Pikes – Vlci Žilina 0:5 (kon.) | Skalica – Trnava 3:2 (4:5 po s.n.) | Trebišov – Pov. Bystrica 4:3 (kon.)
Dubnica – Topoľčany 1:3 (kon.) | Žiar nad Hronom – Rimavská Sobota 5:4 (po pr.) | Modré Krídla – Prešov 1:2 (kon.)
koniec po predl.
MŠK Žiar nad Hronom
5:4 (1:2, 3:2, 0:0 - 1:0)
HKM Rimavská Sobota
Streda 29.11.2023, 18:00 • Slovalco Aréna Žiar n. Hronom • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tabuľkové postavenie či geografická poloha. V oboch prípadoch išlo o zaslúženú remízu aj vzhľadom na predvedenú hru. Trochu smolný koniec pre Rimavskú Sobotu, ale za chyby sa jednoducho platí. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:14:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:16
    Žiar nad Hronom dáva gól! Ordzovenský nezastavil puk na Gábora. NICOLAS GAŠPAR sa poľahky uvoľnil a prekonal Richarda Pončáka. Asistencia: Kevin Gábor.
     
    61:47
    Ivan Jakubík sa otočil pri mantineli. Priestor pred bránkoviskom však nevypratal pre šancu, ktorú chcel dopriať Šabanovovi.
     
    60:31
    Martin Ďaloga nepremenil nahrávku Ordzovenského na piaty a zároveň rozhodujúci gól! Petríka mal spracovaného, ale vystrelil vedľa neho!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Predĺženie sa začne o 20:09.
     
    Po meno víťaza sa presúvame do päťminútového predĺženia. Keď sa v ňom nerozhodne, nasledovať budú pokusy zo samostatných nájazdov.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:25
    Rais s Kobolkom doslova stlačili Solomončaka, ktorý sa chcel preštrikovať do šance. Toto bolo citlivo posúdené aj zo strany arbitrov.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    56:37
    Brankár Rimavskej Soboty hru prerušil. Bude sa vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    56:09
    Teraz to poriadne lieta okolo Pončákovej bránky. Hostitelia by si mohli dať viac záležať, pretože je tesne pred uplynutím riadneho hracieho času.
     
    55:32
    Richard Pončák získal puk do lapačky. Našiel si v nej žiarsky pokus z ostrého uhla.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:39
    Prerušená hra. Tento fakt prišiel jednoznačne vhod pre domácich hokejistov, ktorí boli zatlačení vo vlastnom pásme.
     
    53:35
    Nováčik si teraz našiel chvíľu, kedy je poriadne nepríjemný v predbránkovom priestore Romana Petríka.
     
    52:00
    Svižný hokej zdobí tretiu tretinu. Nikto však nemá nič isté. Žiar nad Hronom naďalej remizuje s Rimavskou Sobotou 4:4.
     
    50:36
    Martin Jakúbek si prevzal prihrávku od Fekiača. Šikovne zrýchlil a zakryl chrbtom brániaceho protihráča. Pončák sa presúval vpravo, ale ľavým betónom urobil správny pohyb. Jakúbek vzhľadom na komplikovanú pozíciu skórovať nedokázal.
     
    49:06
    Domáci zahrali s pukom o mantinel v priestore pri striedačkách. Tam však boli len hokejisti z Gemeru.
     
    48:18
    Rais napriek dvojnásobnej presile udržal pásmo pre Žiar. Hostia však takým tenisovým úderom posielajú puk do strednej tretiny.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:39
    Frídel poslal prihrávku do úzkej uličky na Solomončaka, ktorý vystrelil na Petríka. Domáci brankár vyrazil až na modrú čiaru. Ordzovenský so strieľanou prihrávkou poskytol šancu na teč ruskému spoluhráčovi, ktorý si vylámal zuby na pozornom mužovi v maske.
     
    45:27
    Nazarov nezískal puk v ofenzívnej zóne a rovnako tak nevybojoval presilovku pre svoje mužstvo, keď skončil na ľade.
     
    44:35
    Hosťom bolo horúco. Lukáš Lunter potrebuje ešte jeden gól, aby spečatil dnešný hetrik. Túto skutočnosť nechcel dopustiť Pončák, ktorý sa vyznamenal zákrokom betónmi.
     
    44:23
    Rimavská Sobota hrá s piatimi hráčmi.
     
    44:01
    Fantastický brankár hosťujúcich Orlov Pončák! Fekiač vytvoril ideálnu šancu Kobolkovi! Finálny pokus bol slušný a mieril hore, ale videli sme efektný semafor!
     
    43:33
    Rimavská Sobota hrá so štyrmi hráčmi.
     
    42:53
    Gašpar neposlal Žiar do vedenia! Richard Pončák zneškodnil čistý presný zásah žiarskeho člena elitného útoku!
     
    42:23
    Vylúčenie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    Soveľ – 2 min., podrazenie.
     
    42:09
    Gašpar ľahkovážne vyvážal puk dopredu. Okrem toho z jeho hokejky išla okatá prihrávka, ktorá sa stala korisťou Solomončáka. Ruský útočník si vypracoval šancu, ale popálil sa na brankárovi Petríkovi.
     
    41:33
    Vylúčenie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    Rákoš – 2 min., držanie.
     
    41:33
    Kevin Gábor nechal za sebou Danka a už prichádzal pred Pončáka! Zakončenie mu znemožnil faul Rákoša! Rimavská Sobota pôjde do oslabenia!
     
    40:51
    Viktor Fekiač pálil z osi klziska. Pončák zvolil správny postoj a iba betónmi vyrážal, hoci nie do bezpečia, ale nevznikol priestor na domáce dorážanie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:39.
     
    Pekné útočné predstavenie, ktoré sa divákom páči, trénerom už menej. V každom prípade sme neočakávali päťgólovú porciu v priebehu druhých dvadsiatich minút. V Žiari nad Hronom je nerozhodne skóre 4:4.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:13
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! Vyrovnávajúci gól Rimavskej Soboty je výsledkom nedôraznej obrannej práce domácich. Petrík ešte vládal vyraziť strelu Rákoša, ale pred MARTINOM ĎALOGOM defenzíva cúvla, ktorý to využil peknou strelou do horných miest svätyne. Asistencie: Jozef Rákoš a Juri Nazarov.
     
    36:56
    Pončák si teraz mohol spytovať svedomie, keby inkasoval! Podcenil postavenie Viktora Fekiača, ktorý inštinktívne zadovkou vyzýval do strely na poloprázdnu svätyňu Jakúbeka!
     
    35:20
    Suľovský sa pekne vymotal od svojich prenasledovateľov v strednom pásme. Následná distribúcia puku na Šramatyho bola ešte v poriadku, no od neho smerovala katastrofálna nahrávka, ktorá vyhnala Žiar z útočnej tretiny.
     
    34:16
    Kobolka zamestnal Pončáka. Rimavskosobotský gólman mohol mať ešte plné ruky práce, pretože sledoval pohyby Jakúbeka, no jemu nevyšlo sklepnutie puku na Gašpara.
     
    Reklamná prestávka.
     
    33:58
    Hostia musia ruky – nohy bozkávať Richardovi Pončákovi! S veľkou ľahkosťou prichádzajú šance domáceho Žiaru! Gólman Orlov si však teraz poradil s Fekiačom!
     
    32:41
    Žiar nad Hronom dáva gól! Diera v obrane Rimavskej Soboty. LUKÁŠ LUNTER presne zakončil zápästím, na čo bol prikrátky brankár Pončák. Asistencie: Marek Šramaty a Michal Suľovský.
     
    32:26
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:56
    Zblízka si pripísal úspešný zákrok Roman Petrík! Predviedol výborný reflex, keď ho ohrozil kvalitnou strelou Ďaloga!
     
    30:57
    Michal Frídel až príliš ľahko prenikol jednak do útočnej tretiny i následného streleckého pokusu švihom. Petrík upratoval puk betónom.
     
    30:26
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    P. Halama – 2 min., hákovanie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    29:30
    Lenďák ubránil obrannú tretinu pred Jakúbekom. Následne mu nikto nevenoval pozornosť zo strany Žiarčanov, a tak pohodlne poslal do práce Jakubíka. Ten však Petríkovi nedal zabrať.
     
    28:01
    Žiar nad Hronom dáva gól! Ako keby ani Žiar nad Hronom neprehrával. V tejto chvíli je už všetko inak. MARTIN JAKÚBEK skóruje a upravuje stav na 3:3. V jeho prípade treba hovoriť o šťastí, pretože Pončák stlmil puk betónom, ktorý pomalšie preťal bránkovú čiaru. Asistencie: Marek Pač a Patrik Halama.
     
    27:30
    Gašpar už pomaly nabíjal puk pre Viktora Fekiača. Aj keď je to vysoký útočník, táto prihrávka bola nepresná a nijak raz to už nedokázal napraviť a strieľať.
     
    26:31
    Žiar nad Hronom dáva gól! Celkom rýchla, ale veľmi dôležitá odpoveď Indiánov. Pončák v bráne Orlov na sekundu stratil rovnováhu a už nezabránil LUKÁŠOVI LUNTEROVI, aby strelil kontaktný gól, keď trafil otvorenú bránku. Asistencia: Marek Šramaty.
     
    25:43
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! Gemerčania vyhrávajú už o dva góly. Petrík na všetko videl, ale aj tak inkasoval od JAKUBA SOVEĽA, ktorému domáci poskytli dosť času na to, aby mohol presne zamieriť. Puk zapadol dnu okolo lapačky domáceho gólmana. Asistencia: Ivan Jakubík.
     
    25:24
    Pač priamo vyslal puk do predbránkového priestoru, v ktorom chcel lepšie zapracovať Gábor. Z jeho strany došlo k jemnému teču, ktorý však nemal presnosť.
     
    24:36
    Tvrdo postupoval Rais voči jednému z hráčov súpera. Pri mantineli mu uštedril lakeť do chrbta, ale táto situácia nebude vyhodnotená rozhodcami na dve minúty pre žiarskeho obrancu.
     
    23:19
    Nazarov preniesol puk na Cútta! Skúsený prvoligový center musel obísť Petríkovu bránku! Od ľavej žŕdky neuspel bekhendovým zakončením!
     
    22:58
    Brankár hostí Pončák ulovil v lapačke ľahkú strelu Žiaru nad Hronom. O túto koncovku sa postaral Magdolen, ľavý krídelník tretej päťky.
     
    22:17
    Šabanov bol v útočnom pásme, kde mu nedal dýchať aktívny Kuboš. Hráča Rimavskej Soboty vytlačil do strednej tretiny, ale ruský útočník stále držal puk.
     
    21:32
    Strelecký priestor si dokázal vytvoriť aj domáci hokejista Nicolas Gašpar. Po jeho zakončení len naprázdno mihol vyrážačkou gólman Pončák.
     
    20:39
    Odohrala sa situácia jeden proti jednému. Útočil Nazarov, poctivo bránil Rais. Roman Petrík nemusel zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:49.
     
    Rimavská Sobota je živšia a zaslúžene ide do šatne s jednogólovým náskokom. Pri tom domáci Žiar sa ujímal vedenia, v ktorom ale dlho nevydržal.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    17:31
    Pretlačený puk Žiarčanov za útočnú modrú čiaru bol v rozpore s pravidlami. Martin Magdolen nemohol pokračovať v hre. Ofsajd.
     
    16:33
    Z rohu sa len ťažko dávajú góly. Napriek tomu to chcel zmeniť domáci Michal Suľovský. Puk z jeho hokejky šiel po zadnom mantineli.
     
    15:49
    Viktor Fekiač zámerne načasoval puk na hokejku Jakúbeka, ktorý skoro presne zamieril do Pončákovej siete!
     
    15:12
    Rákošovi zatiaľ nie je súdené po strelenom góle vyťažiť ešte niečo navyše. Nedávno nastrelil Magdolena, v tejto chvíli aj Tatára.
     
    13:54
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! MARTIN ĎALOGA dostal prihrávku ako na zlatom podnose od Cútta. Tu však veľkú chybu, respektíve nečinnosť vykázal obranca Šeliga, ktorý zaspal a nepokryl strelca gólu, ktorý bol pol metra od neho. Asistencie: Radovan Cútt a Jakub Soveľ.
     
    Reklamná prestávka.
     
    13:35
    Už to bolo neskoro zo strany brankára Pončáka. Najprv plánoval udržať puk v moci, no keď chcel rozohrať, zaznel hvizd rozhodcov.
     
    12:13
    Jozef Rákoš si robil chúťky na prípadný druhý presný zásah približne z identického miesta, ako keď vyrovnal. Tentoraz mu plány prekazil obetavý Magdolen.
     
    11:13
    Magdolen sa postavil pred Pončáka s cieľom tečovať zakončenie Mareka Pača, ktorému nechýbala presnosť, ale výborne zasiahol brankár Rimavskej Soboty.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:11
    Suľovský nemal potrebnú stabilitu na korčuliach. Z beznádejnej situácie chcel prekvapiť Pončáka, ktorý sa nedal. Proti jeho pomerne dobrej strele nastavil lapačku.
     
    08:50
    Tím Rimavská Sobota práve strelil gól! Roman Petrík prichádza o čisté konto. JOZEF RÁKOŠ vypálil od modrej čiary a aj keď sa zdalo, že to ešte tečoval Ivan Jakubík, išlo o čistý priestrel. Asistencia: Filip Danko.
     
    08:32
    Hostia sa vracajú do ofenzívnej zóny. Vladislav Solomončak bol na čele tohto príchodu.
     
    07:25
    Juri Nazarov sa rozhodol zobrať to do vlastných rúk a pokúsiť o vyrovnanie. Preštrikoval sa vľavo, ale z kruhu nezasiahol priestor medzi pravým vinklom a Petríkovým ramenom.
     
    06:37
    Žiar nad Hronom dáva gól! Brankár Pončák zvládol len betónom pristaviť puk, aj keď určite ho plánoval upratať preč. Otvorenú časť jeho bránky trafil z dorážky NICOLAS GAŠPAR. Asistencia: Adam Kobolka a Martin Jakúbek.
     
    05:57
    Šabanov naviazal na seba obrancov súpera. Z prihrávky našiel Soveľa, ktorý vyslal celkom ostrý príklep, ktorý Petrík zlikvidoval.
     
    05:06
    Rimavská Sobota hrá s piatimi hráčmi.
     
    04:11
    Tzv. žiarsky kolotoč v presilovke sa nepodarilo rozkrútiť na plné obrátky. Po Raisovej strele hosťom odľahlo, ale následne Gemerčania vypichli puk, ktorý smeroval na Jakúbeka.
     
    03:12
    Matúš Rais chcel uplatniť jednu zo svojich kvalitných deloviek. Pálil prudko od modrej čiary a presne. V bránke hostí potvrdil svoju koncentráciu Pončák.
     
    03:06
    Vylúčenie v tíme HKM Rimavská Sobota:
    hráčska lavica Rimavská Sobota – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    02:10
    Svoju prácu sa snažili odviesť na maximum zástupcovia tretej formácie hosťujúcej Rimavskej Soboty. Adam Haluška posielal strelu na druhú tyčku Petríka, ale prestrelil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Kuboš, M. Šeliga, Pač, Zubák, Brnčo, Kremnický – Jakúbek, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, M. Šramaty, L. Lunter – Magdolen, P. Halama, K. Gábor – Tatár, Brumerčík, Rajčan.

    Tréner: Jerguš Bača.

    HKM Rimavská Sobota: Pončák – Ordzovenský, Frídel, Lenďák, Soveľ, Danko, Rákoš, Lörincz, Kožuch – Ďaloga, Cútt, Nazarov – Šabanov, Jakubík, Solomončak – Haluška, Hojo, Jadrný – J. Čunderlík, Klajban.

    Tréner: Vladimír Klinga.

    Rozhodca: Klejna, Kocúr – Zelený, Hanko.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 20. kola TIPOS SHL medzi Žiarom nad Hronom a Rimavskou Sobotou.

    MŠK Žiar nad Hronom


    Žiarčania majú šancu získať druhú výhru v rade. Tú prvú si pripísali minulý piatok. Úspešný recept na body nenašli hokejisti Dubnice. Domáci Indiáni sú na ôsmej priečke. Na šieste miesto strácajú sedem bodov.

    HKM Rimavská Sobota

    Gemerský nováčik je stále na hrane zostupu a desiatej pozície, z ktorej sa postupuje do kvalifikácie o play-off po dlhodobej časti. Orly sa nevedia nakopnúť k stabilnej výkonnosti. K Trnave ich najnovšie pritlačili prehry s Modrými Krídlami aj Žilinou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HKM Rimavská Sobota. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 7. N. Gašpar (Kobolka, Jakúbek), 27. L. Lunter (M. Šramaty), 29. Jakúbek (Pač, P. Halama), 33. L. Lunter (M. Šramaty, Suľovský), 63. N. Gašpar (K. Gábor) – 9. Rákoš (Danko), 14. Ďaloga (Cútt, Soveľ), 26. Soveľ (Jakubík), 39. Ďaloga (Rákoš, Nazarov)


    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Kuboš, M. Šeliga, Pač, Zubák, Brnčo, Kremnický – Jakúbek, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, M. Šramaty, L. Lunter – Magdolen, P. Halama, K. Gábor – Tatár, Brumerčík, Rajčan.
    Tréner: Jerguš Bača.

    HKM Rimavská Sobota: Pončák – Ordzovenský, Frídel, Lenďák, Soveľ, Danko, Rákoš, Lörincz, Kožuch – Ďaloga, Cútt, Nazarov – Šabanov, Jakubík, Solomončak – Haluška, Hojo, Jadrný – J. Čunderlík, Klajban.
    Tréner: Vladimír Klinga.

    Rozhodca: Klejna, Kocúr – Zelený, Hanko.