NJ Devils – Columbus 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Washington 5:1 (kon.) | Tampa Bay – Florida 2:3 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:4 (kon.) | Buffalo – Boston 1:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 0:7 (kon.)
Minnesota – Detroit 6:3 (kon.) | Nashville – Carolina 2:5 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.)
Arizona – Colorado 5:4 (po pr.) | Chicago – Winnipeg 2:1 (po pr.) | Calgary – Seattle 1:2 (kon.)
Anaheim – Vegas 5:2 (kon.) | LA Kings – San Jose 5:1 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Boston Bruins
cz Štvrtok 28.12.2023, 01:30 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Jackovi Quinnovi bylo odpískáno hákování. Domácí tak dohrají zápas v oslabení a Levi je zpátky v brance.
     
    58:50
    Jack Quinn nastřelil z levého kruhu tyčku hostující klece!
     
    58:05
    Dahlin zablokoval i další pokus Coylea trefit opuštěnou branku Buffala!
     
    57:45
    Blízko hattricku byl Charlie Coyle! Ten střílel ze středního pásma na prázdnou branku, ale kotouč vytěsnil Rasmus Dahlin!
     
    56:45
    Domácí to risknou s prázdnou brankou!
     
    56:45
    Olofsson nahrál na osu Alexovi Tuchovi. Ten se trefil do rány dobře, ale ta končí v lapačce Swaymana! Ještě reklamní přestávka.
     
    55:10
    Dylan Cozens se zleva natlačil do zakončení. Zkusil to z otočky, ovšem Swayman jeho střelu zastavil. Následně se Cozens ještě dostal před brankou k odraženému kotouči, ale ve velké příležitosti netrefil zařízení!
     
    50:20
    Den otevřených dveří v obraně Buffala! Nyní se hosté dostali do přečíslení 2 na 1. Na přihrávku Frederika před brankou těsně nedosáhl Coyle.
     
    50:04
    Brad Marchand se dostal do samostatného úniku. Devon Levi udržel domácí jakž takž v zápase, když střelu útočníka Bostonu vyrazil pravým betonem!
     
    48:58
    Alex Tuch nahrál Owenovi Powerovi, který z jedničky těsně minul branku! Tohle by přesouvající se Swayman asi neměl.
     
    46:40
    Nabuzení domácí se opět vrhli do útoku, ale zapomněli na zadní vrátka. Ujelo jim duo James van Riemsdyk a Trent Frederik. Zakončoval druhý jmenovaný a dobrý zákrok musel vytáhnout Levi!
    45:11 Erik JOHNSON - 1:4
     
    45:11
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jen dočkali gólu! Casey Mittelstadt vyhrál buly v útočném pásmu. Owen Power pak předal puk doprava ERIKOVI JOHNSONOVI, který napřáhl a vymetl vzdálenější horní růžek Swaymanovy klece – 1:4. Asistence: Owen Power a Casey Mittelstadt.
     
    42:07
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Danton Heinen – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    37:51
    Domácím není přáno! Po Dahlinově nabídce na pravém kruhu nezkrotil puk Jeff Skinner. Swayman se přitom musel přesouvat.
     
    35:45
    Do zakončení se nacpal Rasmus Dahlin, který svou šanci neproměnil. Ale to i proto, že ho hákoval Brandon Carlo! Zatím to bude nadále 4 na 3, ale později budou hrát Šavle i dvojnásobnou početní výhodu!
     
    35:18
    Trestné lavice se naplňují. Charlie McAvoy dostal trest za podrážení a Sabres si zahrají výhodnou přesilovku 4 na 3!
     
    34:50
    Brad Marchand pro hosty ušetřil nějaký čas v útočném pásmu. Pak ho trefil Casey Mittelstadt, který bude vyloučen za faul loktem a síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    34:27
    Trent Frederic je vyloučen za držení Josta. Přesilovka pro Buffalo, které by se potřebovalo chytit jejím využitím.
    33:44 Morgan GEEKIE - 0:4
     
    33:44
    Boston právě vstřelil branku!
    Boston to má v přesilovkách tři ze tří! MORGAN GEEKIE si našel puk, který se odrazil od zadního mantinelu a z nulového ho poslal na již ležícího Leviho. Domácí brankář ho sice shrábl lapačkou, ale to bylo až za brankovou čarou – 0:4. Asistence: Charlie McAvoy a Brad Marchand.
     
    32:57
    Tyson Jost ve snaze vybojovat puk v rohu útočného pásma nechal hůl pod nohama Masona Lohreiho a je vyloučen za podrážení. Přesilovka pro Bruins, kteří předchozí dvě příležitosti využili.
     
    30:03
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Jack Quinn nabídl kotouč na zadní tyčku pro Johna Peterku, který ho nedokázal usměrnit do odkryté části klece!
    26:40 Zázračný obranný zákrok McAvoye.
     
    26:40
    Z vrcholu pravého kruhu vypálil Dylan Cozens. Swayman puk vyrazil nad sebe a ten padal do branky. Gólu však zázračně zabránil Charlie McAvoy, který kotouč dokázal ze vzduchu odpálit už téměř na úrovni brankové čáry!
     
    25:28
    Dobrou příležitost měl Jeff Skinner, kterého našel bekhendovým pasem Alex Tuch. Skinner trefil ze slotu jen brankáře Swaymana!
    24:18 Charlie COYLE - 0:3
     
    24:18
    Boston právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé využívají přesilovku a opět se o to postaral CHARLIE COYLE! David Pastrňák zavezl puk do útočného pásma a odrazem o zadní mantinel našel Jakea DeBrusla. Ten puk předal před branku Charliemu Coyleovi, který s pomocí odrazu od nohou bránícího Jacka Johnsona překonává Leviho. Asistence: Jake DeBrusk a David Pastrňák.
     
    23:07
    Jeff Skinner odchází na trestnou lavici za sekeru do Lauka. Přesilovka pro Medvědy.
    13:42 Charlie COYLE - 0:2
     
    13:42
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins využívají přesilovku! Brad Marchand předal puk Jakeovi DeBruskovi, který s ním zamířil za branku a oslovil CHARLIE COYLEA, na jehož najetí do slotu obrana soupeře nezareagovala a hostující útočník zamířil nad lapačku Leviho – 0:2. Asistence: Jake DeBrusk a Brad Marchand.
     
    12:28
    Přesilovku si zahraje také Boston. Peyton Krebs dostal dvě minuty za podrážení.
     
    11:40
    Brad Marchand naskočil z trestné lavice do šance! V přečíslení 2 na 1 se sám se rozhodl pro samostatné zakončení. Střelu z pravého kruhu vyrazil Levi, který pak nataženým levým betonem zneškodnil i dorážku kapitána Bruins!
     
    07:31
    Brad Marchand se zezadu opřel hokejkou do Dylana Cozense, což bylo posouzeno jako krosček. Kapitán Bostonu se hodně zlobí a svým chováním si koleduje ještě o osobní trest.

    No a ten přišel. Marchand navíc dostal další dvě minuty za nesportovní chování.
    04:19 Mason LOHREI - 0:1
     
    04:19
    Boston právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení ze své první akce! Těžili ze zisku kotouče díky aktivnímu forčekinku. Trent Frederic pak nahrál na osu Jamesovi van Riemsdykovi, jehož střelu vyrazil Levi pravým betonem jen k obránci MASONOVI LOHREIOVI, který ve své nováčkovské sezóně potřetí skóruje. Asistence: James van Riemsdyk a Trent Frederic.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 46. E. Johnson (Power, Mittelstadt) – 5. Lohrei (J. van Riemsdyk, Frederic), 14. Coyle (DeBrusk, Marchand), 25. Coyle (DeBrusk, Pastrňák), 34. Geekie (McAvoy, Marchand)


    Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Samuelsson, Dahlin (A), Clifton, Power, E. Johnson, Ry. Johnson – Tuch, Jost, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – Benson, Mittelstadt, Greenway – Okposo (C), Krebs, V. Olofsson.
    Tréner: Don Granato

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Lohrei, Shattenkirk, Wotherspoon – Pastrňák (A), Zacha, Heinen – DeBrusk, Coyle, Marchand (C) – Frederic, Geekie, J. van Riemsdyk – P. Brown, Beecher, Lauko.
    Tréner: Jim Montgomery

    Rozhodca: Rank, Dunning – Tobias, Shewchyk

    Diváci: 19070