Columbus – LA Kings 3:4 (po pr.) | Ottawa – NY Rangers 6:2 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:5 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 3:4 (1:3 po s.n.) | Calgary – Minnesota 2:5 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:2 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 5:6 (kon.)
koniec po predl.
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)
Los Angeles Kings
cz Streda 06.12.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:33 Drew DOUGHTY - 3:4
     
    60:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán! O vítězství Los Angeles rozhoduje ránou z voleje do pravého horního růžku z okraje levého kruhu DREW DOUGHTY! Merzlikins se marně natahoval lapačkou po jeho střele. Asistence: Anže Kopitar, Adrian Kempe.
     
    59:45
    Gaudreau mohl strhnout vítězství na stranu Columbusu, ale po přihrávce od zadního mantinelu se z bezprostřední blízkosti neprosadil!
     
    50:05
    Vše mohl změnit Fantilli, který na útočné modré okradl o puk Gavrikova, jenže po průjezdu do střelecké pozice v pravém kruhu mu právě Gavrikov zezadu vypíchl puk a napravil svou chybu.
    46:38 Arthur KALIYEV - 3:3
     
    46:38
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají na 3:3! Protiútok z vlastního pásma dokázal proměnit ARTHUR KALIYEV. Až před branku se procpal Anderson-Dolan, kterého sice po průniku před brankoviště Merzlikins vychytal, ale následně byl pořádně rozhozený, čehož využil Kaliyev k dorážce z ostrého úhlu. Asistence: Jaret Anderson-Dolan, Vladislav Gavrikov.
    45:09 Phillip DANAULT - 3:2
     
    45:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Merzlikins sice dokázal sklapnout betony, ale puk mu stejně propadl za záda, přičemž zůstal stát u brankové čáry a byl viditelný, takže rozhodčí nepřerušoval. Zatímco Merzlikins netušil, kde má puk, PHILLIP DANAULT se dokázal vedle branky zorientovat a nakonec ho dotlačil do sítě. Asistence: Vladislav Gavrikov, Kevin Fiala.
    40:23 Phillip DANAULT - 3:1
     
    40:23
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Výborný vstup Los Angeles do třetí třetiny! Střelu Roye od modré čáry protečoval před brankovištěm PHILLIP DANAULT, jehož zásluhou se Kings dostávají do hry! Asistence: Matt Roy, Trevor Moore.
    33:03 Mathieu OLIVIER - 3:0
     
    33:03
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení už 3:0! MATHIEU OLIVIER se trefil z pravé strany zespoda do zvednutého levého betonu Copleyho, od něhož se puk odrazil do brankoviště za ním a doskákal do sítě. Asistence: David Jiříček, Adam Fantilli.
     
    32:37
    Velký tlak vytvořila elitní formace domácích. Gaudreau se dostal před brankoviště, ale zasekl se, vrátil se obloučkem o pár metrů dál do mezikruží a vypálil k levé tyči. Skulinou mezi rukou a betonem Copleyho puk neprošel a následné pokusy o dorážku dokázal brankář Kings vykrát.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Alexandre Texier – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:45
    Pravá tyč zastavuje prudkou střelu Werenskiho z pravého kruhu, ale gól by stejně neplatil! Texier totiž pomohl Werenskimu do šance nedovoleným bráněním soupeře.
    25:24 Johnny GAUDREAU - 2:0
     
    25:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    To tentokrát o gólu Columbusu nemůže být pochyb! Výborná práce Werenskiho, který vypíchl soupeři puk na vlastní modré čáře a dostal ho za středovou čáru, kde se ho ujal JOHNNY GAUDREAU. Tomu se v úniku po najetí do levého kruhu povedlo vypálit do pravého horního růžku. Bez asistence.
    24:28 Neuznaný gól Columbusu
     
    24:28
    Gól Dmitrije Voronkova neplatí! Při dorážení Boqvistovi střely od modré totiž dostal puk za záda Copleyho kopnutím.
     
    16:51
    Bude se vylučovat na straně Columbusu. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Voronkov. Komerční pauza.
    09:07 Kirill MARČENKO - 1:0
     
    09:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    KIRILL MARČENKO využívá přesilovou hru, když přesně zacílil z levého kruhu na vzdálenější horní růžek. Sice otřel střelu o rameno brankáře Copleyho, ale ten nedokázal vychýlit jeho projektil mimo tři tyče. Asistence: Adam Boqvist, Johnny Gaudreau.
     
    08:14
    Quinton Byfield se ve středním pásmu ohnal po Boqvistovi, trefil ho rukou zezadu do helmy a jde pykat za hrubost.
    05:39 Neplatný gól Columbusu
     
    05:39
    Rozhodčí sice zahlásil gól a přerušil hru, ale Johnny Gaudreau, který si v protiútoku počkal v levém kruhu na pohyb soupeře a pak střílel do pravého horního rohu, trefil jen tyč! Rozhodčí po kontrole videa mění svůj verdikt.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 10. Marčenko (A. Boqvist, J. Gaudreau), 26. J. Gaudreau, 34. Olivier (Jiříček, Fantilli) – 41. Danault (M. Roy, Moore), 46. Danault (Gavrikov, Fiala), 47. Kaliyev (Anderson-Dolan, Gavrikov), 61. Doughty (Kopitar, Kempe)


    Columbus Blue Jackets: Merzļikins (S. Martin) – Werenski (A), A. Boqvist, Provorov, Peeke, Bean, Jiříček – J. Gaudreau, Jenner (C), Danforth – Činachov, Voronkov, Marčenko – Texier, Fantilli, K. Johnson – Robinson, Kuraly (A), Olivier.
    Tréner: Pascal Vincent

    Los Angeles Kings: Copley (Talbot) – M. Anderson, Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence – Byfield, Kopitar (C), Kempe – Fiala, Danault (A), Moore – Grundström, Dubois, Laferriere – Anderson-Dolan, Lewis, Kaliyev.
    Tréner: Todd McLellan

    Rozhodca: Schrader, Blandina – Johnson, Kovachik

    Diváci: 15088