Brest – Štrasburg 1:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:1 (1:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Štvrtok 07.12.2023, 20:30 • Stade Francis Le Blé, Brest • Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18. (22:33:49)
     
    Dohrávka 12. kola francouzské Ligue 1 vítěze nepoznala, v utkání mezi Brestem a Štrasburkem se zrodil nerozhodný výsledek 1:1.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili favorizovaní domácí do šatny, střelou mezi nohy brankáře se prosadil Jérémy Le Douaron. Hostující celek se ovšem ve druhém dějství herně zvedl a odměnou mu bylo srovnání stavu v 80. minutě, kdy se po souhře střídajících fotbalistů prosadil Emanuel Emegha. V nastaveném čase měl na hlavě tříbodový zisk pro Brest žolík Camara, pod tlakem Perrina ovšem nezvládl zakončit přesně.

    Brest se ziskem jednoho bodu bodově dotáhl na šesté místo, které okupuje Lens. Štrasburk se o bod vzdálil sestupovému pásmu, nicméně ani zdaleka nemá vyhráno, protože náskok na šestnáctý Lorient čítá pouhé dva body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední akci domácího celku zastavil Ângelo Gabriel, jenž tělem přetlačil Mouniého. Bude se odkopávat od brány.
     
    90+3
    Hugo Magnetti mohl postupovat blíže k bráně, ale rozhodl se pro vysoký centr na úroveň penalty, kde Lucas Perrin přehlavičkoval adresáta Bráhímího.
     
    90+2
    Rychle na druhou polovinu hřiště, kde vymýšlel Moïse Sahi, přes dvojici protihráčů se však před bránu neprotlačil. Dobrá práce defenzivy Brestu.
    90+1. Camara pod tlakem Perrina mířil vedle pravé tyče
     
    90+1
    Dost možná rozhodující úder měl na hlavě Mahdi Camara po nepovedeném obranném zákroku Perrina, stoper se nicméně stihl zorientovat, soupeře postrčil tělem a to byl hlavní důvod, proč zakončení zamířilo vedle pravé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Centr směřovaný přímo do brány kontroloval Matz Sels, balón pravačkou vyboxoval daleko od brány až mimo hrací plochu.
     
    88
    Dokonce ztrojený byl Bilál Bráhímí, leč poradil si na jedničku, balón pokryl tělem a Thomas Delaine protihráče atakoval nedovoleným způsobem.
     
    87
    Na levém křídle si udělal prostor Bilál Bráhímí a s hlavou nahoře volil střílený centr pod sebe na Mathiase Lageho, před ním odkopával mimo bezprostřední nebezpečí Frédéric Guilbert.
     
    86
    Z hranice velkého pokutového území vyslal dělovou ránu levačkou Moïse Sahi, avšak přímo doprostřed brány, takže Marco Bizot zasahoval bez výraznějších problémů.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Bilál Bráhímí.
     
    84
    Přetažený centr od praporku Lilian Brassier sklepl pod sebe, Steveovi Mouniému rána z halfvoleje vůbec nevyšla.
     
    83
    Nepovedený centr z volného přímého kopu, kdy Romain Del Castillo trefil Ângela Gabriela do hlavy. Akce domácích pokračuje autem.
     
    82
    Psychická výhoda je teď na straně hostujícího celku. Z pravého křídla vyslal polovysoký centr do vápna Lebogang Mothiba s problémy odvracel míč před Sahim.
    80. Emanuel EMEGHA - 1:1
     
    80
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Zlatá ruka trenéra Vieiry, kombinace tří střídajících hráčů přináší vyrovnání! Mwanga dlouhým pasem poslal balón do vápna Sahimu, který zprava vyslal parádní pas do středu na EMANUELA EMEGHU a ten bez problémů zakončoval z bezprostřední blízkosti do prázdné brány.

    Milan Huppert

    Góly: 44. Le Douaron (Doumbia) – 80. Emegha (Sahi)

    Karty:   35. Magnetti (BST)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:18.
    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Le Cardinal, Brassier, Locko – Martin, Doumbia (65. Mah. Camara), Magnetti (C) – Del Castillo (85. Bráhímí), Satriano (71. Mounié), Le Douaron (71. Lage).
    Náhradníci: Coudert – Camblan, Dari, Chardonnet, Lebeau.

    Tréner: Éric Roy

    RC Štrasburg Alsace: Sels (C) – Senaya (78. Delaine), A. Sylla, Perrin, Guilbert – Doukouré (36. Emegha), I. Sissoko – Bakwa (70. Gabriel), Gameiro (79. Sahi), H. Diarra (70. Mwanga) – Mothiba.
    Náhradníci: Bellaarouch – Deminguet, Sobol, Saï. Sow.

    Tréner: Patrick Vieira

    Rozhodca: Pignard – Drouet, Coniglio