Frosinone – Juventus 1:2 (kon.) | Bologna – Bergamo 1:0 (kon.) | Turín – Udinese 1:1 (kon.)
Inter – Lecce 2:0 (kon.) | Hellas Verona – Cagliari 2:0 (kon.) | AS Rím – Neapol 2:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:0 (1:0)
US Lecce
cz Sobota 23.12.2023, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán • Talianska Seria A • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu sedmnáctého kola italské Serie A. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Interem Milán a Lecce!
     
    Inter Milán

    Nerazzurri mají bezvadně nakročeno k tomu, aby se pátý rok v řadě vešli v konečném účtování Serie A na pomyslné stupně vítězů. Inter se po šestnácti kolech pyšní bilancí 13-2-1 a díky nedávnému klopýtnutí Juventusu si na čele tabulky vybudoval čtyřbodový náskok. Milánští v předchozích třech kolech bez inkasované branky zdolali Neapol, Udinese a Lazio. Cesta pohárem pro ně naopak skončila, protože ve středu prohráli osmifinále s Boloňou 1:2 v prodloužení. Navíc se trenéru Inzaghimu zranil Lautaro Martínez, což je s patnácti ligovými zásahy nejlepší střelec celé italské ligy. Dále jsou mimo hru Alexis Sánchez a trio obránců de Vrij, Dumfries a Cuadrado.
     
    US Lecce

    Hosté v šestnácti kolech našli jen čtyři přemožitele a od poslední těsné prohry 1:2 na hřišti AS Řím dokázal už pětkrát za sebou bodovat. Lecce bralo bod za nerozhodné výsledky s AC Milán, Veronou, Boloňou a Empoli. Během předešlého víkendu se dočkalo i dlouho vyhlížené výhry, když na domácím hřišti porazilo 2:1 Frosinone. Jednalo se přitom o první ligové vítězství od 22. září. S náskokem osmi bodů na sestupové pásmo je Lecce v tabulce Serie A na dvanácté příčce. Navzdory dvouměsíčnímu gólovému půstu je nejlepším střelcem čtyřgólový útočník Nikola Krstovič. Mezi zraněnými jsou mladý obránce Dorgu a švédský záložník Almqvist.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    13.08.2022 Lecce – Inter 1:2
    05.03.2023 Inter – Lecce 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni – Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Augusto – Thuram, Arnautović.
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, Asllani, de Vrij, Frattesi, Klaassen, Pavard, Sánchez, Sarr, Sensi, Stabile, Motta.
    Trenér: Simone Inzaghi

    US Lecce: Falcone – Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo – Gonzàlez, Ramadani, Oudin – Strefezza (C), Piccoli, Banda.
    Náhradníci: Brancolini – Beriša, Blin, Dorgu, Faticanti, Kaba, Krstović, Listkowski, Rafía, Salomaa, Sansone, Smajlović, Touba, Venuti.
    Trenér: Roberto D'Aversa

    Rozhodčí: Marcenaro – Rossi, Cipriani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop dostali na starost hosté, kteří nastupují v červených dresech. Inter je v klasické modročerné kombinaci.
     
    3
    Falcone se na poslední chvíli vrhl po přihrávce, kterou se z protější strany snažil chytit Mchitarjan. Došlo i ke vzájemnému kontaktu, ovšem rozhodčí penaltu nenařídili.
     
    5
    Inter od prvních minut diktuje tempo, byť zatím drží míč převážně ve středu hřiště.
     
    7
    Ylber Ramadani z bezprostřední blízkosti schytal do těla odkop Barely a ještě mu asi bude chvíli trvat, než bolestivý úder rozchodí.
     
    9
    Bandova střílená přihrávka prošla až k protějšímu rohu vekého vápna. Z druhé vlny do daného místa přiběhl Joan Gonzàlez a střelou na bližší tyč pořádně protáhl brankáře Sommera!
     
    10
    Chvilku po rohovém kopu nedal Banda dostatek razance do střely z delší vzdálenosti. Druhý zákrok byl pro švýcarského gólmana podstatně snazší.
     
    11
    Mchitarjan si užíval volnosti na levé straně. Přihrávkou po zemi nabil Arnautovićovi a první velkou šanci Interu v okolí hostující branky zlikvidoval Falcone.
     
    12
    Augusto provedl dlouhatánský aut, jenomže Yann Aurel Bisseck poslal hlavičku z nekoordinované pozice zcela mimo Falconeho branku.
     
    13
    Bastonimu prošlo strčení do protihráče a přihrávkou z levého křídla zařídil pro domácí tým rohový kop, jenž pomohl ubránit Baschirotto.
     
    14
    Pongračić si pomáhal rukama proti Arnautovićovi. Marcenaro to posoudil jako nedovolený zákrok a dal Interu standardku z levého konce hřiště.
     
    15
    Çalhanoğlův centr byl odkloněn na roh. Zprava ho zase kopal Çalhanoğlu a Falcone odvážným způsobem vyrazil míč z vápna ven.
     
    16
    Žlutá karta pro tým US Lecce (Joan Gonzàlez).
     
    17
    Çalhanoğlu si standardku z blízkosti levé autové čáry zopakoval, ale ani v tomto případě nevytvořil u Falconeho žádnou nebezpečnou situaci.
     
    18
    Inter utahuje smyčku, ale samotná distiribuce balonu do předbrankového prostoru zatím pokulhává. Dlouhé přenesení v posledním případě nezachytil Bisseck.
     
    19
    Navzdory ležícímu Ramadanimu mohla pokračovat rychlá domácí akce po levé straně. Přihrávku na číhajícího Thurama opět skvěle přečetl Falcone.
     
    21
    Barella si narazil s Thuramem a místo očekávané střely ještě posunul míč doleva na Arnautoviće, který tuto šanci promarnil střelou vedle bližší tyče.
    21. Arnautović zahodil šanci vypracovanou Barellou
     
    22
    Pongračić nepustil Augustův míč k Falconeho pracovišti. Inter bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    23
    Bastoni dohodil balon až před branku, jenže tam své defenzivnní povinnosti opět příkladně zvládl Marin Pongračić.
     
    24
    Mchitarjan neměl ve vápně optimální první dotek a u zadní čáry nakonec neukořistil ani kýžený roh.
     
    25
    Strefezza si řekl o faul Alessandra Bastoniho. Snad po patnácti minutách si Lecce může trochu užít míče.
     
    26
    Banda se odlepil od země v reakci na centr Oudina. Ve společnosti Augusta se však netrefil do hlavičky a Sommer zůstal bez práce.
     
    27
    Gallo ambiciózně napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů. Sommer trajektorii míče pohledem kontroloval a nechal jej proletět nad břevnem.
     
    28
    Pongračić už poněkolikáté vyčistil prostor před hostující brankou, kam zleva čepoval centr Bastoni.
     
    29
    Bisseckovu kolmici na Arnautoviće hostující defenziva zakřižovala. Inter musí dál zůstat trpělivý.
     
    30
    Držení míče: 73 % – 27 %.
     
    30
    Hakan Çalhanoğlu taktickým faulem sundal rozběhnutého Joana Gonzáleze. Sudí Marcenaro ani sekundu neváhal s vytažením karty.
     
    31
    Barellovi se nečekaně otevřel prostor před pokutovým územím. S Arnautovićem však nenašel společnou řeč a účočník Interu jeho centr přeběhl.
     
    32
    Bastoni nechytil přihrávku k levé postranní čáře. Strefezza to měl s jeho bráněním dost usnadněné. Vhazuje Gendrey.
     
    33
    Piccoli spáchal útočný faul na Bissecka a ještě může být rád, že za zakončení po odpískání nevyfasoval žlutý trest.
     
    34
    Thuram obdržel přihrávku do vápna. Ačkoliv mohl střílet, tak se rozhodl pro další přihrávku, kterou Augusta zahnal k zadní čáře. Resultuje z toho rohový kop.
     
    35
    Standardní situace v podání Çalhanoğla jsou zatím velmi špatné. Ani tento centr do přehuštěného prostoru na přední tyči neměl šanci na úspěch.
     
    36
    Piccoli uklidnil těžkopádný boj o střed hřiště. Míč cirkuluje mezi členy hostující obrany.
     
    37
    Nedorozumění mezi Gallem a Bandou znamená, že se Lecce postupným útokem zahnalo do autu.
     
    38
    V návaznosti na Arnautovićovo roztažení do levé strany Inter rezignoval na přímočarý útok a znovu se musí složitě dostávat do kvalitně organizované obrany.
     
    39
    Bisseck to vzal na sebe a na ose si doslova došel pro faul v podání Bandy. Favorit zápasu zkusí zahrozit z výhodného přímého kopu.
     
    40
    Çalhanoğlu poslal nízkou střelu z přímého kopu do zdi. Poté si přeběhl k rohovému praporku a to už dobře našel Bissecka, jenž z voleje zasáhl břevno.
     
    41
    Dlouhý aut Darmiana byl odvrácen kousek před vápno, kde se Carlos Augusto prezentoval velmi nepovedeným volejem.
     
    42
    Fotbalisté Interu orodují za druhou žlutou kartu pro Joana Gonzáleze za hru rukou. Hlavní rozhodčí trestal jen nařízením standardní situace.
     
    43
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Hakan Çalhanoğlu ze standardky podruhé za sebou nacentroval na YANNA AURELA BISSECKA. Oudin pustil německého fotbalistu k hlavičce a za tou se Falcone marně natahoval ke své levé tyčce. Pro Bissecka je to první gól za Inter i v Serii A.
    43. Yann Aurel Bisseck - 1:0
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Antonino Gallo zaútočil po levé straně a s takřka dokonalou přesností poslal míč na Strefezzu. Kapitán Lecce stál před brankou úplně sám a stejně z jedničky Sommerovu branku trestuhodně přestřelil.
     
    45+2
    Mchitarjanův drzý průnik zastavil Baschirottův odkop do autu. Vhazování už Inter neprovede, první půle je u konce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas byl ve znamení trvalého tlaku Interu. Inzaghiho svěřenci měli k dispozici kvantum standardních situací. Çalhanoğlu se v jejich realizacích postupně zlepšoval a ve 43. minutě svým centrem přihrál Bisseckovi na hlavičku, kterou byl stanoven aktuální stav 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Joan Gonzàlez, přichází Mohamed Kaba.
     
    47
    Za necelých dvacet sekund na hřišti stihl Kaba zfaulovat Arnautoviće. Çalhanoğlu zase kopal standardku z levé části hřiště. V tomto případě jeho centr odhlavičkoval Gendrey.
     
    48
    Accerbi si na půlce počínal moc tvrdě v konfrontaci se Strefezzou. Lecce nemělo odvahu poslat míč dopředu a presinkem Interu bylo zahnáno až do zadního rohu.
     
    49
    Bandův pas z levého křídla byl odkloněn ke Gendreyovi, jehož střelu zablokoval Augusto. Podle hlavního to byla ruka, nařízena je penalta pro Lecce!
     
    50
    Marcenaro na pokyn videorozhodčích odběhl k monitoru a svůj penaltový verdikt nakonec zrušil, jelikož Gendrey trefil Augusta do zad.
     
    51
    Sommerův výkop si přivlastnili hosté, kteří budou dál kombinovat po faulu Thurama. Lecce po změně stran ukazuje, že nechce odevzdat body lacino.
     
    52
    Augusto po křížné přihrávce Darmiana vytloukl Gendreyho bloky. Vzhledem k nařízenému rohovému kopu běží před Falconeho vesměs všichni hlavičkáři.
     
    53
    Roh zahrávaný do malého vápna přinesl jen složité zakončení Thurama. Falconeho zákrok nebyl zapotřebí.
     
    54
    Arnautović u zadní tyče nedosáhl na centr Mchitarjana. Arménský legionář celou akci uzavřel tristním zakončením z hranice vápna.
     
    55
    Lameck Banda zvýraznil svůj neslavný výkon centrem zleva, který prošel skrz celé pokutové území až do zámezí.
     
    56
    Alessandro Bastoni se trochu bál napadajícího Bandy a z pozice posledního obránce odkopl lmíč za pomezní čáru.
     
    57
    Sommer lapil neadresný centr Oudina a neprodleně rozjel protiútok. Mchitarjan si v něm narazil s Thuramem, ale ve finále nepřipravil šanci pro Arnautoviće.
     
    58
    Lecce utěsnilo malé trestné území, kam Çalhanoğlu posílal další z celé řady rohového kopu.
     
    59
    Banda řešil hostující protiútok trochu zbrklou střelou z dálky. Ačkoliv prostor branky zasáhl, tak Sommerovi vrásky na čele nepřidělal.
     
    60
    Tísněný Arnautović pěknou patičkou narazil míč Mchitarjanovi. Přízemní střela se arménskému fotbalistovi ale nepovedla, Falcone bude vykopávat.
     
    61
    Çalhanoğlův padající list přistál na hlavě Bissecka. Autor rozdílového gólu se přes Baschirotta prosadil k hlavičce a Falcone raději jistil situaci vyražením míče nad břevno.
     
    62
    Ramadani rozvinul protiútok dvou hráčů. Piccolimu do vápna nepřihrál a teprve o pár sekund později se Strefezza zhotovil k technické střele nad bránu.
     
    63
    Domácí kontr přerušil hvizd signalizující Mchitarjanův faul. Konkrétně šlo o přišlápnutí Ramadaniho nártu.
     
    64
    Roberto Piccoli šel nemilosrdným šlapákem do souboje s Bastonim a nemůže se vůbec divit, že ho Marcenaro potrestal žlutou kartou.
     
    64
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Gabriel Strefezza, přichází Hamza Rafía.
     
    66
    Piccoli se zatím marně pere s obranou milánského týmu. Nyní ho u pomezní čáry zkušeně odseparoval od balonu Bisseck.
     
    67
    Bastoni si nevěřil na ránu z dálky. Balon posunul více doprava a teprve tam Darmian natáhl ke střele levačkou, kterou Falcone vyrazil bez nároku na dorážku.
     
    68
    Domácí kouč Simone Inzaghi viděl žlutou kartou za nějakou nevhodnou reakci na souboj mezi Pongračićem a Arnautoviće.
     
    69
    Zprava centrující Gendrey neměl před Sommerem dostatečnou nabídku. Přes Acerbiho se ke střele nedostal ani Rafia, který dobíhal z druhé vlny.
     
    70
    Inter si dvacet minut před koncem trochu koleduje. Během pár sekund přiletělo k jeho brance několik dalších centrů. Po tom posledním Sommer musel reagovat na Rafíovu hlavičku.
     
    71
    Kabova střela z velké dálky letěla z jeho ophledu do levého dolního rohu brány. Sommer měl dobrý výhled a zákrok nepodcenil.
     
    72
    Lecce opakovaně doplácí na malý počet hráčů v pokutovém území. Rafía dalším centrem jediného spoluhráče Piccoliho nenašel.
     
    73
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Nikola Krstović.
     
    74
    Marin Pongračić rychle dostoupoval Thurama. Podle mínění sudích ale fauloval a dokonce viděl kartu, kvůli které si v příštím kole nezahraje proti Atalantě.
     
    75
    Çalhanoğlu nakopával na Acerbiho. Jeho sklepnutí letělo k Thuramovi, jenže ani ten nesměroval hlavičku na branku.
     
    75
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Kristjan Asllani.
     
    76
    Nesmyslně prudkou přihrávku od Oudina nedokázal Krstović zalepit na kopačce. Naopak jen protečoval míč do náruče Sommera.
     
    77
    Mchitarjan neměl rychlost potřebnou k tomu, aby po ose utekl do úniku. Výborně jej stihl zakřižovat vracející se Gallo.
     
    78
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Mňam, tak to byla fotbalová lahůdka od Marka Arnautoviće! Rakouský útočník dokonalou patičkou uvolnil za obranu NICOLA BARELLU. Falcone šel v sitauci jeden na jednoho brzo na zem a šestadvacetiletý záložník pohodlně uklidil míč do odkryté branky.
    78. Nicoló BARELLA - 2:0
     
    80
    Pongračić ubránil Augusta za cenu rohového kopu. Asllaniho následný centr byl zablokovaný, což teď Interu pramálo vadí.
     
    81
    Domácí dál šetří čas a zároveň brnkají na nervy hostujících obránců, kteří čtyřikrát za sebou vrátili Aslaniho centr za zadní čáru.
     
    82
    Lameck Banda nalevo od pokutového území neprošel přes Bissecka. Autor gólu na 1:0 dnes hraje asi nejlepší zápas od svého příchodu do Milána.
     
    83
    Lameck Banda dal razítko na svůj dnešní bídný výkon. Rozhodčího počastoval několika nadávkami a ten mu na oplátku udělil rovnou červenou kartu.
    83. Banda obdržel za řeči červenou kartu
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Alexis Sánchez.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Carlos Augusto, přichází Benjamin Pavard.
     
    86
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Nicola Sansone.
     
    86
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Valentin Gendrey, přichází Lorenzo Venuti.
     
    87
    Falcone se vyznamenal proti nádherné Aslaniho dělovce z necelých třiceti metrů. Gólman Lecce se pověsil do vzduchu a robinsonádou vytáhl míč na roh. Ještě předtím hostující brankář na čáře likvidoval Pavardovu šanci z nulového úhlu, které předcházela Sánchezova diagonála.
    87. Falcone vytáhl špičkové zákroky proti Pavardovi a Asllanimu
     
    89
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Davy Klaassen.
     
    89
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Davide Frattesi.
     
    90
    V návaznosti na Sansoneho rohový kop poslal Krstović hlavičku do země a míč byl odkloněn ještě před Sommerovou brankou.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+3
    Pongračić ve skluzu zlikvidoval přihrávku letící ke Klaassenovi, před kterým už zívala prázdná branka. Chorvatský stoper dnes nepochybně patří mezi nejlepší hráče Lecce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Inter odpověděl na odpolední výhru Juventusu a bez patnáctigólového Lautara Martíneze si na čele Serie A vzal zpátky čtyřbodový náskok. Absence kanonýra se na domácích trochu podepsala, neboť z velkého množství šancí dlouho nebyli schopni odskočit do bezpečného náskoku. Po gólové hlavičce Bissecka začalo Lecce ve druhé půlce zlobit. Jasno nebylo až do 78. minuty, kdy Arnautović geniální patičkou přihrál Barellovi a ten minimalizoval hostující naděje gólem na 2:0. Hned poté šel do sprch Banda a Inzaghiho družina již měla vydlážděnou cestu za vítězstvím.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:06:43)

    Michal Břuchanský

    Góly: 43. Bisseck (Çalhanoğlu), 78. Barella (Arnautović)

    Karty:   30. Çalhanoğlu (INM) – 16. Gonzàlez (LCC), 64. Piccoli (LCC), 74. Pongračić (LCC)   83. Banda (LCC)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:14.
    Inter Miláno: Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni – Darmian, Barella (89. Frattesi), Çalhanoğlu (75. Asllani), Mchitarjan (89. Klaassen), Augusto (84. Pavard) – Thuram (84. Sánchez), Arnautović.
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, de Vrij, Sarr, Sensi, Stabile, Motta.

    Tréner: Simone Inzaghi

    US Lecce: Falcone – Gendrey (86. Venuti), Baschirotto, Pongračić, Gallo – Gonzàlez (46. Kaba), Ramadani, Oudin (86. Sansone) – Strefezza (C) (64. Rafia), Piccoli (73. Krstović), Banda.
    Náhradníci: Brancolini – Berisha, Blin, Dorgu, Faticanti, Listkowski, Salomaa, Smajlović, Touba.

    Tréner: Roberto D'Aversa

    Rozhodca: Marcenaro – Rossi, Cipriani