Brest – Štrasburg 1:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:1 (1:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Štvrtok 07.12.2023, 20:30 • Stade Francis Le Blé, Brest • Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18. (22:33:49)
     
    Dohrávka 12. kola francouzské Ligue 1 vítěze nepoznala, v utkání mezi Brestem a Štrasburkem se zrodil nerozhodný výsledek 1:1.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili favorizovaní domácí do šatny, střelou mezi nohy brankáře se prosadil Jérémy Le Douaron. Hostující celek se ovšem ve druhém dějství herně zvedl a odměnou mu bylo srovnání stavu v 80. minutě, kdy se po souhře střídajících fotbalistů prosadil Emanuel Emegha. V nastaveném čase měl na hlavě tříbodový zisk pro Brest žolík Camara, pod tlakem Perrina ovšem nezvládl zakončit přesně.

    Brest se ziskem jednoho bodu bodově dotáhl na šesté místo, které okupuje Lens. Štrasburk se o bod vzdálil sestupovému pásmu, nicméně ani zdaleka nemá vyhráno, protože náskok na šestnáctý Lorient čítá pouhé dva body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední akci domácího celku zastavil Ângelo Gabriel, jenž tělem přetlačil Mouniého. Bude se odkopávat od brány.
     
    90+3
    Hugo Magnetti mohl postupovat blíže k bráně, ale rozhodl se pro vysoký centr na úroveň penalty, kde Lucas Perrin přehlavičkoval adresáta Bráhímího.
     
    90+2
    Rychle na druhou polovinu hřiště, kde vymýšlel Moïse Sahi, přes dvojici protihráčů se však před bránu neprotlačil. Dobrá práce defenzivy Brestu.
    90+1. Camara pod tlakem Perrina mířil vedle pravé tyče
     
    90+1
    Dost možná rozhodující úder měl na hlavě Mahdi Camara po nepovedeném obranném zákroku Perrina, stoper se nicméně stihl zorientovat, soupeře postrčil tělem a to byl hlavní důvod, proč zakončení zamířilo vedle pravé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Centr směřovaný přímo do brány kontroloval Matz Sels, balón pravačkou vyboxoval daleko od brány až mimo hrací plochu.
     
    88
    Dokonce ztrojený byl Bilál Bráhímí, leč poradil si na jedničku, balón pokryl tělem a Thomas Delaine protihráče atakoval nedovoleným způsobem.
     
    87
    Na levém křídle si udělal prostor Bilál Bráhímí a s hlavou nahoře volil střílený centr pod sebe na Mathiase Lageho, před ním odkopával mimo bezprostřední nebezpečí Frédéric Guilbert.
     
    86
    Z hranice velkého pokutového území vyslal dělovou ránu levačkou Moïse Sahi, avšak přímo doprostřed brány, takže Marco Bizot zasahoval bez výraznějších problémů.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Bilál Bráhímí.
     
    84
    Přetažený centr od praporku Lilian Brassier sklepl pod sebe, Steveovi Mouniému rána z halfvoleje vůbec nevyšla.
     
    83
    Nepovedený centr z volného přímého kopu, kdy Romain Del Castillo trefil Ângela Gabriela do hlavy. Akce domácích pokračuje autem.
     
    82
    Psychická výhoda je teď na straně hostujícího celku. Z pravého křídla vyslal polovysoký centr do vápna Lebogang Mothiba s problémy odvracel míč před Sahim.
    80. Emanuel EMEGHA - 1:1
     
    80
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Zlatá ruka trenéra Vieiry, kombinace tří střídajících hráčů přináší vyrovnání! Mwanga dlouhým pasem poslal balón do vápna Sahimu, který zprava vyslal parádní pas do středu na EMANUELA EMEGHU a ten bez problémů zakončoval z bezprostřední blízkosti do prázdné brány.
     
    79
    Na centr z přímého kopu si naskočil Emanuel Emegha, míč nasměroval v nadějné pozici vysoko nad horní tyčku Bizotovy svatyně.
     
    79
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Moïse Sahi.
     
    78
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Marvin Senaya, přichází Thomas Delaine.
     
    77
    Volný přímý kop pro Brest. Tělem si výborně pokryl balón Steve Mounié a zezadu protihráče nedovoleným způsobem atakoval Ibrahima Sissoko.
     
    76
    Příliš pomalou přihrávku poslal Romain Del Castillo po pravé ruce Mathiasovi Lagemu, jemuž Junior Mwanga ve skluzu nepovolil centr.
     
    75
    O malou domů si zakřičel Marco Bizot a dočkal se, po bleskovém zpracování nahrál doleva volnému Lockovi.
     
    74
    Těžko říct, co Lilian Brassier zamýšlel nepovedeným nákopem středem, míč pomalou rychlostí doskákal až do Selsových rukavic.
     
    73
    Dlouhé autové vhazování až do vápna poslal Marvin Senaya. Po dvou prodlouženích si míč našel Kévin Gameiro, levačkou ale mířil hodně nepřesně.
    72. Lage zakončoval těsně vedle levé tyče
     
    72
    Mathias Lage se mohl po pár vteřinách na trávníku uvést gólem! Nikým neatakovaný dostal do vápna perfektní centr, avšak hlavou zakončoval o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Jérémy Le Douaron, přichází Mathias Lage.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Steve Mounié.
     
    70
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Dïlane Bakwa, přichází Ângelo Gabriel.
     
    70
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Habib Diarra, přichází Junior Mwanga.
     
    69
    Romain Del Castillo vymyslel výbornou nahrávku do pokutového území na čerstvého Mahdiho Camaru, jehož tělem vyvedl z rovnováhy Frédéric Guilbert.
     
    68
    Fotbalisté Brestu vyzkoušeli štěstí pravou stranou. Do vápna se povedlo odcentrovat Hugu Magnettimu, hostující defenziva Le Douaronovi zakončení nepovolila.
     
    67
    Středem Štrasburk neuspěl. Do přehuštěného prostoru naběhl Kévin Gameiro a Kenny Lala předvedl skvělý obranný zákrok.
     
    66
    Mahdi Camara šel do prvního souboje, v němž neuspěl, na dlouhou nohu nedosáhl na přihrávku Lucase Perrina, jež směřovala ke Guilbertovi.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Kamory Doumbia, přichází Mahdi Camara.
     
    64
    Uvnitř pokutového území Lebogang Mothiba bojoval sám proti třem. Počínal si statečně, nakonec mu ale míč zdárně vypíchl Bradley Locko.
     
    63
    Hodně nepovedený centr vyslal z plného sprintu Romain Del Castillo, balón nakopl vysoko nad bránu hostujícího kapitána Selse.
     
    62
    Zleva vypálil z hranice velkého pokutového území Kévin Gameiro, úspěšným blokem vlastním tělem se prezentoval Julien Le Cardinal.
     
    61
    Z pravého křídla centroval do pokutového území Jérémy Le Douaron, Kamory Doumbia přes veškerou snahu na balón nedosáhl.
     
    60
    Bradley Locko měl v plánu narazit si s Kamorym Doumbiou, ale spoluhráč úmysl nepochopil a sklepával za sebe pro Le Cardinala.
     
    59
    Těžkou malou domů obdržel Marco Bizot, jednal rychle a levačkou prvním dotekem nakopával až na útočnou polovinu.
     
    58
    Příliš daleko si Lebogang Mothiba píchl balón po levé lajně, vystoupil proti němu Julien Le Cardinal a hrací předmět odpálil do zámezí.
     
    57
    Jérémy Le Douaron chtěl Abakara Syllovi vyřadit ze hry prohozením míče mezi jeho nohama, stoper se ale nachytat nenechal.
     
    56
    Hráči v červených dresech nadále působí výrazně aktivnějším dojmem. Romain Del Castillo se chtěl středem prodrat do vápna, stopku mu tělem vystavil Abakar Sylla.
     
    55
    Nepochopení hostů, kdy Frédéric Guilbert centroval do vnitra pokutového území, ale Emanuel Emegha se za míčem vůbec nerozběhl.
     
    54
    Zprava centroval Kenny Lala a neúmyslně nastřelil Ibrahimu Sissoka přímo do obličeje a hostující hráč byl na pár vteřin otřesený.
     
    53
    Zdánlivě klidná rozehrávka znamenala ztrátu balónu, protože Abakar Sylla nezvládl snadné zpracování, balón mu pod levou nohou propadl do autu.
     
    52
    Potlesk fanoušků si vysloužil Lilian Brassier, když na poslední chvíli dokázal natlačit tělo před Kévina Gameira odvážnou nahrávkou přes hlavu našel Satriana.
     
    51
    Parádním způsobem se Romain Del Castillo zbavil dvou hráčů, načež mu nevyšla nahrávka pod sebe, před Le Douaronem odklízel Lucas Perrin.
     
    50
    Domácí kontrolují balón na útočné polovině. Julien Le Cardinal nakonec přenesením doprava přecenil rychlostní schopnosti Romaina Del Castilla, který alespoň zvládl míč odvrátit na aut.
     
    49
    S malou domů si Matz Sels věděl rady, míč bez problémů zpracoval a nasměroval ho obloučkem k volnému Guilbertovi.
     
    48
    Nákop po pravé lajně vyzkoušel Romain Del Castillo. Hledal Jérémyho Le Douarona, toho však zradilo zpracování.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, jedinou změnou tak zůstává stažení hostujícího Doukourého pro zranění.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    První poločas dohrávky mezi Brestem a Štrasburkem přinesl jeden gól, o nějž se postaral domácí favorit. Dlouho to vypadalo, že půle skončí bezbrankovou remízou, ale ve 44. minutě si vzal slovo Jérémy Le Douaron, jenž dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky a z úhlu prostřelil brankáře Selse mezi nohama. Jinak sledujeme poměrně nezáživné střetnutí bez šancí, každopádně vstřelená branka by průběh druhého poločasu určitě mohla rozhýbat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nechybělo moc, aby hráči Štrasburku šli do kabin ještě zdrcenější. Kamory Doumbia se zbavil dvou protihráčů a měl před sebou posledního, na Perrina recept nenašel.
     
    45+1
    Nepovedený nákop za obranu Lebogang Mothiba nemohl stihnout, hrací předmět tedy doputoval do Selsových rukavic.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
    44. Jérémy LE DOUARON - 1:0
     
    44
    Brest právě vstřelil branku!
    Domácí dávají gól do šatny! Uspěli pravou stranou, kdy od lajny dostal přihrávku Doumbia a míč posunul ještě blíže bráně k JÉRÉMYMU LE DOUARONOVI, který z ostrého úhlu procedil balón mezi nohama Selse.
     
    43
    Stálo to hodně sil, ale Bradley Locko se protlačil kolem Dïlaneho Bakwy, centr, následný centr do vápna mu však vůbec nevyšel.
     
    42
    S malou domů si Matz Sels poradil, ovšem neobešlo se to bez problémů, při odkopu před blížícím se Satrianem podklouzl, nicméně balón poslal na útočnou polovinu.
     
    41
    Kenny Lala si hodil míč po pravé lajně kolem pasivně bránícího Emeghy a do středu potom nahrál Del Castillovi, technický pokus na zadní tyč minul bránu.
     
    40
    Mezi dvěma protihráči si míč píchnul Hugo Magnetti a na dlouhou nohu posunul po levici na Doumbiu, tlak Brestu může pokračovat.
     
    39
    Přes tři soupeře se do pokutového území procpal Romain Del Castillo, jeho centr pohlídal Abakar Sylla před nabíhajícím Martinem Satrianem.
     
    38
    Po zisku míče vystartoval po pravé čáře Marvin Senaya, Martin Satriano protihráče nezachytil a zastavil ho pouze zatažením za dres. Jasný faul.
     
    37
    Zdravotní problémy Ismaëla Doukourého byl natolik vážné, že nemůže ve hře pokračovat, na jeho místo se postavil až nečekaně brzy Emanuel Emegha.
     
    36
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Ismaël Doukouré, přichází Emanuel Emegha.
     
    35
    Kartónek žluté barvy vyfasoval aktivně hrající Hugo Magnetti, který ostřejším způsobem dohrál Diarru dávno po odehrání míče.
     
    35
    Hugo Magnetti se na polovině hřiště zbavil soupeře, načež vyzkoušel kličku i na Lucase Perrina, na tohoto hráče již nevyzrál.
     
    34
    Do vápna soupeře centroval Kenny Lala. Jérémy Le Douaron prodlužoval za sebe do prostoru, jemuž kraloval gólman Matz Sels.
     
    33
    Ostřejším zákrokem Habib Diarra poslal k zemi Romaina Del Castilla. Rozhodčí nařídil volný přímý kop ve prospěch Brestu.
     
    32
    Vysokou rychlost nabral Romain Del Castillo a dokázal i odcentrovat, jenže balón poslal vysoko nad hlavu adresáta Abakara Sylly.
     
    31
    Zdravotní trable s pravou nohou má Ismaël Doukouré. Oba celky využívají neplánované přestávky k občerstvení.
     
    30
    Domácí okamžitě vystartovali do rychlého protiútoku. Hugo Magnetti zkoušel oblouček za obranu na Jérémyho Le Douarona, přecenil ale jeho rychlostní schopnosti.
     
    29
    Skvěle si načasoval náběh za obranu Lebogang Mothiba a dostal výbornou přihrávku do nohy, jenže výborně proti němu vystartoval brankář Marco Bizot a útočník jej z bezprostřední blízkosti nastřelil.
     
    28
    Na pravou stranu velkého pokutového území dostal míč Ismaël Doukouré, centr druhým dotekem do šestnáctky kontroloval stoper Brassier.
     
    27
    Habib Diarra na sebe navázal dva soupeře a nahrál k pravé lajně Frédéricu Guilbertovi, jehož střílený centr Julien Le Cardinal odkopl mimo velké vápno.
     
    26
    Dïlane Bakwa si narazil s Lucasem Perrinem a pokračoval směrem dopředu, kličkou po pravé ruce však nevyzrál na pozičně dobře pracujícího Locka.
     
    25
    Brest zaútočil zleva. V blízkosti rohového praporku nicméně Martin Satriano centroval přímo do těla prvního clonícího protihráče.
     
    24
    Velmi dobře si počínal směrem dozadu Frédéric Guilbert, správně odhadl přihrávku Magnettiho po pravé lajně a ve skluzu s balónem dojel do zámezí.
     
    23
    Matz Sels si rozmyslel dlouhý nákop a přihrával po zemi Brassierovi, na nějž vyvinul velký tlak, obránce už byl tím, kdo naslepo odkopával do bezpečí.
     
    22
    Není to poprvé, co proti centru vystartoval Matz Sels. Balón vyboxoval, Jérémy Le Douaron ho navíc atakoval nedovoleným způsobem.
     
    21
    Romain Del Castillo se uvolnil přes osobního strážce a chtěl postupovat blíže pokutovému území, Frédéric Guilbert jej ale zezadu nekompromisně podrazil.
     
    20
    Postupně se Štrasburk přibližoval pokutovému území, až Habib Diarra dostal přihrávku na jeho hranici, slabou střelu placírkou po zemi a doprostřed brány Marco Bizot snadno pokryl.
     
    19
    Tentokráte bylo vše v pořádku a Gameiro přihrával Lebogangu Mothibovi, který sám proti třem nepronikl do vnitra velkého vápna.
     
    18
    Nedovolený útočný zákrok byl odpískán zkušenému útočníku Kévinu Gameirovi. Francouzský útočník se hodně zlobí, s výrokem ale samozřejmě nic neudělá.
     
    17
    Pod tlakem Abakar Sylla nevymýšlel nic složitého a po volné levé lajně uvolnil připraveného Habiba Diarru. Pokračuje trpělivá kombinace hostujícího mužstva.
     
    16
    Fotbalisté Brestu kopali standardku v podobě rohového kopu. Centroval Romain Del Castillo, přičemž našel jenom protihráče Lucase Perrina.
     
    15
    Středem hřiště se snažil do pokutového území konkurenta procpat Kévin Gameiro, stopku mu ukázkovým obranným zákrokem vystavil Hugo Magnetti.
     
    14
    Poměrně dlouho rozmýšlel Frédéric Guilbert, aby nakonec těsně kolem Del Castilla nakopával do vápna, Lebogang Mothiba na balón nedoskočil.
     
    13
    Dopředu mířil Kévin Gameiro, ovšem příliš daleko se nedostal, věřil si jeden na jednoho, avšak Lilian Brassier protihráče přetlačil tělem.
     
    12
    Průniková nahrávka po levé lajně neměla moc šancí na úspěch. Navíc ji přečetl Lucas Perrin, takže s míčem hrají hosté.
     
    11
    Velmi dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Kenny Lala, udržel na zádech sprintujícího Dïlaneho Bakwu a ten se provinil faulem.
     
    10
    Proti centru z přímého kopu sebevědomě vystartoval Matz Sels a míč dokázal vyboxovat do bezpečí za cenu rohového kopu.
     
    9
    Standardka pro Brest. Marvin Senaya nezachytil pohyb Juliena Le Cardinala zatáhl konkurenta za dres, arbitr Pignard se spokojil s ústní domluvou.
     
    8
    Kenny Lala vyslal polovysoký balón na Jérémyho Le Douarona, jenž prodlužoval za sebe do prostoru, kde byl pouze protihráč Lucas Perrin.
     
    7
    Malá domů pořádně vystrašila Marca Bizota, jenž nezvládl zpracování a balón doputoval jen těsně vedle pravé tyče, ovšem gól by neplatil, protože presujícímu Gameirovi byl odmáván ofsajd.
     
    6
    Individuálně si věřil Bradley Locko, avšak klička od lajny směrem k soupeřově bráně mu vůbec nevyšla, načež fauloval Guilberta.
     
    5
    Od pravé lajny centroval do vnitra pokutového území Marvin Senaya, mimo velké pokutové území hrací předmět odvrátil Lilian Brassier.
     
    4
    Hosté zkouší štěstí konstruktivní rozehrávkou, ovšem vysunutý presink soupeře jim zatím dělá velké problémy, proto si míč vyměňují kolem poloviny hřiště.
     
    3
    Po zaváhání soupeřovy defenzivy postupoval do slibné příležitosti Romain Del Castillo, ale nenabral dostatečnou rychlost a Lucas Perrin soka odstavil tělem.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Štrasburku pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy tmavě modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Le Cardinal, Brassier, Locko – Martin, Doumbia, Magnetti (C) – Del Castillo, Satriano, Le Douaron.
    Náhradníci: Coudert – Bráhímí, Mah. Camara, Camblan, Darí, Chardonnet, Lebeau, Mounié, Lage.
    Trenér: Éric Roy

    RC Štrasburk: Sels (C) – Senaya, A. Sylla, Perrin, Guilbert – Doukouré, I. Sissoko – Bakwa, Gameiro, H. Diarra – Mothiba.
    Náhradníci: Bellaarouch – Gabriel, Delaine, Deminguet, Sahi, Emegha, Mwanga, Sobol, Saï. Sow.
    Trenér: Patrick Vieira

    Rozhodčí: Pignard – Drouet, Coniglio.
     
    RC Štrasburk

    Štrasburk řeší o poznání vážnější starosti než dnešní soupeř, protože se nachází velmi blízko sestupovému pásmu. Aktuálně se nachází na posledním nesestupovém patnáctém místě s náskokem jediného bodu na šestnáctý Lorient. Ani forma Vieirovy družiny navíc není vůbec dobrá, když naposledy vyhrála na konci září, od té doby uplynulo dalších sedm utkání, v tom doposud posledním prohrála těsně 1:2 na půdě Reims. Střelecké produktivitě mužstva vévodí třígólový Lebo Mothiba.
     
    Stade Brestois 29

    Fotbalisté Brestu hrají v letošní sezóně nad očekávání dobře, ve třinácti zápasech získali jednadvacet bodů a v tabulce figurují na sedmém místě s odstupem jediného bodu na pohárové příčky. Svěřenci trenéra Roye momentálně táhnou sérii dvou vítězství v řadě, na stadionu Montpellier zvítězili 3:1 a na domácí půdě zdolali Clermont s přehledem 3:0. Nejlepším střelcem týmu je Romain Del Castillo s pěti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování dohrávky 12. kola francouzské Ligue 1, u zápasu mezi Brestem a Štrasburkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Milan Huppert

    Góly: 44. Le Douaron (Doumbia) – 80. Emegha (Sahi)

    Karty:   35. Magnetti (BST)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18.
    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Le Cardinal, Brassier, Locko – Martin, Doumbia (65. Mah. Camara), Magnetti (C) – Del Castillo (85. Bráhímí), Satriano (71. Mounié), Le Douaron (71. Lage).
    Náhradníci: Coudert – Camblan, Dari, Chardonnet, Lebeau.

    Tréner: Éric Roy

    RC Štrasburg Alsace: Sels (C) – Senaya (78. Delaine), A. Sylla, Perrin, Guilbert – Doukouré (36. Emegha), I. Sissoko – Bakwa (70. Gabriel), Gameiro (79. Sahi), H. Diarra (70. Mwanga) – Mothiba.
    Náhradníci: Bellaarouch – Deminguet, Sobol, Saï. Sow.

    Tréner: Patrick Vieira

    Rozhodca: Pignard – Drouet, Coniglio