Hradec Králové – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
Mountfield HK
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Sparta Praha
cz Štvrtok 30.11.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Miškář mohl rozhodnout definitivně, z nadějné pozice ale krosem minul!
     
    59:25
    Horák od modré mohl klidně v tomhle bláznivém závěru srovnat! Irving se napřáhl na modré a v předbrankovém prostoru do puku sáhl právě Horák. Od jeho hokejky se odrazila střela do tyče, následně do ledu a posléze mimo brankoviště. Spartu od srovnání dělily centimetry!
     
    54:26
    Nakonec mohl třetí gól padnout z běžné situace. Tamáši dostal výborný pas na pravém kruhu a pálil na zadní tyč, kterou těsně minul!
     
    53:27
    Šťastný se ale vrátil včas a vyslal dopředu Alexe Tamášiho, který vybojoval faul! Nabral totiž velkou rychlost, přebruslil Michala Kempného (SPA), který mu přesekl hokejku. Po komerční přestávce rozehraje Mountfield přesilovku a může si jistit tři body.
     
    51:49
    Tohle střídání bude bolet ještě nějakou dobu po zápase! Němeček totiž dostal nalito na modrou a Šťastný to jako první blokující schytal přimo na nechráněné místo. Svým následným výskokem by možná přeskočil i Paklíče z Pevnosti Boyard, načež zůstal ležet na ledě. Němeček pak z odrazu připravil pozici pro Řepíka na zadní tyči, ten ale nasměroval puk jenom do Lukáše!
     
    47:06
    Současně s nástupem Chalupy na led dostal Irving krosovou nahrávkou luxusní příležitost, jak srovnat. Jenže neméně luxusně zachytal Jan Lukáš, který se přesunul včas a drží Hradec v těsném vedení!
     
    45:19
    Hned první sekundy byly pro domácí hráče náročné. Kempného střela byla spouštěč poměrně nepřehledné situace, kterou nakonec vyřešil Lukáš jistým zákrokem!
     
    45:06
    Matěj Chalupa (MHK) je druhým vyloučeným Lvem v utkání. Za úmyslné zašlapování puku u mantinelu dostává bez milosti dvě minuty.
     
    35:29
    Mountfield ale tlačí a vybojoval si přesilovku. David Němeček (SPA) krosčekoval u mantinelu Freibergse a rozhodčí mu vystavili rozsudek ve zkráceném řízení. Dvě minuty na trestné.
     
    34:50
    Pavelka selhal v další šanci! Perret skvěle utahal Moravčíka a zpětnou přihrávkou z otočky našel právě domácího obránce, který měl otevřený prostor před sebou. Zradilo ho ale zpracování a následný pokus šel jenom do Kovářovy lapačky!
     
    31:56
    Na druhé straně ukázal své umění Tomáš Pavelka, u nějž možná nemusí být zcela jasné, jestli je bek nebo útočník. Estephan mu připravil pozici, Pavelka si navíc Kováře položil a zkoušel to tlačit bekhendem z úhlu za jeho beton, hostující gólman ale tým podržel!
     
    31:31
    Obrana Mountfieldu zcela zapomněla na Mozíka, který dostal od mantinelu přesnou přihrávku na kruhy. Sparťanský obránce si vyjel co nejblíže Lukášovi, domácí gólman zasáhl hokejkou!
     
    24:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi si berou vedení zpět a prosadil se ten, od kterého se to zrovna moc nečekalo! Krejčík byl nedůrazný proti nahození do pásma, na prknech jej získal Okuliar a hned poslal před branku, kde byl z druhé vlny připravený RALFS FREIBERGS. Lotyšský obránce už při prvním zakončení padal, Kovář vyrážel jenom před sebe zpět do skrumáže. Nikdo pořádně nevěděl, kde kotouč je, Freibergs si jej ale našel, a přestože to nebylo zrovna nejrychlejší zakončení, za brankovou čáru se střela nakonec dostala – 2:1! Bez asistence.
     
    23:23
    Estephan dostal nahrávku do špeku, Najman jej o puk připravil a následně jel do samostatné akce. Jeho první pokus Lukáš vyrazil betonem před sebe, hostující forvard se následně pokusil ještě o dorážku, kterou těsně minul tyč!
     
    22:09
    Lalancette výborným pohybem a prací s holí vybojoval pro Hradec přesilovku! Puk si stáhl na kličku a projel okolo Vladimíra Sobotky (SPA), který jej podrazil. Proto přesilovka pro Lvy.
     
    21:32
    Freibergs navíc po krátkém pobytu v útočném pásmu nahazoval Miškářovi mezi kruhy, kde došlo k teči. Zaskočený Kovář musel reflexivně zasáhnout lapačkou, aby udržel remízový stav!
     
    19:09
    51 sekund před sirénou navíc dostává Sparta první přesilovku. Jordann Perret (MHK) se v útočném pásmu dopustil faulu vysokou holí, za což tak dle regulí dostává menší trest.
     
    17:46
    Forman odmítl druhý gól Sparty! Po lehkých zmatcích v obraně se k němu posunul puk, přičemž Lukáš byl povyjetý a víceméně ze hry. Sparťanskému válečníkovi (a to doslova) ale puk sjel při bekhendovém zakončení do prázdné z hokejky!
     
    10:06
    Ondřej Mikliš (PLZ) si u mantinelu počítal velmi důrazně, až to bylo příliš. Dostává dvě minuty za přidržení Šťastného.
     
    05:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Stav 1:0 však moc dlouho nevydržel, Pražané srovnávají na začátku šesté minuty. A to trochu smolně pro domácí barvy, střela Gaspara z modré byla zablokována Formanem, což ve finále nakoplo Spartu do brejku 2 na 1. Ten právě vedl jako první Řepík a nedělal si to nijak složité, v ideální moment nahrál na levý kruh právě pro MIROSLAVA FORMANA, jemuž stačilo jenom zvednout puk nad Lukášův beton – 1:1! Asistence: Michal Řepík.
     
    01:10
    Sparta navíc za neoprávněné využití challenge dostává dvě minuty. Trest za ní odpyká Petr Hauser.
     
    01:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po 70 sekundách hry jde Hradec do vedení! Němeček z rohu kluziště posouval kotouč za sebe, ale trefil jenom zadní oblouk branky, ke kterému měl nejblíže Tamáši. Z jedničky posunul na DAVIDA ŠŤASTNÉHO, jenž tlačil puk na bližší tyč. Kovář nejprve vypadal, že puk má, nakonec mu ale propadl za brankovou čáru. Právě nadměrný důraz reklamovala sparťanská střídačka, na což chtěla poukázat coach challenge. Ta však po delším zkoumání nebyla úspěšná, a tak Lvi vedou – 1:0!

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 2. Šťastný (Tamáši), 25. Freibergs – 6. Forman (Řepík)


    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank (C), Pavelka, Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Okuliar, Miškář (A), Chalupa – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret (A), Lalancette, Estephan – Pajer, Pilař, Lang.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Forman (A), Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Hauser.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Ondráček, Květoň – Zíka, Rampír

    Diváci: 3 834