který by je ještě mohl vrátit do hry.
     
    23:01
    Nyní už zase útočí před Kähkönenem hosté a ten se musí mít na pozoru.
     
    23:05
    První vyloučení zápasu a přesilovku si zahrají hosté. Ti rozjeli akci v pásmu Žraloků a Mario Ferraro pak zvednutou holí poslal puk do hlediště a dostává tak dvouminutový trest.
     
    23:21
    Početní převaha hostů ale velmi rychle končí. Za katr putuje na dvě minuty za nedovolené bránění Zach Hyman a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    23:50
    Po pravé straně chtěl pláchnout všem Henry Thrun, obránce San Jose ale nakonec o kotouč přišel a hosté otáčejí hru.
     
    24:43
    Vhazovalo se v pásmu San Jose, domácí hned poslali puk do středního pásma, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a jdou střídat.
     
    25:05
    Ferraro je na ledě a začíná zkrácená přesilovka domácího celku.
     
    25:21
    Ale i hosté jsou už kompletní.
     
    25:47
    Slibně se rozvíjející akci San Jose, ve které byl William Eklund, zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    26:40
    Kaapo Kähkönen nemusel ve svém brankovišti nyní zakročit, puk mají opět jeho spoluhráči a míří s ním daleko od jeho klece.
     
    27:30
    Leon Draisaitl protahoval puk do útočné třetiny, ale tam mu ho sebral Jan Rutta. Český obránce ve službách Sharks pak zakládal další akci San Jose, ale v ní se nepovedlo skórovat.
     
    28:16
    Žraloci tak stále mají čtyřbrankové manko v době, kdy se pomalu blíží polovina řádné hrací doby.
     
    29:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    No a už je to o pět gólů. Hosté se dlouho drželi v útočném pásmu, nakonec pak napřáhl na modré čáře Cody Ceci a tu šikovně tečoval RYAN NUGENT-HOPKINS a kotouč pak zapadl za záda Kaapa Kähkönena – 0:5. Asistence: Cody Ceci a Darnell Nurse.
    29:07 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:5
     
    31:48
    Žraloci se stále marně snaží vsítit svou první branku a Stuart Skinner tak drží pořád čisté konto a jeho tým je tak k výhře zase blíže.
     
    32:40
    Nyní hostující brankář zastavil nebezpečný pokus Filipa Zadiny, který se poté chytal za hlavu.
     
    33:14
    Nepřesné zakončení Alexandra Barabanova a puk si opět berou hosté, kteří se ženou do další akce. Obrana Sharks tak vyhlašuje největší stupeň nebezpečí.
     
    33:51
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    34:17
    Luke Kunin se natahoval po puku, ale nedosáhl na něj. Na druhé straně vyzkoušel pozornost domácího brankáře Mattias Janmark a Kaapo Kähkönen jeho pokus kryje.
     
    35:12
    Zakázané uvolnění Sharks a hra se stěhuje před branku Kaapa Kähkönena, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    36:10
    Connor McDavid zamíchal kotoučem před Kähkönenem, ten ale holí puk vyráží do rohu obranného pásma. Nadále pak pokračuje akce Edmontonu.
     
    36:54
    Na druhé straně se osamocen dostával do akce Jack Studnicka, ale nakonec ho stihl dojet bek Oilers a hosté znovu rychle pádí před Kähkönena.
     
    37:43
    Leon Draisaitl byl na ledě už dlouho a i jeho střela od pravého hrazení tak vypadala. Byla nepřesná a po zisku puku pak míří před Skinnera zase domácí.
     
    38:10
    Do akce musel právě hostující brankář a má puk u sebe. Hra je přerušena a po další komerční přestávce se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Olejáři jsou nastěhováni v pásmu domácích a znovu hrozí před klecí Kaapa Kähkönena.
     
    39:32
    Kaapo Kähkönen nyní zastavil nebezpečnou střelu soupeře a zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a nebyla už tak divoká jako ta první. Nicméně hosté přidali další branku a jsou tak ve vedení o pět gólů a směřují za výhrou na půdě soupeře. Po úvodní dvacetiminutovce nahradil Chronu v brankovišti Kaapo Kähkönen a i on musel inkasovat proti rozjetých hostům. Uvidíme, co nám ještě nabídne poslední dvacetiminutovka, která začne přibližně v 6:23.
     
    Střely na branku: 19 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Mattias Janmark se proháčkoval obranou San Jose a dostal se v těsné blízkosti do zakončení, ovšem Kaapo Kähkönen byl ve svém brankovišti připraven.
     
    40:58
    A další pokus hostů, střelu Hymana z levé strany pokryl nataženou holí znovu Kaapo Kähkönen.
     
    41:42
    První přesilovka pro Sharks. Za hru vysokou holí na Kunina dostává dvě minuty Darnell Nurse a už sedí na trestné lavici.
     
    41:56
    Žraloci se už roztahují v pásmu Edmontonu a snaží se o svou první branku v utkání. Ale po dvou střelách, které hosté ubránili, se poté právě Edmontonští osvobozují.
     
    43:27
    Anthony Duclair v pádu zakončil, ale nakonec se k teči před Skinnerem nedostal Mario Ferraro.
     
    43:42
    Edmonton se ubránil a už je v plném počtu.
     
    44:11
    Jan Rutta počkal za vlastní brankou, až mu vystřídají spoluhráči a poté zatáhl puk do útočného pásma, kde ale nebyl nikdo, kdo by převzal přihrávku. Rázem tak skončil další náznak akce domácích.
     
    44:56
    Mike Hoffman posunul puk na Fabiana Zetterlunda, ovšem druhý jmenovaný na levém kruhu jenom promáchl.
     
    45:34
    Anthony Duclair pálil z první z pravého kruhu, jeho jedovku ale kryje pozorný Stuart Skinner a přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    46:07
    Střela Maria Ferrara z vrcholu levého kruhu byla zablokována a poslána mimo ohrožení Stuarta Skinnera. Ten tak mohl být ve svém brankovišti v klidu.
     
    47:08
    Darnell Nurse švihem vyslal pokus na Kaapa Kähkönena, ale tomu pomohla obrana, která dostala kotouč do bezpečí.
     
    47:19
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    47:45
    Další menší tlak Edmontonu před brankou San Jose domácí ustáli a hned zamířili zase až před branku Skinnera. Po ráně Mickaela Granlunda pak duní jeho betony.
     
    48:33
    Stuart Skinner znovu zakročil proti další střele domácích a hned rozehrává kotouč svým spoluhráčům, kteří okamžitě míří opačným směrem.
     
    49:15
    Kaapo Kähkönen se proti střele Zacha Hymana prezentoval dalším zákrokem a i jeho beton se ozval. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    49:33
    Evander Kane objel branku soupeře a dostal se do zakončení z pravého kruhu. Proti pak byl znovu Kaapo Kähkönen.
     
    50:04
    Sharks nahodili puk do útočného pásma a šli rychle střídat kompletní pětici hráčů.
     
    50:33
    Justin Bailey napřáhl na levém kruhu a jeho jedovka byla sražena mimo ohrožení Stuarta Skinnera. Nicméně akce domácích trvá i nadále.
     
    51:44
    Třetí třetina se dávno přehoupla do své druhé poloviny a hosté mají pořád bezpečný náskok o pět branek. Domácím se nedaří vsítit aspoň čestnou branku.
     
    52:10
    Další komerční přestávka.
     
    Střely na branku: 22 – 27
     
    52:29
    Zach Hyman se protlačil ke střele na pravém kruhu, jeho švih končí na betonu Kähkönena. A hned poté musel domácí brankář zakročit znovu, tentokráte proti pokusu Mattiase Ekholma.
     
    53:30
    Derek Ryan operoval mezi kruhy, přihrávku nedostal. Ale z toho levého střílel Evander Kane, někdejší hráč San Jose tak vyzkoušel pozornost Kaapa Kähkönena.
     
    54:49
    Po buly před brankou San Jose šli dopředu Žraloci, ale obrana Edmontonu je zase rychle vykázala ven a pádí útočit.
     
    55:17
    Hosté se stále drží v teritoriu domácích a ještě se snaží upravit skóre na ukazateli.
     
    55:38
    Jedovka Bretta Kulaka končí na betonu Kaapa Kähkönena a puk se pak odrazil k mantinelu. Tam ho sebrali domácí a míří před Skinnera.
     
    56:21
    Oba týmy se vystřídaly v akcích, ale nedokázaly se prosadit. Následně pak to zkoušel ještě Tomáš Hertl, ale jeho pokus šel vedle branky Skinnera.
     
    56:31
    Leon Draisaitl zahrál na Fabiana Zetterlunda vysokou holí a jde na trestnou lavici. Využijí Sharks přesilovou hru a dají čestnou branku?
     
    56:31
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    56:55
    Sharks se už usadili před brankou hostů, kde kombinují, ale přihrávka, která mířila na Tomáše Hertla, končí na obraně Edmontonu.
     
    57:31
    Po nepřesné střele Sharks se hosté osvobozují a posílají puk až před branku Kaapa Kähkönena. Šetří tak cenné vteřiny ze své počestní nevýhody.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:31
    Leon Draisaitl je na ledové ploše a hosté jsou tak v plném počtu. Následoval pokus Tomáše Hertla, který si znovu vylámal zuby na pozorném Skinnerovi.
     
    58:54
    Hosté drží puk na svých holích a pomalu, ale jistě jen dohrávají tento zápas a nikam se už nemusí hnát.
     
    59:30
    Domácí získali puk u sebe v pásmu a ještě šli do akce, ale tu zastavila pozorná obrana Edmontonu, která tak pomohla Skinnerovi udržet čisté konto.
     
    59:50
    Poslední vteřiny zápasu, hosté už pomalu mohou začít slavit vítězství na půdě San Jose.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla a Edmonton tak dokráčel k další výhře. Zapisuje tak dva body do tabulky. Domácí naopak znovu nebodovali a mají tak na svém kontě už sedm prohraných zápasů v řadě za sebou a stále se tak krčí na posledním místě Pacifické divize.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17435 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Magnus Chrona (SJS) – 8 zákroků, 4 OG, úspěšnost 66,7 %, odchytal 20:00
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 17 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,4 %, odchytal 40:00
    Stuart Skinner (EDM) – 25 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:15
    Filip Zadina (SJS) – 0+0, -3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:17
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:04

    Tři hvězdy utkání
    1. Stuart Skinner (EDM) 25 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00
    2. Connor McDavid (EDM) 0+1
    3. Zach Hyman (EDM) 1+1
     
    To je z mé strany už vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (07:03:05)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 1. R. McLeod (Hyman, Bouchard), 11. Hyman (McDavid, Nurse), 15. Bouchard (Ekholm, C. Brown), 18. Draisaitl (Foegele, R. McLeod), 30. Nugent-Hopkins (Ceci, Nurse)


    San Jose Sharks: Chrona (21. Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, Thrun, Addison – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Barabanov, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, Carpenter.
    Tréner: David Quinn

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), R. McLeod – Janmark, Ryan, E. Kane – C. Brown, Hamblin, Erne.
    Tréner: Kris Knoblauch

    Rozhodca: Schrader, Brenk – Alphonso, Mahon

    Diváci: 17435