Brémy – Augsburg 2:0 (kon.) | Frankfurt – Bayern 5:1 (kon.) | Heidenheim – Darmstadt 3:2 (kon.)
Union Berlín – Mönchengladbach 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 0:1 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
3:1 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 09.12.2023, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:9. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8. (17:25:35)
     
    Je konec! Domácí Union Berlín slaví vítězství 3:1. Ve 21. minutě šel Behrens sám na brankáře, ale dloubáčkem poslal míč nad břevno. O minutu později ale zahrál rukou Netz a nařízenou penaltu proměnil Kevin Volland. V závěru poločasu mohl přidat uklidnění na kopačky Roussillon, ale z voleje minul branku. V 51. minutě se střelou zpoza vápna trefil Hollerbach. V 76. minutě pak domácí triumf pojistil Kaufmann. Za hosty o minutu později sice snížil Pléa, jenže víc už se toho nestalo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Josip Juranović se hnal za přihrávkou na pravé křídlo, jenže ve vysoké rychlosti míč nedohnal na trávníku.
     
    90+2
    Pléa operoval s míčem na pravé straně, našel Honorata, jehož zajímavý centr obloučkem musel Frederik Rönnow vyškrábnout.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90
    Domácí fanoušci už na tribunách rozjeli oslavy. Borussia sice drží míč, ale v posledních minutách se prakticky nedostává na dostřel branky.
     
    89
    Juranovič se dostal do vápna, jenže jeho zakončení z hranice velkého vápna skončilo vysoko nad tribuně.
     
    88
    Nico Elvedi se vysunul do blízkosti velkého vápna, nicméně nedokázal přesně přihrát.
     
    87
    Jérôme Roussillon vhazoval na levé straně, nicméně jeho pobídka skončila v moci defenzivy hostujícího celku.
     
    86
    Borussia drží míč na polovině soupeře, nicméně akce hostujícího celku je zatím hodně kostrbatá. Union skvěle přesouvá svůj defenzivní blok.
     
    85
    Nathan Ngoumou se z levého křídla tlačil do pokutového území, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl mimo prostor pro zakončení.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Paul Jaeckel.
     
    83
    Franck Honorat dloubl míč na polovinu Unionu, jenže tam nebyl nikdo v tmavém dresu. Domácí jsou v závěrečných minutách koncentrovaní.
     
    82
    Neuhaus vypálil z velké vzdálenosti, nicméně jeho ránu domácí brankář Frederik Rönnow parádním zákrokem zalepil do rukavic.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Tomáš Čvančara, přichází Grant-Leon Ranos.
     
    80
    Julian Weigl hlavou prodloužil míč na polovinu soupeře, nicméně tam neměl spoluhráče. Borussia ještě bude chtít v závěru duelu zabojovat.
     
    79
    Hostující celek se ihned vydal vpřed. Domácí brankář Frederik Rönnow sice po nedobrém vyběhnutí předvedl nešťastný zákrok, ale jeho chybu napravil obránce.
     
    77
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Hosté se ihned po rozehrávce dočkali snížení! Na centr z pravé strany si krásně naskočil nehlídaný ALASSANE PLÉA, který hlavou nedal gólmanovi šanci!
     
    76
    Union Berlin právě vstřelil branku! Fantastické střídání domácího kouče! MIKKEL KAUFMANN prošel s míčem u nohy kolem třech soupeřů až na hranici velkého vápna, odkud vypálil placírkou a jeho rána zapadla do sítě!
     
    75
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Brenden Aaronson,
    ze hřiště odchází Kevin Behrens, přichází Mikkel Kaufmann.
     
    74
    Domácí celek zahrával přímý kop z nebezpečné pozice. Jeho exekuce se chopil Juranovič, jehož pokus trefil jen jednoho z fotbalistů ve zdi.
     
    73
    Franck Honorat neuspěl v souboji na polovině hřiště, nicméně následně zabral a bleskově vybojoval míč zpět na kopačky hostů.
     
    72
    Kevin Volland chtěl přenést hru za obranu hostujícího celku, ale jeden z obránců k němu skvěle přistoupil a prudkou pobídku srazil do autu.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Joe Scally, přichází Marvin Friedrich,
    ze hřiště odchází Rocco Reitz, přichází Florian Neuhaus,
    ze hřiště odchází Luca Netz, přichází Patrick Herrmann.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a zatím sledujeme jednoznačnou záležitost. Nic nenasvědčuje tomu, že by se hosté měli zvednout.
     
    69
    Kevin Behrens se individuálním způsobem probil do pokutového území, jenže v klíčovou chvíli podklouzl a poroučel se k zemi bez zavinění.
     
    68
    Stopeři Unionu kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Akce domácího celku je nyní hodně rozvážná.
     
    66
    Hostující celek předvedl výpad po levém křídle, jenže Nathan Ngoumou si míč předkopl k rohovému praporku, kde jej o něj obral Gosens.
     
    65
    András Schäfer táhl protiútok Unionu Berlín, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl příliš daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    64
    Hostující brankář si dal pozor na střílený centr z pravé strany a bez problémů si pro něj dokráčel mezi hlavičkáře.
     
    63
    Janik Haberer se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, nicméně jeho projektil skončil sražený nad břevnem.
     
    62
    Scally vhazoval na pravé straně hřiště, jenže ze strany spoluhráčů neměl dostatečnou nabídku.
     
    61
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Benedict Hollerbach, přichází András Schäfer.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek zatím s přehledem kráčí za vítězstvím. Hostující Borussia stále čeká na nějakou velkou šanci.
     
    59
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Christoph Kramer, přichází Nathan Ngoumou.
     
    58
    Alassane Pléa příliš dlouho čekal na přihrávku z kopačky Tomáše Čvančary, což přečetl jeden ze soupeřů, který míč vypíchl do bezpečí.
     
    57
    Alassane Pléa se v pokutovém území opřel do odraženého míče, jenže jeho přízemní rána mířila jen do míst, kde stál pozorný Frederik Rönnow.
     
    56
    Gosens levačkou vyslal střílený centr na malé vápno, kam dobíhali hned dva hráči v červeném, ale obránce ve skluzu odvrátil nebezpečí.
     
    55
    Domácí fanoušci si užívají dnešní utkání. Jejich oblíbenci podávají koncentrovaný výkon a ve virtuální tabulce se dostávají mimo sestupové vody.
     
    54
    Kramer dostal přihrávku na levou stranu, jenže si míč pouze zasekl kolem obránce a celou akci zbrzdil. Rozehrávat bude soupeř.
     
    53
    Až nyní se hosté poprvé ve druhé půli dostali vpřed, jenže prudký centr z malého vápna odkopl do bezpečí dobře postavený Diogo Leite.
     
    51
    Union Berlin právě vstřelil branku! Union se dočkal odměny za výborný výkon v úvodu druhého poločasu! Defenziva hostů neodvrátila míč do bezpečí. Zpoza vápna se do míče pravačkou opřel BENEDICT HOLLERBACH, který si připsal svou první branku v nejvyšší soutěži!
     
    50
    Domácí celek je po změně stran mnohem nebezpečnější. Další prudkou pobídku na malé vápno odvrátila defenziva Borussie jen na roh.
     
    49
    Robin Gosens vyslal do pokutového území nebezpečný centr, jenže rozběhnutému Vollandovi scházely snad dva kroky.
     
    48
    Josip Juranović rozehrával rohový kop. Jeho nadýchaný centr přiletěl k přední tyči, kde zasáhla defenziva Borussie.
     
    47
    Jenže raketový vstup do druhé půle mohl mít spíše domácí celek! Kevin Volland dostal přihrávku do vápna a jeho přízemní křížnou ránu brankář skvěle vykopl!
     
    46
    Hostující celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Borussia potřebuje výrazně zlepšit výkon z první půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Domácí celek může být po úvodní pětačtyřicetiminutovce spokojenější. Ve 21. minutě šel Behrens sám na brankáře, ale dloubáčkem poslal míč nad břevno. O minutu později ale zahrál rukou Netz a nařízenou penaltu proměnil Kevin Volland. V závěru poločasu mohl přidat uklidnění na kopačky Roussillon, ale z voleje minul branku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Domácí mohli v závěru poločasu přidat druhou branku! Jérôme Roussillon se z voleje opřel do padajícího centru, ale gólman jeho ránu vyškrábl na roh!
     
    45+3
    Josip Juranović se skvěle zbavil Netze, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl k rohovému praporku, odkud už nemohl odcentrovat.
     
    45+2
    Borussia se usadila na polovině domácího celku. Před branku následně přiletěl prudký centr, který do bezpečí odvrátil kapitán Haberer.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45
    Hosté se ještě tlačí vpřed, nicméně kombinace hostů se odehrává daleko od pokutového území. Skvělý výkon předvádí domácí stoperská trojice.
     
    44
    Tomáš Čvančara si míč převzal na polovině hřiště, zpracoval si jej hrudí a rozehrál pod sebe. Nikdo z hráčů v černobílém dresu jej ale nepodpořil.
     
    43
    Kevin Volland se v pokutovém území dostal k odraženému míči, který chtěl v pádu poslat před branku, ale hostující brankář Moritz Nicolas jej schoval do rukavic.
     
    42
    Benedict Hollerbach skvěle uklidnil hru přihrávkou na spoluhráče z defenzivy. Union chce dohrát první poločas utkání ve vedení.
     
    41
    Frederik Rönnow se zapojil do rozehrávky domácího celku. Dlouhým nákopem našel Gosense, který si míč sice zpracoval, ale Elvedi jej uhlídal.
     
    40
    Scally táhl útok hostujícího celku. K odcentrování se nakonec probil Honorat, jenže Plea nedokázal hlavičkovat.
     
    39
    Alassane Pléa si potáhl míč vpřed po pravé straně, jenže pod tlakem soupeře si jej předkopl příliš daleko před sebe a zahnal se mimo hru.
     
    38
    Josip Juranovič zahrával další rohový kop. Tentokrát znovu poslal míč na malé vápno, ale nikdo v červeném dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    37
    Jérôme Roussillon si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, ale obránce jeho prudkou ránu přizvedl nad břevno.
     
    36
    Josip Juranović se ujal rozehrávky rohového kopu domácích. Centrem oslovil Gosense, který hlavičkoval v záklonu a poslal míč nad břevno.
     
    35
    Alassane Pléa chtěl jít do protiútoku po pravé straně hřiště, jenže zapomněl míč za sebou a už se nedostal do zakončení.
     
    33
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Julian Weigl).
     
    32
    Zraněným hráčem je dosud jediný střelec Kevin Volland, který potřebuje zastavit krvácení na čele. Podle všeho ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    31
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Unionu zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření kvůli zranění hlavy.
     
    30
    Žlutá karta pro tým 1. FC Union Berlín (Josip Juranović).
     
    29
    Maximilian Wöber na pravé straně uspěl v souboji s obráncem, nicméně následným centrem nikoho ze spoluhráčů neoslovil.
     
    28
    Domácí brankář nyní nespěchal s rozehrávkou od vlastní branky, což se vůbec nelíbilo příznivcům Borussie. N8kopem na pravou stranu navíc našel Behrense.
     
    27
    Hosté jsou po obdržení úvodní branky rázem o něco aktivnější. Další centr z pravé strany odvrátil na malém vápně ve skluzu Robin Knoche.
     
    26
    Netz dloubl míč na opačné straně do pokutového území, jenže k jeho pobídce se nikdo ze spoluhráčů nedostal.
     
    24
    Union Berlin právě vstřelil branku! Domácí celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil KEVIN VOLLAND, který míč placírkou poslal do dolního rohu!
     
    22
    Penalta pro domácí Union Berlín! Po centru z levé strany hlavičkoval Volland a Netz jeho pokus zblokoval rukou!
     
    21
    Domácí zahodili obrovskou šanci! Behrens šel sám na brankáře, kterého chtěl lobovat, nicméně poslal míč jen do horní sítě!
     
    21
    Maximilian Wöber dostal přihrávku na levou stranu, otočil se kolem soupeře a přenesl těžíště hry do středu hřiště.
     
    20
    Zpoza velkého vápna se do odraženého míče položil Alassane Pléa, nicméně jeho pokus proskákal vedle přední tyče. Domácí brankář Frederik Rönnow situaci kontroloval.
     
    19
    Alassane Pléa se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho projektil skončil sražený v zámezí. Bude z toho roh pro Borussiu.
     
    18
    Domácí stoper Knoche táhl akci Unionu, nicméně přihrávkou na levé křídlo zahnal spoluhráče do zámezí. Vhazovat bude hostující Borussia.
     
    17
    Franck Honorat táhl útok hostujícího celku po pravé straně, nicméně neměl prostor k odcentrování. Oba týmy jsou zatím v defenzivě pozorné.
     
    16
    Julian Weigl si skvěle pokryl míč ve středovém kruhu a dotírající Gosens jej faulem poslal k zemi přímo před očima hlavního rozhodčího.
     
    15
    Tomáš Čvančara schytal na polovině hrací plochy zásah do obličeje. Sudí nedovolený zákrok sice viděl, nicméně žlutou kartu nevytáhl.
     
    14
    Hostující celek vhazoval na vlastní polovině. Přihrávku dostal Weigl, jenže hlavičkou míč prodloužil jen do míst, kde kralovala defenziva domácích.
     
    13
    Kevin Volland narýsoval přihrávku do pokutového území, ale jeho pobídku výběrným skluzem zablokoval obránce Nico Elvedi.
     
    12
    Joe Scally diriguje rozehrávku Borussie na polovině soupeře. Ani další rozehrávka hostujícího celku nebezpečí pro domácí svatyni nepřinesla.
     
    11
    Tomáš Čvančara rozehrál do středu hrací plochy, jenže tam neměl rozběhnutého spoluhráče. Defenziva Unionu se stačila stáhnout.
     
    10
    Leite roztáhl hru na pravou stranu, kde byl Juranovič, jenže nepřesným přízemním centrem našel jen dobře postaveného Weigla.
     
    9
    Juranovič táhl útok domácího Unionu po pravé straně, jenže nepřesnou přihrávkou mezi obránce odevzdal míč soupeři.
     
    8
    Volland uspěl v souboji na polovině hřiště, jenže následně nedokázal najít přesnou přihrávkou Behrense. Borussia může uklidnit dění na hřišti.
     
    7
    Tomáš Čvančara se hnal za míčem na polovinu soupeře, ale v souboji si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude domácí Union.
     
    6
    Robin Gosens přenesl hru na levou stranu, jenže Jérôme Roussillon jeho pobídku neudržel ve hře. Hosté ale po vhazování míč dlouho neudrželi.
     
    5
    Union svého soupeře od úvodních minut prakticky nepustil k míči. Celek z německé metropole kombinuje na vlastní polovině a hledá prostor.
     
    4
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Joe Scally).
     
    3
    Domácí kombinovali kolem velkého vápna soupeře, jenže kombinace vyústila jen v přihrávku do míst, kde stál stoper hostujícího celku.
     
    2
    Domácí celek zaútočil po levé straně hřiště. Do zakončení se ihned dostal Volland, ale jeho branka nemohla kvůli zcela zřetelnému ofsajdu platit.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Union potřebuje nutně uspět, aby si vylepšit svou pozici v ligové tabulce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Juranović, Knoche, Leite, Roussillon – Haberer, Khedira – Hollerbach, Volland, Gosens – K. Behrens.
    Náhradníci: Schwolow – B. Aaronson, Bonucci, Král, Jaeckel, Kaufmann, Laídúní, Schäfer, Trimmel.

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally, Elvedi, Wöber – Honorat, Reitz, Weigl, Kramer, Netz – Čvančara, Pléa.
    Náhradníci: Olschowsky – Borges Sanches, Herrmann, Friedrich, Chiarodia, Neuhaus, Ngoumou, Ranos, Walde.
     
    1. FC Union Berlín

    Domácí celek je na tom mnohem hůře. Po několika povedených sezónách si Union v lize vybírá daň za účast v Lize mistrů. Po dvanácti odehraných duelech má celek z německé metropole na kontě jen sedm bodů a patří mu poslední osmnáctá pozice. Na záchranu však ztrácí pouhé dva body. V letošním ligovém ročníku se navíc dokázal jen dvanáctkrát gólově prosadit. Minulý víkend Union do bojů nezasáhl, jeho duel na půdě Bayernu byl kvůli počasí odložen.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Hostující Borussia Mönchengladbach prožívá průměrnou sezónu. Po třinácti odehraných duelech má na kontě šestnáct bodů a drží desátou pozici bundesligové tabulky. Na poháry ale ztrácí jen čtyři body. Hostující celek trápí slabá defenziva. Borussia dosud inkasovala už 28 branek. V posledním duelu však na domácí půdě přehrála 2:1 Hoffenheim.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi 1. FC Union Berlín a Borussia Mönchengladbach. Výkop je stanoven na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 24. Volland (pen.), 51. Hollerbach, 76. Kaufmann – 77. Pléa (Honorat)

    Karty:   30. Juranović (UNB) – 4. Scally (MNC), 33. Weigl (MNC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:9. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8.
    1. FC Union Berlín: Rønnow – Juranović, Knoche, Leite, Roussillon – Haberer, Khedira – Hollerbach (61. Schäfer), Volland (75. B. Aaronson), Gosens (84. Jaeckel) – K. Behrens (75. Kaufmann).
    Náhradníci: Schwolow – Bonucci, Král, Laïdouni, Trimmel.

    Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally (71. Friedrich), Elvedi, Wöber – Honorat, Reitz (71. Neuhaus), Weigl, Kramer (59. Ngoumou), Netz (71. Herrmann) – Čvančara (81. Ranos), Pléa.
    Náhradníci: Olschowsky – Borges Sanches, Chiarodia, Walde.