Plzeň – Sparta Praha 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
Liberec – Kladno 4:8 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 2:5 (kon.)
koniec
BK Mladá Boleslav
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Štvrtok 28.12.2023, 17:30 • ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga (ČR) • 31. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Hradec se před brankou Frodla už už dostával k vyraženému kotouči, který chtěl uklidit do branky. Na poslední chvíle mu ale hůl nadzdvihl Plutnar!
     
    53:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ FOŘT využívá přesilovku a nejspíš je rozhodnuto! Domácí dokázali zužitkovat druhou početní převahu v utkání poté, co se Lantošiho střela z modré odrazila od Fořtovy brusle za Frodlova záda. Hostující brankář mohl poskakující touš chytit jen těžko. Asistence: Róbert Lantoši a Matti Järvinen.
     
    53:02
    Dávid Gríger (KVA) to přehnal při napadání a jeho hůl se dostala pod brusli krajana Krivošíka, kterého tím Gríger podrazil. Energie se tím připraví o cenné minutky, během kterých nejspíš nebude moci útočit.
     
    48:05
    Hradec při přečíslení vypálil přímo na Frodlův beton chytře tak, aby se k dorážce dostal Skalický. Slovenský forvard však minul hostující klec!
     
    44:17
    Lantoši z ostrého úhlu trefuje břevno karlovarské klece!
     
    42:17
    Přesilovka pro domácí. Filip Koffer (KVA) nohou podrazil Pavlíka a dostane dvouminutový trest.
     
    37:10
    Hladonik dostal puk za domácí obranu a mířil sám na Růžičku. Zkoušel se prosadit po bekhendovém blafáku zakončením mezi betony, jenže domácí strážce se znovu vyznamenal!
     
    35:45
    Filip Pavlík (MBL) byl při přerušené hře příliš aktivní ve strkanici před Růžičkou a za svůj počin si odnese dvouminutový trest za hrubost.
     
    32:51
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie snižuje! Ránu Hladonika z pravého kruhu vyrazil Růžička jen před sebe a Procházka s VÍTEM JISKROU přímo na brankovišti důrazně doráželi a zdá se, že druhý jmenovaný byl tím posledním hráčem, který se kotouče dotkl před tím, než skončil v síti – 3:1. Bez asistence.
     
    18:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    3:0! Hosté po nahození přišli o puk v pravém rohu a Järvinen okamžitě rozjel kontr na druhou stranu. Obrovskou míru práce při něm odvedl Lantoši, který nejprve u modré prošel podél hrazení okolo karlovarského beka, aby nakonec přihrávkou do mezikruží oslovil zakončujícího DAVIDA BERNADA. Asistence: Róbert Lantoši a Matti Järvinen.
     
    14:45
    Gríger se dostal do přečíslení, při němž předložil kotouč pro Kangasniemiho. Hostující štírek ale trefil jen přesouvajícího se Růžičku, který bleskovým odrazem zachránil svůj tým!
     
    13:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Přesilovka je zužitkována a Bruslaři vedou 2:0! Lantoši dostal kotouč po zavezení Järvinena a po jeho pasu vypálil z modré. Do jeho rány však ještě sáhl TOMÁŠ FOŘT a právě on za použití své hole, která byla v tu chvíli mezi nohama, dostal puk mimo dosah Frodla. Asistence: Róbert Lantoši a Matti Järvinen.
     
    12:54
    Máme tu první vyloučení utkání, přesilovku si zahrají domácí. Daniel Kružík (KVA) to totiž při napadání u hrazení přehnal s aktivitou, když sekl domácího beka do rukavice.
     
    12:35
    Hosté byli blízko vyrovnání! Rachůnek si udělal prostor na pravém kruhu a zápěstím vyslal kotouč do břevna domácí klece.
     
    10:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři jdou do vedení! Krátký tlak třetí domácí lajny vyústil ve střelu PETRA GEWIESEHO z pravého kruhu, která Frodlovi propadla mezi rukou a tělem. Domácí tak vedou 1:0, jaká bude odpověď Energie? Asistence: Zach Osburn a Joachim Rohdin.
     
    03:15
    Ten se nesetkal s úspěchem, a tak z toho byla velká šance na druhé straně! Fořt se protlačil až před Frodla, jenže na něj bekhendovou kličkou nevyzrál. Frodl navíc po několik sekund marně zkoušel dostat puk pod kontrolu, nakonec ho vysvobodil až hvizd hlavního arbitra.

    Tomáš Taybner

    Góly a asistencie: 11. Gewiese (Osburn, Rohdin), 14. Fořt (Lantoši, Järvinen), 19. Bernad (Lantoši, Järvinen), 54. Fořt (Lantoši, Järvinen) – 33. Jiskra


    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), F. Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Krivošík, Järvinen, Lantoši (A) – Hradec, Fořt, Skalický – Rohdin, O. Roman, Malínek – Dvořáček, Závora, J. Půček.
    Tréner: Richard Král

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Rohan, Stříteský, Huttula, Plutnar, Pulpán (A), Bartejs, Rulík – O. Procházka, Jiskra, Hladonik – Rachůnek (C), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Kofroň, Kružík – Koffer, R. Přikryl.
    Tréner: David Bruk

    Rozhodca: Veselý, Šindel – Hynek, Špůr

    Diváci: 3014