Columbus – LA Kings 3:4 (po pr.) | Ottawa – NY Rangers 6:2 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:5 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 3:4 (1:3 po s.n.) | Calgary – Minnesota 2:5 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:2 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 5:6 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
6:2 (2:0, 3:2, 1:0)
New York Rangers
cz Streda 06.12.2023, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:10 Vladimir TARASENKO - 6:2
     
    57:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vesey posunul puk o mantinel jenom na hůl Brännströma. Batherson pak ve středním pásmu přihrál VLADIMIRU TARASENKOVI a ten po kličce Millerovi pohodlně poslal kotouč do prázdné brány. Asistence: Drake Batherson, Erik Brännström.
     
    55:35
    Igor Šesťorkin se po icingu Charniera usadil na střídačce. Rangers se pokusí o malý zázrak v šesti proti pěti.
     
    48:03
    Zatímco Kubalík obdržel od sudích pětiminutový trest za bitku, tak Gustafsson dostal o dvě minuty za hrubost navíc. Znamená to přesilovku pro Senators.
     
    44:03
    Skoro minutu a půl bude Ottawa bránit ve třech! Tim Stützle odjel na trestnou lavici za podražení Trochecka.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Josh Norris – 2 min., vysoká hůl.
     
    39:19
    Stejně jako v závěru první třetiny jdou Senátoři do čtyř. Na trestnou usedl za držení Panarina Batherson, byť to spíše vypadalo na podražení ze strany Stützleho.
    37:43 Brady TKACHUK - 5:2
     
    37:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zubovi po přihrávce Brännströma vůbec nesedl příklep zpoza pravého kruhu. Nepřesná střela se od zadního hrazení odrazila k BRADYMU TKACHUKOVI a ten zprava pohodlně posunul puk do odkryté branky. Asistence: Arťom Zub, Erik Brännström.
     
    34:57
    To je neuvěřitelné. Kde jsou obrany? Fox v důsledku Tarasenkova špatného zpracování přihrál do situace tři na jednoho. Z nabídky Bonina vznikla gólovka z mezikruží, jenomže Cuylle si na Forsberga opět nepřišel!
     
    34:30
    Lafrenière se v rychlém protiútoku schoval za nepozorného Brannströma. V pravém kruhu si počkal na pas od Panarina a Forsberg jeho střelu bez přípravu se štěstím vyrazil hranou lapačky.
     
    31:15
    Cuylle zprava centroval na zadní tyč. Bonino nadvakrát puk do branky neusměrnil a gólem neskončil ani bekhend Wheelera. Za překonaným gólmanem rukou zakročil Chychrun!
    27:16 Drake BATHERSON - 4:2
     
    27:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Panarin naslepo dával puk za sebe. Tam ale nebyl Trocheck ani Lindgren a Tarasenko ve sprintu převezl puk do levého kruhu. Šesťorkin jeho střelu vykopl přímo na hokejku DRAKEA BATHERSONA a ten neměl problém vsítit svůj osmý gól v sezoně. Asistence: Vladimir Tarasenko.
     
    26:05
    Brady Tkachuk díky senzační přihrávce Sandersona ukázal záda Troubovi s Millerem, ale bekhendovým blafákem nenašel místo mezi betony Šesťorkina.
    25:35 K'Andre MILLER - 3:2
     
    25:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Sotva se v Canadian Tire Centre začal hlásit gól Tarasenka, tak Rangers zase ukrojili půlku ze své ztráty! Lafrenière po fantastické křížné přihrávce Panarina ztroskotal na levém betonu Forsberga, avšak dorážku K´ANDREHO MILLERA už švédský gólman nezastavil. Asistence: Alexis Lafrenière, Artěmij Panarin.
    25:13 Vladimir TARASENKO - 3:1
     
    25:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Gustafsson, Cuylle a Bonino společně propadli ve středním pásmu. Batherson přihrávkou o mantinel zavelel k útoku VLADIMIRA TARASENKA Ten střelou o horní tyčku vrátil Ottawě dvougólové vedení a zároveň ukončil třináctizápasové čekání na čtvrtý gól v sezoně. Asistence: Drake Batherson, Tim Stützle.
    20:39 Artěmij PANARIN - 2:1
     
    20:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté dávají v přesilovce kontaktní gól! Adam Fox předal puk po modré čáře ARTĚMIJI PANARINOVI a nejproduktivnější člen Rangers nenápadnou střelou z dálky překvapil Forsberga, který zjevně neměl ideální výhled. Asistence: Adam Fox, Mika Zibanejad.
     
    19:44
    Dominik Kubalík v cestě za branku nešikovně zavadil o Šesťorkina a vyfasoval menší trest za nedovolené bránění brankáři.
    18:34 Claude GIROUX - 2:0
     
    18:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují náskok na dvougólový rozdíl! Tečovaný golfák Bernanda-Dockera skončil v moci CLAUDEA GIROUXE a ten po bleskovém objetí branky dvakrát zasunul kotouč za Šesťorkinovu pravou brusli. Asistence: Jacob Bernard-Docker, Josh Norris.
     
    15:13
    I další one-timer Chychruna Rus v brance Rangers zlikvidoval. Trocheck obratem poslal do brejku Veseyho, jehož golfák z levého kruhu agresivně vyjetý Forsberg vyrazil.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Jacob Trouba – 2 min., držení.
    11:00 Brady TKACHUK - 1:0
     
    11:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Giroux nabil na modrou Zubovi. Směr Rusovy dělovky změnil za Schneiderem stojící BRADY TKACHUK a Šesťorkin po teči domácího kapitána našel puk ve své bránce. Asistence: Arťom Zub, Claude Giroux.
     
    07:42
    Panarin upadl během odvážného průniku, ale rozhodčí k překvapení většiny aktérů poslali na trestnou lavici právě ruského kanonýra.
     
    07:09
    Millerův tečovaný projektil bekhendem z mezikruží nedorazil za Forsberga Trocheck a po něm ani Panarin, jenž se trefil do pravého betonu.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 11. B. Tkachuk (Zub, Giroux), 19. Giroux (Bernard-Docker, Norris), 26. Tarasenko (Batherson, Stützle), 28. Batherson (Tarasenko), 38. B. Tkachuk (Zub, Brännström), 58. Tarasenko (Batherson, Brännström) – 21. Panarin (Fox, Zibanejad), 26. K. Miller (Lafrenière, Panarin)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Bernard-Docker, Chychrun, Hamonic, Brännström, Zub – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle (A), Batherson – Kubalík, Greig, M. Joseph – Kelly, Chartier, MacEwen.
    Tréner: D. J. Smith

    New York Rangers: Šestorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Brodzinski – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Wheeler – Vesey, Goodrow, Pitlick.
    Tréner: Peter Laviolette

    Rozhodca: Schlenker, Hanson – Suchánek, Deschamps

    Diváci: 17 362