Poľsko – Slovensko sk 3:5 (kon.) | Česko – Švédsko 1:6 (kon.)
koniec
Česko
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Švédsko
cz Pondelok 04.12.2023, 10:00 • OCBC Arena 1 (Singapur) • MS žien • Skupina B
     
    Ze zápasu je to všechno. Děkuji vám za pozornost a těším se na počtenou u dalších zápasů. Hezký den všem. (12:06:52)
     
    Češky mají za sebou druhé utkání ve skupině na MS- V první třetině byl průběh zápasu vyrovnaný a po trefě Klubalové dokonce Češky vedly. Švédky ale do pauzy ještě srovnaly. Ve druhé třetině daly Seveřanky tři góly, i díky dvěma využitým přesilovkám. Ve třetí třetině přidaly Švédky dvě branky. Češky se v poslední třetině snažily snížit a měly několik šancí, v té největší trefila Chudá po nahrávce Ratajové břevno. Švédsko vítězí 6:1, ale Češky se za předvedený výkon rozhodně nemusí stydět, protože proti obhájkyním titulu předvedly bojovný výkon. Češky se v posledním utkání ve skupině střetnou se Slovenskem, Švédky vyzvou Polky.
     
    Česko – Švédsko 1:6
    Branky a nahrávky: 14. Klubalová (Krupnová) – 15. Elmová (Johanssonová), 26. Johanssonová (Viströmová), 36. Vibronová (Johanssonová), 38. Gustafssonová (Tschöpová), 52. Bäckstedtová (Viströmová), 60. Gustafssonová (Elmová). Vyloučení: 3:3. Po třetinách: 1:1, 0:3, 0:2.
     
    Konec zápasu.
    59:52 GUSTAFSSONOVÁ - 1:6
     
    59:52
    Švédsko právě vstřelilo branku! MOA GUSTAFSSONOVÁ přidává ještě jeden gól. Gustafssonová zůstala úplně sama před Christianovou po nahrávce Elmové a poradila si střelou nad nohu české brankářky. Asistence: Cajsa Elmová.
     
    59:12
    Kubečková vracela míček Chudé, ale ta k němu měla daleko a ke střele se nedostala.
     
    58:27
    Češky budou rozehrávat od mantinelu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí části.
     
    56:50
    S další střelou neuspěla Řepková, která těsně minula branku Hedinové.
     
    56:37
    Řepková našla Klubalovou, ale ta míček netrefila ideálně.
     
    55:47
    Mechlová se nejprve dobrou prací k míčku dostala, ale následně o něj přišla, když jí soupeřka obrala. Češky se snaží ještě něco vymyslet, ale Švédky kontrolují své vedení.
     
    55:01
    Češky se hnaly do útoku, ale byly včas odzbrojeny švédskou obranou.
     
    53:18
    Johanssonová se dostala do šance, při které si pomohla faulem proti Krupnové a Češky tak dostanou balonek.
     
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    52:18
    Švédsko v plném počtu.
    51:41 BÄCKSTEDTOVÁ - 1:5
     
    51:41
    Švédsko právě vstřelilo branku! Češky měly dobrý tlak, jenže nakonec se v oslabení prosazují Švédky. ELLEN BÄCKSTEDTOVÁ se dostala ke střele z osy hřiště. Míček se nakonec do branky odrazil po smolném odrazu Pláškové. Asistence: Maja Viströmová.
     
    51:06
    Češky kombinují s míčkem na polovině Švédek a snaží se vytvořit si nějakou příležitost. Seveřanky se ale dobře brání.

    Mateo

    Góly a asistencie: 14. Klubalová (Krupnová) – 15. Elmová (Johanssonová), 26. Johanssonová (Viströmová), 36. Vibronová (Johanssonová), 38. Gustafssonová (Tschöpová), 52. Bäckstedtová (Viströmová), 60. Gustafssonová (Elmová)


    Využitie: 0:2.
    Česko: Christianová (Remešová) – Beránková, Keprtová, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová, Lechnerová – Řepková, Krupnová, Klubalová, – Ratajová, Suchá, Brucháčková – Chudá, Kubečková, Trojánková – Šupáková, Maroszová,
    Tréner: Lukáš Procházka

    Švédsko: Hedinová (Visenová) – Boric Svardová, Stenvallová, Anderssonová, Carlssonová, Tschöpová, Sundbergová Molinová – Delgado-Johanssonová, Viströmová, Wibronová – Lonebergová, Rasmussenová, Bäckstedtová – W. Johanssonová, Elmová, Gustafssonová – Öhgrenová, Nordstrandová
    Tréner: Asa Karlsson

    Rozhodca: Kirjoinen, Sirkka

    Diváci: 526