Hellas Verona – Lazio 1:1 (kon.) | Bergamo – AC Miláno 3:2 (kon.) | Inter – Udinese 4:0 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:1 (0:1)
Lazio Rím
cz Sobota 09.12.2023, 15:00 • Stadio Marcantonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Italská Serie A má dnes na programu tři utkání 15. kola. V tomto textovém přenosu se podrobně zaměříme na souboj mezi týmy Hellas Verona a S. S. Lazio. Roli papírových favoritů budou zastávat fotbalisté hostujícího celku.
     
    Verona se ve dvacetičlenné tabulce nachází v sestupovém pásmu na osmnácté pozici, a to se ziskem deseti bodů. Hellas čeká na výhru už dlouhých dvanáct kol. Z posledních dvou vytěžil alespoň body za remízu. Tu minulou (3:3) na hřišti Udinese zachraňoval až v sedmé minutě nastavení a poté, co zvládl dotáhnout dvougólové manko. Nejlepším střelcem týmu je třiadvacetiletý belgický záložník Cyril Ngonge, jenž se v probíhajícím ročníku prosadil zatím čtyřikrát.
     
    Lazio je na tom lépe. Na kontě má oproti soupeři přesně dvojnásobný počet bodů (20), a patří mu tak v soutěžním pořadí deváté místo. V minulém kole ukončili Římané třízápasové čekání na ligové vítězství, na domácím stadionu porazili nejtěsnějším rozdílem 1:0 tápající Cagliari. Stalo se tak poté, co si výhrou 2:0 nad Celticem Glasgow zajistili účast v jarním osmifinále Ligy mistrů. V úterý pak Lazio potvrdilo rostoucí formu i v osmifinále domácího poháru, v němž zdolalo 1:0 janovský FC. V rámci Serie A je nejlepším střelcem týmu čtyřbrankový útočník Ciro Immobile.
     
    Z posledních tří vzájemných střetnutí se hned dvakrát zrodila remíza – naposledy 6. února v poměru 1:1. Loni v září pak vyhrálo doma Lazio 2:0. Uvidíme, kdo se bude radovat tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Coppola, Amione, F. Terracciano – Folorunsho, Duda – Ngonge, Suslov, Serdar – Djurić (C).
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Bonazzoli, Cabal, Doig, Henry, Hongla, Charlys, Kallon, Lazović, Magnani, Mboula, Saponara.
    Trenér: Marco Baroni

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Casale, Gila, Marušić – Guendouzi, Rovella, Luis Alberto – F. Anderson, Immobile (C), Zaccagni.
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Castellanos, Cataldi, Fernandes, D. González, Hysaj, Kamada, Pedro, Lu. Pellegrini, F. Ruggeri, Vecino.
    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: Ayroldi – Rocca, Cipriani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Verona nastoupila do zápasu v černých dresech, hosté z Říma v bílých.
     
    2
    Pokus o domácí akci po pravém křídle skončil autovým vhazováním pro Lazio. Míč uvedl do hry Adam Marušić. Následoval útočný faul Hellasu.
     
    3
    Zadáci Verony zapojili pod tlakem hostujícího napadání poprvé do hry i brankáře Lorenza Montipa.
     
    5
    Zatím sledujeme hodně opatrný začátek utkání. Oba týmy si pravidelně vyměňují balon. Aktuálně ho drží na útočné polovině hosté. Adam Marušić bude opět vhazovat.
     
    6
    Mattia Zaccagni se vřítil po levé straně do volného vápna. Jeho pokus o přihrávku před branku byl zblokován.
     
    7
    Michael Folorunsho se provinil nedovoleným zákrokem na Mattea Guendouziho. Míč pro Lazio.
     
    9
    Římané jsou častěji u balonu, jejich kombinace ale zatím k ohrožení branky nevedou. Nezaujatý divák se zatím musí nudit. Sledujeme vyčkávanou.
     
    10
    Mattia Zaccagni narazil před hranicí velkého vápna do Diega Coppoly a padl k zemi. Následně se hodně divil, že nedošlo k odpískání faulu. Hra pokračuje.
     
    11
    Felipe Anderson získal pro Lazio roh z pravé strany. Celou situaci si po bloku hosté zopakují ještě jednou.
     
    12
    Rohy byly nakonec tři. Po tom posledním už se kope od branky, byť si hosté gesty říkali o další. Hlavičkový souboj Nicola Casaleho a Diega Coppoly byl vyhodnocen tak, že se míče dotkl jako poslední prvně jmenovaný.
     
    14
    Domácí pokusy o přechod vpřed srážejí nepřesnosti. A tak sledujeme vesměs stejný obrázek – kombinace Lazia, avšak bez jakéhokoliv efektu potenciálního nebezpečí.
     
    15
    Ondrej Duda zastavil nedovoleným způsobem dravý průnik Manuela Lazzariho, jenž skončil na trávníku. Slovenský záložník je dnes prvním adresátem žlutého napomenutí.
     
    17
    Lazio se prezentovalo rychlou kombinací na jeden dotek. Na jejím konci byl Ciro Immobile, balon mu ale odskočil od nohy, a stal se tak snadnou kořistí Lorenza Montipa.
     
    19
    Cyril Ngonge naskočil ve vzdušném souboji na záda Adama Marušiće, jenž inkasoval nepříjemný úder. Oba nyní leží v péči lékařů u postranní čáry. Chvíli se hrát nebude.
     
    21
    Aktéři předchozího střetu jsou zpátky na hřišti. Pro oba trenéry jistě pozitivní zpráva. Hra pokračuje.
     
    23
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou z první kloudné akce a střely na branku do vedení! Felipe Anderson přihrál z pravé strany na hranici malého vápna, odkud balon prodloužil bokem kopačky mimo dosah brankáře ke vzdálenější tyči MATTIA ZACCAGNI.
    23. Mattia ZACCAGNI - 0:1
     
    24
    Další vzájemný souboj Adama Marušiće a Cyrila Ngongeho už znamená žlutou kartu po prvně jmenovaného.
     
    26
    Verona reaguje na inkasovanou branku zvýšenou aktivitou. Nic jiného jí ostatně nezbývá. Směrem dopředu dosud nepředvedli domácí prakticky nic.
     
    28
    Zadáci Lazia uklidňují hru sérií krátkých přihrávek na vlastní polovině. Uvidíme, zda-li úvodní gól zápasu prospěje.
     
    29
    Mattia Zaccagni byl nepříjemně dohrán u postranní čáry. Je pískáno ve prospěch Lazia. Jeho trenér Maurizio Sarri je nucen sáhnout k prvnímu střídání.
     
    29
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Adam Marušić, přichází Elseid Hysaj.
     
    32
    Verona měla k dispozici standardní situaci. Centrovaný balon doplachtil pouze do rukavic brankáře Ivana Provedela.
     
    33
    Jackson Tchatchoua svedl na levé straně rychlostní souboj s Mattiou Zaccagninim. Prvně jmenovaný nenechal autora jediného gólu odcentrovat a včasným skluzem odehrál balon za autovou lajnu.
     
    35
    Do konce úvodního poločasu schází posledních deset minut. Až na jednu gólovou akci jsme v útoku nebyli svědky ničeho, co by stálo za řeč.
     
    37
    Mattia Zaccagni skončil na trávníku. Když zjistil, že hra pokračuje, kvapně vyskočil na nohy.
     
    38
    Cyril Ngonge se uvnitř pokutového území natahoval po delším nákopu. V tísni dvou protihráčů na balon nedosáhl.
     
    39
    Z pravé strany odcentroval Tomáš Suslov. Míč byl sražen do zámezí. Hellas bude zahrávat roh.
     
    40
    Filippo Terracciano odcentroval na bližší tyč. Po hlavičce Cyrila Ngongeho se zdálo, že Nicolo Rovella zahrál rukou, což domácí také okamžitě reklamovali. Penalta se ale kopat nebude!
     
    41
    Milan Djurić se v pokutovém území natahoval po míči. Ve skluzu ho nezasáhl, jinak by mělo Lazio zřejmě problém.
     
    42
    Ciro Immobile si na hranici pokutového území nezvládl zpracovat balon zády k brance, a tak se ke střele nedostal. Verona přenáší hru k půlící čáře.
     
    43
    Felipe Anderson se lehce ohnal po Filippu Terraccianovi. Ten svému pádu dost přidal, přesto mu sudí Ayroldi takříkajíc skočil na špek a fouknul do píšťalky.
     
    44
    Hellas přenesl hru na pravou stranu. Tomáš Suslov si zpracoval na prsou dlouhý pas a poté se uvolnil k centru na zadní tyč. Míč si stáhl do rukavic připravený Ivan Provedel.
     
    45
    Uvnitř středového kruhu padl k zemi Ciro Immobile. Zase se zdálo, že to bylo přihrané, ale sudí dnes píská takřka všechno.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Lazio podniklo rychlou akci po pravé straně. Po zblokované přihrávce přišel na řadu rohový kop. Po centru Luise Alberta se do balonu pověsil hlavou Mario Gila a jen těsně minul levou tyč!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Veronou a Laziem příliš fotbalové krásy nepobral. Římané šli do vedení ze své první kloudnější akce. Felipe Anderson přihrál ve 23. minutě z pravé strany na hranici malého vápna, odkud balon prodloužil bokem kopačky mimo dosah brankáře ke vzdálenější tyči Mattia Zaccagni. Šlo po hříchu o jediné zakončení mezi prostor tří tyčí, a tak jsou zatím oba brankáři bez zákroků. Uvidíme, kterak se Hellasu povede po změně stran zareagovat na gólové manko. Věřme, že budeme svědky o něco líbivější podívané.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Darko Lazović.
     
    48
    Matteo Guendouzi se provinil drobným faulem na polovině hřiště. Na první zajímavější moment druhé půle stále čekáme.
     
    50
    Hraje se v prostoru daleko od obou šestnáctek. Míč mají více na kopačkách znovu hosté. Na jeho držení vedou v procentech aktuálně 72 ku 28.
     
    51
    Ondrej Duda se zezadu ohnal po rozběhnutém Nicolovi Rovellovi. Standardku Lazio rozehrálo nakrátko, zvolilo postupnou kombinaci.
     
    53
    Fotbalisté Verony napadají rozehrávku Lazia. Zadáci v bílých dresech zapojují do hry i brankáře Ivana Provedela. Nic zajímavějšího se bohužel neděje.
     
    54
    Ciro Immobile se dostal do pokutového území Verony. O poznání blíže měl k meruně Lorenzo Montipò. Ani tentokrát se žádné vzrušení nekonalo.
     
    55
    Tomáš Suslov převzal balon na pravém okraji hřiště. Akci Verony nicméně zastavil ofsajd, a tak na centr nedošlo.
     
    56
    Spor o balon po souboji Filippa Terracciana a Manuela Lazzariho. Dle rozhodčích se míče dotkl jako poslední záložník Hellasu. Vhazování pro Lazio. Nejprve se ale bude střídat.
     
    57
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Thomas Henry.
     
    57
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Michael Folorunsho, přichází Martin Hongla.
     
    58
    Martin Hongla přižduchl rozběhnutého Manuela Lazzariho, jenž se drží za stehno. Standardní situace pro Lazio.
     
    59
    Luis Alberto po rozehrávce nakrátko potáhl míč k hranici šestnáctky. Po tečované střele, která ovšem žádné ohrožení branky nepřinesla, se bude kopat roh.
     
    61
    Po průtazích způsobených diskutováním s rozhodčím konečně došlo na centr z levé strany. Obrana Verony si prostor u bližší tyče pohlídala.
     
    63
    Střídající Elseid Hysaj se po prohraném souboji o balon ohnal po dresu Tomáše Suslova. Taktická žlutá karta.
     
    64
    Standardka Verony nebezpečná nebyla. Vzdušný balon ukryl do rukavic Ivan Provedel.
     
    65
    Druhý poločas je bohužel věrnou kopií toho prvního. Ve statistikách stále svítí jediná střela na branku – ta gólová z 23. minuty.
     
    67
    Felipe Anderson dostal z levé strany nabito Zaccagnim proti noze na střelu z velkého vápna. Prostoru v ohrožení branky nevyužil. Bez přípravy mířil nečistě a slabě výrazně vedle levé tyče.
     
    68
    Tentokrát už musel Lorenzo Montipò zasahovat. Ciro Immobile se dostal ke střele z levé strany vápna. V tísni protihráče to ale nebyla jednoduchá pozice. Zakončení z úhlu se stalo pro prvně jmenovaného snadnou kořistí.
     
    70
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Domácí dvacet minut před koncem řádné hrací doby vyrovnávají! Ivan Provedel nedosáhl ideálně na Ngongeho střílený centr z pravé strany a vyrážel ho pouze před sebe. Tomáš Suslov posunul míč pohotově na střed malého vápna a střídající THOMAS HENRY ho nekompromisně uklidil do sítě.
    70. Thomas HENRY - 1:1
     
    72
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Valentín Castellanos.
     
    72
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Pedro.
     
    74
    Lazio se podruhé radovalo z vedení! Luis Alberto odcentroval od pravého rohového praporku na hlavu Nicoly Casaleho a ten poslal balon neomylně do pravé části branky. Celou situaci nicméně zkoumal VAR. Hlavní arbitr Ayroldi poté po rychlém zhlédnutí videa usoudil, že brance předcházel útočný faul. Stav se tedy nemění!
    74. Nicolò Casale (LAZ)
     
    76
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Tomáš Suslov, přichází Jordi Mboula.
     
    77
    Velká nepříjemnost pro domácí tým! Ondrej Duda vyfasoval po svém faulu druhou žlutou kartu, a míří tak předčasně do sprch. Lazio bude hrát zhruba čtvrt hodiny přesilovku!
     
    80
    Po centru z levé strany se do zakončení dral Valentín Castellanos. Bylo to s tečí Bruna Amioneho. Pomalý balon skončil jen u Lorenza Montipa.
     
    81
    Římané aktuálně obléhají domácí pokutové území. Veronu zřejmě čekají v závěru zápasu perné chvilky.
     
    82
    Teď ale vyrazili fotbalisté v černých dresech do rychlého protiútoku. Vedl ho po levé straně Jordi Mboula, jenž byl před odcentrováním balonu faulován Felipem Andersonem. Žlutá karta.
     
    83
    Následovala standardní situace. Po centru Darka Lazoviće na malé vápno došlo k útočnému faulu Cyrila Ngongea na Manuela Lazzariho. Bude se kopat od branky.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Matías Vecino.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Luca Pellegrini.
     
    85
    Na straně Lazia je vidět snaha, jenže hosty srážejí v cestě za třetím vítězstvím v řadě (v součtu s Ligou mistrů a italským pohárem) nepřesnosti. Skákavý balon nyní skončil bezpečně u Lorenza Montipa.
     
    87
    Lorenzo Montipò se nyní musel pohotově natáhnout, aby vytěsnil konečky prstů na rohový kop štiplavou střelu zpoza vápna, jež se stáčela k levé tyči. Zaměstnal ho Luis Alberto.
     
    87
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Diego Coppola, přichází Giangiacomo Magnani.
     
    88
    Po přihrávce z pravé strany se k odraženému balonu dostal trochu nečekaně Matías Vecino. Zaskočen mířil bez přípravy vysoko nad branku.
     
    90
    Lorenzo Montipò se v závěru zápasu nenudí. Nyní ukryl do rukavic Pellegriniho zakončení z levé strany.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno minimálně o pět minut.
     
    90+2
    Na dlouhý nákop za obranu si nabíhal Valentín Castellanos. Zdálo se, že se balon odrazil do zámezí od zad Bruna Amioneho. Nařízen je každopádně odkop od branky.
     
    90+3
    Rychlá akce Lazia po levém křídle. Luca Pellegrini získal sraženou střelou do boční sítě pro své barvy roh.
     
    90+3
    A další úspěšný zákrok Lorenza Montipa. Zpoza šestnáctky se do balonu opřel Pedro. Padající balon letěl doprostřed branky.
     
    90+4
    Lazio operuje s míčem na útočné polovině. Hellas pozorně brání hranici pokutového území. Římané hledají skulinky v těchto chvílích velmi obtížně.
     
    90+5
    Pedro si chtěl pádem v šestnáctce zřejmě vymodlit penaltu. Těžko říci, zda vyfasoval žlutou za nafilmovaný pád, nebo řeči směrem k rozhodčímu. Kopat se každopádně bude od svatyně Hellasu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:11.
     
    Dlouhou dobu nezáživný duel mezi Veronou a Laziem nakonec skončil dělbou bodů. Římané šli do vedení ze své první kloudnější akce. Felipe Anderson přihrál ve 23. minutě z pravé strany na hranici malého vápna, odkud balon prodloužil bokem kopačky mimo dosah brankáře ke vzdálenější tyči Mattia Zaccagni. Nevýrazný Hellas vyrovnal dvacet minut před koncem řádné hrací doby. Ivan Provedel nedosáhl ideálně na Ngongeho střílený centr z pravé strany a vyrážel ho pouze před sebe. Tomáš Suslov posunul míč pohotově na střed malého vápna a střídající Thomas Henry ho nekompromisně uklidil do sítě. V 77. minutě uviděl druhou žlutou kartu domácí Duda. Lazio s výhodou jednoho muže v poli diktovalo tempo hry a konečně se začalo tlačit ve velkém do útoku, pozorně chytajícího Mantipa už ale nepřekonalo. (17:00:02)

    Filip Lefenda

    Góly: 70. Henry (Suslov) – 23. Zaccagni (F. Anderson)

    Karty:   15. Duda (VRN) – 24. Marušić (LAZ), 63. Hysaj (LAZ), 82. F. Anderson (LAZ), 90+5. Pedro (LAZ)   77. Duda (VRN)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:11.
    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Coppola (87. Magnani), Amione, F. Terracciano – Folorunsho (57. Hongla), Duda – Ngonge, Suslov (76. Mboula), Serdar (46. Lazović) – Djurić (C) (57. Henry).
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Bonazzoli, Cabal, Doig, Charlys, Kallon, Saponara.

    Tréner: Marco Baroni

    Lazio Rím: Provedel – Lazzari, Casale, Gila, Marušić (29. Hysaj, 84. Lu. Pellegrini) – Guendouzi (84. Vecino), Rovella, Luis Alberto – F. Anderson, Immobile (C) (72. Castellanos), Zaccagni (72. Pedro).
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Cataldi, Fernandes, D. González, Kamada, F. Ruggeri.

    Tréner: Maurizio Sarri

    Rozhodca: Ayroldi – Rocca, Cipriani