Lazio – Celtic 2:0 (kon.) | Doneck – Antverpy 1:0 (kon.) | AC Miláno – Dortmund 1:3 (kon.)
Barcelona – Porto 2:1 (kon.) | Feyenoord – Atlético Madrid 1:3 (kon.) | Manchester City – Lipsko 3:2 (kon.)
Paríž – Newcastle 1:1 (kon.) | YB Bern – CZ Belehrad 2:0 (kon.)
koniec
Young Boys Bern
2:0 (2:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
cz Utorok 28.11.2023, 21:00 • Stadion Wankdorf, Bern • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:10. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:12. (23:02:45)
     
    Je to jasné! Jaro v Evropské lize stráví švýcarský tým Young Boys, který v přímém souboji o třetí místo ve skupině G na domácí půdě porazil srbskou Crvenou Zvezdu 2:0.

    Domácí fotbalisté vstřelili oba góly v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě smolným vlastním gólem Kosta Nedeljković a o dvacet minut později se do střeleckých statistik zapsal Lewin Blum dobře provedenou technickou střelou do pravého dolního rohu. Také hosté si vytvořili hned řadu zajímavých příležitostí, jenže jejich efektivita zůstala nulová až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Wickyho si polepšili na čtyři body a zajistili si třetí místo a účast ve vyřazovací fázi Evropské ligy, Manchesteru City s Lipskem nedokázali konkurovat ani zdaleka. Crvena Zvezda zůstává na jednom bodu a s pohárovou Evropou se rozloučí šestým skupinovým utkáním, kdy doma přivítá anglického mistra.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední útok patřil hostujícímu celku, ale nedočkal se kontaktní trefy, po přiťuknutí Mijatovié hlavou po levé lajně odkopával do zámezí dobře reagující Lewin Blum.
     
    90+2
    S hosty to vypadá bledě. Jeden z posledních útoků přerušil svým hvizdem arbitr Makkelie, útočným faulem se provinil Vladimir Lučić.
     
    90+1
    U rohového praporku pošetřil cenné vteřinky Ebrima Colley, ba co víc, zvládl nastřelit Kostu Nedeljkoviće a vybojovat tak pro domácí aut.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad:
    ze hřiště odchází Hwang In-pom, přichází Guélor Kanga.
     
    89
    Parádní nahrávku mezi tři protihráče vyslal Osman Bukari, jenže Aleksandara Kataie zradilo zpracování, volný balón posléze získal Anthony Racioppi.
     
    88
    Tradiční exekutor Filip Ugrinić kopal další rohový kop. Hledal Cheikha Niasseho, k němuž se stáhl Aleksandar Dragović a nepustil jej k zakončení.
     
    87
    Navzdory zdvojení udržel velmi dobře přehled o hře Ebrima Colley, netlačil se zbytečně na sílu dopředu a akci zklidnil pasem za sebe na osamoceného Benita.
     
    86
    Na hranici malého vápna si na nahrávku počkal Aleksandar Katai, následně zakončoval pravou placírkou slabě do posledního bránícího soupeře.
     
    85
    V permanenci musel být rovněž Omri Glazer, kterého z větší vzdálenosti prověřil Miguel Chaiwa, hostující brankář zasáhl rukama.
     
    84
    Ze střední vzdálenosti vypálil Hwang In-pom. Anthony Racioppi na míč velmi dobře viděl, navíc mířil pod břevno doprostřed, takže ho bez výraznějších potíží vytěsnil nad horní tyčku.
     
    83
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad:
    ze hřiště odchází Srdjan Mijailović, přichází Aleksandar Katai.
     
    82
    Mezi dvěma si vytvořil palebnou pozici Srdjan Mijailović, avšak Racioppiho nezaměstnal, úspěšný blok předvedl skluzující Ulisses García.
     
    81
    Znovu si o balón řekl Filip Ugrinić, dostal ho do běhu a zamířil s ním do vápna, kde opět nastřelil soupeře a získal pro domácí další roh.
     
    80
    Dle předpokladů došlo k rozehrávce na krátkou vzdálenost a o pár vteřin později pálil z velké dálky Filip Ugrinić do dobře clonícího Nassera Djigy.

    Milan Huppert

    Góly: 8. Nedeljković (Benito) (vla.), 29. Blum (Mo. Camara)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:10. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:12.
    Young Boys Bern: Racioppi – Blum, Mo. Camara (C), Benito, U. García – Males (46. Colley), Niasse, Monteiro (74. Chaiwa) – Elia, Ugrinić, Nsamé (74. Ganvoula).
    Náhradníci: Marzino, von Ballmoos – Amenda, Łakomy, Janko, Lustenberger, Persson, Rrudhani.

    Tréner: Raphael Wicky

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Glazer – Nedeljković, Dragović (C), Djiga, Rodić – Mijailović (83. Katai), Stamenić (59. Lučić) – Bukari, Hwang In-beom (90. Kanga), Ivanić (59. Krasso) – Ndiaye (46. Mijatović).
    Náhradníci: Popović – Degenek, Kabić, Kangwa, Mitrović, Olayinka, Spajić.

    Tréner: Barak Bachar

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 31 500